Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel és hajóval
Elhelyezés:
5* luxushajón
Ellátás:
teljes ellátás

Miért ez az út?

 • Tartozzon azon néhány ember közé a világon, akik eljuthatnak a földrajzi Északi-sarkra!
 • Luxuskörülmények között fedezheti fel a ’világ végét’ a Commandant Charcot fedélzetén
 • Élvezze a jégtáblák szívében történő hajózás egyedülálló élményét és a lehetőséget arra, hogy megfigyelje a jég formáinak végtelen sokféleségét, a táj csendjében és tiszteletében, amelyen keresztül haladunk.
 • Kiemelt vendégek kísérnek bennünket utazásunk alatt, (fotónagykövetek)
 • Fotónagykövetünk szeme és jó tanácsai, kiváltságos lehetőséget biztosítanak arra, hogy profi módjára megörökítse utazását a programon: workshopok, előadások és személyre szabott tanácsok fotós készségeink fejlesztéséhez.
 • Végtelen jégtáblák. A Spitzbergákon szaggatott hegyek, meredek oldalú völgyek, nyers sziklák és gigantikus gleccserek.
 • Vadon élő állatok: jegesmedvék, északi sirályhojszák, hósirályok, fókák, bálnák.
 • Számos extra programlehetőség*: kajakozás, túrázás vagy hótalpazás, sarki csobbanás*

*Az időjárási és jégviszonyoktól, valamint a hajózási lehetőségektől függően

 


A hajóról:

A Le Commandant Charcot-val  a PONANT elképzelte és megvalósította a jövő hajózását. A flotta legújabb tagja a nagy sarkkutatók nyomdokait követve viszi Önt messzi tájakra, kifinomult környezetben, olyan luxusszolgáltatásokkal kiegészítve, amelyek a déli és északi félteke legtávolabbi részein még soha nem voltak elérhetők.

A fedett uszoda, a télikert, a panorámás étterem, a Blue Lagoon szabadtéri étterem, a főtársalgó, az Observation Lounge, az előcsarnok… A közös helyiségek mindegyikét úgy alakították ki, hogy a francia stílusú diszkrét luxust közvetítse, és ámulatot keltsen. . A közös szál minden tervükben az a vágy, hogy lehetővé tegyük a fénynek, hogy behatoljon minden helyiségbe, hogy megnyíljanak a terek és bejuthasson a rendkívüli sarki tájak látványa.

Ezt a legelső hibrid-elektromos, LNG-vel hajtott sarkkutató hajót a biztonság és a környezet tiszteletben tartása melett a legnagyobb odafigyeléssel tervezték.

Bővebb leírást ide kattintva találhat.

 

 

 

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Párizs - Longyearbyen, Spitzbergák

Longyearbyen a norvég Svalbard szigetcsoport fővárosa, Svalbard fő szigetén található, és a bolygó legészakibb területi fővárosa. Mivel a téli hőmérséklet 40°C alá süllyed, ennek a bányászvárosnak a tája egyszerűen lélegzetelállító. Gleccserek és hegyek, ameddig a szem ellát, és az érintetlen természet láttán úgy érzhetjük, mintha egy teljesen feltáratlan területen lennénk.

2. nap: Tengeren a Spitzbegák mentén

A Svalbard szigetcsoport legnagyobb szigete, neve németül „hegyes hegyeket” jelent, a Spitzbergák az utolsó földdarab a sarkvidéki jégtábla előtt. A hajó fedélzetén e jeges föld rendkívül látványos partvidékén fogunk hajózni. Az évezredes gleccserek és a zord hegyek között egy fjordok által vájt, szaggatott partvonalat fedezhetünk fel. Egyedülálló környezet, egy különösen gazdag madárvilág menedéke, amely lehetőséget kínál Önnek, hogy mesés fényképeket készítsen hajónk fedélzetéről.3-7. nap: Hajózás a tengeri jégen 

Élvezze a teljesen egyedülálló élményt, melyet a jégtáblák közötti hajózás jelent. A táj folyamatosan változik, a sima, sík vadonból a jég káoszába, majd a nyílt víz csatornáiba. Hajónk ezeken a természetesen nyitott csatornákon fogunk haladni, és azokon a területeken, ahol a legvékonyabb a fagyott réteg, és lehetőséget kínál Önnek, hogy varázslatos tengeri pillanatokat éljen át a sodródó tengeri jégtáblák közepén. Gyakran lehetőség nyílik egy adott fauna megtekintésére is.

 

8. nap: Földrajzi Északi-sark 

A 90°-os északi szélesség által meghatározott földrajzi Északi-sark a Föld forgástengelyén, az összes meridián metszéspontjában fekszik. Az év hat hónapjára sötétségbe borul, majd a következő hat hónapig a nap által megvilágított, mitikus helyszín, melyet állandóan jég borít és távol van minden szárazföldtől, felfedezők generációit nyűgözte le. Eddig csak nagyon kevesen juthattak el ide: kihagyhatatlan lehetőség, amely most elérhető a Le Commandant Charcot fedélzetén.

9-13. nap: Hajózás a tengeri jégen

Utunk folytatása.

14-15. nap: Tengeren a Spitzbegák mentén

Élvezze ki az utolsó, hajón töltött napokat.16. nap: Longyearbyen, Spitzbergák - Párizs

Kikötés Longyearbyenben. Hazautazás.


Indulás előtt és érkezés után javasolt 1-1 éjszakát Párizsban eltölteni a csatlakozások miatt.


 

 
Árak és időpontok:

22/07/2025 - 06/08/2025 - 16/15 éj
37 930 EUR/fő-től (kb. 15 930 000 Ft/fő)
Special guest: IAN DAWSON

06/08/2025 - 21/08/2025 – 16/15 éj
37 670 EUR/fő-től (kb. 15 821 000 Ft/fő)
Special guest: IAN DAWSON

21/08/2025 - 05/09/2025 – 16/15 éj
35 410 EUR/fő-től (kb. 14 870 000 Ft/fő)
Special guest: SUE FLOOD

 

A megjelölt árak az ajánlat készítésekor elérhető legalacsonyabb árú kabintípusra értendők, kétágyas elhelyezés esetén. 
Az árak a szabad helyek függvényében változhatnak. Minden esetben lekérés után tudjuk visszaigazolni az elérhető árakat és helyeket.
Társításra a hajón nincs éehetőség. Kétágyas kabinár fizetendő egy fő esetén is. 
Irodánk az utas kérésére felveheti az egyedül utazót várólistára magyar útitársat keresve, de társítási garancia nincs.

 

 

Fontos információk:

Fizetési és lemondási feltételek

 • Előleg a foglalás készítésekor, amennyiben az indulás 96 nappal későbbi: a repülőjegyek teljes ára + a biztosítási díjak teljes ára + 25% előleg a hajóút részvételi díjából
 • Hátralékfizetés: legkésőbb 95 nappal indulás előtt.
 • Amennyiben a foglalás napjához képest az indulás 95 napon belül van, úgy a teljes összeg egyben fizetendő.

 


A hajóút lemondása

 • A foglalástól számított 15 napon belül az utazás ingyenesen törölhető.
 • 365 nappal indulás előtt történő lemondás esetén a kötbér: 150 EUR / fő
 • 364-211 nappal indulás előtt történő lemondás esetén a kötbér: 10% / fő
 • 210-91 nappal indulás előtt történő lemondás esetén a kötbér: 25% / fő
 • Kevesebb, mint 91 nappal indulás előtt történő lemondás esetén a kötbér: 100% / fő

 


Egyéb szolgáltatások lemondása

 • A biztosítások nem lemondhatók/visszatéríthetők
 • A Párizs/Longyearbyen és Longyearbyen/Paris repülőjegyek a vonatkozó törlési díjak mellett törölhetők – ezeket a foglaláskor aktuálisan megküldjük.
 • Egyéb repülőjegyek és szolgáltatások (szállás, transzfer, hosszabbítás, programok stb.) az árajánlat készítésekor meghatározott egyedi lemondási feltételek mellett törölhetők.


Északi sark

Az Északi-sark az a pont a Világon, ahol nincsenek égtájak, ahol az idő fogalma átértékelődik. A kapitány pontosan a 90. szélességi kör fölé kormányozza a hajót, ezzel megérkeztünk a földrajzi Északi-sarkra. Megáll a hajónk, kiszállunk a jégre, ezzel utazásunk kiteljesedéséhez érkeztünk. Valószínűleg már mindenki elképzelte, hogy mi az amit, feltétlenül meg kell tennie az Északi-sarkon. Itt az idő, az Önök órája, az egész világ tetején, problémák és minden egyéb földi halandóság felett. Minden kedves utasunknak ajánlatos felírni a saját kívánságait egy kis cetlire, amelyet beleteszünk egy olyan speciális fémből készült kapszulába, amelyből az atomjégtörő is készült. Ezt a kapszulát expedíciós vezetőnk beledobja az óceánba, rábízzuk óhajainkat az óceánra, ezáltal Istenre, a jövő nemzedékére, vagy éppen, ahogy mi gondoljuk. A nap legizgalmasabb eseményei az északi-sarki barbecue, illetve a legbátrabbak pedig csobbanhatnak a Jeges-tengerben!

Az északi sarkvidék gyakorlatilag egy óceán, kontinens nélkül, rengeteg szigettel, az óceánt környező szárazföldeket pedig a tundra-vidék jellemzi, az időjárás pedig rövid nyarakból és hosszú telekből áll. Így - noha a tengerfelszín változó mértékben, néha igen vastagon, be van fagyva - a sajátos tengeri élővilág jelen van. Az állatvilág különleges, jól ismert nagy testű képviselői a hideghez és a vízi életmódhoz jól alkalmazkodott fókák és rozmárok, és a jég hátán való élethez alkalmazkodott jegesmedvék.


Isten hozott a fedélzeten!

Szeretnénk hozzájárulni a felkészüléshez, ezért összeállítottuk a legfontosabb dolgok listáját mielőtt elindulnál. Számunkra az a legfontosabb, hogy élvezd a biztonságos és felejthetetlen utazást.

Számíthatsz rá, hogy változatos, egyéni utastársaid lesznek a hajóút során. Mivel egy sarki utazás különböző nemzetiségű embereket gyűjt össze a világ minden tájáról, egy biztosan közös lesz bennetek az utastársaiddal, mégpedig a komoly érdeklődés a világ legtávolibb, legérdekesebb helyeinek felfedezésére.


Mire számíthatsz?

Egy sarki utazás kiszámíthatatlanabb, mint egy átlagos hajóút, ezért arra ösztönzünk, hogy nagy kalandvággyal érkezz a fedélzetre. A váratlan dolgokkal való szembesülés az utazás része - és épp ettől olyan izgalmas!

Minden utazás alkalmával történik valami más, valami új. A természet rengeteg meglepetést tartogat, ezért nincs garancia arra, hogy minden felsorolt állomást teljesíteni tudunk. A rugalmasság képessége olyan dolog, amit mindenkinek magával kell hoznia a hajóra. Ha a felsorolt állomások közül valamelyiket nem tudjuk megtekinteni, pótoljuk valamelyik másik, hasonlóan izgalmassal.


Mindennapok a fedélzeten

Napi program

A napi programok, étkezések és prezentációk listáját mindig egy nappal előre kapod meg. Kérlek, vedd figyelembe, hogy előfordulhatnak olyan váratlan helyzetek, hogy amíg Te békésen alszol, nekünk át kell szerveznünk a következő napi programokat. A programok mindig egyfajta irányadók nem pedig kőbe vésett szabályok.

Mialatt hajózunk a kapitány és a legénység folyamatosan ellenőrzi az időjárási feltételeket és a jég állapotát, hogy hozzájáruljanak ahhoz, hogy minél több és izgalmasabb programra tudjunk elvinni, mint például a zodiacos túrák vagy esetleges helikopteres repülések.

Épp arra készülsz, hogy csatlakozz egy expedíciós csapathoz, amit gondosan válogattunk a tapasztalatuk, tudásuk és elhivatottságuk alapján.

A formális, illusztrált előadások és informális beszélgetések mellett az expedícióvezető és az expedíciós csapat széles skáláját biztosítja különböző témáknak, mint például ornitológia, tengeri biológia, glaciológia, földrajz, geológia, történelem és a környezetet.

Minden bizonnyal élvezni fogod a lelkesedést amit a csapat érez az expedíció iránt.

Napi tájékoztatók

A hajóút során rendszeresen kapsz majd napi tájékoztatókat, amelyekkel naprakész információkat kapsz a vezetőtől és a csapattól a várható változásokkal és a következő napi programokkal, partraszállásokkal kapcsolatban.

Általános biztonsági előírások

A biztonságod az út során elsődleges a számunkra. Ha követed a következő tippeket akkor segítesz biztosítani, hogy az utazásod a kellemes élmények miatt legyen felejthetetlen!

- A saját biztonságodért vállalj felelősséget
- Figyelj minden biztonsági figyelmeztetésre amit a személyzet közöl
- Figyelj az evakuációs útvonalakra
- Figyelj rá hol vannak a villanykapcsolók
- Ügyelj arra, hogy a külső fedélzet jeges/vizes lehet, kapaszkodj a korlátokba és ne viselj csúszós talpú cipőt
- Mindig kapaszkodj a korlátokba, ugyanis a hajó váratlan és hirtelen elmozdulásokat is végezhet
- Az ágyban nem szabad dohányozni
- A hajóról semmit sem szabad a vízbe dobni
- A kabinban (különösen a fürdőszobában) tartsd zárt helyen a dolgaidat, nehogy elguruljanak, ezzel balesetveszélyt okozva


Fizetőeszközök

A fedélzeten

Az EUR dollár a standard fizetőeszköz a fedélzeten. Természetesen használhatsz Visa, Mastercard vagy american Express kártyákat is.

Miután elindulunk, a Hotel Manager leellenőrzi a kártyádat és az adatait, hogy ha a későbbiekben használod, arra terheljék a fedélzeti költségeidet, mint például kabinköltség, mosoda és kommunikációs díjak.

A hajón „chit” rendszer működik. Ez azt jelenti, hogy aláírod az általad vásárolt termékeket pl. Alkoholos italok, de csak az utazás végén terhelik a számládat. A fizetés történhet készpénzzel. Utazási csekkel vagy hitelkártyával.

Megjegyzés: Ha megosztod a kabinod és külön számlát szeretnél ezt jelezned kell a Hotel Manager felé.

Indulás előtt mindenképp ellenőrizd a kártyád és a banki fedezeted, hogy elkerüld az esetleges kellemetlenségeket!

A szárazföldön

Jó ha van nálad némi készpénz tartalék az esetleges viteldíjakra, reptéri illetékekre stb.


Költségek

Finnországban a nyugat-európai színvonalnak megfelelő árakkal találkozunk. Az éttermi étkezés és az alkohol drága, de a piacokon és a szupermarketekben kedvezőbbek az árak. Sok esetben lehet a magyarországiaknál alacsonyabb áron venni jó minőségű ruhát.

Néhány jellemző ár: múzeumi belépők 5-8 euró, olcsó éttermi ebédmenü 8-10 euró, ásványvíz szupermarketben 1 euró.


Borravaló, adók, kikötői illetékek

A részvételi díj nem tartalmazza a szokásos borravalót a hajószemélyzetnek, ami megoszlik a legénység, az expedíciós csapat és a hospitality team között.

Az ajánlott átlagos napi borravaló kb.15-20 EUR/utazó/nap. Azt az összeget, amelyet felajánlasz a személyzetnek, hozzáadhatod a fedélzeti számládhoz.


Hogyan csomagolj?
 

Tekintettel az időjárásra

A sarkvidékre készülsz a sarki nyár idején amikor az időjárás enyhe és változékony. Az élvezetes napos időt gyorsan felválthatja egy hideg, szélvihar hózáporral és magas hullámokkal.

Réteges ruházatot pakolj, így majd könnyen tudsz alkalmazkodni az időjárás szeszélyeihez. Az átlagos napi hőmérséklet a középszezonban 12° de 0° és +20° között ingadozihat, az aktuális hőmérsékletet bár a széltől néha hidegebbnek is érezheted.

Amiket biztosítunk

Csizma
A vízálló csizma az expedíció elengedhetetlen kelléke. Hogy helyet takarítsunk meg a bőröndödben ezt mi biztosítjuk számodra.

Parka (Az ár tartalmazza!)
Mindenki hazavihet egy ingyenes kabátot, amit különlegesen terveztünk az évek során begyűjtött tapasztalatokra alapozva. Ez a szigetelt, vízálló, zárt varrással készült 3 az 1-ben kapucnis télikabát jó szolgálatot tesz majd és melegen tart az expedíció során.

Alapvető felszerelés

Nadrág
A vízálló alsónadrág elengedhetetlen a zodiac utazásokhoz vagy a parti tevékenységekhez. Ezeket egy meleg nadrág alá vedd, hogy megfelelően kombináld a meleget és szárazon is maradj.

Kesztyűk
Hogy meleg és száraz maradjon a kezed minimum két pár réteges kesztyűt pakolj be. Fotózáshoz szükséged lesz egy pár vékonyabb, polipropilén kesztyűre is, amit akár egy nagyobb, meleg kesztyű alá is viselhetsz. Erősen ajánljuk, hogy mindenképp hozz magaddal tartalékkesztyűt arra az esetre, ha az egyik átnedvesedne vagy eltűnne.

Sapka & sál
Pakolj meleg, gyapjú sapkát, ami betakarja a füleidet, ugyan ilyen sálat is, nyakvédőt vagy valami hasonlót, ami megóv a hideg széltől. A kalap is jó döntés lehet, mert a karimája a naptól is védi a szemed de vigyázz, hogy legyen rajta madzag, ami rajtad tartja ha lefújná a szél a fejedről.

Zokni
A maximális meleg kedvéért javasoljuk, hogy több zoknit is viselj a bakancsodban/ csizmádban. Csomagolj magas szárú meleg zoknikat, ami alá felvehetsz vékonyabb selyem vagy polipropilén zoknit. Ahogy a sarkvidéken mondják: zokniból sosem elég!

Felsőruházat
Legyen néhány meleg, gyapjúpulóvered vagy felsőd és számos garbód a réteges öltözködéshez.

Alapréteg
Gyapjú, selyem vagy polipropilén alsónemű, ami szépen és melegen tart Ezekből találhatsz extra könnyű változatot is ha feláldoznál egy ici-pici meleget a nagyobb pakolási hely érdekében.

Hátizsák
Hogy kényelmesebb legyen a csónakos landolás szükség lesz mindkét kezedre, ezért hozz vízálló hátizsákot, hogy a fényképezőgéped, kamerád, és az extra zoknik/kesztyűk szárazon maradjanak.

Lábbeli
Szükséged lesz egy csúszásmentes talpú cipőre a fedélzeti közlekedéshez. A papucsok, flip-flopok nem biztonságosak a fedélzeten!

Talpbetét a csizmádba
Melegebb érzetet biztosítanak a gumicsizmában.

Extra szemüveg
Azoknak akik kontaktlencsét hordanak, hiszen a só és a szél irritálhatja a szemet.

Fürdőruha
Szállodába, néhány hajó esetében a fedélzetre vag (esetleg) egy sarki csobbanásra

Gyógyszerek
Mindenki jó előre gondoskodjon azokról a gyógyszerekről, amiket rendszeresen szed, ill. esetleg szüksége lehet (tengeribetegség, fejfájás stb), hiszen a hajón nincs lehetőségük vásárolni.

Távcső
Hogy ne maradj le semmiről.

Műanyag zacskó
Zárható tasak a kamerának például.

Füldugó
Nagyon hasznos kis kellék ha esetleg egy horkolós utassal osztozol a kabinodon!

Napszemüveg
A napszemüveg mellett testápoló, naptej és szőlőzsír (ajakír) hozatala is javasolt!


Hogyan is áll mindez össze rajtunk?

 

A megfelelő téli öltözet kiválasztásánál természetesen nem mindegy, hogy az ember milyen szabadtéri tevékenységet végez, milyen fizikai igénybevételnek néz elébe.

Fontos, hogy ruházatunk több rétegből álljon, és az mindig a szituációnak megfelelően variálható legyen.

Kerüljük a túlöltözést! Ez nem csak kényelmetlen de nem is túl praktikus.

Vizsgáljuk meg a különböző rétegeket belülről kifelé haladva:

Első a megfelelő aláöltözet. Legfontosabb tulajdonságai, hogy nagyon jól szellőzik, gyorsan szárad, elvezeti az izzadságot, kényelmes (nyúlik), és természetesen minél melegebb.
Ezeket a funkciókat akkor látja el legjobban, ha testhezálló, de nem túl szűk méretet választunk. Manapság már elég nagy választékban kaphatók, de sarkvidéki körülmények közé mind közül talán az RP OUTDOOR UNDER HEAVY kollekciója a legideálisabb.
Ez egy extra meleg, POLARTEC® 100 alapanyagú thermo aláöltözet. Férfi és női hosszú nadrág, illetve két féle pulóver (cipzáros és környakas) közül választhatunk.

Második a thermo, azaz hőszigetelő réteg. A sarkvidéki hidegben természetesen kiemelt szerepe van ezeknek a ruhadaraboknak. Verhetetlen hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek a pehelytöltésű dzsekik és overálok, de ezeket csak a valóban rendkívüli hidegben érdemes használni. A külső (csapadék) és a belső (izzadság) nedvességre egyaránt nagyon kényesek, nedvesség hatására drámai mértékben romlanak termodinamikai tulajdonságaik. Mindezek ellenére -30 °C körül már szinte csak ezeket érdemes használni, mert csak a pehely nyújt megfelelő hőérzetet, főleg, ha nem végez aktív testmozgást az ember. A jó minőségű pehelyruházat hátránya a rendkívül magas ár. A termo ruhák közül nagyon jól beválnak még a POLARTEC® anyagú dzsekik, melyek nem olyan melegek, mint a pehely, viszont nedvesen is megtartják előnyös tulajdonságaikat. Különböző vastagságú polár anyagok léteznek, melyek közül a sarkvidékre csakis a legmelegebb (300 g/m² körüli) anyagminőség jöhet szóba. A polár ruházat inkább intenzív testmozgáshoz, túrázáshoz előnyös, amikor kevésbé fontos a hőszigetelés, viszont előtérbe kerül a jó szellőzés és páraáteresztés. Extrém hidegben indokolt lehet több réteg polár egyidejű viselése, mivel csak így nyújt megfelelő hőszigetelést. Hazai kínálatban talán legmelegebb polár dzsekiket az RP Outdoor gyártja. Ezek 300 g/m² tömegű, eredeti, amerikai POLARTEC® Bipolar anyagból készülnek két különböző fazonban: a CLASSIC BIPOLAR és BERGEN BIPOLAR dzsekik.

Harmadik – és egyben a legkülső ruházati elem a protektív, azaz védő rétegItt nagy előnyünkre válik a biztosított parka, hiszen a környezeti hatásoknak megfelelően alakítottuk, így ezzel nem kell bajlódnia az utazónak, ráadásul sokat is spórolunk 3 az 1-ben tulajdonságainak köszönhetően! J

Ennek feladata, hogy a két alsó réteget megvédje a nedvességtől és széltől, ugyanakkor ne gátolja a belső pára (izzadság) eltávozását. Ebből következik, hogy fontos szerepe főleg szeles, illetve csapadékos körülmények között van. Ma már a korszerű technikai ruhadarabok nagyon vékonyak és könnyűek, feladatukat így is tökéletesen ellátják. Legismertebb és legjobb ilyen agyag a meglehetősen drága GORE-TEX®, de számos kiváló, ugyanakkor megfizethető alternatíva is elterjedt.

Természetesen nem szükséges mindig mindhárom réteget viselnünk, és gyakran találkozhatunk olyan ruhadarabokkal, melyek több ruházati elem tulajdonságait is ötvözik, de egy sarkvidéki utazás esetében – tekintettel a szélsőséges körülményekre – mindenképpen ajánlott a teljes ruházati rendszer összeállítása.

Kulcsfontosságú továbbá a megfelelő lábbeli, zokni, kamásli (lábszárvédő) kesztyű és sapka.

Az RP Outdoor kínálatában sarkvidéki körülményekhez leginkább megfelelő sapka a RANDO POLARTEC®. 300-as Bipolar anyaga 3 rétegben fedi a homlokot, így hőszigetelése egy szőrmekucsmáéval vetekszik. Ugyanakkor, könnyű, kényelmes, jól szellőzik és gyorsan szárad.

A kamásli egy egyszerű, de igen hasznos kiegészítője a havas terepen való túrázásnak. Az RP Outdoor többféle változatban és méretben készít ilyen lábszárvédőket. Sarkvidékre természetesen csak a hosszú, térdig érő típusokat érdemes magunkkal vinni.

Ajánlott

- lábbelik: Timberland, Fur FSN Winter 80180 (Thermolite); Hanwag téli modelljei
- zoknik: Bridgedale Summit, Lorpen TEPA Extreme Protection, stb…
- kesztyűk: The North Face Triclimate, Vaude Courtes, stb…

Ajánlott (fakultatív) pehelytöltésű dzsekik: The North Face, Helly Hansen, Columbia


Élővilág

Madarak

Hóbagoly, hósármány, sarki lúd, északi lunda, északi sólyom, rózsás sirály, északi sirályhojsza, sarki csér, eiders, csüllő

Szárazföldi állatok

Sarki róka, sarki nyúl, jegesmedve, rénszarvas, rozsomák, sarki farkas, hiúz

Tengeri állatok

Szakálas fóka, gyűrűsfóka, pettyes fóka, grönlandi fóka, hólyagos fóka, rozmár, kék bálna, narvál, kardszárnyú delfin, beluga (Fehér delfin)

Ismerje meg az Északi-sarkot!

 

other_908_37184_1000ut-luxushajoval-az-eszaki-sarkra-terkep.jpg.png


Legutóbbi indulás: 2025-07-22 Szeretne egy felejthetetlen, személyre szabott utazást?
Mi segítünk megvalósítani! Töltse ki az alábbi ajánlatkérő űrlapot,
hogy tapasztalt utazásszervezőink pontosan az Ön igényei szerint alakíthassák ki álmai utazását.
Legyen szó romantikus kiruccanásról, családi vakációról vagy egy egzotikus kalandról, nálunk biztosan megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő szálláshelyet és programokat. Forduljon hozzánk bizalommal!

Ajánlatkérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjáratot Párizs/Longyearbyen és Longyearbyen/Paris között a hajótársaság által kiválasztott Economy járatokon (repülési idő kb 4ó 30p)
 • a repültéri transzfereket Longyearbyenben
 • a teljes ellátást a hajón minőségi menüsorokkal (az első esti vacsorától az utolsó napi reggeliig)
 • a kapitányi welcome-koktélt
 • az „Open Bar” ház borait, pezsgőit, alkoholos és alkoholmentes italait (kivéve a prémium márkákat)
 • a 24 órás szobaszervízt
 • a magasan képzett, kétnyelvű (francia/angol) expedíciós személyzetet
 • az angol nyelvű asszisztenciát a transzfereknél
 • a hajóút során a programokat
  - partraszállások Zodiac csónakokkal
  - kajakozás (Ingyenes, de indulás előtt időpontfoglalás szükséges. Biztosított felszerelés: kajak, kesztyűk, kajakos cipő, vízálló neoprén ruha, vízálló hátizsák, mentőmellény)
  - sarki csobbanás (Ingyenes. de indulás előtt időpontfoglalás szükséges. Feltételekhez kötött: friss EKG vizsgálat szükséges)
  - hóséta és hiking (Ingyenes. Biztosított felszerelés: csizma, hócipő, túrabot)
 • a WIFI-t a fedélzeten (az elérése változó lehet az aktuális időjárási viszonyok, és területi sajátosságok tekintetében)
 • a fedélzeti előadásokat és szórakoztató műsorokat
 • az ajándék expedíciós parkát (különlegesen kifejlesztett téli dzseki)
 • a csizmák használatát az utazás során (az utazás végén le kell adni)

Az ár nem tartalmazza

 • a Budapest – Párizs  - Budapest repülőjegyet
 • a személyes kiadásokat a hajón (prémium italok, mosoda, vásárlások, stb.)
 • az extra éjszakákat Párizsban, transzfereket, hosszabbítást, egyéb extra programokat, stb.
 • a repülőtéri illetéket a Párizs/Longyearbyen és Longyearbyen/Paris repülőjegy esetén
  kb. 80 EUR / fő – változhat
 • a kikötői illetéket
  kb. 750 EUR/fő  - változhat
 • az útlemondási biztosítást
  5,9% 50 000 EUR–ig
  10,1% 50 001-150 000 EUR közötti összeg esetén

 


EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • borravalók a hajóút során a személyzetnek
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Norvégia

Nordkapp: Észak-Norvégia az éjféli nap fényében

8 nap / 7 éj
2024.07.30
összesen 2 időpontban
995 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Norvégia

Norvég fjordok tájak és trollok

8 nap / 7 éj
2024.08.14
összesen 1 időpontban
655 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Olaszország

Róma - Az örök szerelem

4 nap / 3 éj
2024.09.18
összesen 1 időpontban
340 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Portugália

Bortúra Portoban és a Douro-völgyében

6 nap / 5 éj
2024.10.18
összesen 1 időpontban
698 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Litvánia

A Balti-tenger kincsei

6 nap / 5 éj
2024.08.05
összesen 2 időpontban
480 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!