Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Covid információk:

2022. március 1-től a Covid-19 betegség ellen teljes körűen beoltott személyek teszt felmutatása nélkül is beléphetnek az ország nemzetközi repülőterén és kijelölt szárazföldi és vízi határátkelőin. Aki nem tud oltási igazolást felmutatni vagy nincs beoltva, annak légi úton történő belépés esetén az érkezéstől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet, vagy 48 óránál nem régebbi antigén tesztet kell bemutatni. Amennyiben az utazó nem rendelkezik a felsoroltak egyikével sem, akkor Belize City nemzetközi repülőterén is lehetősége kínálkozik gyorsteszt elvégzésére (ennek díja 50 USA dollár, csak készpénzes fizetés lehetséges).

Leírás:

„Az ország legnagyobb természeti erőforrása a vendégszeretete" – szokták mondani.

A Yucatán-félsziget keleti oldalán Mexikótól délre fekvő ország őslakosai a mayák, akik több ezer éves emlékeket hagytak maguk után, ennek szép példája Altun Ha vagy Lamanai maya romváros. Bár többször próbálkoztak vele, de Belize-t nem sikerült bevenni a spanyoloknak, hiszen a már a 16. századtól jelenlévő britek segítségével mindig sikeresen ellenálltak. Utoljára 1798. szeptember 10-én tettek kísérletet a spanyolok a brit telepesek kiűzésére, majd végleg felhagytak fele. A hősies küzdelemre minden évben ezen a napon megemlékeznek.

Ennek a történelmi múltnak köszönhető, hogy Belize a Brit Nemzetközösség része lett és ezzel az egyetlen angol nyelvű ország Közép-Amerikában. Az egykor Brit Honduras nevet viselő ország a teljes függetlenségét csak 1981-ben érte el. Az azóta eltelt négy évtizedben sikeres próbálkozásokat tett a nemzeti identitás megteremtésére.

Szinte hihetetlen, hogy a 23 000 km2 területen fekvő, alig több, mint 400 ezer fős lakosságú ország mennyiféle etnikumból tevődik össze. Együtt él a kreol, mesztic, maya, garifuna, kínai, mennonita etnikum csak a nagyobbakat említve. Igazi kulturális egyveleg, amely az étkezésben, életstílusban, minden téren megmutatkozik.

Az esőerdők gazdag növény és állatvilága, a partjai mentén elszórtan fekvő 450 kis sziget mellett a világ második legnagyobb korallzátonya gazdag víz alatti világgal csábítja a merülőket.

Tovább olvasom

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be. A határon kérhetik a megfelelő visszaútra szóló repülőjegy, vagy a továbbutazásra szolgáló hajójegy felmutatását.

Tovább olvasom

Körutazások, Városlátogatások Belize ajánlataink


Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Panama

Közép-Amerika nagykörút

19 nap / 17 éj
2023.11.20
összesen 1 időpontban
2 320 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!