1000út Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

Fejléc menü

Általános tájékoztató

Foglalás

Jelentkezés az utazásra

Az utazásainkra a jelentkezés a szerződés megkötésével és az előleg befizetésével történik. Kérjük, jelentkezéskor olvassa el az Utazási Feltételeket, mely honlapunkon az ITT látható, illetve igény szerint kérésre, elektronikus vagy postai módon is el tudunk juttatni. Programjainkra való jelentkezéskor utazási szerződésünket az utasok automatikusan megkapják.

A jelentkezést e-mailen vagy személyesen, illetve a honlapunkon online is megtehetik.

Foglaláskor az alábbi adatokra van szükségünk:
- minden utas útlevelének másolata
- az egyik utas lakcíme, telefonszáma, e-mail címe


Fizetési feltételek

A részvételi díj tartalmát az egyes programjainknál külön feltüntetjük, azonban az általában nem tartalmazza a vízumügyintézés, a repülőjegy, a repülőtéri illeték, a fakultatív programok, az útlemondási biztosítás, valamint a BBP (betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás) díját. A kivételeket feltüntetjük.

Az előleg mértéke: a részvételi díj 30%-a és az útlemondási biztosítás díja. Diszkont légitársaságokkal (pl. WizzAir, Ryanair, stb.) közlekedő csoportos programjaink esetében a repülőjegy díja, a részvételi díj 10%-a és az útlemondási biztosítás díja az előleg. Egzotikus útjainknál az indulás előtt 60 nappal fizetendő a repülőjegy díja.

A teljes részvételi díj fizetésének határideje: indulás előtt 35 nappal. Csoportos hajóutak esetében: indulás előtt 75 nappal. A fentiektől eltérő fizetési feltételeket külön feltüntetjük.

Kérjük, tartsák be a határidőt, mivel késedelmes fizetés esetén az irodának jogában áll a helyeket másnak átadni.


Utazási feltételek

Az utazáson való részvétel feltételei:
- a teljes összeg befizetése
- az utazáshoz szükséges okiratok megléte (az érvényes útlevélről az utasoknak maguknak kell gondoskodniuk, ennek hiánya miatt felelősséget nem tudunk vállalni, kártérítést nem tudunk adni)


Árváltozás

A repülős utaknál a repülőtéri illeték mértékét a katalógus nyomtatásakor aktuális deviza árfolyamok szerint kalkuláltuk. Emiatt az illeték mértéke változhat. A repülőtéri illeték végleges díját a légitársaságok jegykiállításkor adják meg. Saját szervezésű útjainknál irodánk 35 nappal az elutazás előtt, a teljes összeg befizetéskor közli az illeték összegét, és ha azt követően ez jelentősen nem változik, akkor az esetleges költség növekedést már nem számoljuk fel az utasok felé.

A honlapunkon látható áraink mindaddig nem változnak, amíg jelentős árfolyamváltozás, vagy gázolajár-emelkedés ezt nem indokolja. Az árakat az alábbi árfolyamig garantáljuk:
2023. május 15-től 2023. december 31-ig: 1 USD = 350 Ft, 1 EUR = 390 Ft

Amennyiben az eredetileg lefoglalt utazására a későbbiekben akciós ár jelenik meg, abban az esetben az eredeti részvételi díjat nem lehet lecsökkenteni.


Társítás vagy társítási garancia

Saját szervezésű útjainknál vállaljuk az azonos neműek társítását.

Amennyiben ez nem valósítható meg, abban az esetben az utasnak 35 nappal az indulás előtt az egyágyas felárat fizetnie kell, vagy a szerződéstől kötbérmentesen elállhat. Ha 35 napon belül mégis társítani tudjuk, akkor az egyágyas felárat visszafizetjük.

Egyes programjaink esetében társítási garanciát vállalunk, melyet az adott útnál külön feltüntetünk. Ezen utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk. Feltételek: legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni, és a körutazáson több hely is legyen még szabadon.

Társítás esetén a szobatárs személyével kapcsolatos reklamációt nem tudunk elfogadni


Részvételi jegy- és utastájékoztató

A részvételi jegyet (melyen az adott utas által megrendelt és befizetett szolgáltatások szerepelnek) és az utas tájékoztatót az indulás előtt kb. 1 héttel juttatjuk el az utasainkhoz.

Saját szervezésű útjainknál kb. 1 héttel az indulás előtt készül el a teljes utas anyag (útlevél a vízummal, részvételi jegy, repülőjegy, stb.), amelyért vagy befáradhatnak az irodánkba, és személyesen vehetik át, vagy a repülőtéren, 2 órával a gépindulás előtt a kollégánktól kapják meg.

Egyes programoknál nincs repülőtéri képviselet a csoport indításánál, ebben az esetben az anyagot időben eljuttatjuk az utasainknak.


Vízum

A nem Európai Uniós országok általában vízumkötelesek. Társas útjaink vízumoztatását irodánk végzi el, illetve bizonyos országokba a vízumot a helyszínen kapják meg az utasaink. Erről bővebb tájékoztatást a honlapunkon az útleírásánál és az indulás előtti utas tájékoztatóban adunk. Az utas által benyújtandó dokumentumok meglétéért az utas felel, azok hiányában és annak következtében felmerült k árokért az utazási iroda nem vállal felelősséget.


Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP)

Irodánk az Európai Utazási Biztosító Zrt.-vel áll szerződésben.

BBP biztosítás díjai:
Air Nívó: 730 Ft/fő/nap
Air & Cruise Top: 1.030 Ft/fő/nap
Air & Cruise Extra: 1.590 Ft/fő/nap

A feltételekről bővebb információt a honlapunkon ITT láthatnak.

Amennyiben biztosítási káresemény történik, a kötvényben megadott telefonszámon a biztosítót a lehető legrövidebb időn belül (de maximum 12 órán belül) értesíteni kell.
A biztosító szolgáltatási kötelezettsége nem áll be, ha a Szerződő a biztosítási esemény bekövetkezését a fent megadott határidőben a Biztosító részére nem jelenti be.


Útlemondási biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%

Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%

Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Kérjük, mielőtt lemondaná a már befizetett utazását, olvassa át az útlemondási biztosítási szabályzatot, amely a honlapunkon ITT látható vagy vegye fel a kapcsolatot az ügyintézőnkkel, ugyanis a biztosító nem minden esetben fizeti vissza a kártérítési összeget. A kivételek részletes felsorolása a szabályzatban olvasható.


Utazás diszkont (fapados) légitársaságok járatain (pl. WizzAir, Ryanair)

Egyes csoportos programjainkhoz a repülőjegyet diszkont légitársaságoktól vásároljuk, amelyről jelentkezéskor tájékoztatjuk az utasainkat. Ebben az esetben foglaláskor a 10% előlegen felül a tervezett repülőjegy díját is fizetni szükséges. Amennyiben az utazás indítása minimális létszámhoz van kötve, abban az esetben a repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. Garantáltan induló programjainknál a repülőjegyet jelentkezéskor vásároljuk meg. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők. A légitársaságok repülőjegy díjainak változásaira (akár emelkedés, akár csökkenés esetén) nincs befolyásunk.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a légitársaság poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a diszkont légitársaságok járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

 

Utazás

Indulás

Repülőgépes utazásnál indulás előtt 2 órával, autóbuszos utazásnál pedig legalább háromnegyed órával szükséges megjelenni a találkozás, illetve az indulás helyén.


A repülőre történő felszállás

A tranzitban való tartózkodás ideje alatt a járatinformációs kijelzőkön ellenőrizni szükséges a járathoz rendelt beszállító kapu számát, mivel a forgalom függvényében az esetlegesen változhat. Az utasnak az indulási idő előtt legkésőbb 30 perccel a beszállító kapuknál be kell jelentkeznie. Amennyiben az utas nincs a megadott időben a kapunál, a kiszolgáló szervezet a légitársaság utasítására leveheti az utast a járatról.
A budapesti repülőtéren való tájékozódásról további tudnivalók ITT láthatók.


A szálláshelyek felszereltsége, besorolása

A katalógusban feltüntetett csillag besorolások a helyi besorolást tükrözik. Amennyiben az eltér az európaitól vagy a véleményünk szerint indokolt azt pontosítani, prospektusunkban vagy a honlapunkon azt jelezzük. Honlapunkon a program leírásnál feltüntetjük az úthoz tartozó szállodákat.


Szobaelosztás

A szobaelosztást mindig a szállodák végzik, de természetesen az utasaink reális kéréseit továbbítjuk a szálloda felé. A részvételi díjakat mind az egyágyas, mind a kétágyas szobákra nézve külön közöljük, illetve feltüntetjük az egyágyas felárakat.

Csoportos utak esetén, irodánk csak a szállás kategóriáját tudja garantálni, a konkrét szállodát nem. Amennyiben a szálloda neve feltüntetésre került, abban az esetben is azonos kategórián belül a szállodaváltoztatás jog át fenntartjuk.


Programváltozás

Legjobb szándékunk ellenére is előfordulhat az, hogy még az indulás előtt a programok összeállításában vagy az indulás időpontjában változásokat eszközöljünk, irodánk a változtatás jogát fenntartja. Az esetlegesen előforduló változásról az utasokat írásban értesítjük. A helyi viszonyok vagy technika i okok miatt egyes programok esetleg elmaradhatnak, annak árát lehetőség szerint, utólag visszatérítjük.

 
Idegenvezetés

A magyar nyelvű idegenvezetővel jelölt útjainknál tapasztalt idegenvezetők állnak a csoportok rendelkezésére. Általában a csoportjainkat itthonról idegenvezető kíséri, egyes esetekben az utazás egyénileg történik, a helyi idegenvezető viszont kint a repülőtéren várja a csoportot. Szentpétervárott és Moszkvában helyi, magyar nyelvű idegenvezetők kalauzolják utasainkat.


Fakultatív programok, minimum létszám

Társas útjainknál a csoport indulásához szükséges minimális létszám általában 15 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma általában 10 fő.
Az ettől eltérő minimum létszámot az adott útnál adjuk meg.


Reklamáció

Esetleges reklamáció esetén, kérjük, rögtön vegye fel a kapcsolatot a helyi képviselővel, vagy a budapesti irodával, illetve az ügyeletes kollégával, hogy az ügyet minél gyorsabban orvosolni tudjuk. Utólag a kérdések megoldásában legtöbbször már nem tudunk segíteni.


Repülőtéri biztonsági szabályok

2006. november 6-i hatállyal a repülőgépek fedélzetére felvihető kézipoggyászok tartalmára vonatkozóan új biztonsági rendelet lépett életbe. Annak érdekében, hogy a legújabb folyékony robbanószerek ne juthassanak fel a repülőgépek fedélzetére, az új szabály korlátozza az ellenőrzési pontokon átvihető folyadékok, krémek és zselék mennyiségét. Ide értendők a kozmetikumok és élelmiszerek is. A kézipoggyászban csak kis mennyiségű folyadék vihető fel a fedélzetre. Az egyenként maximum 100 milliliteres (1 dl) egyedi kiszerelésű tárolóedényt, (palack, tartály, tégely stb.) személyenként maximum 1 literes űrtartalmú, újrazárható, átlátszó nejlon zacskóba kell tenni.

Ezen kívül a kézipoggyászban változatlanul nem lehet: öngyújtó, gyufa, szúró- és vágóeszköz és egyéb olyan éles tárgy, amely a biztonsági szolgálat megítélése szerint fegyverként használható.


Elveszett, sérült poggyász

Ha a poggyásza nem érkezik meg az Önt szállító repülőjárattal, vagy átvételkor látható, hogy sérült vagy hiányos, kérjük, még az érkezési tranzitterület elhagyása előtt jelentse be az Elveszett Poggyász (Lost Luggage) pultnál. Ellenkező esetben elveszíti a kártérítésre szóló jogosultságát!

Ha az átvételkor látható, hogy a poggyásza hiányos vagy sérült, kérjük, még az érkezési tranzitterület elhagyása előtt jelentse be. Amennyiben a hiányosság vagy a sérülés az átvételkor nem látható, annak felfedezése után azonnal, de legkésőbb 7 napon belül tudja elkészíttetni a jegyzőkönyvet.


Utazás várandósan

A 28. terhességi hetet betöltött várandós nők repülős utazásához magyar és angol nyelvű orvosi igazolás szükséges, amelynek tartalmaznia kell, hogy az utazás(ok) adott napján (napjain) a légi utazás kockázatmentes.

A terhesség 36. hetét betöltött várandós kismamák utaztatását egyes légitársaságok megtagadhatják.

A BBP biztosítás a terhesség 28. hete előtti sürgősségi szülészeti ellátást fedezi, ellenben nem terjed ki a terhes gondozásra, illetve a terhesség 28. hete utáni szülészeti ellátásra.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!