Fejléc menü

Zanzibár legjobb strandjai


 

Az Indiai-óceán türkizkék vize, a legtisztább fehér homok, kevés ember és sok napsütés - Zanzibár a legjobb választás egy ideális nyaraláshoz! Ráadásul tucatnyi hihetetlen strand várja a turistákat a szigeten!


Tengerparti nyaralás Zanzibáron

Kezdjük a lényeggel: Zanzibár a szabadstrandok országa, a tengerben való fürdésért egy fillért sem kell fizetni. Ez alól kivételt képeznek a szállodák előtti zárt strandok, de ez elenyésző a több tíz kilométernyi szabadstrandokhoz képest. Viszont csak a szállodák rendelkeznek nyugágyakkal. Ha nem szeretnek a homokra terített törülközőn feküdni, akkor a szálloda alkalmazottain keresztül viszonylag kis összeg ellenében lehet napágyat bérelni.


Hol vannak Zanzibár legjobb strandjai?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő óceánpartot? Ez attól függ, hogy milyen nyaralást részesítenek előnyben, ugyanis a sziget különböző partjai jelentősen eltérnek egymástól.

cikk_5583_znzmap_blog.jpg
Kép forrása: www.flightcentre.co.za

A későbbiekben a strandokról részletesebben is írunk, de most íme egy rövid összefoglaló. Zanzibár strandjai híresek arról, hogy mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt.
- A Nungwi falu melletti északi part hihetetlen korall-lagúnákkal büszkélkedhet. Ha Zanzibár legjobb strandjait keresi árapályjelenség nélkül, akkor itt a helye: feltűnően gyönyörű tájak, varázslatos naplementék és sekély, homokos tengerpart. Ez a strand az egyik legnépszerűbb a turisták körében. Viszont a Nungwi Beach-i hotelek gyakran teltházasak, jobb előre, időben lefoglalni a szállást.
- Északkeleten található a híres Matemwe strand, amely egy igazi búvárparadicsom, csodálatos víz alatti természettel.
- A sziget délkeleti részén fekszik a Jambiani strand, a horgászat és a vízi sportok kedvelőinek célpontja.
- A keleti part (például a Paje strand) a különlegességeket keresők gyöngyszeme, ugyanis apály idején az Indiai-óceán vize 1,5-2 kilométerrel húzódik vissza a parttól, felfedve a tengeri sünökkel és csillagokkal tarkított tengerfeneket.


Zanzibár 5 legnépszerűbb strandja

Az emberek gyakran keresik Zanzibár legjobb strandjait árapályjelenség nélkül, olyan helyeken, ahol biztonságosan úszhatnak. Egyetértünk, hiszen nem túl kellemes az az élmény, amikor lemegyünk az óceán partjára fürdeni, és megállapítjuk, hogy a szelíd óceán „eltűnt” a partról.

Kendwa strand

cikk_5582_kendwa_beach.jpg
A kép forrása: www. goshenisafaris.com

Kendwa a "milliomosok partja", ez a sziget legfényűzőbb helye és a legjobb strandja. Ezt a helyet azok keresik, akik a legtisztább természeti környezetet kedvelik. Áttetsző, türkizkék víz, a szeméttől gondosan megtisztított fehér homok, a szállodák hatalmas választéka - a Kendwa Beach ideális választás egy családi nyaraláshoz!

Nungwi strand

cikk_5588_nungwi_beach.jpg
A kép forrása: www.wildbeyondsafaris.com

Ha a Kendwa strand gyakorlatilag egy európai hely, akkor a Nungwi Beach megőrizte helyi jellegét, mivel itt egy olyan halászfalu található, amely az egyik legnépesebb az egész szigeten. Természetesen kisebb, mint Zanzibár fővárosa, Stone Town, de mégis nagyon hangulatos. Feltétlenül látogasson el a helyi hajógyárba, menjen el a világítótoronyhoz, és keresse fel reggel a halpiacot, mivel hihetetlen élményeket fog szerezni. Ami az úszást és a tengerparti kikapcsolódást illeti: a Nungwi Beach-i szállodák nem maradnak el a Kendwa Beach-i versenytársaiktól, mindent megtesznek azért, hogy Ön kényelmesen érezze magát.

Matemwe strand

cikk_5581_matemwe_beach.jpg
A kép forrása: www. africatravelresource.com

Zanzibár keleti strandjai mind-mind egy természeti csoda, de ezek közül is kiemelkedik a Matemwe Beach hihetetlen varázsa. Ez egy elhagyatott és csendes hely, sok szálloda és étterem nélkül, emiatt sikerült Matemwe-nek megőriznie természetes, sőt kissé vad szépségét. Leírhatatlanul finom homok, kristálytiszta víz és a víz alatti élővilág zavartalansága - emiatt vált a Matemwe Beach ikonikus búvárhellyé. A Matemwe strand mellett található Mnemba sziget a búvárkodás és a sznorkelezés paradicsoma.

Kizimkazi strand

cikk_5587_kizimkazi.jpg A kép forrása: www.viator.com

A Kizimkazi strand a sziget délnyugati részén található. A partrész arról nevezetes, hogy a delfinek a szigethez közel úsznak, amely akár testközelből is megtapasztalható. Emellett Zanzibár déli strandjai az erős hullámokról is ismertek, így a vízisportok szerelmesei is megtalálják a megfelelő szórakozást.

Kiwengwa strand

cikk_5585_kiwengwa.jpg A kép forrása: www.tanzaniaodyssey.com

Kiwengwa Beach a sziget keleti részén található. Ha diszkókat, zenét, szórakozást és barátságos embereket keres, akkor a Kiwengwa Beach az ideális választás. Mindemellett a strandok tiszták és rendezettek. Ez egy nagyszerű hely a kikapcsolódásra egy nagy társasággal!
Természetesen Zanzibár szépsége nem korlátozódik az öt kiemelt területre, hiszen az alább felsorolt partok is különlegesek:
- a Paje strand nem mindennapi árapály különbséggel
- az Uroa strand elhagyatott tájképe
- Pwani Mchangani strand
- Jambiani tengerpart...
Ezek mind Zanzibár gyönyörű strandjai, mindegyiknek megvan a maga jellege és sajátossága. Ha az ideje engedi, akkor javasoljuk, hogy látogassa meg az összes népszerű helyet, és alakítsa ki a saját véleményét ezekről.


Szórakozás Zanzibáron

A szigeten a strandoláson kívül változatos szórakozási lehetőségeket kínálnak. Ezek közül párat felsorolunk.

Hajókirándulás
Ha az óceán felől szeretné megtekinteni a szigetet, akkor az óceánjáró túra a legjobb döntés. Egy ilyen kirándulás átlagosan 50-150 dollárba kerül, a túra időtartamától és összetételétől függően.

Úszás teknősökkel vagy delfinekkel

cikk_5584_turtles.jpg A kép forrása: www. tuliazanzibar.com

A sznorkelezés Zanzibár egyik legcsodálatosabb kalandja, a kellemesen meleg víz és a lenyűgöző vízi világ egyszerűen kihagyhatatlan élménnyel kecsegtet. Ha teknősökkel szeretne úszni, akkor programtól függően ez kb. 10 dollárba kerül. A delfinekkel való úszás egy kicsit drágább, kirándulásonként kb. 80 dollár a költsége (ebéddel és transzferrel együtt), viszont felejthetetlen élményben lesz része.

Börtön és Nakupenda-szigetek

cikk_5586_bortonsziget.jpg
A kép forrása: www.worldofcruising.co.uk

Valaha a Börtönsziget egy működő létesítmény volt, azonban mára az óriási tengeri teknősökkel rendelkező strandjairól híres. Nakupenda is érdekes sziget, ahová csak apály idején lehet eljutni, mivel dagálykor a tengervíz teljesen elfedi. Ez egy kellemes, elhagyatott terület az óceán közepén, és ha egyedül akar lenni a természetben, akkor ez az Ön helye! A Börtönszigetre és Nakupendára szervezett kirándulásokat általában együtt kínálják, a túra ára kb. 50 dollár.

Keleti part: kite

cikk_5580_kite_surfing_3857698_1920.jpg
A kép forrása: www.pixabay.com

A kite szörfözés az egyik legnépszerűbb vízisport Zanzibár strandjain. Jambiani tengerpartja ideális minden kitesurf kedvelő számára, mivel nem zsúfolt, és a vitorlázás feltételei ideálisak. Ha inkább nagyobb társaságot keres, vagy csak most kezdi tanulni a kite szörfözés alapjait, akkor a Paget strand a jó választás, ez a sziget legaktívabb partvidéke, ahol nagy számú sárkányiskola működik.


Mit kell még tudni a szigetről?

1. Árapályjelenség. Zanzibáron a természet ereje és a Hold hatása nagy befolyással bír a tenger szintjére, vagyis az apály és a dagály váltakozására, ami leginkább a keleti parton okozhat némi bosszúságot. Ez abban mutatkozik meg, hogy délelőtt a csodálatos türkizkék víz egy nagy mártózásra hívogat, délutánra viszont mintha valaki kiszivattyúzta volna a vizet a tengerből és a víz már csak sétányi távolságra érhető el. Ez az extrém apály-dagály jelenség változó mértékben, de a sziget minden pontján érzékelhető.

cikk_5578_zanzibar_1742586_1920.jpg
A kép forrása: www.pixabay.com

2. Vízhőmérséklet. Zanzibáron a víz hőmérséklete egész évben +26 és +28 Celsius fok között van, az Indiai-óceán bármely évszakban fürdőzésre csábítja a turistákat.
3. Tömegközlekedés. Stone Town-ból könnyen eljuthat a sziget bármely strandjára, ehhez igénybe veheti a helyi Daladala buszt (egy jegy kb. 1 dollárba kerül). Ha a tengerparti szállodából a repülőtérre szeretne eljutni, akkor a legjobb döntés taxit hívni, vagy előre megrendelni egy transzfert (30-50 dollár, a strand távolságától függően). A taxi Zanzibár egyik legbiztonságosabb közlekedési módja.


Mit tudtunk meg a zanzibári strandokról?

Zanzibár strandjainak összehasonlítása nem teljesen helytálló, hiszen a sziget minden partja figyelmet érdemel, és mindegyik felejthetetlen élményt nyújt.
Kényelmes hoteleket keres és szeret az óceánban úszni? Akkor a Kendwa part a jó választás.
Szeret sokat úszni, de ezért nem akar sokat fizetni? Akkor a Nungwi tengerpart az ideális helyszín.
Leginkább a vízi sportokat szereti? Akkor Paje és Kizimkazi partjainál foglaljon szállást.
A békét és nyugalmat szereti? Akkor Matemwe szelíd vize üdvözli Önt.
Bármit is választ, bízunk abban, hogy amikor eljut Zanzibárba, élete egyik legjobb döntését hozta meg!

Bartos Szilvia

Cikkek szűrése

Legújabb cikkek

  • Machu Picchu a mai napig őrzi a titkait
  • A Langham - New York
  • Néhány alapvető információ Costa Rica körutazás előtt
  • A rigai szecesszió és a Rundale kastély
  • Meglepő érdekességek az Északi-sarkról

Legkedveltebb cikkek

  • Zanzibár legjobb strandjai
  • Endrei Judit - A titokzatos Peru 2. rész
  • Endrei Judit - Nagy Péter városa: Szentpétervár 1. rész
  • Aeroflot - Kelet-Európa legnagyobb légitársasága
  • Bosdalafossur - A Feröer-szigetek óceáni vízesése

Ajánlott utazások


Garantált indulás!
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Norvégia

Az Aurora borealis titkai

5 nap / 4 éj
2025.02.13-2025.02.18
összesen 3 időpontban
710 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Albánia

Albánia legszebb vidékein

8 nap / 7 éj
2024.09.10-2024.09.18
összesen 1 időpontban
470 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Üzbegisztán

A Selyemút nyomán Üzbegisztán

9 nap / 7 éj
2024.08.15-2024.08.24
összesen 5 időpontban
740 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Mianmar (Burma)

Ázsia lelke – A titokzatos Burma

13 nap / 10 éj
-2024.08.01
összesen 0 időpontban
0 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Franciaország

Bordeaux - bor és kultúra

4 nap / 3 éj
-2024.07.23
összesen 0 időpontban
0 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!