1000út Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
menetrend szerinti repülőjárattal, 1 átszállással
Elhelyezés:
4*-os szállodában, kétágyas szobákban
Ellátás:
reggelis ellátás, 1 ebéd, kóstolók

Miért ez az út?

1. Kréta sokkal többet tartogat számunkra, mint a csodás tengerpartok és ezt szeretnénk mindenkinek megmutatni: több ezer éves kultúra, páratlan nemzeti parkok, finom ételek és nyüzsgő hangulatú városkák várnak minket. 

2. Szállásaink kiváló helyen, a városközpont és a kikötő közelében helyezkednek el, így a hotelből kilépve egyből a történelmi városrészbe és a mediterrán nyüzsgésbe csöppenhetünk. Júniusi csoportunk Heraklionban egy 5*-os, medencés szálloda kényelmét élvezheti. 

3. A fő szigeten kívül, kisebb, a partok mellett található szigetecskékre is ellátogatunk hajóval. 

Kulturális látnivalók

 

Magyar csoportkísérővel

 

Kislétszámú csoport, maximum 22 fő

 
 

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest - Heraklion

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Heraklionba, athéni átszállással. Érkezés az éjféli órákban. Transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása. Szállás Heraklionban (4 éj).

Szállás: Aquila Atlantis Hotel 5*, medencés hotel (júniusban)
Szállás: Olive Green Hotel 4*, belvárosi hotel (szeptemberben)

2. nap: Knósszosz - Archanes (borkóstoló) - Heraklion

Ezt a napot Kréta legfontosabb és legismertebb régészeti emlékével, Minósz király hatalmas labirintusának megismerésével kezdjük, amelyet minden Krétára utazónak látnia kell. A knósszoszi palota a korszak politikai és vallási centruma volt, többszintes épületszerkezete, hatalmas oszlopai, a falakat borító festmények és óriási szobrok lenyűgöző látványt nyújtanak. Ezt követően Archanes faluba utazunk, ahol egy hangulatos helyszínen elfogyasztjuk finom ebédünket, illetve egy kóstoló során megízlelhetjük a méltán híres krétai borokat. Miután éhségünket és szomjunkat csillapítottuk, Kréta legnagyobb régészeti múzeumát látogatjuk meg Heraklionban. Több, mint 15.000 darabból álló gyűjteménye bemutatja a minószi régészeti lelőhelyekről előkerült végtelenül gazdag tárgyi emlékeket (világhíres freskókat, használati tárgyakat, edényeket, csodálatos ékszereket), miközben izgalmas betekintést enged a kor emberének mindennapjaiba, művészetébe. A múzeumlátogatást követő közös városnéző séta utáni szabadidőben lehetőségük lesz egyénileg pihenni a heraklioni kikötőben, felkereshetik a velencei erődöt vagy a város számos múzeumának egyikét.

3. nap: Spinalonga - Agios Nikolaos

Délelőtt ellátogatunk egy helyi olívaolaj présüzembe, ahol egy rövid ismertető során bepillantást nyerhetünk a krétai „folyékony arany” készítésének folyamatába, majd meg is kóstolhatjuk a kiváló helyi termékeket. Utunkat a hegyek között kanyargó autópályán folytatva érünk el a csodálatos Mirabello-öböl egyik kikötőjéhez, ahol buszunkat hajóra cseréljük, és egy parányi szigetre, Spinalongára hajózunk. Itt a krétai történelem egy teljesen új fejezetébe csöppenünk, abba a korszakba, amikor Kréta a velencei tengeri hatalom egyik fontos bázisa volt. A velenceiek egy masszív erőddel védve évszázadokig tudták biztosítani Kréta nyugalmát kelet felől, de végül ez a sziget sem úszta meg a török igát, Spinalongán pedig egy népes faluközösség alakult ki. A 20. század közepéig Görögország leprás betegeit különítették el az egykori török házakban, amelyek ma romos állapotban is különleges díszletet nyújtanak a kristálytiszta tenger és a szárazföld irányába nyúló csodálatos panoráma köré. A kirándulást követően Kelet-Kréta hangulatos nagyvárosába, Agios Nikolaosba buszozunk. Bájos kikötője számtalan fagyizóval, kávézóval csábít egy kis pihenésre, míg sétálóutcáiban számtalan helyi szuvenír beszerezhető. Aki pedig szívesen megmártózna a tengerben, annak a város strandján erre is lesz lehetősége.

4. nap: Dzsip túra a Nida-fennsíkon

Ezen a napon Kréta vadregényes arcával, a Nida-fennsíkkal ismerkedhetünk meg egy látványos és élménydús fakultatív program keretében. 4 személyes dzsipekbe szállunk, és nekiindulunk az izgalmas utazásnak. A sziget hegyei között kanyargó utak hagyományos krétai falvak, fennsíkok, szőlőültetvények, almaföldek és bámulatos kilátóhelyek között vezetnek végig. Felkeressük Zeusz barlangját, krétai törkölypálinkát (raki) és olívaolajat kóstolunk, ámulunk a sziget legmagasabb pontjának látványában, találkozunk barátságos krétai kecskékkel, és megismerkedünk a hagyományos sajtkészítéssel egy hegyi mitato-ban. A gasztronómiai élmények természetesen nem merülnek ki a kóstolókban, Anogeia városkában barbeque ebéddel és korlátlan borfogyasztási lehetőséggel várnak bennünket (vegetáriánus ételek is választhatók). A nap végén a krétai születésű festőóriás, El Greco szülőfalujába, Fodelébe is ellátogatunk.

5. nap: Arkadi-kolostor - Rethymno - Kournas-tó - Chania

Szállodánkat elhagyva Nyugat-Kréta felé vesszük az irányt. Első állomásunk a Rethymnotól délkeletre található fennsíkon épült Arkadi-kolostor, amelynek udvarán álló templom ma Kréta legszebb épületei közé tartozik. A kolostor a sziget történelmének egyik legjelentősebb építménye, a 19. századi eseményeknek köszönhetően világszerte a hősiesség és a bátorság allegóriájává vált nemzeti emlékhely. A velencei időkben még virágzó tudományos és művészeti központ később a török elnyomás elleni krétai ellenállás helyszíne volt. Napunk második felét a sziget egyik leghangulatosabb nagyvárosában, Rethymnoban töltjük. Érkezést követően először egy rövid közös sétát teszünk, hogy megismerjük a legfontosabb látnivalókat, majd szabadidő keretében lehet tovább ismerkedni a velencei idők hangulatát idéző bájos sikátorokkal, a mesés kikötővel, vagy akár egyénileg ebédelhetnek valamelyik hangulatos tavernában. A városi élmények után egy természeti különlegesség következik: Kréta egyetlen természetes édesvízű tavánál, a lenyűgöző természeti környezetben fekvő Kournas-tónál állunk meg. Eseménydús napunk Chaniában ér véget. Szállás Chaniában (3 éj).

Szállás: Kydon Hotel 4*, a belvárosban (júniusban, szeptemberben)

6. nap: Elafonissi - Chrissoskalitissa kolostor

Reggeli után Kréta egyik legismertebb és legkeresettebb természeti különlegességét, a karibi hangulatú partot, Elafonissit keressük fel. Elafonissi Kréta nyugati részének egyik leghíresebb lagúnája, és a Natura 2000 program keretében szigorú természetvédelmi oltalom alatt áll. A partszakasz különlegességét a helyenként rózsaszín homok, illetve a borókaerdő mellett a kristálytiszta, sekély víz adja. Igazi természeti csoda! Óriási területének köszönhetően választhatunk a kiépített, napozóágyakkal ellátott strandon való ejtőzés, vagy valamelyik kisebb sétával elérhető csendesebb öblök között. Elafonissitől nem messze, egy 35 m magas sziklán található a Chrissoskalitissa kolostor, mely határtalan kilátást nyújt a tengerre. A kolostor neve görögül annyit tesz: „Aranylépcsős”, 98 lépcsőjének egyik foka a legenda szerint aranyból készült. A kolostor más érdekességeket is tartalmaz, amelyekkel egy rövid látogatás során ismerkedünk meg. A csodálatos, pihenéssel töltött napot koraesti érkezéssel zárjuk, így akár még Chania városában is sétálhatnak egy kellemeset.

7. nap: Gramvousa - Balosi lagúna

Ezt a napot egy fakultatív kirándulás keretében egy újabb mesés természeti csodával tesszük felejthetetlenné. Buszunkkal Kissamos-Kastelli kikötőjébe utazunk, hogy hajóra szállva felkeressük az egykor híres, hírhedt kalózszigetet, Gramvousát. A parányi sziget tetején egy hajdan kincsekkel és titkokkal teli velencei erőd falairól nyílik lélegzetelállító panoráma a kék számtalan árnyalatában pompázó Krétai-tengerre. A legendás elsüllyedt hajóroncs és a part mentén burjánzó agavérengeteg kiváló fotótémát nyújt két frissítő csobbanás között. Innen továbbhajózva a Balosi lagúnához érkezünk, mely a világ egyik legszebb strandjaként számon tartott tengerpart. Itt is úszhatunk a kristálytiszta tengerben, sétálhatunk a helyenként bokáig érő vízben és gyönyörködhetünk az itt-ott rózsaszínű homokban.

8. nap: Chania - Budapest

Reggelit követően elhagyjuk a szállodát, transzfer a chaniai repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, athéni átszállással.

Fakultatív programok:

Fakultatív egész napos dzsip túra a Nida-fennsíkra (helyszínen fizetendő): 95 EUR / fő

Fakultatív Gramvousa és Balosi lagúna kirándulás, hajójeggyel (helyszínen fizetendő): 60 EUR / fő

Fontos információk:

Várható menetrend - Aegean (változhat)

 

Budapest - Athén          18:15-21:20
Athén - Heraklion          23:15-00:05 

Chania - Athén             14:30-15:20
Athén - Budapest         16:30-17:30

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Az út idegenvezetője: 

Fülöp Gabriella

 

 

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2023.06.13 - 2023.06.20
8 nap / 7 éj
627 000 Ft
2023.08.31 - 2023.09.07
8 nap / 7 éj
627 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, személyenként
  1 db kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg feladott
  poggyásszal (melynek értéke: 
  kb. 180.000 Ft - változhat)
 • 4 éjszakát Heraklionban 4-5*-os szállodában,
  3 éjszakát Chaniaban 4*-os szállodában
  kétágyas szobákban
 • a reggelis ellátást
 • 1 ebédet és kóstolókat
 • a megadott programokat
 • a program szerinti
  autóbuszos közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  28 EUR/fő
 • a belépőket
  (igény szerint)
  kb. 35 EUR / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%
 • EGYÉB KÖLTSÉGEK
 • Egyágyas felár
  185 000 Ft/fő 
 • Félpanziós felár
  80 000 Ft
 • Fakultatív kirándulások
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 590 Ft/fő/nap
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)
Az út idegenvezetője: 

Fülöp Gabriella

 

 

Hasonló utazások


Görögország

Kóstoljuk meg Athént!

4 nap / 3 éj
2023.10.20
összesen 1 időpontban
430 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Azerbajdzsán

Hosszú hétvége Bakuban

4 nap / 3 éj
2023.04.08
összesen 3 időpontban
340 000 Ft/fő
Grúzia

Grúzia, a Kaukázus szíve

12 nap / 11 éj
2023.09.12
összesen 1 időpontban
655 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Törökország

Isztambul és a Boszporusz a Nemzetközi Tulipánfesztivál idején

5 nap / 4 éj
2023.04.12
összesen 1 időpontban
424 500 Ft/fő
Garantált indulás!
Törökország

Gasztro kalandok Isztambulban

4 nap / 3 éj
2023.05.11
összesen 4 időpontban
404 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!