Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Zanzibár utazási tanácsok

Zanzibár egy varázslatos kis sziget, mely a Kelet-Afrikában található Tanzániához tartozik, és mindent megad, amire az odautazó vágyhat. Az azúrkék vizek, a fehér homokos partok és a ragyogó napsütés tökéletes kombinációja várja Önt. 

Ez a hely több, mint egy trópusi paradicsom. Zanzibár gazdag történelemmel rendelkezik, óvárosa az UNESCO világörökségi listáján szereplő Stone Town, más néven Mji Mkongwe a szigetcsoport fő szigetének, Ungujának nyugati partján fekszik. Sétáljon az óváros keskeny utcáin, ahol az arab, indiai és afrikai hatások egymásba fonódnak. Csodálja meg a gyönyörűen faragott ajtókat és a korabeli épületeket, amelyek történeteket mesélnek a múltról. Ne hagyja ki a Forodhani Parkot sem, ahol az esti ételek és a helyi piac különleges hangulatot teremt.

A főként a 19. századból származó építészete tükrözi a szuahéli kultúra alapjául szolgáló elemeket, az arab, a perzsa, az indiai és európai kultúrák egyedülálló keverékét adja. Emiatt a várost 2000-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. A szigetcsoport az aktív pihenésre vágyóknak is kínál elfoglaltságokat.

Ha a tengeri élet érdekli, akkor ne hagyja ki a búvárkodás és a snorkelizés lehetőségét sem. A lenyűgöző korallzátonyok alatt találkozhat teknősökkel, színpompás halakkal és még delfinekkel is. Zanzibár strandjai a búvárok közkedvelt helye korallzátonyainak és elsüllyedt hajóroncsainak köszönhetően.

A zanzibári nyaralást a legjobb egy tanzániai szafarival indítani. Utasaink gyönyörködhetnek a páratlan állatvilágban. Az utazás élményét növeli a Serengeti Nemzeti Park, ahol természetes élőhelyükön figyelhetik meg az elefántokat, oroszlánokat, vízilovakat és még sok más álltafajt. A fentiek alapján nem kétséges, hogy Zanzibár kiváló úti cél akár Tanzániával összekötve, akár önmagában.

Ha természeti szépségekre vágyik, akkor sem fog csalódni. Látogasson el a Jozani erdőbe, ahol a vörös colobus majmok otthonra lelnek, fedezze fel a gyönyörű mangrove erdőket és az élénk növény- és állatvilágot.

A gasztronómiai élvezetek terén sem fog hiányt szenvedni Zanzibáron. Kóstolja meg a friss tenger gyümölcseit, a helyi fűszereket és a tradicionális swahili ételeket. Vegyen részt egy főzőtanfolyamon, hogy mélyebben megismerje a helyi konyha titkait, és elragadtatást találjon a kulináris kalandokban. 

Zanzibár egy olyan hely, amely minden érzéket megmozgat. Az itt megtapasztalt látványok, ízek és hangulatok örökre az emlékezetébe vésődnek. Ha egy igazán különleges utazást szeretne, amelyben a kaland, a pihenés és a felfedezés tökéletes harmóniában találkozik, akkor ne habozzon tovább! Utazzon Zanzibárra, és engedje, hogy elvarázsolja ezen a varázslatos szigeten!

Tovább olvasom

Zanzibár beutazási feltételek

Az útlevélnek, a vízum kiadásakor az útlevélnek legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie. Tanzániába belépéskor nemzetközi repülőtereken és kikötőkben is kiállítanak egyszeri beutazásra szóló vízumot. A zanzibári repülőtéren szükséges a kb.50 USD/fő vízumot megvásárolni.

A szárazföldi Tanzánia és Zanzibár szigete közötti mozgás országon belüli utazásnak számít, így ehhez külön vízumra nincsen szükség.

Érkezéskor minden turistának ki kell tölteni egy ún. Traveler's Surveillance Form űrlapot, amit be kell mutatni (ezt vagy a gépen vagy a kiszállást követően kapják).

Az országból repülővel történő kilépéskor 25 USD/fő kilépési illetéket (airport service charge, departure tax) kell fizetni, a díjat sok légitársaság már beépítette a repülőjegyének árába.

Az utasaink legtöbbször az alábbi légitársaságokkal utaznak:

  • bécsi indulással Ethiopian Airlines, átszállással Addis Ababában
  • budapesti indulással Qatar Airways, átszállással Dohában
  • budapesti indulással Turkish Airlines, átszállással Isztambulban
  • budapesti indulással Emirates/Fly Dubai, átszállással Dubaiban


Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal, mi megtaláljuk rá a választ és a megoldást!

Magyar Konzuli tájékoztatás ITT érhető el.

A honlapunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy beutazási szabályok bármikor változhatnak!


Zanzibár Covid információk:

Tanzániába és Zanzibárra történő utazás során nem szükséges sem COVID19 védőoltás, sem PCR teszt.

Az országba való belépéskor a határőrök szúrópróbaszerűen és díjmentesen antigéntesztet végezhetnek az utazókon.Felhívjuk figyelmüket, hogy sok esetben a légitársaságok, illetve tranzitországok is hozhatnak rendelkezéseket, szabályokat, melyek akár szigorúbbak is lehetnek a Tanzánia ki- és beutazási feltételeinél, így azokról érdemes az utazás megkezdése előtt tájékozódni!

Frissítve: 2023.06.13.

Tovább olvasom

Tanzánia hivatalos nyelve: angol és a szuahéli

Idő: Az idő eltolódás nyáron +1 óra, télen +2 óra. Klasszikus „jetlag"-től nem kell tartani. A nap hossza kb. 12 óra.

Gyógyszerek és oltás

Ajánlatos a naponta szedendő és speciális gyógyszereket magukkal vinni. Kötelező oltást nincs előírva. Szúnyogok elleni javasolt védekezés a riasztószer és a hosszú ujjú felső. Malária ellen nincs védőoltás, ellene gyógyszerrel lehet védekezni. Tanzánia területén előfordulhat a betegség, így ha szeretnének gyógyszert szedni, egyeztessenek a háziorvosukkal, a gyógyszer vényköteles. A megelőzés a fontos, így szúnyogriasztó, szúnyogháló, stb. szükséges. Sárgalázzal fertőzött területről érkezve kérhetik az oltást igazoló okmányt. Utazás előtt egyeztessen háziorvosával és/vagy Nemzetközi Oltóközponttal (Budapest, Váci út 70, 1132, https://oltokozpont.hu/ ).

Műanyag: 2019. június 1-től Tanzánia betiltja a műanyag zacskók használatát. A tilalom a Tanzániába érkező turistákra is vonatkozik, akiket arra kérnek, a csomagolásnál kerüljék a műanyag szatyrok használatát, amit a belépési pontoknál ellenőrizni fognak. A tilalom nem vonatkozik azokra a „ziploc" zacskókra, amikbe a folyadékokat lehet pakolni a repülési előírások szerint.

Tanzánia pénzneme, váltás, bankkártya használata és borravaló

Amerikai dollár (2006 utáni, sérülés- és firkamentes címletű USD) az általánosan elfogadott zanzibári fizetőeszköz, így ezt érdemes hozni, melyet a helyi TSH-ra (Tanzániai Shilling) lehet váltani, de nem szükséges. 1 TSH = kb. 0,13 HUF. Az árakat dollárban is feltüntetik. Szigeten szinte csak Stone Town-ban található bankautomata, ezért készpénzzel készüljenek. Bankkártyával többnyire csak a hotelekben lehet fizetni. Sofőröknek, helyi idegenvezetőknek, londinernek, takarítónőnek illik adni borravalót. Ezért érdemes felkészülni kis címletű bankjegyekkel.

Infrastructure tax: A szállodákban kijelentkezéskor úgynevezett „infrastructure tax"-ot kell fizetni. Mértéke kb. 1 $/fő/nap.

Ivóvíz

Csapvíz nem fogyasztható, palackozott vizet használjanak még fogmosásra is (!), mely szinte mindenhol kapható.

Telefon, internet használata Zanzibáron

Wifi általában van a szállodákban, de a használatuk esetenként térítésköteles lehet! Kártya független mobiltelefonba vásárolható helyi SIM kártya, ami olcsón beszerezhető (pl.: reptéren vagy kérjük helyi idegenvezetőnk, hotel alkalmazottjainak segítségét). Az előfizetéses mobiltelefonok az országban működnek, a roamingolási tarifákról tájékozódjon a szolgáltatójánál.

Elektromosság: 230 V, 50 Hz. Csatlakozó és aljzat D, G. Az elektromos konnektorok angol szabványúak (háromlábú), adapter szükséges. Előfordul áramszünet, legtöbb szálloda erre fel van készülve és ilyenkor generátorral kapcsolják az áramellátást. Hordozható töltőt érdemes vinni.

Dagály,apály és az óceán: A sziget strandjaira jellemző az árapály jelenség, amelyet a Hold és a Nap vonzásának befolyása okoz. Északi részen a fürdőzést nem felétlenül befolyásolja ez a természetes jelenség. Ha éppen fürdőzni nem is tudnánk, egy érdekes tengerparti séta során az óceán számos kis teremtményét megcsodálhatjuk. Az ár és apály kb. 6 óránként váltakozik. A low tide (apály) és high tide (dagály) időpontja pontosan kivan számolva, erről kérdezhetjük a helyieket, megnézhetjük előre az interneten (vagy a szállodák többsége is feltüntetni a strand információs tábláján). Keleti és déli partokon a víz sekélyebb, így valamennyivel melegebb mint az északi strandokon.

Előrejelzés: https://www.tide-forecast.com/locations/Zanzibar-Tanzania/tides/latest

Cápa veszély nincs, medúzák előfordulhatnak. Vízi cipő használata javasolt.

Hasznos applikációk: Tide Charts, Official Tanzania Tourism

Öltözködés:

Napszemüveg, sapka használata javasolt az erős napsütés ellen. Emellett könnyű, nyári öltözetet. A muszlim vallás miatt az utcán ne viseljenek nagyon kihívó ruhadarabokat, nőknél a hosszú szoknya és fedett vállas felső ruházat az elvárt viselet.

Zanzibár biztonsága

Az alapvető biztonsági előírásokat vegye figyelembe, éjszaka ne sétáljon egyedül, sok pénzt, illetve ékszereket szintén nem ajánlott magunkkal vinni. Értékeit helyezze el a hotel széfjében. Portyázó majmok ellen hálószobánk ablakát ill. ajtaját zárjuk. Holminkat ne hagyjuk felügyelet nélkül.

Tanzániai szafari

Zanzibári üdülésünket érdemes Tanzániai szafarival kiegészíteni. Utazás a szárazföld és sziget között belsőjárattal. Fedezze fel Arusha, Lake Manyara vagy a Serengeti nemzeti park egyikét. Látogasson el a hihetetlen Ngorongoro vulkanikus kráterébe. A vadles kihagyhatatlan és fantasztikus élmény! Kérje, kollégáink ajánlatát elő- vagy utótartózkodásra. Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel csoportos programunkat tudják megtekinteni.

Tovább olvasom

Zanzibár


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Akció
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Tanzánia

Szafari Tanzániában, zanzibári pihenéssel

13 nap / 10 éj
2023.11.20
összesen 2 időpontban
2 120 000 Ft/fő
2 065 000 Ft/fő
Tanzánia

Tanzánia Szafari program egyénileg 6nap/5éj

6 nap / 0 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!