1000út Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

Fejléc menü

Rólunk

Fontos információk az úticélról

Kedves Utasunk, Tisztelt Érdeklődő!

 

A világ sokkal nagyobb, mint gondolnánk: rengeteg különleges országa van, amelyek egyszerűen eszünkbe sem jutnak, mikor úti célt választunk, holott csodás kincseket rejtenek.

Hogy mire gondolunk? Amikor Franciaországról beszélünk, mindenki képzeletében megjelenik az Eiffel-torony, a kanyargó párizsi utcák, a francia sikk. Ha Olaszországról, akkor az isteni pizzák, a fürge robogók. Angliát említve az esős Londont látjuk magunk előtt. De mi a helyzet Grúziával, Örményországgal vagy épp Azerbajdzsánnal?

Az emberek nagy része csak keveset tud ezekről a helyekről – és ez nem az ő hibájuk. Ezeket a különleges desztinációkat valahogy mostohagyerekként kezeljük az európai országokhoz képest. Ennek sok oka lehet: a beutazás költségesebb, gyakran körülményesebb, és persze a fejekben kisördögként ott motoszkáló félelem. Hiszen amit nem ismerünk, attól tartunk is.

Amikor utazási irodánk elindult, a mi célunk éppen az volt, hogy megismertessük ezeket a különleges úti célokat az emberekkel, mi több, el is juttassuk őket oda. Hogy Grúziáról az ősi állapotban megmaradt templomok, a világhírű tbiliszi kénfürdők és a páratlan grúz ételek jussanak eszünkbe. Hogy Üzbegisztánra úgy gondoljunk, mint az országra, ahol megelevenedik az Ezeregyéjszaka hangulata, és ahol példás közbiztonsággal és őszinte vendégszeretettel várják az utazókat. Hogy Azerbajdzsán nevét hallva azonnal az „örökké égő hegyet” lássuk magunk előtt.

Persze ahogyan a rutinos utazók tágítják látókörüket, úgy tette irodánk is: ma már Földünk mind a hét kontinensére szervezünk utazásokat. Szentül hiszünk benne, hogy egy tökéletes világban minden embernek lehetősége lenne arra, hogy világot lásson, utazzon, és különleges helyekre is eljusson. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ezt lehetővé tegyük utasaink számára.

Üdvözlettel:

1000 Út Utazási Iroda munkatársai

 

Tovább olvasom

booking.1000ut.hu

FOGLALÁSI ÚTMUTATÓ

 

Utazásfoglaló oldalunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy utasaink számára egyszerűsítsük a keresést és a foglalást. Természetesen kollégáink továbbra is ott állnak a háttérben, telefonon, emailben vagy személyesen is elérhetők, biztosítva Önnek a döntéshez és az utazáshoz szükséges információkat.

A megrendelt szolgáltatásokért felelősséget vállalunk, és a kereséstől az utazás kiválasztásán át segítséget nyújtva egészen a hazaérkezésig biztosítjuk utasaink számára a gondtalan utazást, szükség esetén pedig segítünk a felmerülő kérdések, problémák megoldásában.

Az oldalunkon kereshet repülőjegyet, szállást, transzfereket, programokat, belépőjegyeket, bérelhet autót és köthet biztosítást is az utazáshoz. A kiválasztott utazást lefoglalhatja, de el is mentheti és kérhet további információt, tanácsot a döntéshez vagy a foglalás véglegesítéséhez kollégáinktól.

Az alábbiakban szeretnénk felhívni figyelmét a foglalás menetére, illetve a foglaláshoz szükséges fontos tudnivalókra. Az itt adott tájékoztatás az Utazási Feltételek része, ennek elolvasásával Ön elfogadja, hogy a foglalás menetének minden fontos részét megismerte, megértette, és vállalja a megadott feltételek betartására vonatkozó felelősségét.

Az oldalunkon bátran kereshet, az utazási szerződés csak az elektronikus foglalás végén levő dokumentumok elfogadásával, illetve az előleg befizetésével jön létre, amelyet az online felületen keresztül bankkártyával, banki átutalással, vagy az irodánkban személyesen készpénzben vagy bankkártyával tehet meg.  

 

Főoldal:
Az oldalunkon lévő kereső segítségével az úti cél, dátumok, utazók létszámának megadása után elindíthatja a keresést. A főoldalon utazási ötleteket is adunk, melyeket valós keresések alapján állítottunk össze, de az ár menet közben a pontos dátum és a szabad helyek függvényében változhat.

 

Találatok oldala:

Itt jelenik meg a keresésben megadott információk alapján a rendszerünkben elérhető utazási szolgáltatások listája. A repülőjegyet, szállást, transzfert és egyéb szolgáltatásokat különböző szolgáltatóktól kapjuk, melyeket a keresési feltételnek megfelelően összesítünk Önnek. A rendszerünk automatikusan kiválaszt egy utazási lehetőséget, ami a beírt adatok szerint ár-érték arányban a legkedvezőbb, minden más lehetőség felára ehhez viszonyítva kerül feltüntetésre az ajánlatok között. Ezen Ön tetszőlegesen változtathat. Az ajánlatokat több szempont szerint is sorba lehet rendezni (legjobb ár, legrövidebb utazás, stb.).


Repülőjegy kiválasztása:

A rendszerünk az elérhető járatok között a diszkont és a hagyományos légitársaságok ajánlatait is megjeleníti. A keresés megkönnyítéséhez szűkíteni is lehet az ajánlatokat, pl. kérheti, hogy csak közvetlen járatokat mutassa vagy az ár tartalmazza a feladható csomagot is.
Amennyiben nem biztos abban, hogy a rendszerünk által felajánlott útvonalon elegendő az átszállási idő, kérje kollégáink segítségét. Javasoljuk, hogy kerülje el, hogy az adott útvonalhoz több különböző légitársaság járatára foglalja az utazást, még ha ez a legolcsóbb megoldás is. Ilyen esetben érdemes kollégáink tanácsát kérni, mert előfordulhat, hogy ilyen foglalás esetén nem egy jegyben történik a jegykiállítás, ami azt jelenti, hogy esetleges járatkésés miatt Ön lemaradhat a következő járatról. Ebben az esetben sem irodánk, sem a légitársaság nem köteles továbbszállítani Önt.

Amennyiben a jegy ára nem tartalmazza a feladott csomagot, és foglaláskor még nem szeretne csomagot hozzáfoglalni, azt megteheti később is. Arra azonban számítani kell, hogy később emelkedik az ára.

Minden ajánlott szolgáltatásnál (repülőjegy, szállás, transzfer, stb.) igyekszünk feltüntetni az arra vonatkozó utazási feltételeket, amennyiben nem találja azt, kérjük forduljon hozzánk.


 

Szállás kiválasztása:

Szállás kiválasztásánál kérjük figyeljen arra, hogy az adott szállás lemondható-e a későbbiekben vagy sem, illetve meddig lehet kötbérmentesen lemondani.

Áraink alapesetben  tartalmazzák a megadott szobatípust és ellátást, forgalmi adót, de nem tartalmazzák a helyszínen fizetendő helyi adót, pl. idegenforgalmi, regisztrációs vagy egyéb adót, amely összege az esetek többségében nem jelentős. Azok megfizetéséről irodánk igyekszik minden esetben tájékoztatni Önt, a rendelkezésre álló információk alapján. Kérdés esetén forduljon kollégáinkhoz.

 

Autóbérlés, transzfer, programok:

Ezeket a szolgáltatásokat partnereink biztosítják, angol, német vagy más idegennyelvű asszisztenciával a választott úti céltól függően, illetve ahol van rá lehetőség magyarnyelvű idegenvezetéssel saját szervezésű fakultatív programokat is felkínál rendszerünk. Partnereink által biztosított szolgáltatások esetében a szerződés azok általános szerződési feltételei alapján jön létre.  A feltételek megtalálhatók a weboldalon, ha nem találja vagy segítségre van szüksége, forduljon kollégáinkhoz.

 

Vízum:

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy Európán kívüli országokba való beutazáskor sok esetben vízum szükséges. A foglalás során arra vonatkozóan, hogy az adott ország vízumköteles-e, nem talál tájékoztatást. A leginkább látogatott országok vízumairól az alábbi weboldalunkon talál tájékoztatást: https://www.1000ut.hu/vizumok, vagy segítséget kérhet kollégáinktól, akik kérés esetén szívesen elvégzik a vízumügyintézést is, külön díj ellenében. Javasoljuk, hogy a gondtalan utazás érdekében vegye igénybe vízumügyintézési szolgáltatásunkat, így megspórolhatja az időt és az utánajárást!

 

Biztosítás:

A weboldalunkon való foglalás során az Aegon Biztosító Zrt. ajánlatait mutatja a rendszer, és a hozzá tartozó biztosítási általános feltételeket is.

 

Útlemondási biztosítás:

Az útlemondási biztosítás az utazás megkezdéséig nyújt fedezetet arra az esetre, ha valamilyen Önön kívülálló ok miatt mégsem tud elutazni (a biztosítási szerződési feltételek szerint).

Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy az útlemondási biztosítás a foglalással egy időben köthető, de legkésőbb az előleg vagy a teljes díj befizetésekor. Amennyiben foglaláskor nem kért útlemondási biztosítást, de szeretné megkötni, 3 napon belül még megteheti, ha jelzi felénk a szándékot.

Fontos: amennyiben az utazás 14 napon belül megkezdődik, a biztosító csak abban az esetben fizet, ha az utazó kórházba kerül.

Útlemondási biztosítás Z1 fedezettel: utazás előtti COVID-19 pozitív teszt vagy hatósági karanténba kerülés miatti utazásképtelenség esetén is fizet (csak az indulás előtt 14 napon kívül köthető).

Részletes útlemondási tájékoztató ITT megtekinthető és letölthető.

 

Utasbiztosítás (BBP):

A betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (BBP) az utazás megkezdését követően nyújt segítséget, amennyiben valaki megbetegszik, baleset éri vagy megsérül a poggyásza.

Fontos: a biztosító felé csak igazolással, jegyzőkönyvvel alátámasztott kárbejelentőt lehet beadni, különben visszautasíthatják a kifizetést, ezért figyeljen arra, ha bármi történik utazása során, mindenképpen legyen róla igazoló dokumentum (lehetőleg angol vagy magyar nyelven).

Részletes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítási tájékoztató ITT megtekinthető és letölthető.

 

Foglalás és utasadatok megadása:

A foglalás véglegesítésénél kérjük megadni:

o   Pontos útlevél szerinti neveket, születési dátumot. Amennyiben repülőjegyet is rendel az utólagos névmódosítás a legtöbb esetben nem lehetséges, vagy csak felár ellenében, ezért kérjük kiemelten figyeljen oda a helyes adatok megadására!

o   Telefonos (lehetőség szerint mobil) és emailes elérhetőséget. Amennyiben hiányos vagy hibás kitöltés miatt nem tudjuk felvenni Önnel a kapcsolatot vagy nem tudjuk eljuttatni Önhöz az utazáshoz szükséges fontos információkat az abból eredő kárért nem tudunk felelősséget vállalni.

o   Amennyiben bármelyik utazási dokumentumban illetve foglaláskor megadott adatban változás történik, mindenképpen szükséges minket értesíteni róla.

-          Amennyiben Ön nem saját részére foglal, abban az esetben is Ön felel az Utazók megadott adatainak helyességéért, és az utazáshoz szükséges információk pontos és időben történő eljuttatásáért az Utazók felé.

 

Fizetés:

-          Az 1000 Út általános feltételeitől eltérően a rendszerünk biztosít előleg fizetése nélküli foglalási lehetőséget is, amennyiben partnereink és szolgáltatóink lehetőséget adnak rá. A foglalás folyamata során több helyen jelezzük, mikor fizetendő az előleg, a hátralék vagy a teljes összeg.

-          Az utazás ellenértékét akár az utazó, akár egy 3. személy is kifizetheti.

-          Az elektronikusan kiküldött számlát annak a személynek a nevére állítjuk ki, aki a foglalást készítette. Amennyiben ettől eltérően kér számlát, a foglalást követően lehetőleg azonnal jelezze irodánk felé a booking@1000ut.hu címen.

-          Foglaláskor megadjuk a hátralék vagy a teljes összeg fizetésének határidejét, melyről a határidő közeledtével rendszerünk emlékeztető emailt küld. Amennyiben a teljes díj fizetése nem történik meg időben, irodánknak jogában áll a foglalást törölni, ebben az esetben a korábban befizetett összeg nem jár vissza.

-          Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy a foglalás - a foglalásban szereplő adatok vagy egyéb szempontok alapján - kockázatos lehet, illetve csalás gyanúja merül fel, a foglalást töröljük.

 

Visszaigazolás:

-          A befizetés megérkezését követően irodánk emailben küldi el Önnek a visszaigazolást a megrendelés részleteivel, szükséges foglalási kódokat és egyéb információkat.

 

Változtatás, lemondás:

-          Amennyiben a foglalás véglegesítését követően változtatni szeretné akár az utazók személyét, a dátumot, vagy módosítaná a kiválasztott szolgáltatást, irodánk igyekszik teljesíteni a kívánságát, ugyanakkor alap esetben figyelembe kell venni az eredeti foglalás elkészítésékor közölt lemondási és módosítási feltételeket.

-          Amennyiben lemondani szeretné az utazást, azt a foglalás elkészítésékor illetve a visszaigazolásunkban szereplő feltételek alapján teheti meg.

 

Egyéb információk:

- Utasaink a repülőjegy foglalásakor elfogadják az adott légitársaság Általános Szerződési feltételeit, amelyeket a foglalás véglegesítésnél meg is talál a „Járatok” résznél. Ugyanez vonatkozik a biztosításra, transzfer és bérautó szolgáltatásra, illetve a programokra és belépőjegyekre, melyek feltételei az oldalunkon vagy az adott szolgáltató honlapján érhető el.

- A légitársaságok fenntartják a jogot arra, hogy változtassák a menetrendet. Ebben az esetben irodánk írásban értesíti Önt erről.
- 18 év alatti Utazó csak felnőtt kíséretében vehet részt az utazáson. Amennyiben kiskorúval utazik, kérjük ismerje meg a légitársaság arra vonatkozó feltételeit vagy kérjen információt kollégáinktól.
- Előfordulhat, hogy bizonyos szolgáltatások leírása nem magyarul vagy angolul, hanem más idegen nyelven jelenik meg. Amennyiben bármelyik szolgáltatás leírása nem érhető el az Ön számára érthető nyelven, kérjük forduljon kollégáinkhoz segítségért.

- Irodánk a honlapunkon szereplő szolgáltatásokról igyekszik minél teljeskörűbb, pontos információkat feltüntetni, ugyanakkor előfordulhatnak pontatlanságok, illetve partnereink és szolgáltatóink által közzétett fordításokban nem egyértelmű megfogalmazások. Ha bizonytalan bármelyik szolgáltatás feltételeivel, részleteivel kapcsolatban, forduljon kollégáinkhoz bizalommal.

 

Elérhetőségeink:  telefonszám: +36-1-3543990  /  emailcím: booking@1000ut.hu

Vissza a booking.1000ut.hu oldalra

Tovább olvasom

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!