Fejléc menü

Közép-Amerika kincseiLehetséges egy körutazásban felölelni a közép-amerikai földhíd országait? Nem túl fárasztó 18 nap alatt átmenni hat országon? Bizton állíthatjuk, hogy bátran teljesíthető!

A legszínesebb ország a térségben Guatemala. Nevének jelentése „tűzokádó hegy”, melyre rászolgált, hiszen az ország nagy részét a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt hegyláncai uralják, melyek váltakoznak a parti síksággal és a trópusi őserdőkkel. Az elképesztően gyönyörű természeti látnivalók mellé színpompás folklór is társul, hiszen egész Közép-Amerikában itt őrződtek meg leginkább az indián hagyományok. Tobzódó színek, pogány hagyományok – főleg Chichicastenango piacán -, keveredve az egykori spanyol anyaország koloniális stílusával. A hatalmas területen fekvő ősi maja város, Tikal meredeken égbenyúló piramisai jelzik nekünk, hogy a mezo-amerikai civilizációk egyik bölcsőjében járunk, míg a maja emlékekre a koronát a hondurasi Copan sztéléi teszik fel.

cikk_3505_guate3.jpg

El Salvadorról az átlag európai ember vajmi keveset tud. A 90-es években befejeződött polgárháború óta az ország jelentős fejlődésnek indult, San Salvador meredek domboldalain gomba módra nőnek ki a földből az elegáns lakónegyedek. A társadalmi különbségek persze még jelen vannak, de a salvadoriak gőzerővel szépítik az országot, hogy a turisták kedvére tegyenek. Testközelből nézhetjük a fenséges vulkánokat, Joya de Cerénben az egyetlen, hamu által betemetődött és megőrződött maja falu Pompeii-hez hasonlatos házait, és a korábbi kitörések hosszan elnyúló lávamezőit.

Közép-Amerika országai a pacifikus Tűzgyűrűben találhatók, ezért nem véletlen, hogy Nicaraguában is kísérnek minket utunkon a füstölgő óriások! Talán ez az az ország, amelyik a legkellemesebb meglepetésként éri a turistákat! Az ország két szépséges, egykor rivalizáló, koloniális városa León és Granada, melyek színesre pingált házaikkal, nyüzsgő éjszakai életükkel hol Havannát, hol Spanyolországot idézik. Nagyszerű érzés hajózni a tavain, sétakocsikázással felfedezni Granada szűk utcácskáit, és este egy hangulatos bárban megkóstolni a térség legjobb rumját, a Flor de caña-t.

Costa Rica a természetjárók és a kávéimádók paradicsoma. Itt már eltűnnek a korábban látott kulturális emlékek, az ország lakosainak nagy része európai bevándorlók leszármazottja. Igaz a mondás, hogy Costa Rica Közép-Amerika Svájca! Jómód, gazdagság és példamutató természetvédelem jellemzi, valamint béke: olyan helyen járunk, ahol még hadsereg sincs! Itt az épített örökség helyett főleg a természetben gyönyörködhetünk: közelről szemlélhetjük a Poás vulkán gőzölgő kráterét, a hegyoldalakat beborító kávéültetvényeket és őserdőket, melyek különösen akkor élvezetesek, ha mindezt egy tízemeletes ház magasságában kifeszített drótkötélpályás gondoláról tesszük!

cikk_3502_costa_rica1.jpg

A Földhíd országainak egyetlen kakukktojása Panama, mely csak 1903-ban vált el Kolumbiától. A szétválás oka a híres Panama-csatorna volt, mely alig több mint száz éve nyitotta meg a zsilipeit a hajóforgalom számára. Bár Panamában is találunk indián népcsoportokat, koloniális emlékeket, Miamira hajazó felhőkarcolókat, mégis a csatornán átkelő hajók megtekintése az a látványosság, ami mindent visz!

cikk_3506_panama2.jpg

 Papp Éva

Cikkek szűrése

Legújabb cikkek

  • Winnetou konyhája
  • A 15 legjobb hely Cipruson
  • Menni kell! Uganda
  • A baklava diadalmenete
  • Menni kell! Kína - önkéntes

Legkedveltebb cikkek

  • Zanzibár legjobb strandjai
  • Endrei Judit - A titokzatos Peru 2. rész
  • Endrei Judit - Nagy Péter városa: Szentpétervár 1. rész
  • Aeroflot - Kelet-Európa legnagyobb légitársasága
  • Bosdalafossur - A Feröer-szigetek óceáni vízesése

Ajánlott utazások


Kis létszámú csoport
Norvégia

Az Aurora borealis titkai

5 nap / 4 éj
2025.02.13-2025.02.18
összesen 3 időpontban
710 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Albánia

Albánia legszebb vidékein

8 nap / 7 éj
2024.06.18-2024.06.26
összesen 2 időpontban
470 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Üzbegisztán

A Selyemút nyomán Üzbegisztán

9 nap / 7 éj
2024.08.15-2024.08.24
összesen 5 időpontban
740 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Mianmar (Burma)

Ázsia lelke – A titokzatos Burma

13 nap / 10 éj
-2024.06.11
összesen 0 időpontban
0 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Franciaország

Bordeaux - bor és kultúra

4 nap / 3 éj
-2024.06.02
összesen 0 időpontban
0 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!