Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Mexikó utazás 2024

Mexikó Latin-Amerika legjelentősebb országa több, mint 6 ezer éves történelemmel. Az országban a tolték, azték és maya indián törzsek mítoszai és rituáléi fantasztikus módon olvadtak egybe a kereszténységgel. A kiváló időjárás egész évben lehetővé teszi, hogy a Csendes-óceán homokos partjain, a közismert Acapulcóban, vagy a Yukatán-félszigeten, Cancunban egy Mexikó út során maximálisan feltöltődjünk. Biztosan beleszeret majd a kiváló koktélok valamelyikébe, a Coronita sörbe vagy a helyi konyha specialitásaiba.

Ez a varázslatos ország nem csupán azok számára ideális üdülőhely, akik a napozást és a lustálkodást választják a gyönyörű tengerpartokon, hanem azok számára is, akik aktív pihenésre vágynak. Az ország bővelkedik történelmi, kulturális és természeti látnivalókban. Utasaink mexikói utazásuk során megcsodálhatják az egyedülálló maja műemlékeket, a lenyűgöző templomokat és katedrálisokat. Vagy együtt úszhatnak teknősökkel és rájákkal, valamint gasztronómiai kalandokon vehetnek részt. Egy Mexikóba utazás varázslatos élmény lesz, és ennek legkényelmesebb módja, ha a KLM vagy az Air France járatait választja.

Misztikus maja romok

Az egykori nagy maja civilizáció néhány figyelemre méltó emléke Mexikóban található. Az ősi maják megdöbbentően megelőzték a korukat, amikor fenséges templomok, vagy fejlett infrastruktúrák kiépítéséről volt szó. Chichén Itzá romjai talán a leghíresebbek egész Mexikóban, mivel állítólag a civilizáció fénykorát tükrözik. Itt található a világhírű Kukulkan-piramis. További látványos maja romok találhatók Uxmalban, Palenque-ben, Cobában és Tulumban. Egy mexikói körutazás során kihagyhatatlan látnivalók!

Világot meghódító mexikói ételek

Mondanunk sem kell, hogy a mexikói ételek istenien finomak. Ha Ön nem ért egyet ezzel, akkor egy mexikói utazás során biztosan megváltoztatja a véleményét. Az országban olyan étkezési kultúra uralkodik, amely nap mint nap gazdag és fűszeres ételeket kínál az embereknek. Az ízletes tacók, tamalesek és enchiladasok - amelyek számos helyi taqueríasban kaphatók - a legnépszerűbb választások közé tartoznak.

UNESCO világörökségi helyszínek

Mexikó az UNESCO világörökségi helyszínek kincsesbányája. Emiatt lenyűgöző úti cél a történelemrajongók, a kultúrára éhesek és a természet szerelmesei számára egyaránt. A kulturális helyszínek száma 27 darab, ezen kívül 6 darab természeti helyszín is szerepel a listán. Mexikó körutazások ezekből a legtöbbjüket érintik. 10 város a Világörökség részét képezi, köztük például Campeche, Oaxaca, Mexikóváros és Puebla. Teotihuacan szent városa, amely a Kr. u. 1. és 7. század között épült, tele van szent helyekkel és ősi emlékekkel, amelyek a legkorábbi feljegyzett civilizációk egyikére nyúlnak vissza. Egy Mexikó utazás ezeket a látnivalókat biztosan érinti.

Halottak napja Mexikóban

A halottak napja (Dia de los Muertos) Mexikó egyik legfontosabb vallási ünnepe, melynek alkalmával nem az elmúlást, hanem az élet folytonosságát ünneplik meg. Más országok szokásaival ellentétben Mexikóban ez egy szeretetteljes és vidám hagyomány. Minden év novemberében, mindenszentek napján tartják meg. Egy mexikói körutazás kiemelkedően színes látnivalója ez az esemény, ha ebben az időszakban érkezik a csoport az országba.

Xcaret Park

A Xcaret Park egy vidámpark és egy vízividámpark egyben, illetve egy tematikus és öko-régészeti park. Cancuni utazáson résztvevőknek kihagyhatatlan szórakozási lehetőség! Mexikó kulturális öröksége és csodálatos természeti környezete a Xcaret Parkban kel életre. A park egy türkizkék lagúna köré épült fel, ahol nem csak barlangokat lehet felfedezni, hanem búvárkodni is lehet.

Utazás Mexikóba – Egy ideális családi vakáció

A gyerekekkel való utazásnak nem kell fárasztónak lennie. Ahelyett, hogy egy zsúfolt vidámparkba mennének, fontolják meg, hogy inkább mexikói utak közül válasszanak. A gyerekek életkorától függően, bámulatos bálnalesek, lenyűgöző strandok és régészeti kincsek közül bőven van mit beiktatni a napirendbe. A fentebb már említett Xcaret Park szintén fantasztikus családi kikapcsolódást tesz lehetővé.

Híres hegyek és vulkánok

Kevés olyan csábító mexikói látnivaló van, mint a fenséges Popocatépetl vulkán Pueblában. A szeretetteljes El Popo néven is ismert, fantasztikus hegy az anyatermészet egyik csodája. Hófödte csúcsai 5426 méter magasak. Mexikó csoportos utazások ezt a vulkánt gyakran érintik. Ezen kívül, Mexikóban számos túrázásra alkalmas hegység is található. Viszont ezeket egy mexikói körút már csak ritkán keresi fel. Pedig a Sierra Madre-hegység népszerű célpontja azoknak az utazóknak, akik Mexikó sziklásabb oldalát is szeretnék felfedezni.

Mexikó nyaralás = tequila

Mexikó szinte egyet jelent a tequilával, és nem véletlenül! Hiszen itt találhatók a világ legjobbjai! Tequila valójában egy város Mexikóban, amely buja agávé növényeiről ismert. A tüskés, vízszínű levelek több ezer hektárt tesznek ki, amerre csak a szem ellát. A mexikói törvények szerint a tequila több mint felének (legalább 51%-ának) a Tequilana weber nevű agavéfajtából kell származnia. Mexikó híres Tequila Trail nevű útvonalán találhatók a világ legjobb lepárlóüzemei, egy Mexikó utazás során ezek közül legalább egyet érdemes felkeresni.

Mexikó Cancun utazás

A tengerpartok máshol nem is lehetnének sokkal idillibbek, mint Mexikóban. Akár 450 homokos paradicsomi partszakaszon is üdülhetünk. A mexikói utazási ajánlatok elsősorban a pálmafákkal szegélyezett Playa Paraisot vagy Tulumot kínálják. Továbbá a bájos Sabancuy gyarmati város strandjára, valamint a bohém Zipolite aranyló partjára is felhívják a figyelmet. Akik pedig nyüzsgősebb helyre vágynak, azok Playa del Carment választhatják, ahol számtalan koktélbárban lehet iszogatni, vagy elsőrangú éttermekben vacsorázva lehet eltöltheti az estét.

Ám a lista élén minden bizonnyal Cancun áll. Mexikóban Cancun a Karib-tenger szívének számít, a Yucatán-félszigetre érkező látogatók zöme évről évre ide érkezik. A gyönyörű strandok, a nagyszerű időjárás és az elképesztően tiszta víz sok turistát vonz, de egy cancuni utazás ennél sokkal többet tud nyújtani! Ha kultúrakedvelő, akkor a Yucatán-félsziget tökéletes hely az Ön számára, mivel a félsziget igen gazdag történelmi múlttal rendelkezik. A maja korszakban a félsziget nagyon fontos terület volt, ahol vallási, kereskedelmi és kulturális központok jöttek létre. Ebből sok hely a mai napig látogatható, mivel nagyon jó állapotban maradtak fenn. Itt található Tulum, az egyik legismertebb és kétségkívül legszebb fekvésű maja város, amely az óceán partján található. Egy Cancun utazás során élmények széles választéka áll rendelkezésre!

A napimádók örülhetnek, ugyanis Cancun egy olyan úti cél, ahol gyakorlatilag egész évben szikrázó napsütés és meleg idő van! A téli főszezon napsütéses, de nem túl forró, míg azok, akik nagyon szeretnek sütkérezni, imádni fogják az április után beálló forró hőmérsékletet.

 

Dávid Lívia, a mexikói utazások szakértőjének ajánlása: 

Mexikói utazást keresők egy igazi pezsgő, nyüzsgő, buja, zöld, és szikrázó országot képzeljenek maguk elé. Szerencsésnek érzem magam, hiszen az elmúlt egy évben kétszer is volt alkalmam odautazni. Kifejezetten azoknak az utasainknak ajánlom, akik nem csak pihenni szeretnének egész nap egy homokos tengerparton - persze ennek sincs semmi akadálya - hanem kicsit bebarangolni a környezetüket. 

Egy Mexikói körút során felfedezhetik a maja piramisok ősi titkait, dzsungeltúra részesei lehetnek, szebbnél szebb cenotékat látogathatnak meg az út során, melyekből rengeteget találunk Cancun és Tulum környekén. Csodálatos szigettúrákon vehetnek részt, ahol vízi és repülő állatok sokaságával találkozhatnak. Számos hatalmas szórakoztató és kulturális park várja az ideutazókat a természet ölelésében, összhangban az élővilággal.

Az az igazság, hogy képtelen vagyok elfogulatlanul írni erről a csodahelyről, próbálják ki Mexikót, higgyék el, megéri! Egyedül utazók, családok, idősebbek, fiatal baráti társaságok, párosan utazók is meglelik Mexikóban a számukra megfelelő programot.

Mexikói nyaralást az elmúlt időszakban számos utasunknak segítettem megszervezni. Nem mindig könnyű eligazodni a sok szálloda között, ezért helyszíni tapasztalatainkra alapozva segítünk kiválasztani a legjobb szállást, amelyek között számos all-inclusive hotel is megtalálható. Minden olyan hasznos tudnivalóért fordulhat hozzám, amely segíthet a Yucatan-feszigetre tervezett utazásuk során.

Utazási tanácsok miatt pedig keressenek bátran, hiszen a fent felsorolt tevékenységeket magam is átéltem és a Yucatán-félszigeten számos népszerű üdülővárosát is volt szerencsém meglátogatni, igy többek közt: Cancun, Isla Mujeres, Tulum, Playa del Carmen de a mexikói kalandokat keresőknek akár Valladolidról is szívesen mesélek!

 

Dávid Lívia,
az Ön utazási tanácsadója és segítője, Mexikói utazások szakértője.
travel@1000ut.hu, +36 1 301 4991


Egy nagy értékű álomutazás megszervezését ne bízza a véletlenre, az interneten látható ajánlatok csalókák lehetnek, és nem mindig tükrözik a valóságot. Sajnos a paradicsomi környezetben lévő szállodák között is vannak régebben épült hotelek, melyek a saját weboldalukon még eredeti képüket mutatják.

Bízza nyaralását szakemberre, térjen be hozzánk egy csésze kávéra és közben igényeinek megfelelően, legyen szó családi nyaralásról, romantikus nászútról, esküvői ceremóniáról vagy baráti kikapcsolódásról, mi kötelezettségmentesen elkészítjük a legmegfelelőbb ajánlatot Önöknek.

Miért érdemes az 1000 Út Utazási Irodánál foglalni?

  • A legtöbb szállodát személyesen ismerjük
  • Rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
  • Ajánlatainkat személyre szabjuk
  • Legkedvezőbb árgarancia
  • Kedvező menetrend és repülőjegyárak
Tovább olvasom

Mexikó beutazási feltételek:

Magyar és európai uniós állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Mexikóba turistaként.

A turistaként való tartózkodás feltételei: érvényes útlevél a tartózkodás teljes idejére, maximum 180 napig tartó tartózkodás 1 éven belül, oda-vissza repülőjegy.

A beutazáskor a határon úgynevezett migrációs kártyát (FMM-t) kell kitölteni, amit az országba lépéskor lepecsételnek. Kilépéskor ezt a kártyát fel kell mutatni. Elvesztése büntetéssel jár (kb. 6000 HUF-nak megfelelő összeg) és a kiutazáskor ismételt kitöltése kötelező.

Utazás előtt kitöltendő az alábbi formanyomtatvány: https://afac.hostingerapp.com/

Az országban jelenleg nincs érvényben a beutazást korlátozó COVID intézkedés. 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a mexikói beutazási szabályok bármikor változhatnak!

Az utasaink legtöbbször az alábbi légitársaságokkal utaznak:

- budapesti indulással Condor és/vagy Lufthansa Airlines, átszállással Frankfurtban

- budapesti indulással KLM, amszterdami átszállással.

- budapesti indulással Air France, párizsi átszállással.

 

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. Az oldal ITT érhető el. 

Tovább olvasom

Mexikó utazási információk

Területe:

1 972 550 km2
főváros: Mexikóváros
államforma: szövetségi köztársaság
lakosság: 120 286 655 fő (2014)
időzóna: UTC-8 – UTC-6
pénznem: peso
nyelv: spanyol
népcsoportok: 60%-a mesztic (félvér: fehér és indián keveréke), indián 30% (nahua, maja, zapoték stb.), fehér (spanyol, európai) 9%, fekete 1%.
vallás: Az uralkodó vallás a római katolikus (a lakosság mintegy 82-83%-a kötődik ehhez a valláshoz), 9% pedig protestáns. A kisebb vallási csoportok közül a jelentősebbek: a presbiteriánus, Jehova tanúi, a hetednapi adventisták, a mormonok, az evangélikusok, a metodisták, a baptisták és anglikán, de jóval kisebb létszámban minden egyéb világvallás is képviselteti magát. A Santa Muerte (magyarul: Miasszonyunk a Szent halál) egy népi szent, akit Mexikó szerte tisztelnek.

Mexikó éghajlata:

Mexikó éghajlatát a terület földrajzi elhelyezkedése határozza meg. A két óceán partján és azok közelében - leszámítva a Csendes-óceán északnyugati partvidékét, amely félsivatagos terület - trópusi az éghajlat, száraz (október-május) és esős évszakkal (május-október). A karibi partvidéken nagyjából az esős évszakkal esik egybe a hurrikánszezon. Az ország belsejében lévő hegyvidéken és fennsíkon mérsékelt az éghajlat, amely Mexikóvárostól északnyugat felé haladva fokozatosan sztyeppés, félsivatagos területté alakul át az ottani klimatikus viszonyok következtében. Chihuahua, Coahuila, Durango és Zacatecas államok tengertől távoli, hegyvidéki vagy sivatagi tájain a fagy sem, sőt a fagypontalatti -10, -15 fok sem ritka a téli hónapokban.

Mexikó közlekedése:

a fővárosban a helyi közlekedés autóbusszal, metróval és taxival történik. A buszt gyakorlatilag bárhol le lehet inteni, és a sofőrtől ugyanígy szinte bárhol kérhető, hogy álljon meg. Az autóbusz útvonalát a szélvédő mögé elhelyezett tábla mutatja, mely az útvonal által érintett fontosabb megállóhelyek, metróállomások nevét tartalmazza. Jegy, bérlet nincs, a viteldíjat a sofőrnek kell fizetni. A taxik közül, amelyiknek nincs taxiórája ajánlatos beszálláskor megalkudni a sofőrrel a viteldíjat illetően. Mexikóváros metróhálózata jó és olcsó. A kilenc vonal és a hozzájuk kapcsolódó két metró-vasút (Linea A és B), illetve a felszíni metró (tren ligero) gyakorlatilag behálózzák az egész várost. Egyes vonalakon, a csúcsforgalom idején (a reggeli és a késő délutáni órák) a férfiak, illetve a nők és a gyerekek külön vagonokban utaznak.

Tovább olvasom

Mexikó


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Mexikó

Misztikus Mexikó - Azték és maja piramisok

17 nap / 15 éj
2025.01.23
összesen 1 időpontban
1 725 000 Ft/fő
Mexikó

Egy csipetnyi Mexikó

11 nap / 9 éj
2024.10.20
összesen 1 időpontban
1 435 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Panama

Közép-Amerika nagykörút

19 nap / 17 éj
2024.11.25
összesen 1 időpontban
2 590 000 Ft/fő
Mexikó

Szilveszteri Mexikó kiskörút tengerparti pihenéssel

12 nap / 10 éj
2024.12.27
összesen 1 időpontban
1 775 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Mexikó

Mexikó - Egyéni körutazás

nap / éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 
Utazás egyénileg
Panama

Közép-Amerika - Egyéni nagykörutazás

nap / éj
Komplett egyéni körutazás, igényre szabott dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Kapcsolódó magazin


A maják földjén Mexikóban - földi paradicsom ősi gyökerekkel

A maják csodálatos ősi kultúrája ma is ámulatba ejti a Yucatán-félszigetre látogatót.

Elolvasom ››

Halottak napja - Mexikó legszínesebb ünnepe

Számunkra nehezen felfogható, de a mexikóiak jelmezekbe öltözve, arcukat koponyának festve nevetik ki a halált.

Elolvasom ››

Egy mexikói nyaralás képeslapjai

Azon utazó, aki megveti a lábát Cancun tengerpartján, az egyben a maja civilizáció nyomában is jár.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!