Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Egyedülálló történelemmel, látványos természettel, elbűvölő középkori városokkal és kastélyokkal, valamint meglepő építészettel rendelkező Románia mindenképpen megér egy látogatást. Íme néhány ok, amiért érdemes ezt a gyönyörű országot a következő úti céllá tenni.

Változatos tájképének köszönhetően Románia biogeográfiailag a legváltozatosabb ország az Európai Unióban. A hófödte hegyekkel, az erdőkkel és szőlőültetvényekkel borított zöld dombokkal, a fekete-tengeri homokos strandokkal és Európa legnagyobb és legjobban megőrzött deltájával, Románia mindenki számára tartogat valamit.

Románia az egyik legjobb hely Európában a vadvilág megfigyelésére. Az EU legnagyobb barnamedve-populációjának otthont adó erdei, a hiúzok, a farkasok, a szarvasok, a zergék, a borzok és egyebek elsődleges élőhelyei. A Duna-delta – a madármegfigyelők legnagyobb paradicsoma – és a bölényrezervátumokat minden vadbarátnak kötelező meglátogatni. Itt található a Scărișoara-gleccser, Európa második legnagyobb földalatti gleccsere, a Berca iszapvulkánok, a Bigăr-vízesés, mely a kontinens egyik legszebb vízesése és a tordai sóbányában található földalatti szórakoztató központ, amely egyedülálló a világon.

Erdély

Erdély a világ egyik legegyedibb és legszebb vidéke. A kiadós, hagyományos ételektől a hatalmas hegyláncokon át az emberek vendégszeretetéig Erdély táplálja a lelkünket, és úgy érezzük, mintha hazaérkeztünk volna. Otthont ad Európa legjobban megőrzött középkori városainak, ezek közül a legjelentősebb Brassó. A legtöbb erdélyi város óvárosi részének szűk utcáin kis üzletek sorakoznak, ahol régiségeket és helyi kézművesek által készített kézműves termékeket kínálnak.

A természeti tájai lélegzetelállítók, dombokkal, erdőkkel és hegyekkel, amelyek a túrázók paradicsomai. A Kárpátok különösen lenyűgözők, a túraútvonalakon elképesztő kilátás nyílik a környező tájra. A régió számos nemzeti parknak és védett területnek ad otthont, ahol a látogatók megtapasztalhatják Európa leginkább érintetlen vadonját.

Az Erdélybe látogatók olyan lenyűgöző kastélyokkal is találkozhatnak, mint Törcsvár és Vajdahunyad vára. A Brassó közelében található törcsvári kastély egy gótikus mesebeli építmény, amelyet gyakran a 15. századi herceghez, Vlad Tepeshez kötnek, aki Bram Stoker Drakula című regényének ihletője. Noha a kapcsolat Vladdal gyenge, a helyi falusiak mély köteléke a legendához nem az. A 15. századi Vajdahunyad vára, melynek tornyai és támpillérei a középkort idézik, sokan Erdély legszebbjének tartják.

Brassó közvetlen közelében számos szász erődtemplom található. A legnagyobb és leglátványosabb a Harman, amelyet hatalmas falak és még mindig erős, védőtornyok óvnak, valamint a Prejmer, Délkelet-Európa legnagyobb erődtemploma.

Erdély soknemzetiségű, köztük román, német, magyar és székely öröksége elragadóan megmutatkozik a népviseletben, az építészetben, a gasztronómiában, a zenében és a hagyományokban. Színes, évszázados tradíciók élnek és virulnak Erdély apró falvaiban. A vidéken élők gyakran még mindig olyan ősi hivatásokat űznek, mint például: pásztor, takács, kovács, asztalos. Az ország ezen része a meleg és barátságos emberekről ismert, akik mindig szívesen megosztják kultúrájukat és hagyományaikat a látogatókkal. Akár egy középkori várost fedez fel, akár a hegyekben túrázik, biztosan találkozik barátságos helyiekkel, akiktől otthon érezheti magát.

Erdély nem csak számtalan csodálatos hellyel büszkélkedhet, hanem gasztronómiai ízvilága is egyedülálló. Gazdag és sokoldalú ételek széles tárháza, mindegyik a maga sajátos zamatával. Hiszen itt nagyon egyedi módon keveredtek az együtt élő magyarok, románok, szászok, örmények és zsidók konyhájának sajátságos ízei. Továbbá a balkáni és a török konyha is hatást gyakorolt az ételekre, így sok helyen olyan ételekkel találkozhatunk, amin érezni a keleties ízvilágot.

Összefoglalva, Erdély egy olyan régió, amely a történelem, a kultúra és a természeti szépség egyedülálló keverékét kínálja. A lenyűgöző tájtól és a barátságos emberektől a fesztiválokig és a Drakula-kapcsolatokig mindenki talál valamit. Akár történelemrajongó, akár túrázó, vagy csak egy új és izgalmas utazási élményre vágyik, Erdélynek mindenképpen szerepelnie kell az utazási listáján.

Tovább olvasom

A világjárvány miatti korlátozó intézkedéseket 2022. 03. 08- án visszavonták, így korlátozás nélkül lehet beutazni Romániába.

Részletesebb információ IDE kattintva található.

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal vízummentesen beutazhatnak az országba.

Tovább olvasom

Időeltolódás: + 1 óra Magyarországhoz viszonyítva.

A hálózati feszültség: 220 V

Telefon: Romániába 00 40; Magyarországra 00 36

Tovább olvasom

Románia


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Románia

Máramaros - Az eltűnő világ

4 nap / 3 éj
2024.09.14
összesen 1 időpontban
189 000 Ft/fő
Románia

Nagy erdélyi körutazás

7 nap / 0 éj
Jelenleg nincs elérhető időpont.
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!