Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Kolumbia utazási tudnivalók

Kolumbiát, a dél-amerikai országot számos kincs rejti, így érdemes felfedezni az országot azok számára, akik szeretnének egy igazán különleges utazást tenni. Az alábbiakban található egy általános útikalauz Kolumbiához.

Mielőtt azonban elindulnánk, fontos megemlíteni, hogy a Kolumbiába utazóknak mindig ajánlott az utazási tanácsokat és a biztonsági információkat figyelembe venni, hogy biztonságban legyenek az utazásuk során.

A főváros, Bogota, Kolumbia egyik legfontosabb turisztikai célpontja, és az ide látogatóknak számos látnivaló áll rendelkezésre. Az andoki hegységben fekvő város gyönyörű építészeti stílusa mellett számos múzeumot, parkot és művészeti galériát kínál. A legismertebb látnivalók közé tartozik a Gold Museum (Arany Múzeum), amely egyedülálló arany tárgyakat mutat be az ősi kolumbiai kultúrákból, valamint a Monserrate-hegy, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a városra.

Medellin, a második legnagyobb város Kolumbiában, az ország északnyugati részén található. Az utóbbi évtizedekben a város jelentős változásokon ment keresztül, és ma már az ország egyik legdinamikusabb városa. Medellinben található a Botero Múzeum, amely a híres kolumbiai szobrász, Fernando Botero műveit mutatja be. A városban található a Metrocable, amely fantasztikus kilátást nyújt a városra.

Cartagena de Indias a Karib-tenger partján található. A város egyedülállóan ötvözi a karibi és a spanyol kultúra hangulatát. A városközpont egyedülálló történelmi épületei és utcái miatt az UNESCO Világörökség részét képezik. A városban számos szép strand található, amelyek remek lehetőséget kínálnak a pihenésre és a strandolásra.

A kolumbiai kávéültetvények szintén látogathatóak, különösen az ország délkeleti részén. A kávéültetvényeknek köszönhetően a kolumbiai kávé az egyik legjobb a világon, és az ültetvények látogatása garantált élmény lesz.

Tovább olvasom

A turista célból érkezők maximum 90 napig vízum nélkül tartózkodhatnak Kolumbia területén. A vízummentes tartózkodás egy éven belül összesen nem haladhatja meg a 180 napot.

Covid információk:

Kolumbia minden Magyarországon használt vakcinatípust elfogad a belépéshez,  azonban a bemutatandó oltási igazolvány típusát és formátumát nem határozták meg. Az utazás és az utolsó oltás felvétele óta legalább 14 napnak el kell telnie. Amennyiben még nem telt el 14 nap az utolsó oltás óta, vagy még csak az első dózist kapta meg az utazó valamely kétdózisú oltás esetén, akkor az igazolvány felmutatásával és egy 72 óránál nem régebbi, spanyol vagy angol nyelven kiállított negatív PCR-teszttel lehetséges a belépés. 

Tovább olvasom

Kolumbia egy izgalmas és változatos ország, amely számos különféle turisztikai attrakcióval rendelkezik, azonban mielőtt útra kelne, itt van néhány fontos tudnivaló az utazáshoz:

  • Időzóna: Kolumbia időzónája GMT-5, azaz 6 órával a Közép-európai időzóna előtt van.

  • Pénznem: Kolumbia hivatalos pénzneme a kolumbiai peso (COP). Az országban bankok és ATM-ek széles hálózata található, és az amerikai dollárt gyakran elfogadják a turisztikai területeken is.

  • Nyelv: A hivatalos nyelv a spanyol, de angolul beszélőkkel is találkozhat.

  • Éghajlat: Az ország csendes-óceáni és atlanti partvidékére, valamint az amazóniai részre a trópusi éghajlat jellemző. Az ország középső, andoki részén inkább a mérsékelt, hűvösebb idő az uralkodó. Az ország földrengés-veszélyes területen fekszik, illetőleg az időnkénti hatalmas esőzések miatt előfordulnak földomlások, sárlavinák. (Az esős időszak áprilistól júniusig és októbertől decemberig tart.)

  • Egészség: Kolumbia országa egyes területein előfordulhatnak egészségügyi kockázatok, mint például malária vagy Zika-vírus. Mielőtt utazna, javasoljuk, hogy tájékozódjon a járványhelyzetről és konzultáljon az utazási orvossal.

  • Biztonság: Kolumbia egyes részein továbbra is fennállnak biztonsági kockázatok. Az utazóknak javasoljuk, hogy tájékozódjanak az aktuális helyzetről, és kerüljék el azokat a területeket, amelyek kockázatosak lehetnek.

  • Közlekedés: Kolumbia nagyobb városaiban és turisztikai területein rendelkezésre áll a tömegközlekedés, és az országban autót is bérelhet. Azonban a kolumbiai közutak minősége változó lehet, így legyen óvatos, ha vezet.

Összességében Kolumbia egy izgalmas utazási célpont, amelyet érdemes felfedezni. Azonban az utazás előtt fontos, hogy tájékozódjon az ország kultúrájáról és utazási tanácsairól, hogy biztonságos és élvezetes utazása legyen.

 

Tovább olvasom

Kolumbia


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Kolumbia

Kolumbia - Ecuador körutazás, Galapágos-szigetek hosszabbítással

13 nap / 11 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 

Kapcsolódó magazin


Zipaquira - földalatti sókatedrális

Ez valóban Kolumbia egyik építészeti és spirituális csodája.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!