Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Fedezd fel a misztikus szépséget és a lélegzetelállító tájakat Izlandon!

Az elmúlt években a lávasziklák és fekete strandok, az óriás hegyek és a drámai tájak varázslatos és titokzatos földje a világ minden tájáról érkező turisták kihagyhatatlan célpontjává vált.

Szóval, mi a felhajtás ezen az északi szigetországon? Íme néhány ok, amiért mindenki megszállottja Izlandnak – és hogy miért érdemes lefoglalni saját utazását.

Izland egy szigetország az Atlanti-óceán északi részén, Grönland és Skócia között, Feröertől északnyugatra, a két globális jelentőségű tektonikai lemez – az eurázsiai és az észak-amerikai lemez határvonalán. Hivatalos nyelve az indoeurópai nyelvcsaládba tartozó izlandi nyelv. Fővárosa és legnépesebb városa Reykjavík.

Az Északi sarkkörhöz simuló sziget természetileg Grönlandhoz (Észak-Amerika), míg társadalmilag Skandináviához (Észak-Európa) tartozó, egyedien ritkán lakott és szinte érintetlen ország. 4.970 km hosszúságú óceáni partvonalán (s a mögött) ma is csak 370 ezer ember él. Nincs nem festői tája, még a nemzeti parkjait is további védett területek ölelik körbe. Nincs ország természettudatosabb lakossággal, nincs szabadtermészet nagyobb változatossággal és állandóbb változással. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Jökulsárlón jéglagúna mélyétől, a jégbezárt Öræfajökull vulkánon át, a sarkvidéki viharokban is fehérlő Hvannadalshnúkur piramisáig – meg azon is túl… Minden méterén felrázóan szürreális környezet.

Izland gazdag természeti csodákkal kápráztatja el az utazót. Itt található Európa legnagyobb gleccsere, a Vatnajökull, amely olyan látványos jégbarlangokat rejt, melyekben elmerülve az ember az időtlen jégszobrok között barangolhat. A lávamezők, gejzírek és források végtelen tárháza Izlandon szinte mesebeli tájakká varázsolja a környezetet. A Gyolden Circle túra során a Thingvellir Nemzeti Parkban átélhetjük, hogyan tárul elénk a két kontinens, Észak-Amerika és Eurázsia találkozása. A hatalmas vízesések, mint például a Gullfoss és a Seljalandsfoss, csak további példák arra, hogy Izlandon minden szögletében lenyűgöző természeti csodákra bukkanhatunk.

Az izlandi életmód és kultúra is rendkívül érdekes. Reykjavik, az izlandi főváros modern és vibráló város, tele kávézókkal, éttermekkel és művészeti galériákkal. A helyiek büszkén őrzik hagyományaikat, és az izlandi folklór és mitológia elengedhetetlen része az ország életének. Ha ellátogat egy hagyományos izlandi ünnepre, például a Thorrablót vagy az Álfablót, betekintést nyerhet az izlandiak évszázados hagyományaiba és különleges kultúrájába.

Ha valaha is több szórakozásra vágyott a napon, imádni fogja a nyarat Izlandon. Május közepétől július végéig a Nap alig nyugszik le éjfélkor és hajnali 3 órakor már ismét felkel, a Föld tengelyének dőlése és Izlandnak az északi sarkkörön elfoglalt helyzete miatt. Június 21-én a nyári napforduló éjféli napjelensége teljes mértékben láthatóvá válik, amikor a Nap eléri legmagasabb pontját az égen.

Izland éppen olyan gyönyörű sötétben, mint 24 órás nappali fényben. Az Aurora Borealis egész évben előfordul, de csak sötét és tiszta égbolton látható.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Izland körülbelül 10%-át csak úgynevezett "láthatatlan" útvonalak alkotják. Ezek az eldugott és felfedezetlen területek lehetőséget kínálnak az igazi kalandokra és felfedezésekre. Fedezze fel az elszigetelt strandokat, a titokzatos barlangokat és a meredek hegyeket, miközben a csend és a magány teljes mértékben körülveszi.

Izlandi utazásának során személyes kapcsolatba léphet a természettel és a történelemmel, miközben megtapasztalja a sziget nyújtotta csodákat és különlegességeket. Izland valóban egy elvarázsolt hely, ahol a természeti szépség és a kulturális gazdagság találkozik, hogy felejthetetlen élményt nyújtson mindenkinek, aki elmerül ebben a varázslatos szigeten.

Tovább olvasom

Izland beutazás: 

Izlandra érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehet utazni. 2022. február 25-től eltöröltek minden beutazási korlátozást. Utazás előtti, vagy határon történő tesztelés nem szükséges, oltási igazolás és regisztráció nélkül is be lehet utazni az országba. Megszűntették a karanténkötelezettséget is.

Az országba történő belépés követelményei visszatértek a pandémia előtti állapothoz.

További információ: ITT 

Tovább olvasom

Izland utazási tudnivalók:

Időjárás: Izland híres változékony időjárásáról. Legyen mindig felkészült réteges öltözködéssel, mivel az időjárás gyorsan változhat. Fontos megjegyezni, hogy még a nyári hónapokban is hűvösebb lehet, és az eső gyakori.

Évszakok: Izlandon a nyári hónapok (júniustól augusztusig) ideálisak az utazáshoz, amikor a hosszú nappalok lehetővé teszik a felfedezést és a szabadtéri tevékenységeket. Télen (decembertől februárig) az északi fények (északi fények) megfigyelése különösen lenyűgöző, de a rövid nappalok és a hideg hőmérsékletek megfelelő réteges öltözködést igényelnek.

Vízforrások és termálvizek: Izland híres a termálvizekről és forró forrásokról. Ne hagyj ki egy kellemes termálfürdőzést, amely tökéletes lehetőség a relaxálásra és a felüdülésre az izlandi kalandok között.

Közlekedés: Az autó a legalkalmasabb közlekedési mód Izlandon. Bérelj autót vagy csatlakozz egy szervezett túrához, hogy könnyedén felfedezhesd a sziget lenyűgöző látnivalóit. Ne felejtsd el, hogy Izlandon a vezetési szabályok eltérhetnek a megszokottaktól, és gyakran az útviszonyokhoz kell alkalmazkodni.

Természeti rezervátumok és nemzeti parkok: Izland rengeteg természeti rezervátumot és nemzeti parkot kínál, amelyek lenyűgöző tájakat és élővilágot rejtenek. Az Þingvellir Nemzeti Park, a Vatnajökull Nemzeti Park és a Snæfellsjökull Nemzeti Park mind olyan helyek, amelyeket érdemes meglátogatni.

Pénznem: Izland hivatalos pénzneme az izlandi korona (ISK). Fontolja meg a készpénz és a bankkártya kombinált használatát, mivel a kisebb üzletek és a vidéki területek néha csak készpénzt fogadnak el.

Biztonság: Izland általában biztonságos úti célnak számít. Azonban mindig tartsd szem előtt a természeti kockázatokat, mint például

Tovább olvasom

Izland


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Izland

IZLAND - jégmezők, gejzírek, zuhatagok és fjordok szigete

11 nap / 9 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Izland

Csillagtúra Izlandon Helsinkivel fűszerezve

7 nap / 6 éj
2024.07.12
összesen 3 időpontban
685 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Izland

Szilveszter Izlandon Helsinkivel fűszerezve

6 nap / 5 éj
2024.12.28
összesen 1 időpontban
735 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Izland

Izland télen

6 nap / 4 éj
Jelenleg nincs elérhető időpont.
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Izland

Izland - Körutazás egyénileg autóbérléssel

11 nap / 10 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Kapcsolódó magazin


Nemzetközi nőnap

Svédország kivételével mindegyik északi országban hölgy a miniszterelnök! Nőnap alkalmából engedjék meg, hogy sorban bemutassam Őket.

Elolvasom ››

Európa legnagyobb jégmezője, az izlandi Vatnajökull

A gleccserek jégbarlangjaiban tett látogatások során kerülhetünk leginkább az irdatlan jégtömeg testközelébe.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!