Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Mauritius utazás 2024


Mauritius egy egzotikus üdülés ideális célpontja. Két nagyobb és több apró szigetből áll. A főváros és legnagyobb város, Port Louis, a fő szigeten található, ahol a lakosság nagy része koncentrálódik. Mauritius kellemes hőmérsékletet, enyhe szelet és sok-sok napsütést kínál. Ezen kívül festői természetet, forgalmas piacokat és szórakoztató fesztiválokat találhatunk itt - ide megéri elutazni!

Mauritius, amelyet gyakran az Indiai-óceán gyöngyszemeként emlegetnek, a nyaralás és a szabadidős tevékenységek színtere. Fehér, puhahomokos strandok, türkizkék lagúnák, buja növényzet és gazdag kulturális értékek – egy Mauritius csoportos utazás kellékei. Egy biztos, hogy Mauritiuson járva soha nem fog unatkozni, annyiféle tevékenységet élvezhet.

A mauritán konyha nagyon változatos. A francia, az indiai, az afrikai és az ázsiai konyha hatásai mind-mind érezhetők. Egy mauritiusi utazás alkalmával érdemes többféle remek ételt is megkóstolni.

Grand Baie, a sziget leghíresebb üdülőhelye a gyönyörű természeti környezetén túlmenően a szép szálláshelyekről, a hangulatos helyi éttermekről és a butikokról nevezetes.

Mauritius egy olyan trópusi üdülőhely, amilyet a prospektusok fotói alapján megálmodunk. Ideális hely az otthoni mókuskerékből kiszállni, andalogni a strandon, lustálkodni vagy olvasgatni a szállodai medence körül, a bungaló teraszán.


Mauritius éghajlata

Mauritius egész évben elérhető úti cél. Ez elsősorban ideális földrajzi fekvésének köszönhető. Mauritiuson csak két évszak van: a nyár októbertől áprilisig, míg a tél májustól szeptemberig tart. A hőmérséklet soha nem csökken 16 °C alá, és könnyen elérheti akár a 35 °C-ot is.


Mauritius nyaralás 2024

Mauritius strandjai

Mindenki szereti a strandokat, a pálmafákat és a kristálytiszta vizű, meleg lagúnákat! A sziget partjai mentén több, mint száz strand található. A hosszan elnyúló partszakaszoktól a kis, érintetlen partokig, és minden strandnak megvan a maga jellegzetessége és szépsége. Egy Mauritius nyaralás során érdemes ezen strandok közül többet is felkeresni.

A mauritiusi tengerpartok többnyire fehérhomokos vagy aranyszínű strandok, és kókuszpálmák vagy pálmafák szegélyezik őket. Ha a fentiekhez hozzáadjuk a gazdag tengeri élővilágot és az ideális vízhőmérsékletet (27°C körüli), akkor megvan a tökéletes keverék a valaha volt legjobb nyaraláshoz!

Mauritius keleti partja kevésbé fejlett, mint az északi part, viszont a strandok kevésbé zsúfoltak. Általában kellemes szellő fúj, ezért nem érezzük túl melegnek. Az Ile aux Cerfs a keleti parti lagúnán belül helyezkedik el, így a víz nagyon nyugodt, és a kilátás a Black River Peak felé lenyűgöző. Az északi parti strandok szintén nagyon népszerűek, és rengeteg vízi sportot kínálnak, beleértve a vízisíelést és a szörfözést is.

Világszínvonalú búvárkodás

Mauritius szigetét hihetetlen korallzátonyok és virágzó tengeri élővilág veszi körül. Partjainál mintegy 50 lélegzetelállító merülőhely található, amelyek nehézségükben és mélységükben is változók. Mauritius két legjobb búvárhelye a Pearle Beach Hotel és Villas Caroline Hotel Flic en Flac-tól nem messze található: Rempart Serpent és La Cathédrale. Ez a két hely tökéletesen tükrözi, hogy az Indiai-óceán a leggazdagabb óceán a vízi élővilág szempontjából.

A mauritiusi lagúnákat lélegzetelállító korallzátonyok és tengeri élővilág határolja. A sziget partvidékén mintegy 4000 hal- és kagylófaj él. Számos helyi szolgáltató kínál víz alatti kirándulásokat, búvárkodást és üvegfenekű kirándulásokat. Egy utazás Mauritiusra ezekkel az élményekkel lesz teljes!

A legjobb esküvői és nászutas úti cél

Mauritiust 2013-ban a World Travel Award a legjobb esküvői és nászutas úti célként tüntette ki. Minden évben párok ezrei mondják ki az igent a sziget aranyhomokos strandjain. Az esküvő és a nászút legjobb időszaka október és szeptember között van, amikor az időjárás tökéletes, és elkerülhető az év végi turistaáradat. A csodálatos strandok és a világszínvonalú üdülőhelyek révén a sziget páratlanul romantikus helyszíneket kínál az ifjú házasoknak.

Multikulturalizmus

Egy mauritiusi utazás során a látogatók azt tapasztalják, hogy a lakosság és a kultúra igen sokszínű. Bár a helyiek többsége hindu, a mauritiusi társadalmat elsősorban a francia kultúra gazdagította. A kreol, az ország anyanyelve, francia alapú, amelyben az afrikai, ázsiai és angol szókincs keveredik.

Port-Louis, a sziget fővárosa kultúrában és történelmben gazdag város. Mauritiuson nagyon gyakori, hogy ugyanazon az utcán különböző etnikumú emlékműveket találunk. Muszlimok, hinduk, afrikaiak és kínaiak, akik különböző hátterük ellenére békében és harmóniában élnek.

Természet

A gyakran Paradicsom-szigetként emlegetett Mauritiust a természet sokféleképpen megáldotta. Trópusi éghajlat, vad vízesések, buja erdőségek, hegyvonulatok, vízi sportok - a sziget végtelen lehetőségeket kínáló nyaralási célpont.

A Black River Peakhez közel fekvő Chamarel egy olyan falu, ahol két természeti csoda is található. Az első Mauritius legmagasabb, 83 méter magas vízesése. A vízesésnél a buja növényzet lenyűgöző hátteret nyújt. A másik csoda Chamarel hétszínű földje, a vad természet tökéletes illusztrációja. Ez egy egyedülálló geológiai képződmény, amelyet különös módon a trópusi időjárási viszonyok okoztak. A föld hét különböző színe figyelhető meg. Ma ez a turisztikai látványosság egy mauritiusi utazás kihagyhatatlan része.

Akik egy mauritiusi nyaralás során nem csak tengerparton heverészéssel szeretnék eltölteni az időt, felkereshetik a felejthetetlen szépségű Tamarin vízeséseket is, ahol az őserdőben 7 szinten zúdul alá a víz.

A számos látnivaló egyike, amelyet egy mauritiusi utazás során feltétlenül meg kell látogatni, az a Black River Gorges Nemzeti Park, amely számos endemikus növény- és állatfajnak ad otthont. Olyan ritka trópusi madarakkal találkozhatunk, mint a rózsaszín galamb és az echopapagáj. Ez a maga nemében egyedülálló nemzeti park több, mint 300 virágfajjal rendelkezik, amelyek olyan gyönyörűek, hogy nehéz lesz elszakadni szemet gyönyörködtető látványuktól.


Egy nagy értékű álomutazás megszervezését ne bízza a véletlenre, az interneten látható ajánlatok csalókák lehetnek, és nem mindig tükrözik a valóságot. Sajnos a paradicsomi környezetben lévő szállodák között is vannak régebben épült hotelek, melyek a saját weboldalukon még eredeti képüket mutatják.

Mauritius nyaralás? Bízza szakemberre, térjen be hozzánk egy csésze kávéra és közben igényeinek megfelelően, legyen szó családi nyaralásról, romantikus nászútról, esküvői ceremóniáról vagy baráti kikapcsolódásról, mi kötelezettségmentesen elkészítjük a legmegfelelőbb ajánlatot Önöknek.

Ha Mauritius, akkor miért az 1000 Út Utazási Iroda?

  • A legtöbb szállodát személyesen ismerjük
  • Rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
  • Ajánlatainkat személyre szabjuk
  • Legkedvezőbb árgarancia
  • Kedvező menetrend és repülőjegyárak
Tovább olvasom

Mauritius beutazási feltételek: 

A magyar állampolgárok meghatározott feltételek teljesítése esetén vízummentesen utazhatnak be az országba (az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű és két üres oldallal rendelkező útlevél; visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; visszaigazolt szállásfoglalás; jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek igazolása (100 USD/nap).

Vízum beszerzése nem szükséges (90 napnál nem hosszabb tartózkodás esetén).

A beutazást megelőzően javasolják, hogy minden utazó töltse ki az alábbi linken elérhető formanyomtatványt: 
Mauritian Tourism Promotion Agency: https://safemauritius.govmu.org/
Azok a külföldiek, akik ezt nem tették meg előre, a megérkezéskor kell egy másik nyomtatványt kitölteniük.

Az aktuális beutazási feltételekről érdeklődjön kollégáinknál!

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. Az oldal ITT érhető el.

Tovább olvasom

Mauritius: általános tudnivalók, közlekedés:

Időeltolódás: CET+3 

Pénzneme: mauritusi rúpia

A szigeten nagy számban élnek indiaiak, illetve a rabszolgák leszármazottai a kreolok, illetve kínaiak is. A hindu, buddhista, muszlim vallás békésen megfér a afrikai gyökerekkel rendelkező kultúrával is, egyszerre látunk sztúpákat, hindu templomokat, mecseteket és pagodákat is. Ez a sokszínűség megtalálható a zenében, táncokban és a konyhaművészetben is.  

Mauritius területe csupán kétszer akkora, mint Budapest - észak-déli irányban 58 km, kelet-nyugati irányban 47 km, a partvonal hossza 330 km. 

A nemzetközi repülőtér a Mauritius délkeleti csücskében található Sir Seewoosagur Ramgoolam Repülőtér, ez az Air Mauritius légitársaság központja, IATA kódja az MRU, innen az M2 jelű gyorsforgalmi úton érhetjük el a fővárost vagy a sziget északabbra fekvő részeit.

Mauritius éghajlata:

Mauritius Baktérítő közelében fekszik, éghajlata szubtrópusi. A nyár decembertől júniusig, a tél júliustól szeptemberig tart, ilyenkor a nappali átlaghőmérséklet 30 °C, a csapadékos télen  24 °C. Mauritius központi, magasabban vidékein gyakran esik az eső. A csapadéknál sokkal veszélyesebb az erős napsugárzás - erre főleg strandoláskor és vitorlás túrák alatt készüljünk fel, naptejjel, hosszú ujjú, lenge ruházattal és kalappal, a napszúrást, leégést próbáljuk megelőzni.      

Mauritius élővilága:

A szigeten az ember megjelenése előtt nem éltek emlősök a denevéreken kívül. A szigeten élő bennszülött nagy testű madárfajok nem alkalmazkodtak az ember által behurcolt ragadozókhoz, és a hódítóknak is könnyű vadászzsákmányt jelentettek, így pusztult ki a legendás dodó, a szintén röpképtelen mauritiusi vörös guvat és a repülni alig tudó mauritiusi papagáj. A hatalmas óriásteknősöket is elfogyasztották a sziget első lakói - a jelenleg az állatparkokban található lomha hüllőket a Seychelle-szigetekről hozták.

Közlekedés Mauritiuson:

Mauritiuson rengeteg a taxi, így a taxisok elég rámenősek, de egész napra is kibérelhetünk egy autót - ilyenkor érdemes jó előre tisztázni az árat, és felkészülni arra, hogy a taxis néhány ajándékboltos és kézműves ismerősét is meg fogjuk látogatni. A buszközlekedés is elfogadható, a szállodákban egynapos, buszos túrákat is szerveznek a látnivalókhoz. 

Tovább olvasom

Mauritius


Tetszőleges időpontban induló ajánlataink

Mauritius

Mauritius Lagoon Attitude Hotel 4*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mauritius

Mauritius Constance Prince Maurice 5*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mauritius

Mauritius Hotel Zilwa Attitude 4*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mauritius

Mauritius Long Beach A Sun Resort 5*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mauritius

Mauritius LUX Le Morne Resort 5*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mauritius

Mauritius Outrigger Mauritius Beach Resort 5*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mauritius

Mauritius SALT of Palmar 5*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mauritius

Mauritius Seasense Boutique Hotel & Spa 5*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mauritius

Mauritius Shanti Maurice Resort & Spa 5*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mauritius

Mauritius Sofitel SO Mauritius Bel Ombre 5*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mauritius

Mauritius Sugar Beach Mauritius 5*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!