Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrendszerinti járattal, átszállással
Elhelyezés:
4 éj kétszemélyes jurtákban, 3 éj Ulánbátorban 4*-os szállodában
Ellátás:
teljes ellátás: a 2. nap ebédtől 9. nap reggeliig

Miért ez az út?

Mongólia Földünk egyik utolsó helye, ahol a romlatlan természet és a vele összhangban élő pásztorok világát, a végtelen sztyeppét járva fellélegezhetünk: Él még Földanya. Metrómegállót itt ne keress! Mert farkasokat, kőszáli sast, félvad csordákat és vágtató méneseket fogsz találni – a határtalan kék ég alatt.

Mongólia a természet szerelmeseinek országa. Az ország szinte teljes területe lakatlan, természeti szépsége pedig az északi erdős hegyektől a déli félsivatagig, a nyugati hófödte hegyektől a keleti füves sztyeppékig terjed. Mongóliát általában a gyönyörű tájak látványával, a kerítés nélkül legelésző állatokkal és a nomádok lakhelyének számító "ger"-ekkel azonosítják. Továbbá az utolsó nomád kultúra és a vendégszerető emberek országa.

Mongólia nem egy olyan hely, ahová egy átlagos körutazásra megyünk, mivel ez egy olyan úti cél, ahol egy olyan világot fedezhetünk fel, amely teljesen különbözik attól, amit ismerünk.

„Ha tartasz valamitől, ne csináld. Ha pedig csinálsz valamit, ne tarts tőle.” - mongol szólás

Garantált indulás

Garantált indulás

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport: max. 20 fő

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Elutazás az örökkön kék ég országába 

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren, majd elrepülés, menetrend szerint.  Átszállással továbbrepülés Mongóliába. Étkezés a repülőgépeken. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

2. nap: Ulánbátor, nemezvárosból - modernitás

Megérkezés az ulánbátori repülőtérre reggel. Bejelentkezés hotelünkbe. Ebédet követően városnézés a kora délutáni óráktól: Az 1778-ban alapított Ikh Khuree  „A Nagy tábor” népszerű neve egy évszázadon keresztül csak „A Nemezváros” volt. A Kínától való elszakadás évében keresztelték át a fővárost Niislel Khuree-re, vagyis „Főtáborrá”. Mongólia a 20-as évek első felében került szovjet megszállás alá, ekkor kapta Ulánbátor a ma is használt nevét (jelentése: Vörös Hős). Látogatás a Nemzeti Múzeumban. Ismerkedés a hatalmas ország öko-zónáival, különös tekintettel a sztyeppe, a tajga és hegyvidéki zóna élővilágára. Feljutás a Zaisan-hegy Buddha szobrához.  Esti órákban tradicionális mongol koncert és hagyományos barbecue vacsora. 

Szállás Ulánbátorban, 4*-os szállodában

3. nap: Dzsingiz kán táborában; A Mongol Birodalom históriája

Reggeli után utazás a Tsonjin Boldog-ban felépített Dzsingiz Kán központba. A Nagykán ezen a helyen találta azt az arany kandzsikát (ostor), ami a legendák szerint a világuralomhoz segítette. Temüdzsin / Dzsingiz kán 50 m magas acélszobra (!), a világ legmagasabb lovas emlékműve. Látogatás a szobor-óriás alatti, sztyeppei kultúrák (hun, türk, mongol) kiállító teremben, majd fényképezkedés az arany-kandzsika előtt. Feljutás a szobor lovának fejébe. Továbbutazás a XIII. Sz. Nemzeti Parkba. A Dzsingiz korát bemutató rekonstruált tábor tökéletesen mutatja be a világhódító mongolok életkörülményeit. A Dzsingiz korabeli tábor bejárása. Fakultatív lovagolási lehetőség.

Szállás Ulánbátorban, 4*-os szállodában

4. nap: Vadlovak sztyeppéin; mongol tájak magyar kutatói

Reggeli után utazás a Hustai Nemzeti Park irányába. Felkészülés a takikkal történő találkozásra. A világ utolsó vadlovainak megfigyelése során, illetve után beszélgetés az egyéb „Lovakrúl”: a mai mongol lovak, a honfoglaló magyarok lovai, az Akhal Teke fajta, musztángok – a spanyolok elvadult telivérei. Tarvaga (mongol mormota) és a nemzeti park nagyvadjai (taki, gazellák, szarvasok, farkasok és szirti sas) megtekintése. A vadlovak fotózása, majd megérkezés a jurtáinkhoz. Közös vacsora.

Szállás kétszemélyes jurtában

5. nap: Az íjfeszítő népek néhai államai; Az első türkök földjén

Reggeli után utazás a Mongol els mozgó dűnéihez. A sivatagi táj minden ízében a Góbi-ra emlékeztet, a területet hasznosító nomád családok tevetartással is foglalkoznak. Tevegelési lehetőség a dűnék között, majd látogatás egy tevepásztor nagycsaládnál. Továbbutazás Karakorumba, a mongol világbirodalom néhai fővárosának helyszínére, majd látogatás a főváros határait jelző órás kőteknősök egyikénél. Megálló a Nomád birodalmak emlékművénél (Hun Birdalom, Türk Birodalom, Mongol Világbirodalom). 

Szállás kétszemélyes jurtában

6. nap: Erdene Zuu Khiid; Az UNESCO világörökségi Orhon-völgy nomád kincsei

Reggeli után utazás az Erdene Zuu Khiid kolostor-együttes falaihoz.Az ősi főváros romjainak köveit ennek a tibeti-mongol buddhista kolostornak a falaibaépítették. A legendás Karakorum Ögedej nagykán idején született. (Dzsingiz fia). A birodalom fővárosaként csak 40 éven át szolgált, ugyanis Kublaj kán Khanbalik-ot jelölte birodalma új központjául, hogy azután a mongolok által alapított város neve Pekingre változzon… Erdenee Zuu Khiid jelentése, a „Száz Kincs Tára” jobban érthető, ha elolvassuk a régi tekercsek leírásait: A falakon belül valaha 100 templom és 300 állandó jurta állt, a szerzetesek száma meghaladta az 1.000 főt (!). A Vörös Hadsereg alakulatai 1937-ben az ország összes kolostorát szinte porig rombolták, Erdene Zuu épületeiből néhány mégis megmaradt. Látogatás az épen hagyott templomokban, rövid bepillantás a sárgakalapos „tibeti” szerzetesek életébe. Utazás Khar Balgas (ótörökül Kara Balgasun), a VIII. századi ujgúr birodalmi főváros romjaihoz. Megérkezés Bilge kagán, a keleti türk birodalom kagánja, illetve öccse Kül-tegin síremlékeihez. A hatalmas, rovásírásos sziklákmegtekintése,majd látogatás a türk emlékeket bemutató múzeumban. Késő délutáni utazás a Hangáj-hegység festői havasi legelőin át a Tsenheriin Jiguur melegforrások vidékére. Vacsora, és fakultatív termálfürdőzési lehetőség. 

Szállás kétszemélyes jurtában 

7. nap: Mongólia természeti kincsei - a hegyek birodalma; A nomadizálás ma

Tapasztalatszerzés és ismertető Hajgáj-hegység pásztorainak életviszonyairól, majd kitekintés Mongólia további hegyvidékeire: A Hentij,- Tannu Ola,- Altáj- és Szaján hegységek vázlatos bemutatása. Látogatás egy nomád családnál. Utunk folytatása Cecerlegbe. Arhangáj tartomány fővárosa 21.000 lakos otthona. Közben ismerkedés a környék ragadozó madaraival, illetve a solymászat történetével. Délutáni megérkezés az Ögii-tó partjára. Fakultatív lovagolási,- vagy séta lehetőség a tó partján.

Szállás kétszemélyes jurtában

8. nap: A buddhizmus évszázadai Mongóliában

Reggeli után utazásunk megkezdése a fővárosba. Ulánbátorba érve látogatás a Gandan Khiid kolostorban, a mongol buddhizmus központjában. A több-ezer szerzetesnek otthont adó intézményt 1937-ben rombolták le, de 2 épülete megmaradhatott. Az 1990-ben lezajlott változások óta a kolostor ismét feléledt, s mára buddhista egyetemi képzés is zajlik az újjáépített szárnyakban. Látogatás a csodaszép Migjid Janraisig templomban, a hatalmas (20 m magas) Buddha szobornál. Átutazás Bogd Kán Téli Palotájába. Ismerkedés Mongólia utolsó kánjának életével, korával. A Bogd Kán állatgyűjteményének, illetve 150 hópárduc gereznából készült, egyedülálló jurtájának megtekintése. Rövid szabadidő és vásárlási lehetőség. Közös mongol barbecue,- és búcsú-vacsora. Korai nyugovóra térés.

Szállás Ulánbátorban, 4*-os szállodában

9. nap: Ulánbátor – Budapest

Kora reggeli transzfer a repülőtérre. Elutazás, majd átszállással megérkezés a Liszt Ferenc reptérre.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

Fakultatív programok:

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Légitársaság: Turkish Airlines

2024. július 24.

Budapest - Isztambul 09:00 - 12:15,  TK1036 / kb. 2ó 15p
Isztambul - Ulánbátor 18:10 - 07:10 (érkezés másnap) TK236 / kb. 8ó 00p

 

 

2024. augusztus 1.

Ulánbátor - Isztambul 08:40 - 13:05 TK237 / kb. 9ó 25p
Isztambul - Budapest 18:35 - 19:35 TK1037 / kb. 2ó

 

A légitársaság menetrend változtatási jogát fenntartja


Utazás Turkish Airlines  járattal

Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (törökországi járatok esetén), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel.
Interkontinentális vonalakon 30 kg súlyhatár az általánosan megengedett.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság ülteti be a csoportot a járatokra.
Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges. 

Forrás és további információ: https://www.turkishairlines.com/

 


Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 


Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.


Jurta táborok

Az utazás során használt jurta táborokat az elmúlt 10 évben építették ki, a nemzeti parkokat járó, elsősorban nyugati látogatók számára.
A táborokban zuhanyzó és WC található, a napi tisztálkodás megoldott. 

 

Az út idegenvezetője 

Peller János

other_248_37184_1000ut-idegenvezetok-peller-janos.jpg

Már gyerekkoromban is a történelem és a földrajz voltak a kedvenc tantárgyaim. Mindig is utazni szerettem volna, idegen tájakat, kultúrákat megismerni.
33 év idegenvezetői munkám során négy földrész több, mint 90 országában vezettem csoportokat. Mindig öröm számomra, ha ismereteimet átadhatom vendégeimnek.

 

Ismerje meg Mongóliát

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.07.24 - 2024.08.01
9 nap / 7 éj
1 335 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel személyenként 1 db max. 8 kg-os kézipoggyásszal,
  és 1 db max. 23 kg-os feladandó bőrönddel (melynek értéke:
  kb. 360.000 Ft)
 • az elhelyezést
  3 éj Ulánbátorban 4*-os szállodában, kétágyas szobákban;
  4 éj kétszemélyes jurtákban
 • a teljes ellátást (2. napi ebédtől a 9. nap reggelijéig)
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést busszal és terepjárókkal
 • a szükséges belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalót
  (sofőrök, mongol idegenvezető;
  helyszínen fizetendő)
  kb. 50 EUR
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár szállodában és jurtában
  125.000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

 

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Összes vélemény

Vélemények az utazásról


Kapcsolódó magazin


A Tien-san egének urai

„A kőszáli sas a sasok közt a legveszedelmesebb rabló s azon vidékeknek, hol tartózkodik, valódi réme."

Elolvasom ››

Kumisz - eleink itala

Ha kumiszkóstolót akarunk tartani, akkor Közép- és Belső-Ázsiába vezet az „ínyenctúra”.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Jordánia

Szilveszter Jordániában - a csillagok alatt

8 nap / 7 éj
2024.12.28
összesen 1 időpontban
745 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Japán

Körutazás Japánban - ahonnan a Nap ered

12 nap / 9 éj
2024.10.10
összesen 1 időpontban
1 895 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
India

Tigris és nagyvad szafari

15 nap / 13 éj
2024.11.17
összesen 1 időpontban
1 495 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Üzbegisztán

Szilveszter Üzbegisztánban

9 nap / 7 éj
2024.12.27
összesen 1 időpontban
785 000 Ft/fő
Magyarország

Utazók Klubja EXTRA - Orosz lakoma

1 nap / 0 éj
2024.06.01
összesen 1 időpontban
23 900 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!