Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
menetrend szerinti repülőjárattal, 1 átszállással
Elhelyezés:
4*-os szállodában, kétágyas szobákban
Ellátás:
reggelis ellátás, 1 ebéd, kóstolók

Miért ez az út?

1. Kréta sokkal többet tartogat számunkra, mint a csodás tengerpartok és ezt szeretnénk mindenkinek megmutatni: több ezer éves kultúra, páratlan nemzeti parkok, finom ételek és nyüzsgő hangulatú városkák várnak minket. 

2. Szállásaink kiváló helyen, a városközpont és a kikötő közelében helyezkednek el, így a hotelből kilépve egyből a történelmi városrészbe és a mediterrán nyüzsgésbe csöppenhetünk. Júniusi csoportunk Heraklionban egy 5*-os, medencés szálloda kényelmét élvezheti. 

3. A fő szigeten kívül, kisebb, a partok mellett található szigetecskékre is ellátogatunk hajóval. 

Kis létszámú csoport

Kislétszámú csoport, maximum 22 fő

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Kulturális látnivalók

Kulturális látnivalók

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest - Heraklion

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Heraklionba, athéni átszállással. Érkezés az éjféli órákban. Transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása. Szállás Heraklionban (4 éj).

Szállás: Aquila Atlantis Hotel 5*, medencés hotel (júniusban)
Szállás: Olive Green Hotel 4*, belvárosi hotel (szeptemberben)

2. nap: Knósszosz - Archanes (borkóstoló) - Heraklion

Ezt a napot Kréta legfontosabb és legismertebb régészeti emlékével, Minósz király hatalmas labirintusának megismerésével kezdjük, amelyet minden Krétára utazónak látnia kell. A knósszoszi palota a korszak politikai és vallási centruma volt, többszintes épületszerkezete, hatalmas oszlopai, a falakat borító festmények és óriási szobrok lenyűgöző látványt nyújtanak. Ezt követően Archanes faluba utazunk, ahol egy hangulatos helyszínen elfogyasztjuk finom ebédünket, illetve egy kóstoló során megízlelhetjük a méltán híres krétai borokat. Miután éhségünket és szomjunkat csillapítottuk, Kréta legnagyobb régészeti múzeumát látogatjuk meg Heraklionban. Több, mint 15.000 darabból álló gyűjteménye bemutatja a minószi régészeti lelőhelyekről előkerült végtelenül gazdag tárgyi emlékeket (világhíres freskókat, használati tárgyakat, edényeket, csodálatos ékszereket), miközben izgalmas betekintést enged a kor emberének mindennapjaiba, művészetébe. A múzeumlátogatást követő közös városnéző séta utáni szabadidőben lehetőségük lesz egyénileg pihenni a heraklioni kikötőben, felkereshetik a velencei erődöt vagy a város számos múzeumának egyikét.

3. nap: Spinalonga - Agios Nikolaos

Délelőtt ellátogatunk egy helyi olívaolaj présüzembe, ahol egy rövid ismertető során bepillantást nyerhetünk a krétai „folyékony arany” készítésének folyamatába, majd meg is kóstolhatjuk a kiváló helyi termékeket. Utunkat a hegyek között kanyargó autópályán folytatva érünk el a csodálatos Mirabello-öböl egyik kikötőjéhez, ahol buszunkat hajóra cseréljük, és egy parányi szigetre, Spinalongára hajózunk. Itt a krétai történelem egy teljesen új fejezetébe csöppenünk, abba a korszakba, amikor Kréta a velencei tengeri hatalom egyik fontos bázisa volt. A velenceiek egy masszív erőddel védve évszázadokig tudták biztosítani Kréta nyugalmát kelet felől, de végül ez a sziget sem úszta meg a török igát, Spinalongán pedig egy népes faluközösség alakult ki. A 20. század közepéig Görögország leprás betegeit különítették el az egykori török házakban, amelyek ma romos állapotban is különleges díszletet nyújtanak a kristálytiszta tenger és a szárazföld irányába nyúló csodálatos panoráma köré. A kirándulást követően Kelet-Kréta hangulatos nagyvárosába, Agios Nikolaosba buszozunk. Bájos kikötője számtalan fagyizóval, kávézóval csábít egy kis pihenésre, míg sétálóutcáiban számtalan helyi szuvenír beszerezhető. Aki pedig szívesen megmártózna a tengerben, annak a város strandján erre is lesz lehetősége.

4. nap: Dzsip túra a Nida-fennsíkon

Ezen a napon Kréta vadregényes arcával, a Nida-fennsíkkal ismerkedhetünk meg egy látványos és élménydús fakultatív program keretében. 4 személyes dzsipekbe szállunk, és nekiindulunk az izgalmas utazásnak. A sziget hegyei között kanyargó utak hagyományos krétai falvak, fennsíkok, szőlőültetvények, almaföldek és bámulatos kilátóhelyek között vezetnek végig. Felkeressük Zeusz barlangját, krétai törkölypálinkát (raki) és olívaolajat kóstolunk, ámulunk a sziget legmagasabb pontjának látványában, találkozunk barátságos krétai kecskékkel, és megismerkedünk a hagyományos sajtkészítéssel egy hegyi mitato-ban. A gasztronómiai élmények természetesen nem merülnek ki a kóstolókban, Anogeia városkában barbeque ebéddel és korlátlan borfogyasztási lehetőséggel várnak bennünket (vegetáriánus ételek is választhatók). A nap végén a krétai születésű festőóriás, El Greco szülőfalujába, Fodelébe is ellátogatunk.

5. nap: Arkadi-kolostor - Rethymno - Kournas-tó - Chania

Szállodánkat elhagyva Nyugat-Kréta felé vesszük az irányt. Első állomásunk a Rethymnotól délkeletre található fennsíkon épült Arkadi-kolostor, amelynek udvarán álló templom ma Kréta legszebb épületei közé tartozik. A kolostor a sziget történelmének egyik legjelentősebb építménye, a 19. századi eseményeknek köszönhetően világszerte a hősiesség és a bátorság allegóriájává vált nemzeti emlékhely. A velencei időkben még virágzó tudományos és művészeti központ később a török elnyomás elleni krétai ellenállás helyszíne volt. Napunk második felét a sziget egyik leghangulatosabb nagyvárosában, Rethymnoban töltjük. Érkezést követően először egy rövid közös sétát teszünk, hogy megismerjük a legfontosabb látnivalókat, majd szabadidő keretében lehet tovább ismerkedni a velencei idők hangulatát idéző bájos sikátorokkal, a mesés kikötővel, vagy akár egyénileg ebédelhetnek valamelyik hangulatos tavernában. A városi élmények után egy természeti különlegesség következik: Kréta egyetlen természetes édesvízű tavánál, a lenyűgöző természeti környezetben fekvő Kournas-tónál állunk meg. Eseménydús napunk Chaniában ér véget. Szállás Chaniában (3 éj).

Szállás: Kydon Hotel 4*, a belvárosban (júniusban, szeptemberben)

6. nap: Elafonissi - Chrissoskalitissa kolostor

Reggeli után Kréta egyik legismertebb és legkeresettebb természeti különlegességét, a karibi hangulatú partot, Elafonissit keressük fel. Elafonissi Kréta nyugati részének egyik leghíresebb lagúnája, és a Natura 2000 program keretében szigorú természetvédelmi oltalom alatt áll. A partszakasz különlegességét a helyenként rózsaszín homok, illetve a borókaerdő mellett a kristálytiszta, sekély víz adja. Igazi természeti csoda! Óriási területének köszönhetően választhatunk a kiépített, napozóágyakkal ellátott strandon való ejtőzés, vagy valamelyik kisebb sétával elérhető csendesebb öblök között. Elafonissitől nem messze, egy 35 m magas sziklán található a Chrissoskalitissa kolostor, mely határtalan kilátást nyújt a tengerre. A kolostor neve görögül annyit tesz: „Aranylépcsős”, 98 lépcsőjének egyik foka a legenda szerint aranyból készült. A kolostor más érdekességeket is tartalmaz, amelyekkel egy rövid látogatás során ismerkedünk meg. A csodálatos, pihenéssel töltött napot koraesti érkezéssel zárjuk, így akár még Chania városában is sétálhatnak egy kellemeset.

7. nap: Gramvousa - Balosi lagúna

Ezt a napot egy fakultatív kirándulás keretében egy újabb mesés természeti csodával tesszük felejthetetlenné. Buszunkkal Kissamos-Kastelli kikötőjébe utazunk, hogy hajóra szállva felkeressük az egykor híres, hírhedt kalózszigetet, Gramvousát. A parányi sziget tetején egy hajdan kincsekkel és titkokkal teli velencei erőd falairól nyílik lélegzetelállító panoráma a kék számtalan árnyalatában pompázó Krétai-tengerre. A legendás elsüllyedt hajóroncs és a part mentén burjánzó agavérengeteg kiváló fotótémát nyújt két frissítő csobbanás között. Innen továbbhajózva a Balosi lagúnához érkezünk, mely a világ egyik legszebb strandjaként számon tartott tengerpart. Itt is úszhatunk a kristálytiszta tengerben, sétálhatunk a helyenként bokáig érő vízben és gyönyörködhetünk az itt-ott rózsaszínű homokban.

8. nap: Chania - Budapest

Reggelit követően elhagyjuk a szállodát, transzfer a chaniai repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, athéni átszállással.

Fakultatív programok:

Fakultatív egész napos dzsip túra a Nida-fennsíkra (helyszínen fizetendő): 95 EUR / fő

Fakultatív Gramvousa és Balosi lagúna kirándulás, hajójeggyel (helyszínen fizetendő): 60 EUR / fő

Fontos információk:

Várható menetrend - Aegean (változhat)

Budapest - Athén          18:15-21:20
Athén - Heraklion          23:15-00:05 

Chania - Athén             14:30-15:20
Athén - Budapest         16:30-17:30


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Az út idegenvezetője: 

Fülöp Gabriella

 


Ismerje meg Krétát!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2023.08.31 - 2023.09.07
8 nap / 7 éj
627 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, személyenként
  1 db kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg feladott
  poggyásszal (melynek értéke: 
  kb. 180.000 Ft - változhat)
 • 4 éjszakát Heraklionban 4-5*-os szállodában,
  3 éjszakát Chaniaban 4*-os szállodában
  kétágyas szobákban
 • a reggelis ellátást
 • 1 ebédet és kóstolókat
 • a megadott programokat
 • a program szerinti
  autóbuszos közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  28 EUR/fő
 • a belépőket
  (igény szerint)
  kb. 35 EUR / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • EGYÉB KÖLTSÉGEK
 • Egyágyas felár
  185 000 Ft/fő 
 • Félpanziós felár
  80 000 Ft
 • Fakultatív kirándulások
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 640 Ft/fő/nap
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Az út idegenvezetője: 

Fülöp Gabriella

 


Ismerje meg Krétát!

Hasonló utazások


Görögország

Kóstoljuk meg Athént!

4 nap / 3 éj
2023.10.20
összesen 1 időpontban
430 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Olaszország

Szicília: Körutazás a napfény szigetén

8 nap / 7 éj
2023.06.19
összesen 2 időpontban
639 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Dánia

Feröer-szigetek - Elfeledett vikingek óceáni birodalma

6 nap / 5 éj
2023.07.12
összesen 1 időpontban
818 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Montenegro

Montenegró, a Dél-Adria és a Dinaridák ajándéka

8 nap / 7 éj
2023.07.07
összesen 2 időpontban
429 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Peru

Peru - Nap ünnep - Az inka kultúra felfedezése

15 nap / 13 éj
2023.06.13
összesen 1 időpontban
1 698 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!