Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrendszerinti járattal, átszállással
Elhelyezés:
kétszemélyes jurtákban, Ulánbátorban 4*-os szállodában
Ellátás:
Teljes ellátás: a 2. nap ebédtől 10. nap reggeliig

Miért ez az út?

1. Mongólia Földünk egyik utolsó helye, ahol a romlatlan természet és a vele összhangban élő pásztorok világát, a végtelen sztyeppét járva fellélegezhetünk: él még Földanya!

2. A program során meglátogatjük a "mongól Bajkál tavat" a Khövsögöl-tavat, amely Közép-Ázsia egyik legtisztább és legmélyebb kék tava. Távol a tömeg turizmustól és attól még különlegesebb.

3. Idegenvezetőnk, Avar Ákos barátságos és meleg szívű személyisége miatt az utasaink legkedveltebb csoportkísérője. Ákos mongolul folyékonyan beszél, érti és érzi nép mentalitását.

 

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Program nyomtatása

Részletes program

1 nap: Budapest - Ulánbátor

Utazás Budapestről isztambuli átszállással, éjszaka a repülőn.

2. nap: Ulánbátor

Reggel érkezés Mongólia fővárosába, Ulánbátorba, transzfer a szállodába, reggeli a szállodában, majd rövid pihenő. Ezt követően városnézés Ulánbátorban. Ebben a folyamatosan változó városban lenyűgözőek az ellentétek: Armani-öltönyös üzletemberek mellett, fiatal punkok és a sztyeppékről frissen beköltözött nomádok sétálgatnak az utcákon. A világ leghidegebb fővárosa nyáron életre kel, miután átaludt egy hosszú telet. Ismerkedés Mongólia múltjának legfontosabb szakaszaival. Vezetés fényképszünetekkel a Béke sugárúton (Enkh Taivny Örgön Chölöö) a főtérre (Szükbatár tér). A Parlament fényképezése, majd kb. 2 órás látogatás a Nemzeti Múzeumban. Ismerkedés a hatalmas ország öko-zónáival, különös tekintettel a sztyeppe, a tajga és hegyvidéki zóna élővilágára. Mongol folklór est, barbeque vacsora. Szállás Ulánbátorban szállodában. (1 éj).

3. nap: Terelj Nemzeti Park – Hustai Nemzeti Park

Reggeli után az Ulánbátortól 70 km-re levő Terelj Nemzeti Parkba utazunk, ahol ellátogatunk az Ariyapala meditációs központba és a Teknős sziklához. Dzsingiz Kán központ megtekintése. A nagykán 50m magasacélszobra a világ legmagasabb lovas emlékműve. Látogatás a szobor-óriás alatti, sztyeppei kultúrák kiállító teremben, feljutás a szobor lovának fejébe. Ebéd, majd tovább utazunk Hustai Nemzeti Parkba. Felkészülés a takikkal történő találkozásra. A világ utolsó vadlovainak bemutatása mellett beszélgetés az egyéb „lovakrúl”: a mai mongol lovak, a honfoglaló magyarok lovai, az Akhal Teke fajta, musztángok – a spanyolok elvadult telivérei. Szállás jurtákban.

4. nap: Mongol Els mozgó homokdűnéi – Karakorum

Reggeli után utazás a Mongol Els mozgó homokdűnéihez. 2 órás séta és fakultatív tevegelés a sztyeppéből sárgán kiemelkedő „sivatagban”. Ismerkedés a lokális sivatagok természeti földrajzával. Továbbutazás Karakorumba, a mongol világbirodalom néhai fővárosának helyszínére. Ebéd, majd a jurta táborba való megérkezés után a jurtáink elfoglalása. Látogatás a legendás termékenység szobornál, majd a főváros határait jelző óriás kőteknősök egyikénél. Fényképezés a Nomád birodalmak emlékművénél (Hun Birdalom, Türk Birodalom, Mongol Világbirodalom). Ismerkedés a sztyeppei lovas-íjász harcmodorral, íjászverseny (nem lóról!). Szállás és vacsora jurtában, az Orhon folyó partján.

5. nap: Khorgo-Terkhiin Tsagaan Nuur Nemzeti Park

Reggeli után látogatás a Khorgo-Terkhiin Tsagaan Nuur Nemzeti Parkban. A terület Mongólia két gyöngyszemét foglalja magában: a Terkhiin Tsagaan Nuur tavat és a kialudt Khorgo vulkánt. A Terkhiin Tsagaan Nuur-tó, vagyis a „Terkh folyó fehér tava", 2060 méterrel a tengerszint felett található, ez Arkhangai ékköve és az ország egyik legszebb tava. A Khorgo vulkán kitörése okozta a tó jelenlétét. Emellett más kialudt vulkánok veszik körül. A tó az év nagy részében befagyott. A terület még megőrizte a vadregényes arcát, láthatunk itt mocsári szarvasokat, vaddisznókat, kacsákat vagy nagy kormoránokat. A nemzeti parkban felfedezhetjük a Khorgo vulkánt is. A kráter átmérője 200 méter, mélysége 70-80 méter, és körülötte kis fákból álló facsoportok találhatók. A kráter 1965 óta védett. A vulkán körül egy látványos természeti képződmény is látható, amely megszilárdult lávabuborékokból áll, a helyiek ezt "bazaltjurtáknak" nevezik.

6. nap: Khövsögöl-tó

Reggeli után a Khövsögöl-tó felé utazunk. Az út során gyakran adódik fotózási lehetőség. A természet által teremtett, látványos, ikonikus tájon haladunk keresztül. Késő délután érkezünk a Khövsögöl-tóhoz, amely Közép-Ázsia egyik legtisztább és legmélyebb kék tava. A terület a tömegturizmus által még érintetlen, és ettől még inkább egyedi a hangulata. A tó környezete rendkívül tiszta, és fontos ökológiai jelentőséggel bír, mivel több, mint 2000 állat- és növényfaj él itt. Ízletes vacsora helyi ételekből. Szállás a Khövsögöl -tóhoz közeli jurta táborban. 

7. nap: Khövsögöl-tó

Ma felfedezzük a Khövsögöl tavat, pihenünk a tó partján, és élvezzük a kilátást. Számos programon is részt vehetünk, például: lovaglás, csónakázás. Szállás a Khövsögöl -tóhoz közeli jurta táborban.

8. nap: Mörön – Ulánbátor

Reggel utazás Mörönba, majd belső repülőjárattal utazás Ulánbátorba. Ezen a napon Ulánbátor újabb „arcát” ismerhetjük meg, ugyanis Mongólia híres a kasmírról. Felkeressük a világ első számú kasmírboltját, a "Gobi"-t, ahol akár ajándékokat is lehet venni. Szabadidő a mongol főváros egyéni felfedezésére. Búcsúvacsora egy étteremben.

9. nap: Ulánbátor – Budapest

Kora reggeli transzfer a repülőtérre, hazaindulás Budapestre isztambuli átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Fakultatív programok:

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Légitársaság: Turkish Airlines

2023. július 28.

Budapest - Isztambul 14:00 - 17: 10, 

Isztambul - Ulánbátor 18:10 - 07:10 (érkezés másnap)


2023. augusztus 5.

Ulánbátor - Isztambul 08:40 - 13:05 

Isztambul - Budapest 18:35 - 19:30

A légitársaság menetrend változtatási jogát fenntartja

FONTOS!
- Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság egyben ülteti be a csoportot a járatokra.
- Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges, általában a jegykiállítást követően. Kérjük, hogy ültetési igényüket legyenek szívesek a hátralékfizetésig jelezni. Amennyiben az előre lefoglalt ülőhelyért nem kívánnak fizetni, abban az esetben az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseket (ablak, folyosó, stb.) nem tudjuk garantálni. Kérjük, hogy minden esetben ellenőrizzék a kiadott beszállókártyákat, mert azon csak ott, a pultnál tudnak módosítani, irodánknak a check-in megkezdését követően már nincs lehetősége belenyúlni a foglalásba.
- Amennyiben valaki ételallergia miatt speciális étkezést szeretne a repülőjáratokra igényelni (vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes vagy diabetikus - más lehetőség nem kérhető, illetve nem kombinálható, csak egy fajta választható), az legkésőbb 2 héttel az indulás előttig legyen szíves írásban elküldeni a group@1000ut.hu email címre.


Jurta táborok

Az utazás során használt jurta táborokat az elmúlt 10 évben építették ki, a nemzeti parkokat járó, elsősorban nyugati látogatók számára.
A táborokban zuhanyzó és WC található, a napi tisztálodás megoldott. 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Az út idegenvezetője 

Avar Ákos

other_263_37184_1000ut-idegenvezetok-avar-akos.jpg

Belső-Ázsiában hét éves korában járt először. Mongóliában dolgozó szülei ekkor íratták be a darhani 9-es számú mongol általános iskolába, ahol végül harmadik osztályos koráig tanult. A Darhanban gyerekként eltöltött három év meghatározóvá vált későbbi pályaválasztása szempontjából is. Középiskolai tanulmányai végeztével előbb mongol, majd arab szakos diplomát szerzett az ELTE BTK-án. Egyetemi tanulmányai során egy évet tanult Jemenben és közel három évet tanult és kutatott Mongóliában. 2002 óta éves rendszerességgel végez terepmunkákat Belső-Ázsia mongolok lakta vidékein. Kutatásai központjában a mongol népi orvoslás mellett, a hagyományos nomád életmód és gondolkodás vizsgálata áll. Doktori disszertációjában a belső-ázsiai nomádok természettel és állatokkal kapcsolatos ismereteit és hagyományos szemléletét dolgozta fel. A mongol nomádoktól szerzett tapasztalatait igyekszik Nógrád megyei családi gazdaságukban is kamatoztatni, ahol fekete hortobágyi rackajuhok törzstenyésztésével foglalkoznak.

 

Ismerje meg Mongóliát

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2023.07.28 - 2023.08.05
9 nap / 7 éj
1 485 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel személyenként 1 db max. 8 kg-os kézipoggyásszal,
  és 1 db max. 23 kg-os feladandó bőrönddel (melynek értéke:
  kb. 430.000 Ft)
 • az elhelyezést
  Ulánbátorban szállodában, kétágyas szobákban;
  Mongóliában kétszemélyes jurtákban
 • a belső repülőjáratot Mörön és Ulánbátor között
 • a teljes panziós ellátást
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést
 • a szükséges belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalót
  (sofőrök, mongol idegenvezető;
  helyszínen fizetendő)
  kb. 50 EUR
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár szállodában
  35.000 Ft
 • Egyágyas felár szállodában és jurtában
  125.000 Ft

 

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Az út idegenvezetője 

Avar Ákos

other_263_37184_1000ut-idegenvezetok-avar-akos.jpg

Belső-Ázsiában hét éves korában járt először. Mongóliában dolgozó szülei ekkor íratták be a darhani 9-es számú mongol általános iskolába, ahol végül harmadik osztályos koráig tanult. A Darhanban gyerekként eltöltött három év meghatározóvá vált későbbi pályaválasztása szempontjából is. Középiskolai tanulmányai végeztével előbb mongol, majd arab szakos diplomát szerzett az ELTE BTK-án. Egyetemi tanulmányai során egy évet tanult Jemenben és közel három évet tanult és kutatott Mongóliában. 2002 óta éves rendszerességgel végez terepmunkákat Belső-Ázsia mongolok lakta vidékein. Kutatásai központjában a mongol népi orvoslás mellett, a hagyományos nomád életmód és gondolkodás vizsgálata áll. Doktori disszertációjában a belső-ázsiai nomádok természettel és állatokkal kapcsolatos ismereteit és hagyományos szemléletét dolgozta fel. A mongol nomádoktól szerzett tapasztalatait igyekszik Nógrád megyei családi gazdaságukban is kamatoztatni, ahol fekete hortobágyi rackajuhok törzstenyésztésével foglalkoznak.

 

Ismerje meg Mongóliát

Hasonló utazások


Egyesült Arab Emírségek

Novotel World Trade Center Dubai 4*

8 nap / 7 éj
2023.07.19
összesen 5 időpontban
480 000 Ft/fő
Indonézia

Blu Zea Resort by Double Six 4*

15 nap / 13 éj
2023.06.12
összesen 6 időpontban
795 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Vietnam

Vietnám - Kambodzsa körutazás

17 nap / 14 éj
2023.11.24
összesen 1 időpontban
1 505 000 Ft/fő
Thaiföld

Burasari Phuket Resort & Spa 5*

15 nap / 13 éj
2023.11.05
összesen 4 időpontban
890 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Franciaország

Szardínia és Korzika körutazás

8 nap / 7 éj
2023.06.13
összesen 3 időpontban
601 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!