Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Képeslap-szerű csodálatos városközpontok, fehér homokos strandok, Amazonas esőerdői és a lélegzetelállító Andok – ez mind Ecuador!

Quito

Az Andokban magasodó főváros, Quito drámai fekvésű, olyan hegycsúcsok közé beszorítva, amelyeknek zöld erdejét a délutáni köd betakarja. Zsúfolásig megtelt piacok, sámánista gyógyítók, negyedik generációs kalapkészítők, élénk és kifinomult kulináris és éjszakai élet jellemzi a várost. A város „koronaékköve”, az óváros, amely az UNESCO Világörökség része, telis-tele van gyarmati emlékekkel és építészeti kincsekkel: 17. századi homlokzatok, festői terek, csodálatos műalkotásokkal teli templomok.

Cuenca

Quito után Cuenca Ecuador legjelentősebb gyarmati városa. De ezt ne mondd a helyieknek, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy tisztább utcáik és kellemesebb időjárásuk felülmúlja a fővárost. A 16. századból származó Cuenca történelmi központja, amely az UNESCO Világörökség része, hatalmas rotundák és magasba nyúló tornyok látképével, olyan hely, ahol az idő feledésbe merül: apácák vonulnak a macskaköves utcákon, iskolai egyenruhás gyerekek ugrálnak a történelmi templomok mellett, az idős hölgyek pedig muskátlival teli erkélyeikről nézik ezt a színházat. A város számos kézműves hagyomány központja, beleértve a kerámiát és a nemzetközileg is híres panamakalapot.

Galápagos-szigetek

Ecuador koronaékszere, a Galápagos-szigetek, mindenkit arra ösztönöz, hogy másképp gondolkodjon a világról. A szigeteket otthonuknak nevező lények, amelyek közül sokan sehol máshol a világon nem léteznek, úgy viselkednek, mintha az emberek csak paparazzik lennének. A vulkáni eredetű szigetek elszigetelt csoportja, és törékeny ökoszisztémája szinte mitológiai státuszt kapott a biológiai sokféleség bemutatásaként. Mégsem kell evolúcióbiológusnak vagy ornitológusnak lennünk ahhoz, hogy értékeljük azon kevés helyek egyikét a bolygón, ahol az emberi lábnyom minimálisra csökkent. A Galápagos-szigetek látogatása egy egyedülálló kaland lesz, rengeteg vadon élő állattal, és olyan természeti tájjal, amely a világon semmihez sem hasonlítható. Mindenképp életre szóló élmény, akár csendes pihenésre, akár aktív felfedezésre vágynak a látogatók.

Tovább olvasom

Magyar állampolgárok turista célú beutazás okán maximum 90 napig vízummentesen utazhatnak az országba.


Covid információk

2022. október 20-tól Ecuador eltörölt minden COVID-vonatkozású belépési feltételt, azaz sem oltási igazolványra, sem negatív tesztre nincsen szükség a belépéshez.

 

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Tovább olvasom

Ecuador


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Kolumbia

Kolumbia - Ecuador körutazás, Galapágos-szigetek hosszabbítással

13 nap / 11 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!