Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Ha a nyári hónapokról van szó, akkor Horvátország egy kedvelt úti cél a nyaralók számára. Lélegzetelállító tengerpartjai, kristálytiszta vizei, ízletes ételei és gazdag kultúrája vonzza ide az utazókat. Ám az ország sokkal többet kínál, mint a gyönyörű strandok és a táj. Horvátország egyik szlogenje: "kis ország a nagy világörökséghez", ami azt jelenti, annak ellenére, hogy viszonylag kis ország, mégis 8 darab kulturális és 2 darab természeti UNESCO helyszínnel büszkélkedhet.

Ezek közül az egyik csodálatos város, Trogir, ahol szerencsére olyan szép állapotban maradt meg az óváros, hogy gyakorlatilag olyan, mintha egy élő múzeum-város lenne. A Szárazföldi kapun áthaladva 500 évet repülünk vissza a történelemben.

Egy másik jelentős UNESCO helyszín, Split város, mely Horvátország második legnagyobb városa és egyben Dalmácia szíve. Már a fekvése is gyönyörű, ugyanis hegyes-dombos vidékre épült, a várossal szemben, a tengerben, pedig több sziget is elterül, melyek közül a jelentősebbek Brac és Hvar, és amelyek csodálatos panorámát nyújtanak.

Gourmet-ek részére jó hír, hogy Horvátországban óriási hagyománya van a szarvasgomba vadászatnak. Sok tradicionális horvát ételbe is tesznek ebből a gombából, és aki szeretné kipróbálni ezeket az ételeket, az látogasson el az isztriai Buzetbe.

Talán kevésbé köztudott tény, hogy számos filmet forgattak Horvátország gyönyörű tájain. Ezek közül a legismertebb a „Trónok harca”, amelyet az ország több pontján vettek fel. Gyönyörű középkori épületeinek és ragyogó kék vizeinek köszönhetően nem lehet csodálkozni azon, hogy a filmipar is szereti Horvátországot.

Tovább olvasom

2022. május 2-ától a magyar állampolgárok szabadon és korlátozásmentesen léphetnek be Horvátországba. A határátlépéshez nem szükséges COVID igazolvány, teszt vagy egyéb védettségi igazolvány felmutatása vagy védettségi feltétel teljesítése.

Magyarországra való belépés szabályai és feltételei:

A horvát kormány 2023. május 11-én döntött a Covid-19 miatt bevezetett járványhelyzet megszüntetéséről. 

Tovább olvasom

Kapcsolódó magazin


A nagy dalmát hármas: Trogir, Split, Sibenik

Splitig vezetnek a "Makó-Jeruzsálem" rejtély szálai

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!