Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Omán utazási információk  

Omán is az Öböl menti országok egyike, az arab a hivatalos nyelv, és az iszlám a hivatalos vallás, mégis elhatárolódik a térség többi országától történelme, mentalitása és földrajzi adottságai miatt. Bár már évtizedek óta fogad látogatókat, a turizmus még gyerekcipőben jár és sokkal kevesebbet tudni erről az országról.

Az öböl menti országok legizgalmasabb tájképét mutatja. A 3000 méter körüli sziklás hegyvonulatok között bújik meg Arábia grand kanyonja, illetve sok száz wadi (száraz folyómeder) természetes medencékkel és oázisokkal. A Wahiba sivatag dűnéi között jól felszerelt táborokban lehet éjszakázni és teveháton napfelkeltét nézni.

Omán hasonló gondokkal küzd, mint a többi olajfüggő öböl menti ország és többek között a turizmusra támaszkodva akar a vészesen fogyó olaj utáni időket megalapozni. Az ország lakosságának 40%-a külföldi, akik elsősorban Indiából, Pakisztánból, a Fülöp szigetekről és Európából érkeznek. A csökkenő olajárak és a járvány okozta válság miatt az egyik legfontosabb cél, a helyi munkaerő arányának növelése.

Tovább olvasom

Omán beutazási feltételek: 

Az Ománi Szultánság kormányzati döntéseinek értelmében az országban hozott összes, a COVID-19 járvánnyal összefüggésben hozott intézkedés hatályon kívül helyezésre került. Ennek megfelelően sem az oltás felvétele, sem a PCR-teszt nem feltétele a továbbiakban a beutazásnak (akár szárazföldi, akár légi úton). Felhívjuk ugyanakkor a beutazók figyelmét arra, hogy a saját biztonságuk érdekében továbbra is fontos egészségügyi biztosítás megkötése az utazást megelőzően. 

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/oman

Tovább olvasom

Omán ivóvize:

Csapvizet nem ajánlatos fogyasztani (bár a vezetékes víz, ivóvíz minősítésű), palackozott víz mindenhol elérhető.

Omán éghajlata:

Az időjárás nyáron rendkívül forró, ráadásul a tenger közelében a levegő páratartalma is magas. Az éves csapadékmennyiség a fővárosban 100 mm, a hegyvidéken van hely, ahol eléri a 640 mm-t. A hegyek általában esősebbek, mint a sűrűbben lakott parti síkság, de vannak évek, amikor teljesen elmarad a csapadék. Nyáron az ország sivatagos részein nem ritka az 50°C feletti hőmérséklet. Ezeken a területeken a téli hónapokban is 30°C feletti hőmérsékletek dominálnak, viszont Omán magasabban fekvő részein nyáron mérhető 30°C körüli hőmérséklet. Az ország 2500-3000 méter feletti területein télen előfordulhat 0°C alatti hőmérséklet, ritkán kisebb havazás.

Omán közlekedése:

Vidéken egyáltalán nincs, Muscatban is nagyon szerény a tömegközlekedés kiépítettsége. Elterjedt a taxi transzfer, az utcán, bevásárlóközpontok előtt, szállodáknál, repülőtéren várakozó taxikat lehet igénybe venni.

Omán ruhaviselet:

a nők részére ajánlott a zártabb ruhák viselése, nagyon rövid szoknyát és sortot ne hordjanak. Mecsetekbe a hölgyek csak fejkendőben, csuklóig / bokáig érő, nem áttetsző öltözetben léphetnek be, férfiak hosszú nadrágban.

Elektromos hálózat:

Az elektromos áram 220/240 V feszültségű, a csatlakozó az európai normáktól eltérő, így adapterre van szükség.

Tovább olvasom

Omán


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Omán

Ománi Szultánság Arábia tengeri kapuja és természeti kincsestára

10 nap / 9 éj
2023.10.22
összesen 3 időpontban
1 205 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Omán

Omán - Egyéni körutazás

10 nap / 9 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Kapcsolódó magazin


Ománi Szultánság, Arábia tengeri kapuja és természeti kincsestára

Omán, a Perzsa öböl legtitokzatosabb országa.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!