Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Thaiföld utazás 2024


Thaiföld a világ egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. Mi lehet az oka annak, hogy az emberek gyakran foglalnak le egy thaiföldi utazást? Talán a csodálatos tengerpartok, az egzotikus ételek, a fantasztikus templomok, a változatos tájak, a színes történelem vagy a kulturális értékek miatt?

Thaiföld az Indokínai-félszigeten, Délkelet-Ázsiában található. Ma a világ egyik leglátogatottabb úti célja, amit elsősorban gazdag kultúrájának és évezredes hagyományainak köszönhet. Éghajlata trópusi monszun. Az időjárás bár sokszor csapadékos, de mégis kellemesen meleg. Élővilága változatos, a sűrű dzsungeltől egészen a szavannák világáig megtalálhatók itt növények és állatok. Az ország legtöbb tavában és mocsarában lótuszok és tavirózsák találhatók.

Egy Thaiföld körutazás során mindenképp fel kell fedezni az ország gasztronómiáját, de látnivalókban is bővelkedik az ország. A turisták egy thaiföldi szervezett utazás alkalmával elsősorban Bangkok és a közelében található történelmi, természeti és kulturális látnivalók miatt látogatnak az országba. De emellett sokan utaznak üdülni a déli tengerpartokra és szigetekre is. Észak a túrázás és a kalandos utazások fő célpontja, ahol a turisták sokszínű népcsoportokkal találkozhatnak és erdős hegyeket láthatnak. Egy thaiföldi csoportos utazás során érdemes felkeresni a mesébe illő aranyozott templomokat és palotákat, a Bangkok melletti úszó piacokat, Csiangmaj éjszakai bazárját és a csodálatos nemzeti parkokat. Emellett bepillantást nyerhetünk a buddhizmus világába is. Utasaink a thaiföldi körutazásukat gyakran egy tengerparti pihenéssel fejezik be az ország legnagyobb szigetén, Phuketen.


Thaiföld nyaralás 2024 - Tökéletes tengerpartok

Thaiföld a paradicsomi szigetek széles választékát kínálja. Egy Thaiföld nyaralás tökéletes lehetőség a meleg napsütésben való fürdőzésre, miközben a strandolók egy másik kultúrával is megismerhetnek. Olyan világszínvonalú tengerparti városokat találhatunk Thaiföldön, mint Koh Pha Ngan, Koh Samui, Krabi, Phuket és a Phi Phi sziget.

Phuket Thaiföld legnagyobb szigete, amely valójában inkább a szárazföld meghosszabbításának tűnik. Itt minden megtalálható, amire csak vágyunk, ha egy trópusi thaiföldi nyaralást elképzelünk. Mindannyian láttunk már képeket a szigetről, amelyeken fehér homokos strandok, kristálytiszta víz és boldog emberek láthatók, akik valamilyen koktélt tartanak a kezükben. Hiszen egy phuketi üdülés pontosan ilyen! Egy idilli, napsütötte paradicsom, és egy olyan hely, amely még mindig nagyon kedvező áron kínál szállásokat.

Emberek és kultúra

Thaiföldet „A mosoly országa”-ként ismerik, és valóban minden látogatót szívélyesen fogadnak ebben az országban. A thaiföldiek melegszívűek és rendkívül tisztelik a vendégeiket. Vendégszeretetük világszínvonalúnak számít. Talán a hagyományos thai üdvözlés miatt, amikor kissé meghajolva, a kezüket összetéve köszöntik egymást? Talán a nemzeti mottójuk, vagyis a „mai pen rai” miatt, ami azt jelenti, hogy ne aggódj, minden rendben van, ezért olyan barátságosak és nyugodtak az emberek? Mindenestre minden thaiföldi utazás után nagyszerű érzéssel hagyjuk el az országot.

Ételek

A thaiföldi konyha a frissen elkészített, csípős és aromás fűszereket tartalmazó ételekről szól. Ízük régiónként eltérő. Thaiföld legcsípősebb ételei közül néhányat az út menti bódék kínálatából lehet fogyasztani. A csípős és fűszeres ételeket az utcai árusok egy másodperc alatt el tudják készíteni. Ezen kívül étvágygerjesztő és autentikus thai konyha található Bangkok legpompásabb éttermeiben is.

Buddhák és templomok

Thaiföld tele van Buddha szobrokkal. Ezeken Buddhát állva, alvó pózban vagy meditálva ábrázolják. A szobrok minden méretben láthatók, kőből, fémből vagy smaragdból készültek. Az országban több mint 40.000 buddhista templom található, melyek mindegyikének egyedi jellege van.

Vadvilág

Thaiföld a vadvilág egyedülálló változatosságát kínálja. Keresse fel a gibbonokat a Khao Sok Nemzeti Parkban, töltsön el egy napot az Elephant Hillsben, ahol elefántokat fürdethet, nézzen bálnákat Koh Taón, vagy látogasson el a világ legkisebb emlőséhez, a Kitti-féle disznóorrú denevérhez Nyugat-Thaiföldön. Egy thaiföldi utazás során nagyszerű vadvilági kalandokat élhet át az ember!

Időjárás

Élvezze a napsütést Thaiföld egyik homokos strandján! Az országban minden időszak alkalmas arra, hogy a nyaralók élvezhessék thaiföldi utazásukat. Mint trópusi monszun éghajlattal rendelkező ország, Thaiföld klímája meleg és nedves. A napi hőmérséklet gyakorlatilag egész évben 24 és 31 fok között mozog. Nagy általánosságban elmondható, hogy Thaiföldet száraz, meleg tél, forró tavasz és rendkívül csapadékos, fülledt nyár és ősz jellemzi. Ez viszont egy általánosítás, fekvéstől függően jelentős különbség van a csapadék mennyiségében is. Bár minden évszaknak megvannak az előnyei és hátrányai, a látogatók szinte soha nem fognak fázni, és valószínűleg rengeteg napsütést fognak élvezni az országban tett látogatásuk során.

Pezsgő éjszakai élet

Egy utazás Thaiföldre egy nagyszerű kaland. Hiszen az ország szívesen kedveskedik azoknak a látogatóknak, akik sötétedés után is szeretnek szórakozni. Az éjszakai baglyok készüljenek, hiszen az ország minden olyan éjszakai szórakozási lehetőséggel rendelkezik, amit a turisták csak el tudnak képzelni. Az ország számos városa, köztük Bangkok, Pattaya és Phuket csábítja a szórakozni vágyókat. Thaiföld híres a reggae- és jazzbárjairól is. Bangkok ad otthont az ország legjobb éjszakai szórakozóhelyeinek.

Színes piacok

A thaiföldi piacok olyanok, mint sehol máshol a világon. Mindegyiknek sajátos jellege van. Néhány piacon utcai ételek széles választékát találjuk, míg mások tele vannak régiségekkel vagy használt holmikkal. A látogatók sosem tudhatják, hogy mit találnak ezeken az egyedülálló helyeken.

Gazdag történelem és kultúra

Bár Thaiföld számos városa folyamatosan megújul, de bárhová is tekintenek a látogatók, a modern részek Thaiföld ősi kultúrájának darabjaival összefonódnak. Az olyan városok, amelyeket a thaiföldi körutazások gyakran érintenek, mint például Sukhothai, megállják a helyüket a modernizáció szempontjából. Viszont Sukhothai még mindig sok olyan ősi épületnek adnak otthont, amelyek a Sziámi Királyság 1238-as évéből származik. A történelem Thaiföld számos egyéb művészeti formáját is átszövi, ilyen például a hagyományos thai tánc vagy a thai bábszínházi előadások.

_______________________________

Kedves Leendő Utasunk!

Kollégáink közül többen és többször is jártak már Thaiföldön. Utazásaik során több szigetet, a fővárost, valamint több szállodát személyesen meglátogattak, így mindenki ízlésének megfelelőt tudnak ajánlani egy nyaraláshoz. Ha nászutat terveznek, családdal és gyerekekkel szeretnének útra kelni, nagyobb villára, szórakozási lehetőségekre és egyéni programokra van szükségük, vagy összekötnék a kultúrát a tengerparttal, akkor segítünk megtalálni a legjobb lehetőségeket. Mivel kollégáink friss tapasztalatokkal rendelkeznek, így megbízható információkkal tudnak szolgálni a thaiföldi beutazási feltételekről és a szállodák minőségéről, mert sajnos, ami a weboldalak többségén látható, az nem mindig tükrözi a valóságot.
Egy thaiföldi utazás egy igazi életre szóló élménnyé válhat, örömmel segítünk ebben!

_______________________________

Miért érdemes az 1000 Út Utazási Irodánál foglalni?

  • A legtöbb szállodát személyesen ismerjük
  • Rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
  • Ajánlatainkat személyre szabjuk
  • Legkedvezőbb árgarancia
  • Kedvező menetrend és repülőjegyárak
Tovább olvasom

Thaiföld beutazási feltételek

Magyar állampolgár Magyarország, illetve más ország területéről mindenféle korlátozás nélkül beléphet az országba, valamint a thai kormány döntése értelmében 60 napig tartózkodhatnak vízummentesen Thaiföldön.

Az útlevélnek a beutazást követően még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Magyar állampolgároknak repülővel történő érkezés esetén 30 napig, szárazföldi határátkelés esetén pedig évente kétszer 30 napig vízummentes a tartózkodás.

Thaiföldre történő belépéskor mindenki győződjön meg arról, hogy az útlevélkezelő elhelyezte-e a beléptető pecsétet az útlevelében, ezt ugyanis az országból való távozáskor az illetékes hatóság ellenőrzi.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. Az oldal ITT érhető el.

A honlapunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Thaiföld beutazási szabályok bármikor változhatnak!

Tovább olvasom

Thaiföld népessége, nyelvezet:

Thaiföld népessége közel 70 millió fő, területe több mint ötször nagyobb hazánknál. A hivatalos nyelv a thai, de emellett még az angolt is sok helyen beszélik. A lakosság legnagyobb része buddhista.

Thaiföld időzóna:

Az időeltolódás Magyarországhoz képest +5 óra. Thaiföldön nincs óraátállítás.

Thaiföld árak és pénzváltás:  

A helyi fizetőeszköz: Thai Baht (THB), 1 THB = kb. 10 Ft.

A nemzetközi valutákat a legnagyobb bankokban váltják. Előnyben részesítik az USD és az EUR beváltását, főként készpénzformában.

Visa és MasterCard típusú kártyákat elfogadják a főbb bankokban, vendéglátóhelyeken, nagyobb boltokban és színvonalas éttermekben. A hétköznapi terepen ajánlatosabb készpénzben fizetni. Nem szokás borravalót adni, de a magasabb színvonalú éttermekben felszámolhatnak 10% szervíz díjat. Indulás előtt javasoljuk, hogy jelentsék be az utazás tényét a magyar bankjuknál, nehogy biztonsági megfontolásból letiltsák a kártyájukat.

Utcai árusoknál bevett szokás az alkudozás, de ne legyünk túl rámenősek, mert az visszatetszést kelthet.

A taxisokkal, tuktukosokkal mindig előre állapodjunk meg az árban és pontosan tisztázzuk a részleteket indulás előtt.

Mikor érdemes Thaiföldre utazni? 

 

Észak-déli irányban elnyúló ország lévén nehéz megmondani, hogy mi az odautazás optimális időzítése. Függ attól, hogy hová utazunk és milyen céllal. December, január környékén a klíma kevésbé csapadékos, és nincs durva hőség. Március és május közötti időszakban nem ritka a 35-40 fokos hőmérséklet. Június-augusztus is jó időszak Thaiföld meglátogatásához, mert bár előfordulhat csapadék, a levegő meleg és kevesebb a turista. Szeptemberben és októberben sok az eső.

A tengerparti nyaralás szempontjából nem árt tudni, hogy ugyanabban a hónapban más a csapadék mennyisége a nyugati Andaman-tengeren lévő oldalon (Phuket, Phi Phi, Krabi stb.) és más a keleti Thai (Sziámi)-öböl oldalon (Ko Samui, Ko Phangan stb.).

Egészségügyi ellátás, utasbiztosítás Thaiföldön

A csapvíz sehol sem iható! A jégkockák az elit éttermekben és bárokban is csapvízből készülhetnek, ezért ezt se fogyasszák! Kizárólag palackozott ásványvizet igyanak, az innivaló esetében mindig ellenőrizzék, hogy az ital nem „utántöltött”-e, vagyis a kupakja vagy a záró fedele nem sérült-e. Csak megfelelő színvonalú éttermekben, frissen készült sütött/főtt ételeket fogyasszanak, ebben idegenvezetőnk is a segítségükre lesz. Kerüljék az utcán való étkezést.

A rossz élelmiszerbiztonság és a sokhelyütt fertőzött víz következtében a különböző hasmenéses fertőzések elterjedtek. Továbbá az erősen fűszeres ételek is okozhatnak gyomorpanaszokat.

Hasmenés elleni gyógyszer, lázcsillapító hozatala ajánlott. Tipp: este és reggel 1-1 korty whisky vagy pálinka, a gyümölcsöket fogyasztás előtt hámozzák meg, fogat is csak palackos ásványvízzel mossanak, étkezések után szénsavas üdítőital fogyasztás is segítheti az emésztést. A szállodákban a higiénia kifogástalan, az utcán azonban sok kívánnivalót hagy maga után. Javasoljuk itthonról vinni a drogériákban kapható „higikendőt” és/vagy fertőtlenítő folyadékot. (Néhány mostanában forgalmazott kézfertőtlenítő folyadék 110 ml-es flakonban van, így ha azt a kézipoggyászban viszik, akkor elveszik a biztonsági ellenőrzésnél – nem a benne lévő folyadék mennyisége számít, hanem a flakon/üveg űrtartalma.)

Feltétlenül javasoljuk, hogy betegség, baleset-, poggyászbiztosítás nélkül ne induljanak el.

Elektromosság

Elektromos átalakítóra szükség van. A hálózati feszültség: 220 Volt.

Telefonálás, internet

A szállodák, kávézók, éttermek, múzeumok nyilvános tereiben általában ingyenes wifi található, van ahol a szobában is ingyenes, de van ahol fizetős, ezekről érkezéskor az idegenvezető minden esetben tájékoztatást nyújt.

Telefonálás haza, csak olyan elmentett telefonszámokat tudnak hívni, amelyben a hazai telefonszámok az alábbiak szerint vannak elmentve: +36 20 vagy 30 vagy 70. Érdemes helyi SIM kártyát vásárolni, amihez van internet használat is, de ezeket csak kártyafüggetlen telefonban tudják használni. Fontos: kártyás készülékek esetében nem alkalmasak roaming szolgáltatásra, tehát sem kimenő hívást sem fogadást nem tudnak bonyolítani.

Fényképezés Thaiföldön

A helyi emberek és szerzetesek számtalan témát kínálnak megörökítésre, kérjük a megkérdezésük nélkül közeli képet ne készítsenek róluk! A helyi emberek barátságosak, kedvesek, együttműködőek, de egy kéréssel tiszteljük meg őket.

Thaiföldi közbiztonság

A közbiztonság alapvetően jó, a thaiok mosolygós, kedves emberek. A tömeg miatt az értékeire mindenki fokozottan ügyeljen. Mindig biztonságos helyen tartsák magunknál az összes hivatalos iratunkat, bankkártyákat és valutát. A szállodákban is tartsák elzárva a bőröndöket és használják a szoba széfet.

Sok helyi kínál különböző “ingyenes” szolgáltatásokat a turistáknak (városnézés, tuk-tukozás): ezeket udvariasan utasítsuk el, mert ezek során biztosan vásárolnunk kell valamit.

Thaiföldi hagyományok, viselkedési szabályok

A thai emberek nagyon kedvesek, szó szerint a mosoly országa Thaiföld. Nyitottak, segítőkészek. A királyi családot nagyon tisztelik és szeretik, így kerüljük a bíráló megjegyzést és tiszteljünk minden olyan tárgyat, amin a király szerepel, a bankjegyeket is beleértve.

A buddhista szentélyekbe való belépéshez szerény, vállat és térdet takaró öltözet szükséges. Figyeljünk arra, hogyha leülünk, akkor a talpunk ne nézzen a Buddha szobor felé, inkább térdeljünk vagy törökülésben üljünk. Nem szabad megérinteni sem a szerzeteseket, sem a személyes tárgyaikat.

A legjobb árat alkudozás során mindig kedvességgel és mosollyal érhetjük el.

Öltözködés Thaiföldön

Az öltözködésben nyáriasan készüljünk, de 1 garnitúra meleg pulóverre, nadrágra is szükség lehet. Az erős napsütés miatt napszemüveg, naptej, sapka, könnyű hosszúujjú ruha, ajakír hozatala ajánlott. Az esetleges hirtelen esőzés miatt érdemes egy esőkabátot is bepakolni.

A kolostorokba, templomokba cipő nélkül és a vállat, térdet takaró ruházatban lehet belépni. Nyugodtan hozhatnak magukkal nedves törlőkendőt, hogy le tudják tiszítani a talpukat.

Kell-e oltás Thaiföldre?

Kötelezően előírt védőoltás nincs.

Választható, esetleg javasolt oltások: hepatitis A és B, tífusz, veszettség, gyermekbénulás. Malária elleni gyógyszer javasolt. Ez ügyben vegyék fel a kapcsolatot a Nemzetközi Oltóközponttal, kérjék ki a tanácsukat.

Elérhetőségük: 1138 Budapest, Váci út 174. Telefon: 06-1-465-3809.

Konzulátus:

Park Ventures Ecoplex 14th Floor (Unit Nos. 1401, 1411-1412)

57 Thanon Witthayu (Wireless Road), Lumpini, Pathumwan

Bangkok 10330

Telefon: 00-66-2-118-9600

E-mail: mission.bgk@mfa.gov.hu

Honlap: https://bangkok.mfa.gov.hu

Tovább olvasom

Thaiföld


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Thaiföld

Nagy körutazás Thaiföldön, pihenéssel Phuketen

16 nap / 13 éj
2024.12.02
összesen 1 időpontban
1 230 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Malajzia

A Maláj-félsziget csodái Szingapúrtól Bangkokig

14 nap / 11 éj
2024.11.09
összesen 1 időpontban
1 475 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Szingapúr

Maláj-félsziget - Egyéni körutazás

nap / éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 
Utazás egyénileg
Thaiföld

Thaiföld - Egyéni körutazás

nap / éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Kapcsolódó magazin


A titokzatos akhák

Az akha törzs tibeti (más források szerint dél-kínai) származású nép, nyelvük is sajátos tibeti eredetű, az úgynevezett Loloish nyelvcsaládba tartozik.

Elolvasom ››

Phuket álomstrandjai

Egy Phuket nyaralás minden olyat kínál, ami egy vágyott üdüléstől elvárható: romantika, szépség, kaland és a legfinomabb ételek. 

Elolvasom ››

Érdekességek Thaiföldről: A hosszúnyakú karenek

Mae Hong Sonban élnek a híres hosszúnyakú, vagy más néven gyűrűsnyakú nők a karen törzsből. 

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!