Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Erdély a világ egyik legegyedibb és legszebb vidéke. A kiadós, hagyományos ételektől a hatalmas hegyláncokon át az emberek vendégszeretetéig Erdély táplálja a lelkünket, és úgy érezzük, mintha hazaérkeztünk volna.

Erdély ad otthont Európa legjobban megőrzött középkori városainak, ezek közül a legjelentősebb Brassó. A legtöbb erdélyi város óvárosi részének szűk utcáin kis üzletek sorakoznak, ahol régiségeket és helyi kézművesek által készített kézműves termékeket kínálnak.

Az Erdélybe látogatók olyan lenyűgöző kastélyokkal is találkozhatnak, mint Törcsvár és Vajdahunyad vára. A Brassó közelében található törcsvári kastély egy gótikus mesebeli építmény, amelyet gyakran a 15. századi herceghez, Vlad Tepeshez kötnek, aki Bram Stoker Drakula című regényének ihletője. Noha a kapcsolat Vladdal gyenge, a helyi falusiak mély köteléke a legendához nem az. A 15. századi Vajdahunyad vára, melynek tornyai és támpillérei a középkort idézik, sokan Erdély legszebbjének tartják.

Brassó közvetlen közelében számos szász erődtemplom található. A legnagyobb és leglátványosabb a Harman, amelyet hatalmas falak és még mindig erős, védőtornyok óvnak, valamint a Prejmer, Délkelet-Európa legnagyobb erődtemploma.

Erdély soknemzetiségű, köztük román, német, magyar és székely öröksége elragadóan megmutatkozik a népviseletben, az építészetben, a gasztronómiában, a zenében és a hagyományokban. Színes, évszázados tradíciók élnek és virulnak Erdély apró falvaiban. A vidéken élők gyakran még mindig olyan ősi hivatásokat űznek, mint például: pásztor, takács, kovács, asztalos.

Erdély nem csak számtalan csodálatos hellyel büszkélkedhet, hanem gasztronómiai ízvilága is egyedülálló. Gazdag és sokoldalú ételek széles tárháza, mindegyik a maga sajátos zamatával. Hiszen itt nagyon egyedi módon keveredtek az együtt élő magyarok, románok, szászok, örmények és zsidók konyhájának sajátságos ízei. Továbbá a balkáni és a török konyha is hatást gyakorolt az ételekre, így sok helyen olyan ételekkel találkozhatunk, amin érezni a keleties ízvilágot.

Tovább olvasom

A világjárvány miatti korlátozó intézkedéseket 2022. 03. 08- án visszavonták, így korlátozás nélkül lehet beutazni Romániába.

Részletesebb információ IDE kattintva található.

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal vízummentesen beutazhatnak az országba.

Tovább olvasom

Időeltolódás: + 1 óra Magyarországhoz viszonyítva.

A hálózati feszültség: 220 V

Telefon: Romániába 00 40; Magyarországra 00 36

Tovább olvasom

Románia


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Románia

Nagy erdélyi körutazás

7 nap / 0 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!