Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Miért Zanzibár?

Zanzibár Afrika keleti partja mentén található, két szigete Unguja és Pemba. A szigetcsoport Tanzániához tartozik, fővárosa Zanzibár város. A szigetcsoport csodálatos látványt nyújt hófehér homokos tengerpartjaival, pálmaligeteivel, és mesébe illő naplementéivel.

Zanzibár óvárosa az UNESCO világörökségi listáján szereplő Stone Town, más néven Mji Mkongwe a szigetcsoport fő szigetének, Ungujának nyugati partján fekszik. Stone Town Kelet-Afrika kiemelkedő történelmi és művészeti jelentőségű városa.

A főként a 19. századból származó építészete tükrözi a szuahéli kultúra alapjául szolgáló elemeket, az arab, a perzsa, az indiai és európai kultúrák egyedülálló keverékét adja. Emiatt a várost 2000-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. A szigetcsoport az aktív pihenésre vágyóknak is kínál elfoglaltságokat.

Zanzibár a búvárok közkedvelt helye korallzátonyainak és elsüllyedt hajóroncsainak köszönhetően. A zanzibári nyaralást a legjobb egy tanzániai szafarival indítani. Utasaink gyönyörködhetnek a páratlan állatvilágban. Az utazás élményét növeli a Serengeti Nemzeti Park, ahol természetes élőhelyükön figyelhetik meg az elefántokat, oroszlánokat, vízilovakat és még sok más álltafajt. A fentiek alapján nem kétséges, hogy Zanzibár kiváló úti cél akár Tanzániával összekötve, akár önmagában.

Egy nagy értékű álomutazás megszervezését ne bízza a véletlenre, az interneten látható ajánlatok csalókák lehetnek, és nem mindig tükrözik a valóságot. Sajnos a paradicsomi környezetben lévő szállodák között is vannak régebben épült hotelek, melyek a saját weboldalukon még eredeti képüket mutatják.

Bízza nyaralását szakemberre, térjen be hozzánk egy csésze kávéra és közben igényeinek megfelelően, legyen szó családi nyaralásról, romantikus nászútról, esküvői ceremóniáról vagy baráti kikapcsolódásról, mi kötelezettségmentesen elkészítjük a legmegfelelőbb ajánlatot Önöknek.

Miért érdemes az 1000 Út Utazási Irodánál foglalni?

  • A legtöbb szállodát személyesen ismerjük
  • Rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
  • Ajánlatainkat személyre szabjuk
  • Legkedvezőbb árgarancia
  • Kedvező menetrend és repülőjegyárak
Tovább olvasom

Frissítve: 2022.10.15.

Covid információk:

Tanzániába és Zanzibárra oltási igazolvánnyal, annak hiányában pedig az indulást megelőző maximum 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel lehet beutazni. Az oltási igazolványnak bizonyítani kell, hogy birtokosa legalább 14 nappal az érkezés előtt megkapta az adott oltásból a szükséges dózist.

A Zanzibárra utazóknak kérdőívet kell kitöltetni az indulás előtt legalább 24 órával korábban. A válaszként kapott „Unique Health Code"-ot ki kell nyomtatni és belépéskor be kell mutatni a hatóságoknak.

Az utasaink legtöbbször az alábbi légitársaságokkal utaznak:

bécsi indulással Ethiopian Airlines, átszállással Addis Ababában
budapesti indulással Qatar Airways, átszállással Dohában
budapesti indulással Turkish Airlines, átszállással Isztambulban
budapesti indulással Emirates/Fly Dubai, átszállással Dubaiban

Jelenleg aktuális információk Magyarországra történő hazautazáskor:

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a határátlépés során a koronavírus elleni védettségét a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az ezen ország által a részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal, mi megtaláljuk rá a választ és a megoldást!

További információk ITT találhatóak.
Magyar Konzuli tájékoztatás ITT érhető el.

A honlapunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek!

Felhvíjuk szíves figyelmüket, hogy beutazási szabályok bármikor változhatnak!

_______________________________

Az aktuális beutazási feltételekről érdeklődjön kollégáinknál!

Az útlevélnek a vízum kiadásakor az útlevélnek legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie.

Tanzániába belépéskor nemzetközi repülőtereken és kikötőkben is kiállítanak egyszeri beutazásra szóló vízumot. A zanzibári repülőtéren szükséges a kb.50 USD/fő vízumot megvásárolni.

A szárazföldi Tanzánia és Zanzibár szigete közötti mozgás országon belüli utazásnak számít, így ehhez külön vízumra nincsen szükség.

Érkezéskor minden turistának ki kell tölteni egy ún. Traveler's Surveillance Form űrlapot, amit be kell mutatni (ezt vagy a gépen vagy a kiszállást követően kapják).

Az országból repülővel történő kilépéskor 25 USD/fő kilépési illetéket (airport service charge, departure tax) kell fizetni, a díjat sok légitársaság már beépítette a repülőjegyének árába.

Tovább olvasom

Tanzánia hivatalos nyelve: angol és a szuahéli

Idő: Az idő eltolódás nyáron +1 óra, télen +2 óra. Klasszikus „jetlag"-től nem kell tartani. A nap hossza kb. 12 óra.

Gyógyszerek és oltás

Ajánlatos a naponta szedendő és speciális gyógyszereket magukkal vinni. Kötelező oltást nincs előírva. Szúnyogok elleni javasolt védekezés a riasztószer és a hosszú ujjú felső. Malária ellen nincs védőoltás, ellene gyógyszerrel lehet védekezni. Tanzánia területén előfordulhat a betegség, így ha szeretnének gyógyszert szedni, egyeztessenek a háziorvosukkal, a gyógyszer vényköteles. A megelőzés a fontos, így szúnyogriasztó, szúnyogháló, stb. szükséges. Sárgalázzal fertőzött területről érkezve kérhetik az oltást igazoló okmányt. Utazás előtt egyeztessen háziorvosával és/vagy Nemzetközi Oltóközponttal (Budapest, Váci út 70, 1132, https://oltokozpont.hu/ ).

Műanyag: 2019. június 1-től Tanzánia betiltja a műanyag zacskók használatát. A tilalom a Tanzániába érkező turistákra is vonatkozik, akiket arra kérnek, a csomagolásnál kerüljék a műanyag szatyrok használatát, amit a belépési pontoknál ellenőrizni fognak. A tilalom nem vonatkozik azokra a „ziploc" zacskókra, amikbe a folyadékokat lehet pakolni a repülési előírások szerint.

Tanzánia pénzneme, váltás, bankkártya használata és borravaló

Amerikai dollár (2006 utáni, sérülés- és firkamentes címletű USD) az általánosan elfogadott fizetőeszköz, így ezt érdemes hozni, melyet a helyi TSH-ra (Tanzániai Shilling) lehet váltani, de nem szükséges. 1 TSH = kb. 0,13 HUF. Az árakat dollárban is feltüntetik. Szigeten szinte csak Stone Town-ban található bankautomata, ezért készpénzzel készüljenek. Bankkártyával többnyire csak a hotelekben lehet fizetni. Sofőröknek, helyi idegenvezetőknek, londinernek, takarítónőnek illik adni borravalót. Ezért érdemes felkészülni kis címletű bankjegyekkel.

Ivóvíz

Csapvíz nem fogyasztható, palackozott vizet használjanak még fogmosásra is (!), mely szinte mindenhol kapható.

Telefon, internet

Wifi általában van a szállodákban, de a használatuk esetenként térítésköteles lehet! Kártya független mobiltelefonba vásárolható helyi SIM kártya, ami olcsón beszerezhető (pl.: reptéren vagy kérjük helyi idegenvezetőnk, hotel alkalmazottjainak segítségét). Az előfizetéses mobiltelefonok az országban működnek, a roamingolási tarifákról tájékozódjon a szolgáltatójánál.

Elektromosság: 230 V, 50 Hz. Csatlakozó és aljzat D, G. Az elektromos konnektorok angol szabványúak (háromlábú), adapter szükséges. Előfordul áramszünet, legtöbb szálloda erre fel van készülve és ilyenkor generátorral kapcsolják az áramellátást. Hordozható töltőt érdemes vinni.

Dagály,apály és az óceán: A sziget strandjaira jellemző az árapály jelenség, amelyet a Hold és a Nap vonzásának befolyása okoz. Északi részen a fürdőzést nem felétlenül befolyásolja ez a természetes jelenség. Ha éppen fürdőzni nem is tudnánk, egy érdekes tengerparti séta során az óceán számos kis teremtményét megcsodálhatjuk. Az ár és apály kb. 6 óránként váltakozik. A low tide (apály) és high tide (dagály) időpontja pontosan kivan számolva, erről kérdezhetjük a helyieket, megnézhetjük előre az interneten (vagy a szállodák többsége is feltüntetni a strand információs tábláján). Keleti és déli partokon a víz sekélyebb, így valamennyivel melegebb mint az északi strandokon.

Előrejelzés: https://www.tide-forecast.com/locations/Zanzibar-Tanzania/tides/latest

Cápa veszély nincs, medúzák előfordulhatnak. Vízi cipő használata javasolt.

Hasznos applikációk: Tide Charts, Official Tanzania Tourism

Tanzániai szafari

Zanzibári üdülésünket érdemes Tanzániai szafarival kiegészíteni. Utazás a szárazföld és sziget között belsőjárattal. Fedezze fel Arusha, Lake Manyara vagy a Serengeti nemzeti park egyikét. Látogasson el a hihetetlen Ngorongoro vulkanikus kráterébe. A vadles kihagyhatatlan és fantasztikus élmény! Kérje, kollégáink ajánlatát elő- vagy utótartózkodásra. Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel csoportos programunkat ITT tudják megtekinteni.

Öltözködés: Napszemüveg, sapka használata javasolt az erős napsütés ellen. Emellett könnyű, nyári öltözetet. A muszlim vallás miatt az utcán ne viseljenek nagyon kihívó ruhadarabokat, nőknél a hosszú szoknya és fedett vállas felső ruházat az elvárt viselet.

Infrastructure tax: A szállodákban kijelentkezéskor úgynevezett „infrastructure tax"-ot kell fizetni. Mértéke kb. 1 $/fő/nap.

Zanzibár biztonsága

Az alapvető biztonsági előírásokat vegye figyelembe, éjszaka ne sétáljon egyedül, sok pénzt, illetve ékszereket szintén nem ajánlott magunkkal vinni. Értékeit helyezze el a hotel széfjében. Portyázó majmok ellen hálószobánk ablakát ill. ajtaját zárjuk. Holminkat ne hagyjuk felügyelet nélkül.

Tovább olvasom

Kiemelt Tanzánia ajánlataink


Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Tanzánia

Szafari Tanzániában, zanzibári pihenéssel

13 nap / 11 éj
2023.11.20
összesen 1 időpontban
2 120 000 Ft/fő
Tanzánia

Tanzánia Szafari program egyénileg 6nap/5éj

6 nap / 0 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!