Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Panama, Közép-Amerika egyik ékköve, kiváló földrajzi adottságai révén. Az ország kiemelkedő nevezetessége a Panamai-csatorna, mely összeköti a Csendes-óceánt a Karib-tengerrel. Ez a mesterséges vízi út lehetővé teszi a hajóknak, hogy az Atlanti és a Csendes-óceán közötti utat lerövidítsék. Ezen kívül, Panama lenyűgöző trópusi esőerdőkkel büszkélkedhet, melyek otthont adnak számos lenyűgöző növény- és állatfajnak.

Gazdasági szempontból, a Panamai-csatorna kiemelkedő fontossággal bír. A csatorna forgalmi díjai jelentős bevételt hoznak az országnak, és gazdasági lendületet adnak a hajózási iparnak. Ezenkívül Panama pénzügyi szektorban is előrelépést ért el, és számos szabadkereskedelmi övezet is működik itt, ami további gazdasági lehetőségeket teremt.

Kultúra és Népesség Mozaikja: Panama gazdag kulturális örökséggel rendelkezik, melyben a spanyol gyarmatosítás és az őslakos kultúrák hatásai is tetten érhetők. A hagyományos zene és tánc, mint például a cumbia és a reggaeton, tükrözi az ország sokszínűségét és életörömét.

Az ország népessége is változatos, ötvözi a mesticek, a feketék, az őslakos indiánok és más etnikai csoportok sokszínűségét. A hivatalos nyelv a spanyol, de az angol is elterjedt, különösen a turisztikai területeken.

Lenyűgöző Látnivalók és Turizmus: Panama természeti csodái lenyűgözőek, beleértve a trópusi erdőket, a tengerpartokat és a vulkánokat. A Bocas del Toro-szigetek és a San Blas-szigetek varázslatos tengerpartjai vonzzák a látogatókat. Emellett Panama városa is figyelemre méltó, ötvözi a modern városi életet a történelmi hangulattal. A Casco Viejo negyedben az időutazás élményét élhetjük át, míg a modern felhőkarcolók a város modern arculatát mutatják.

Tovább olvasom

Magyar állampolgárok 90 napra vízummentesen, érvényes menettérti jegy és megfelelő anyagi fedezet felmutatásával, valamint az ország elhagyásától számított legalább három hónapig érvényes útlevél birtokában utazhatnak Panamába.

Covid információk:

Panamában nincsenekek hatályban a járvánnyal összefüggő utazási korlátozások, az országba az általános idegenrendészeti beutazási feltételek teljesítése esetén szabadon be lehet utazni, a belépésnek nem feltétele negatív teszt, oltási igazolvány vagy egyéb Covid-19-cel összefüggő orvosi vagy egyéb hatósági igazolás.

Tovább olvasom

Panama utazási tudnivalók:

  • Területe: 78 200 km²
  • Főváros: Panamaváros
  • Államforma: elnöki köztársaság
  • Lakosság: 3 864 170 fő (2013)
  • Időzóna: EST (UTC-5)
  • Pénznem: panamai balboa (PAB)
  • Nyelv: spanyol
  • Népcsoport: mindössze hét fő csoport maradt fenn: kuna, a guaymi, a bribri, teribe, az emberá, a wounaan és a bokotá. Minden egyes törzs megtartotta kultúráját és hagyományait. A guaymik vannak a legtöbben (125 000 fő) és a kunák rendelkeznek a legnagyobb politikai befolyással. Ezen kívül számos az ázsiai, és jelentős a Közel-Keletről és Európából származó diaszpóra.
  • Vallás: a lakosság 95%-a keresztény. Ezen belül 80% katolikus és 15% protestáns.

Egészségügy:

Az országban megfelelőek a higiénés viszonyok. A csapvíz, valamint a nyers zöldségek, saláták fogyasztása nem javasolt. Az országban nincs kötelező védőoltás, de ha valaki az utazás előtt sárgalázzal fertőzött országban járt, annak be kell mutatnia a határon az ún. sárga könyvet.

Pénz:

Hitelkártyák, utazási csekkek használata a szállodákban működik. Készpénzfizetés csak helyi valutával lehetséges, a pénzváltók és a bankok elsősorban amerikai dollárt váltanak. Fontos, hogy a régi kiadású USA dollárokat már mindenhol csak korlátozottan fogadják el. Arra is érdemes ügyelni, hogy lehetőleg ne legyen sérült a bankjegy! A szuvenír árusoknál lehet dollárral, euróval, kártyával fizetni, az éttermekben, vízárusoknál a helyi pénzt preferálják.

Telefonálás, internet elérés

Az előfizetéses mobiltelefonok működnek, a roamingolási tarifákról kérem, hogy mindenki tájékozódjon a szolgáltatójánál. Wifi általában van a szállodákban, de a használatuk esetenként térítésköteles lehet!

Éghajlat:

Éghajlatát trópusi egyenlítői éghajlat és kis hőmérsékleti ingadozás jellemzi, mely rendkívül kedvező az idegenforgalom szempontjából. Két évszak, a száraz és az esős létezik. A száraz évszak december végétől május elejéig tart, az év többi része az esős évszak.

Elektromosság

110-120 V /60 Hz, amerikai típusú csatlakozó

Tovább olvasom

Panama


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Panama

Közép-Amerika nagykörút

19 nap / 17 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Panama

Közép-Amerika - Egyéni nagykörutazás

18 nap / 16 éj
Komplett egyéni körutazás, igényre szabott dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Kapcsolódó magazin


Közép-Amerika kincsei

Közép-Amerika apró országainak világa a szétválasztó határok ellenére számos hasonló vonással bír, szépek, egzotikusak, különlegesek, megmutatják évezredes emlékeiket. Pillantsunk bele.  

Elolvasom ››

Közép-Amerika csodája: a quetzal madár

A quetzalt nem hivatalosan a világ "különleges ékszermadarának" is nevezik.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!