Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Fedezd fel a misztikus szépséget és a lélegzetelállító tájakat Izlandon!

Izland, a vulkánok és jégvilágának földje, ahol az emberi képzelet határtalanul kibontakozik. Ez a varázslatos sziget az Atlanti-óceán közepén, Északi-sarkhoz közel, egyedülálló élményeket és elragadó szépséget ígér azoknak, akik merészen elindulnak felfedezni.

Először is, Izland gazdag természeti csodákkal kápráztat el. Itt található Európa legnagyobb gleccsere, a Vatnajökull, amely olyan látványos jégbarlangokat rejt, melyekben elmerülve az ember az időtlen jégszobrok között barangolhat. A lávamezők, gejzírek és forró források végtelen tárháza Izlandon szinte mesebeli tájakká varázsolja a környezetet. A Gyolden Circle túra során a Thingvellir Nemzeti Parkban átélheted, hogyan tárul eléd a két kontinens, Észak-Amerika és Eurázsia találkozása. A hatalmas vízesések, mint például a Gullfoss és a Seljalandsfoss, csak további példák arra, hogy Izlandon minden szögletében lenyűgöző természeti csodákra bukkanhatsz.

Az izlandi életmód és kultúra is rendkívül érdekes. Reykjavik, az izlandi főváros modern és vibráló város, tele kávézókkal, éttermekkel és művészeti galériákkal. A helyiek büszkén őrzik hagyományaikat, és az izlandi folklór és mitológia elengedhetetlen része az ország életének. Ha ellátogatsz egy hagyományos izlandi ünnepre, például a Thorrablót vagy az Álfablót, betekintést nyerhetsz az izlandiak évszázados hagyományaiba és különleges kultúrájába.

Az izlandi éghajlat és az északi fények is egyedülálló élményt nyújtanak. A téli időszakban a sötét éjszakák felett táncoló aurorák (északi fények) lenyűgöző látványt nyújtanak az égbolton. Ez az időszak ideális a meleg termálvizekben való áztatódzásra, ahol test és lélek egyaránt felüdülést nyerhet.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Izland körülbelül 10%-át csak úgynevezett "láthatatlan" útvonalak alkotják. Ezek az eldugott és felfedezetlen területek lehetőséget kínálnak az igazi kalandokra és felfedezésekre. Fedezd fel az elszigetelt strandokat, a titokzatos barlangokat és a meredek hegyeket, miközben a csend és a magány teljes mértékben körülvesz.

Izland utazásának során személyes kapcsolatba léphetsz a természettel és a történelemmel, miközben megtapasztalod a sziget nyújtotta csodákat és különlegességeket. Izland valóban egy elvarázsolt hely, ahol a természeti szépség és a kulturális gazdagság találkozik, hogy felejthetetlen élményt nyújtson mindenkinek, aki elmerül ebben a varázslatos szigeten.

Tovább olvasom

Izland beutazás: 

Izlandra érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehet utazni. 2022. február 25-től eltöröltek minden beutazási korlátozást. Utazás előtti, vagy határon történő tesztelés nem szükséges, oltási igazolás és regisztráció nélkül is be lehet utazni az országba. Megszűntették a karanténkötelezettséget is.

Az országba történő belépés követelményei visszatértek a pandémia előtti állapothoz.

További információ: ITT 

Tovább olvasom

Izland utazási tudnivalók:

Időjárás: Izland híres változékony időjárásáról. Legyen mindig felkészült réteges öltözködéssel, mivel az időjárás gyorsan változhat. Fontos megjegyezni, hogy még a nyári hónapokban is hűvösebb lehet, és az eső gyakori.

Évszakok: Izlandon a nyári hónapok (júniustól augusztusig) ideálisak az utazáshoz, amikor a hosszú nappalok lehetővé teszik a felfedezést és a szabadtéri tevékenységeket. Télen (decembertől februárig) az északi fények (északi fények) megfigyelése különösen lenyűgöző, de a rövid nappalok és a hideg hőmérsékletek megfelelő réteges öltözködést igényelnek.

Vízforrások és termálvizek: Izland híres a termálvizekről és forró forrásokról. Ne hagyj ki egy kellemes termálfürdőzést, amely tökéletes lehetőség a relaxálásra és a felüdülésre az izlandi kalandok között.

Közlekedés: Az autó a legalkalmasabb közlekedési mód Izlandon. Bérelj autót vagy csatlakozz egy szervezett túrához, hogy könnyedén felfedezhesd a sziget lenyűgöző látnivalóit. Ne felejtsd el, hogy Izlandon a vezetési szabályok eltérhetnek a megszokottaktól, és gyakran az útviszonyokhoz kell alkalmazkodni.

Természeti rezervátumok és nemzeti parkok: Izland rengeteg természeti rezervátumot és nemzeti parkot kínál, amelyek lenyűgöző tájakat és élővilágot rejtenek. Az Þingvellir Nemzeti Park, a Vatnajökull Nemzeti Park és a Snæfellsjökull Nemzeti Park mind olyan helyek, amelyeket érdemes meglátogatni.

Pénznem: Izland hivatalos pénzneme az izlandi korona (ISK). Fontolja meg a készpénz és a bankkártya kombinált használatát, mivel a kisebb üzletek és a vidéki területek néha csak készpénzt fogadnak el.

Biztonság: Izland általában biztonságos úti célnak számít. Azonban mindig tartsd szem előtt a természeti kockázatokat, mint például

Tovább olvasom

Izland


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Izland

Csillagtúra Izlandon Helsinkivel fűszerezve

7 nap / 6 éj
2024.06.16
összesen 4 időpontban
685 000 Ft/fő
Akció
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Izland

Szilveszter Izlandon

4 nap / 3 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Izland

Izland télen

6 nap / 4 éj
2024.03.19
összesen 1 időpontban
575 000 Ft/fő
Izland

IZLAND - jégmezők, gejzírek, zuhatagok és fjordok szigete

11 nap / 9 éj
2024.05.14
összesen 1 időpontban
1 167 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Izland

Izland - Körutazás egyénileg autóbérléssel

11 nap / 10 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Kapcsolódó magazin


Nemzetközi nőnap

Svédország kivételével mindegyik északi országban hölgy a miniszterelnök! Nőnap alkalmából engedjék meg, hogy sorban bemutassam Őket.

Elolvasom ››

Európa legnagyobb jégmezője, az izlandi Vatnajökull

A gleccserek jégbarlangjaiban tett látogatások során kerülhetünk leginkább az irdatlan jégtömeg testközelébe.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!