Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Hollandia Európa egyik kedvenc turisztikai célpontja. Mit szól egy olyan kiránduláshoz, ahol kerékpárral fedezheti fel a városokat, élvezheti a fantasztikus ételeket, ismerkedhet a barátságos emberekkel és hajnalig szórakozhat a helyiekkel és más európaiakkal? Ha valami nem létezik, a hollandok valósággá teszik.

Ha Hollandiára gondolunk, akkor a tulipánok, szélmalmok és facipők jutnak eszünkbe – de Hollandia ennél sokkal többet kínál! Élvezzük a szél erejét egy séta alkalmával a tengerparton vagy egy kerékpáros túrán a Veluwe-ban. Tapasztaljuk meg Amszterdam barátságos vendégszeretetét és a Hanza-városok autentikus varázsát. Merüljünk el a holland kultúrában modern metropoliszaiban, történelmi városaiban és festői falvaiban. Tavasszal pedig fedezzük fel a gyönyörű tulipánmezőket.

Ráadásul a sok program közül választani sem kell, mindent egyszerre ki lehet próbálni, mivel a látványosságok maximum két órás utazási távolságon belül találhatók meg.

Látogassa meg Hollandia 17. századi, világhírű fővárosát, Amszterdamot. Élvezze a történelmi épületeket, a gyönyörű múzeumokat és a kellemes hangulatot. Menjen el egy hajótúrára a csatornákon, sétáljon át a Vondelparkon, vagy vásárolgasson a belvárosban. Amszterdam teljes mértéken eltér Európa többi városától. Ez egyike azoknak a helyeknek, amelyet ha teheti már fiatalon meg kell tapasztalni. Amszterdam soha nem alszik, mindig van valami tennivaló és látnivaló. Az Anne Frank házától és a Nine Streets bevásárlónegyedtől a Rijksmuseum-ig és a Canal Beltig minden ízlésnek megfelelő.

A főváros látogatása nem teljes a gyönyörű, ikonikus csatornák nélkül. Ezek a város szimbólumai, amelyek óriási kulturális és történelmi értékkel bírnak. Nem véletlenül kerültek fel 2010-ben az UNESCO világörökségi listájára. A csatornák a 17. században keletkeztek, amikor a város lakói módot kerestek arra, hogy az élelmiszereket és egyéb árukat a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban szállíthassák a belvárosba. Az eredmény egy gyönyörűen megtervezett csatornalabirintus, amely Amszterdam egyedi karakterét adja, és amelyek a városnak egy rendkívül bájos, barátságos megjelenést kölcsönöznek. Ha csónakázik Amszterdam csatornáin, úgy érezheti magát, mintha Velencében lenne.

Hollandia a legjobb kerékpáros nemzet, ez általános tény. Az ország sík tája, enyhe éghajlata, kiváló utak és rövid távolságok teszik azzá. Amellett, hogy jót tesz az egészségnek, Hollandia a világ legjobb országai közé tartozik a közúti biztonság szempontjából, és a biciklizés lehetőséget ad arra is, hogy megnézze az ország legszebb pontjait, amelyek egyébként rejtve vannak, hiszen a kerékpárutak olyan területeken mennek keresztül, melyek autóval megközelíthetetlenek. A hollandok pedig nagyon odafigyeltek a 30 000 km hosszú kerékpáros rendszerükre, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy a kerékpáros ne tudjon eltévedni. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy átélje ezt a csodálatos élményt.

A gyönyörű tájak és a bájos szélmalmok mellett Hollandia számos lélegzetelállító strandnak ad otthont, amelyek évente több ezer turistát vonzanak. Ezek a strandok nem csak úszásra és napozásra kiválóak, hanem családi programokra is. Fehér homok, ameddig a szem ellát, és mély lélegzetvétel a friss tengeri levegőből. A szabadság íze! Akár viharos hullámok, akár ragyogó kék ég díszíti őket, a holland strandok minden időjárásban inspiráló erőt jelentenek.

A hollandok a világ legboldogabb emberei közé tartoznak. És persze a sok jó humor ragályos. A hollandok nyílt, nem ítélkező természetükről ismertek. Ha segítségre vagy útbaigazításra van szüksége, általában szívesen megállnak beszélgetni egy utcasarkon, és gyakorolják (és talán meg is fitogtatják!) kiváló angoltudásukat.

Tavasszal kihagyhatatlanok a híres, színes, holland tulipánok és egyéb hagymás növények! Amikor sütni kezd a nap, és meleg szél fúj, nem csak a virágok, hanem a hollandok is előbukkannak, hogy élvezzék a meleget, a teraszok zsúfolásig megtelnek emberekkel. Bollenstreek néven ismert az a világhírű, virághagymás vidék, ahol tulipánok, krókuszok és nárciszok látványában gyönyörködhetünk, ameddig csak a szem ellát. Lisse városában, amely Keukenhof otthona, tavasszal több mint 7 millió virág nyílik. Keukenhof egy egyedülálló szabadtéri látványosság, ahol a természet, a növények, az állatvilág és Hollandia egy csokorba olvad a szépségben.

Tovább olvasom

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba: 
- magánútlevél
- régi és új típusú személyi igazolvány

 

Covid információk:
Az országban jelenleg nincs érvényben a beutazást korlátozó COVID intézkedés.

 

 

Részletesebb információ IDE kattintva található.

Tovább olvasom

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!