Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Képeslap-szerű csodálatos városközpontok, fehér homokos strandok, Amazonas esőerdői és a lélegzetelállító Andok – ez mind Ecuador!

Ecuador Dél-Amerika egyik leglenyűgözőbb nemzete. A kontinens nyugati partján, Kolumbiával, Peruval és a Csendes-óceánnal határos. Ez a gyönyörű, közel 18 millió lakosú ország számtalan okból vonzza a turistákat a világ minden tájáról.

A szabadtéri sportok szerelmeseit végtelen hegymászó és trekking kaland várja. A természet szerelmesei számára Ecuador buja, ökológiailag fontos erdői jelentik a legnagyobb vonzerőt, miközben a vadmegfigyelők a híres Galápagos-szigetekre látogatnak. Na de mi van azokkal, akik a napra és tengerpartra vágynak? Ecuador érintetlen trópusi strandjait széles körben a világ legjobb strandjai között tartják számon.

Az egykor az inkák, majd később a spanyol birodalmakhoz tartozó Ecuador még mindig számos hatást mutat mindkét csoporttól. Ezek a tartós hatások talán sehol sem figyelemreméltóbbak, mint az emberek gazdag kultúrájában és a főváros, Quito pompás gyarmati építészetében, amelynek nagy részét az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították.

Ecuadori utazásunk során látogatást teszünk a Világ Közepéhez, az Egyenlítő Vonal Emlékműhöz. Itt lehetőségünk lesz egyszerre állni az északi és a déli félgömbön.

Quito

Az Andokban elhelyezkedő Quito, Ecuador fővárosa tele van a gyarmati építészet jól megőrzött példáival, és Dél-Amerika legnagyobb történelmi központja. Zsúfolásig megtelt piacok, sámánista gyógyítók, negyedik generációs kalapkészítők, élénk és kifinomult kulináris és éjszakai élet jellemzi a várost. A város „koronaékköve”, az óváros, amely az UNESCO Világörökség része, telis-tele van gyarmati emlékekkel és építészeti kincsekkel: 17. századi homlokzatok, festői terek, csodálatos műalkotásokkal teli templomok.

Quito történelmi központjának leghíresebb látványossága a San Francisco-templom a Plaza San Francisco téren.

További gyönyörű templomok közé tartozik a La Compania de Jesus templom. A 17. század elején épült, az UNESCO a világ 100 legfontosabb épülete közé sorolja. Ugyanilyen vonzó Quito katedrálisa, a Basílica del Voto Nacional, amelyet az 1560-as években építettek.

Quito egyik legnépszerűbb látnivalója a Plaza Grande. Ezt a gyönyörű teret számos fontos látnivaló veszi körül, köztük a katedrális, az elnöki palota és az érseki palota. Itt található a Városi Palota, valamint a Calle La Ronda, egy nyüzsgő utca éttermekkel, kávézókkal, művészeti galériákkal és egyéb szórakozási lehetőségekkel.

Cuenca

Cuenca gyönyörű városa Ecuador déli részén található. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított város pompás gyarmati hatásokkal és építészeti kincsekkel van tele. Hatalmas rotundák és magasba nyúló tornyok látképével, olyan hely, ahol az idő feledésbe merül: apácák vonulnak a macskaköves utcákon, iskolai egyenruhás gyerekek ugrálnak a történelmi templomok mellett, az idős hölgyek pedig muskátlival teli erkélyeikről nézik ezt a színházat. A város számos kézműves hagyomány központja, beleértve a kerámiát és a nemzetközileg is híres panamakalapot.

Galápagos-szigetek

Ecuador koronaékszere, a Galápagos-szigetek, mindenkit arra ösztönöz, hogy másképp gondolkodjon a világról. A szigeteket otthonuknak nevező lények, amelyek közül sokan sehol máshol a világon nem léteznek, úgy viselkednek, mintha az emberek csak paparazzik lennének. A Galápagos-szigetek továbbra is az egyik legaktívabb vulkáni régió a világon, és a szigetek kialakulása még mindig folyamatban van. A Galápagost alkotó 13 nagy sziget, hat kisebb sziget és 42 szigetecske többségét az 1950-es években nyilvánították a Galápagos Nemzeti Park részévé. A vulkáni eredetű szigetek elszigetelt csoportja, és törékeny ökoszisztémája szinte mitológiai státuszt kapott a biológiai sokféleség bemutatásaként. Mégsem kell evolúcióbiológusnak vagy ornitológusnak lennünk ahhoz, hogy értékeljük azon kevés helyek egyikét a bolygón, ahol az emberi lábnyom minimálisra csökkent. A Galápagos-szigetek látogatása egy egyedülálló kaland lesz, rengeteg vadon élő állattal, és olyan természeti tájjal, amely a világon semmihez sem hasonlítható. Mindenképp életre szóló élmény, akár csendes pihenésre, akár aktív felfedezésre vágynak a látogatók.

Tovább olvasom

Magyar állampolgárok turista célú beutazás okán maximum 90 napig vízummentesen utazhatnak az országba.


Covid információk

2022. október 20-tól Ecuador eltörölt minden COVID-vonatkozású belépési feltételt, azaz sem oltási igazolványra, sem negatív tesztre nincsen szükség a belépéshez.

 

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Tovább olvasom

Ecuador


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Kolumbia

Kolumbia - Ecuador körutazás, Galapágos-szigetek hosszabbítással

13 nap / 11 éj
2024.11.29
összesen 1 időpontban
1 950 000 Ft/fő

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!