Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Portugália egy csodálatos ország, amely tele van lenyűgöző természeti szépségekkel, kulturális értékekkel és gasztronómiai különlegességekkel. Az ország fővárosa, Lisbona egy olyan város, amely egyszerre modern és ősi, ahol a kulturális értékek és a modern technológia könnyedén egymás mellett élnek.

A portugál partvidék is lenyűgöző, ahol a fehér homokos tengerpartok és a zöld dombok kontrasztját élvezheti. Az Algarve régió az egyik legnépszerűbb turista célpont, ahol rengeteg napsütéses napot, csodálatos strandokat és kristálytiszta vizű óceánt találhat.

A portugál gasztronómia is nagyszerű, ahol a helyi alapanyagokból készült, gazdag ízű ételeket kóstolhat meg, beleértve a bacalhau-t, a portugál bárányt és a portói bort. A vidéki régiókban pedig különösen finom, helyi termékekkel találkozhat, mint például a Azeitão sajt és a Serra da Estrela bárány.

Portugália történelme is lenyűgöző, amelyet a várak, kastélyok és a római romok jelentős része őriz meg. Az országban található a világ egyik legrégebbi állandó földalatti építménye, a Lisszaboni alagutak, amelyeket a rómaiak építettek.

Összefoglalva, Portugália egy kiváló úti cél, ahol a lenyűgöző természeti szépségek, a gazdag kulturális örökség és a finom gasztronómia egyaránt elérhető. Ha keres egy olyan helyet, ahol a nyaralása teljesen feltöltődik és ahol a kulturális kincsek mellett kikapcsolódhat is, Portugália a tökéletes választás lehet.

Tovább olvasom

Az országban jelenleg nincs érvényben a beutazást korlátozó COVID intézkedés. Részletesebb információ IDE kattintva található.

Tovább olvasom

Portugália sok turista számára vonzó célpont, a felejthetetlen városokkal, a gyönyörű strandokkal és a gazdag történelemmel. Ha tervezik Portugália látogatását, itt van néhány fontos dolog, amit tudni kell:

 1. Főváros: Lisbon
 2. Pénznem: Euro (EUR)
 3. Időzóna: Western European Time (WET)
 4. Időjárás: Portugália éghajlata mediterrán, így az nyári hónapokban (június-augusztus) meleg és párás, míg az téli hónapokban (december-február) enyhébb és szeles. Az éves átlaghőmérséklet Lisbonban 16-20 °C körül van.
 5. Időjárás: Portugália a nyári hónapokban (június-augusztus) nagyon forró lehet, míg a téli hónapokban (december-február) enyhébbek.
 6. Vízum: A magyar állampolgárok számára Portugália vízum nélkül látogatható 90 napig.
 7. Pénznem: Az Euró (EUR) a hivatalos pénznem Portugáliában.
 8. Közlekedés: Portugáliában a buszjáratok és a vonatok jól karbantartottak, és a legtöbb nagyvárosban van metróhálózat is. Az autóbérlés is elérhető, de a parkolási lehetőségek korlátozottak a nagyvárosokban.
 9. Egészségügy: Portugáliaban jó minőségű egészségügyi ellátás áll rendelkezésre, de érdemes védőoltást kérni mielőtt elutazik.
 10. Étkezés: Portugáliában a helyi gasztronómia nagyon változatos, a főtt halaktól és a friss zöldségektől a borokig és a desszertekig.
 11. Biztonság: Portugália általában biztonságos ország, de a turisták számára javasolt a szokásos biztonsági intézkedések betartása, például az értékeik őrzése és a táskájuk/pénztárcájuk figyelése.

Vásárlás:

 • Portugáliában számos vásárlási lehetőség van, beleértve a nagy áruházakat, a piacokat és az antikváriumokat.
 • Az országban jellemzően magas a fogyasztási adó (VAT), így a vásárlások árakat növelik.
 • Az ékszerek, a borok és az azulejos ceruzaelemek jellemzőek Portugáliára.
 • Az országban jellemzően könnyű fizetni készpénzzel vagy bankkártyával, de a kisebb boltokban és a piacokon még mindig előfordulhat, hogy csak készpénzt fogadnak el.

Ajánlott vásárlási helyek:

 • Chiado negyed, Lisbon
 • Bairro Alto negyed, Lisbon
 • Alfama negyed, Lisbon
 • Porto városának Ribeira negyede
 • Évora városának piaca
 • Funchal, Madeira szigetén a fejedelmi palota környékén lévő boltok.
Tovább olvasom

Portugália


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Portugália

Közép-Portugália kincsei lisszaboni városnézéssel

5 nap / 4 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Portugália

Szilveszter Portugáliában

6 nap / 5 éj
2023.12.29
összesen 1 időpontban
560 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Portugália

Bortúra Portoban és a Douro-völgyében

6 nap / 0 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Portugália

Portugália - Egyéni körutazás

6 nap / 5 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 
Utazás egyénileg
Portugália

Hétvége Lisszabonban

4 nap / 3 éj
Komplett egyéni utazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Kapcsolódó magazin


Bortúra Portoban és a Douro-völgyében

A sokáig a nálánál nagyobb bornemzetek árnyékában élő országban jelenleg is leginkább a saját szőlőfajtáikat termesztik.

Elolvasom ››

Karácsonyi meglepetés

Szűz Mária a kisdeddel? Az mégiscsak karácsonyi történet!

Elolvasom ››

Látogatás a portói bor szülőföldjén

A kisebbik ibériai ország varázslatos tájain kalandozva felfedezhetjük a portugál kultúra egyik alapvető elemét, a bor szeretetét.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!