Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Csehország TOP10 látnivalója

1. Prága
Európa egyik legszebb fővárosa, Prága a 9. században alakult, és évszázadokon át a római császárok székhelyeként, valamint Közép-Európa fontos gazdasági, kulturális és politikai központjaként szolgált. Ma ez a varázslatos város lenyűgöző katedrálisokkal, középkori építészettel, nyüzsgő kultúrával, finom ételekkel és energikus hangulattal várja a látogatókat. A látnivalók közül nem szabad kihagyni a prágai várat, a világ legnagyobb ókori várát, továbbá a gyönyörű Károly-hidat és a Vencel teret. De az óváros tele van olyan történelmi nevezetességekkel, mint például az Orloj csillagászati óra és olyan gyönyörű templomokkal, mint a Týn előtti Szűzanya-templom.

2. Cesky Krumlov
Cesky Krumlov megjelenése alig változott a 18. század óta, az épületek jól karbantartottak és szépen felújítottak. Ez egy kedves kastélyváros, amely még mindig egy középkori város megjelenését és hangulatát árasztja. A görbe macskaköves utcák és az élénk színű stukkó homlokzatok gyönyörűvé és egyedivé teszik. Az utcák tele vannak érdekes üzletekkel, zamatos ételekkel és időtlen bájjal.

3. Kutna Hora
Kutna Hora a 12. században virágzott fel, mivel ekkor fedezték fel, hogy a város hegyei rengeteg ezüstöt tartalmaznak. A város fellendülésekor számos látványos gótikus épületet hoztak létre. A kihagyhatatlan látnivalók listáján szerepel az öthajós katedrális, a Szent Borbála-templom, a királyi rezidencia és pénzverde, a Stone Haus múzeum, a csontház és még két kedves gótikus templom. A gótikus építészet kedvelői számára egy paradicsom!

4. Karlovy Vary
Ez a meleg forrásokban gazdag város több száz éve még azt hitte, hogy olyan gyógyító vizei vannak, amelyek a rossz emésztéstől az agydaganatokig mindent meggyógyítanak. Mivel a fürdők a nemesek pihenő- és gyógyuló helyei voltak, az építészet ennek megfelelően pazar volt. Bár egy sor természeti katasztrófa elpusztította a 18. és 19. századi épületek többségét, de a város még mindig meglehetősen nagy és festői, és a fürdő még hat évszázaddal később is nyitva áll.

5. Karlstejn kastély
Ez a 14. századi gótikus kastély IV. Károly otthona volt. A kastély erődként, kincstárként és királyi otthonként is szolgált. Az épület három szintes, amelyek elnevezése: császári palota, Mária-torony és nagy torony.

6. Telc
A város a 14. században kikötővárosként jött létre, hogy megkönnyítsék a kereskedelmet Csehország, Morvaország és Ausztria között. A város történelmi központja húsvéti tojás színekkel és reneszánsz építészeti stílussal büszkélkedhet, ami festői látványt hoz létre. A gótikus palotát a 17. században reneszánsz stílusban alakították át. Az olyan gyönyörű templomok, mint például a Szentlélek-templom és a jezsuita templom szép hellyé teszik a fotósok, az építészet és a történelem szerelmesei számára.

7. Olomouc (Alamóc)
A városban sok látnivaló jött létre, hiszen az elmúlt évezred szinte minden évszázadában fontos településnek számított. A kastély a 12. századból származik, és benne található a gyönyörű Szent Vencel-székesegyház. További jelentősebb látványosságai: hat barokk szökőkút és egy látványos csillagászati óra.

8. Litomysl
A város közepén elhelyezkedő reneszánsz stílusú kastély UNESCO világörökségi helyszín. Ez az épület a neves klasszikus zeneszerző, Bedrich Smetana szülőhelye is. A város másik látványossága a Portmoneum, mely a művészet szerelmese, Josef Portmon egykori otthona.

9. Morva-karszt
A terület egy földalatti mészkőbarlangok és szurdokok hatalmas képződménye, amely több ezer négyzetkilométeren nyúlik el. A régióban egy olyan kiemelkedő látványosság is található, mint például a Macocha Abyss, egy 138 méter mély szurdok, amely az egyik földalatti barlangmennyezet beomlása során keletkezett. A barlangok mellett a Morva-karszt területén jól kiépített kerékpár- és túraútvonalak is találhatók.

10. Plzen (németül: Pilsen)
A város világszerte a pilsner sör otthonaként és névadójaként ismert (Pilsner Urquell). Azok számára viszont, akik nagyszerű építészetre vágynak, a Szent Bertalan-székesegyház, a Nagy Zsinagóga és a reneszánsz stílusú városháza kötelező látnivalók.

Tovább olvasom

Magyar állampolgárok vízum nélkül, személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak.


Covid információk:

2022. április 9-től minden korlátozás nélkül be lehet utazni Csehország területére. Az országba történő belépéshez immáron sem teszt, sem oltási igazolás, sem a betegségen történő átesettség igazolása nem szükséges, karanténkötelezettség beutazáskor nincs.

Tovább olvasom

Csehország


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Utazás egyénileg
Csehország

Hétvége Prágában

4 nap / 3 éj
Komplett egyéni utazás szabadon választható dátumban
 
 

Kapcsolódó magazin


A csehek sem állnak csehül világhírességekben

A cseh hírességek "top ten" listája.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!