Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Omán utazási információk  

Omán is az Öböl menti országok egyike, az arab a hivatalos nyelv, és az iszlám a hivatalos vallás, mégis elhatárolódik a térség többi országától történelme, mentalitása és földrajzi adottságai miatt. Bár már évtizedek óta fogad látogatókat, a turizmus még gyerekcipőben jár és sokkal kevesebbet tudni erről az országról.

Az öböl menti országok legizgalmasabb tájképét mutatja. A 3000 méter körüli sziklás hegyvonulatok között bújik meg Arábia grand kanyonja, illetve sok száz wadi (száraz folyómeder) természetes medencékkel és oázisokkal. A Wahiba sivatag dűnéi között jól felszerelt táborokban lehet éjszakázni és teveháton napfelkeltét nézni.

Omán hasonló gondokkal küzd, mint a többi olajfüggő öböl menti ország és többek között a turizmusra támaszkodva akar a vészesen fogyó olaj utáni időket megalapozni. Az ország lakosságának 40%-a külföldi, akik elsősorban Indiából, Pakisztánból, a Fülöp szigetekről és Európából érkeznek. A csökkenő olajárak és a járvány okozta válság miatt az egyik legfontosabb cél, a helyi munkaerő arányának növelése.

Tovább olvasom

Magyarországon kapott oltások közül az összes elfogadott (AstraZeneca, Pfizer, Szputynik, Sinopharm, Moderna, Jansen).
Azon utasok tudnak részt venni a körutazáson, akik a teljes oltási sorozattal rendelkeznek, illetve a második oltást követően min. 14 nap eltelt. Az oltást az EU-s Covid igazolvánnyal kell igazolni, amely letölthető a https://www.eeszt.gov.hu/oldalvalaszto.jsp oldalról vagy kormányablakban kérhető ki angol nyelven.
Ezen felül a beutazáshoz esetleg kérhetnek az érkezést megelőző 96 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet (angol nyelven).
Magyar állampolgároknak jelenleg 14 napot nem meghaladó kint tartózkodás esetén, nem kell vízumot igényelni.

14 napot meghaladó kint tartózkodás esetén vízum beszerzése szükséges, azonban Magánútlevélbe lehetőség van a határon történő vízumfelvételre. Az egyszeri belépésre jogosító, turista vízum 20,- OMR (46,- EUR) befizetése ellenében maximum 30 napos tartózkodásra igényelhető, amely egy alkalommal, 10,- OMR (23,- EUR) befizetésével 30 napra meghosszabbítható.

Tovább olvasom

Omán ivóvize:

Csapvizet nem ajánlatos fogyasztani (bár a vezetékes víz, ivóvíz minősítésű), palackozott víz mindenhol elérhető.

Omán éghajlata:

Az időjárás nyáron rendkívül forró, ráadásul a tenger közelében a levegő páratartalma is magas. Az éves csapadékmennyiség a fővárosban 100 mm, a hegyvidéken van hely, ahol eléri a 640 mm-t. A hegyek általában esősebbek, mint a sűrűbben lakott parti síkság, de vannak évek, amikor teljesen elmarad a csapadék. Nyáron az ország sivatagos részein nem ritka az 50°C feletti hőmérséklet. Ezeken a területeken a téli hónapokban is 30°C feletti hőmérsékletek dominálnak, viszont Omán magasabban fekvő részein nyáron mérhető 30°C körüli hőmérséklet. Az ország 2500-3000 méter feletti területein télen előfordulhat 0°C alatti hőmérséklet, ritkán kisebb havazás.

Omán közlekedése:

Vidéken egyáltalán nincs, Muscatban is nagyon szerény a tömegközlekedés kiépítettsége. Elterjedt a taxi transzfer, az utcán, bevásárlóközpontok előtt, szállodáknál, repülőtéren várakozó taxikat lehet igénybe venni.

Omán ruhaviselet:

a nők részére ajánlott a zártabb ruhák viselése, nagyon rövid szoknyát és sortot ne hordjanak. Mecsetekbe a hölgyek csak fejkendőben, csuklóig / bokáig érő, nem áttetsző öltözetben léphetnek be, férfiak hosszú nadrágban.

Elektromos hálózat:

Az elektromos áram 220/240 V feszültségű, a csatlakozó az európai normáktól eltérő, így adapterre van szükség.

Tovább olvasom

Körutazások, Városlátogatások Omán ajánlataink


Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Omán

Ománi Szultánság Arábia tengeri kapuja és természeti kincsestára

10 nap / 9 éj
2023.10.22
összesen 3 időpontban
1 205 000 Ft/fő

Kapcsolódó magazin


Ománi Szultánság, Arábia tengeri kapuja és természeti kincsestára

Omán, a Perzsa öböl legtitokzatosabb országa.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!