Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Covid információk:

A beutazáshoz 2 oltás vagy 72 óránál nem régebbi PCR teszt kell. Ezek hiányában lehetőség van gyorsteszt készítésére a repülőtéren (50 USD). Ha a teszt pozitív, 7 nap kötelező karantén az utas költségére egy előírt hotelben. 17 éven aluli gyermekre az előírás nem vonatkozik ha felnőtt kísérővel érkezik.

Leírás:

Területe: 78 200 km²
Főváros: Panamaváros
Államforma: elnöki köztársaság
Lakosság: 3 864 170 fő (2013)
Időzóna: EST (UTC-5)
Pénznem: panamai balboa (PAB)
Nyelv: spanyol
Népcsoport: mindössze hét fő csoport maradt fenn: kuna, a guaymi, a bribri, teribe, az emberá, a wounaan és a bokotá. Minden egyes törzs megtartotta kultúráját és hagyományait. A guaymik vannak a legtöbben (125 000 fő) és a kunák rendelkeznek a legnagyobb politikai befolyással. Ezen kívül számos az ázsiai, és jelentős a Közel-Keletről és Európából származó diaszpóra.
Vallás: a lakosság 95%-a keresztény. Ezen belül 80% katolikus és 15% protestáns.

Tovább olvasom

Magyar állampolgárok 90 napra vízummentesen, érvényes menettérti jegy és megfelelő anyagi fedezet felmutatásával, valamint az ország elhagyásától számított legalább három hónapig érvényes útlevél birtokában utazhatnak Panamába.

Tovább olvasom

Egészségügy:

Az országban megfelelőek a higiénés viszonyok. A csapvíz, valamint a nyers zöldségek, saláták fogyasztása nem javasolt. Az országban nincs kötelező védőoltás, de ha valaki az utazás előtt sárgalázzal fertőzött országban járt, annak be kell mutatnia a határon az ún. sárga könyvet.

Pénz:

Hitelkártyák, utazási csekkek használata a szállodákban működik. Készpénzfizetés csak helyi valutával lehetséges, a pénzváltók és a bankok elsősorban amerikai dollárt váltanak. Fontos, hogy a régi kiadású USA dollárokat már mindenhol csak korlátozottan fogadják el. Arra is érdemes ügyelni, hogy lehetőleg ne legyen sérült a bankjegy! A szuvenír árusoknál lehet dollárral, euróval, kártyával fizetni, az éttermekben, vízárusoknál a helyi pénzt preferálják.

Telefonálás, internet elérés

Az előfizetéses mobiltelefonok működnek, a roamingolási tarifákról kérem, hogy mindenki tájékozódjon a szolgáltatójánál. Wifi általában van a szállodákban, de a használatuk esetenként térítésköteles lehet!

Éghajlat:

Éghajlatát trópusi egyenlítői éghajlat és kis hőmérsékleti ingadozás jellemzi, mely rendkívül kedvező az idegenforgalom szempontjából. Két évszak, a száraz és az esős létezik. A száraz évszak december végétől május elejéig tart, az év többi része az esős évszak.

Elektromosság

110-120 V /60 Hz, amerikai típusú csatlakozó

Tovább olvasom

Kiemelt Panama ajánlataink


Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Panama

Közép-Amerika nagykörút

19 nap / 17 éj
2023.11.20
összesen 1 időpontban
2 320 000 Ft/fő

Kapcsolódó magazin


Közép-Amerika kincsei

Közép-Amerika apró országainak világa a szétválasztó határok ellenére számos hasonló vonással bír, szépek, egzotikusak, különlegesek, megmutatják évezredes emlékeiket. Pillantsunk bele.  

Elolvasom ››

Közép-Amerika csodája: a quetzal madár

A quetzalt nem hivatalosan a világ "különleges ékszermadarának" is nevezik.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!