Fejléc menü

Xcaret park - Mexikó


A kép forrása: https://blooloop.comXcaret Park egyben egy vidámpark és egy vízividámpark, illetve egy tematikus és öko-régészeti park. Cancuni utazáson részt vevőknek kihagyhatatlan szórakozási lehetőség!

A mexikói Riviéra Mayán található, Cancuntól 75 kilométerre délre, Playa del Carmentől pedig 6,5 kilométerre délre. Nevét a közeli Xcaret régészeti lelőhelyről kapta, amely egy, a prekolumbián maják által épített település. Ennek néhány építménye a park 81 hektáros területének határain belül található.

A park természeti attrakciói közé tartozik a maja falun keresztülfolyó folyó, illetve egy földalatti folyó és barlang, amelyben úszni és búvárkodni is lehet. A bejárat közelében lévő strandon fürdőzési lehetőség, a közeli zátonyokon snorkelezni vagy delfinekkel együtt úszni lehet. A parkban madárpavilon, lepkepavilon, denevérbarlang, orchidea- és bromélia-üvegház, jaguársziget és szarvasmenhely is található, egy korallzátonyon pedig teknősök élnek.

Kulturális látnivalók: templom, maja falu, mexikói temető, múzeum, lovasbemutató, mezoamerikai labdajáték, nyitott színház. A mexikói hagyományok közé tartozik a halottak napjának ünneplésének bemutatása.

A parkban továbbá van egy spa részleg is, ezen kívül 11 étterem, öltözők, szuvenír- és kézművesboltok is rendelkezésre állnak.

A Xcaret egy családbarát park, ha 4 éves vagy annál fiatalabb gyerekekkel utazik, akkor részükre ingyenes a belépés. 5 és 12 év közötti gyermekek pedig kedvezményes belépőt kapnak. Kisebb gyerekek esetén érdemes a parkba babakocsit vinni vagy a helyszínen bérelni is lehet. A park nagy része sík, és a legtöbb attrakcióhoz babakocsibarát utak vezetnek. A Children's World, a Xcaret egyik legújabb attrakciója, gyermekek részére alkalmas vízicsúszdákkal, függőhidakkal, sekély vizű cenotékkel és játszótérrel is rendelkezik.

Egy vagy akár több nap a Xcaret parkban - egy mexikói utazás feledhetetlen élménye lesz!

cikk_0_1000ut-mexiko-xcaret-park-folyo.jpg
A kép forrása: https://viajescaribemaya.com


A Xcaret csoport tematikus parkjai

A Xcaret grouphoz több tematikus park is tartozik. Ezek közül a legnépszerűbb a Xcaret. A parkok a Maya Rivéra mentén találhatók.

Xcaret

Egy mexikói utazás meghatározó része a park létesítményeinek felkeresése. Xcaret egy vízividámpark, tematikus, szórakoztató, öko-régészeti park, és még sok minden más egyben. A dzsungelben, a földalatti folyókban, a cenotékban és a Karib-tenger melletti kiváltságos fekvésének köszönhetően a Xcaretben rengeteg szórakozási lehetőséget talál.

Élvezze a sznorkelezést a földalatti folyókban, a strand területén, a lagúnában és a tengervíz természetes medencéiben. A legkisebbek számára egy külön területet alakítottak ki, a Children's World-öt, ahol a gyerekek sekély cenotékban és medencékben úszhatnak és pancsolhatnak.

A parkban meglátogathatja a Korallzátony Akváriumot és a tengeri teknősök részlegét. A Pillangókertben, a Madárkertben, az Esőerdei tanösvényen és az Élő Orchidea- és Broméliamúzeumban megismerheti a régió növény- és állatvilágát. Emellett a park különböző részein jaguárokat, flamingókat, pókmajmokat, denevéreket, szarvasokat és tapírokat is láthat.

 

Xel-Há All Inclusive

A Xel-Há egy olyan hely, ahol eggyé válhat a természettel. Vegye fel a búvárfelszerelését, csússzon le a Scenic Lighthouse vízicsúszdáin, repüljön egy kötélpályán a hűsítő vízbe.

A Xel-Há bármelyik pontjáról megcsodálhatja a dzsungel páratlan tájait, a kristálytiszta vizet, és élvezheti a napfényt. Viszont a 40 méter magas Scenic Lighthouse az a pont, amely közelebb viszi az éghez, és ahonnan teljes pompájában csodálhatja meg a panorámát. Tapasztalja meg a Karib-tenger és a dzsungel szépségét, amely körülveszi ezt a lenyűgöző parkot. Szabadon sznorkelezhet egy mangroveerdővel benőtt folyóban. Mi egyéb szükséges egy élménydús mexikói utazáshoz?

A belépővel korlátlan mexikói és nemzetközi gasztronómiát kínáló étel- és italfogyasztást élvezhet.

 

Xplor

Az Xplor sokkal több, mint egy kalandpark, ugyanis ez a világ leglátogatottabb kötélpályás parkja! Csúszdázzon a fák feletti kötélpályákon, barangolja be a dzsungelt kétéltű járművekkel, és fedezze fel a földalatti világ rejtelmeit. Ereszkedjen le a föld mélyére: fedezze fel a cseppkövekkel teli földalatti világot, akár gyalog, akár úszva, akár tutajon evezve. Ezt csakis egy mexikói utazás során élheti át!

Ha megéhezik, csillapítsa az éhséget az El Troglodita büféétteremben.

cikk_0_1000ut-mexiko-xcaret-park-kotelpalya.jpg
A kép forrása: https://www.xplor.travel/es/

Xplor Fuego

Az Xplor Fuego egy éjszakai kaland, amely naplementekor veszi kezdetét. Legyen részese egy adrenalinnal teli élménynek, miközben felfedezi az éjszakai dzsungelt! Nézze meg a dzsungel csodálatos látványát a csillagok fénye alatt a Riviera Maya egyetlen éjszakai kötélpályáján. Sötétedéskor, amikor a dzsungel életre kel, fáklyákkal világítják be a park ösvényeit. Merüljön el a földalatti folyó frissítő vizében vagy evezzen tutajjal rajta, és fedezze fel a látványos, cseppkövekkel körülvett tájat. Ezek az élmények csakis itt, egy mexikói utazás folyamán tapasztalhatók meg.

 

Xavage

A Xavage részleg egyedülálló és izgalmas attrakciókkal várja a látogatókat vízen, szárazföldön és levegőben. Csússzon le a kötélpályán, ahol a levegőben lebegve különböző akadályokon haladhat át. A gyerekek egy kizárólag nekik fenntartott területen játszhatnak a vízicsúszdákon, függőhidakon és élvezhetik a vízsugarakat. Tárja szét a karját, miközben a levegőben repül egy elképesztő kötélpályán, vagy üljön egy Monster Truck volánja mögé a sziklás utakon. Érezze a sebességet a Jet Boat-tal, amellyel 360°-os fordulatokat tehet meg a szűk csatornákon. Ha ennél is többre vágyik, akkor készüljön fel egy rafting-élményre Cancun egyetlen vadvízi zuhatagán. Ugye kihagyhatatlanok ezek a kalandok egy cancuni utazás alkalmával?

cikk_0_1000ut-mexiko-xcaret-park-buggy.jpg
A kép forrása: https://www.xplor.travel/es/

Xenses

A Xenses részleg a megszokottól eltérő park, ahol a képzeletnek nincs határa. Fantasztikus játékok segítségével megtanulható, hogyan használjuk ki a legviccesebben az érzékszerveinket. Kiváló választás gyerekeknek és felnőtteknek, hogy eredeti, szórakoztató módon tágítsák ki a látókörüket.

Sétáljon végig egy falun, amely próbára teszi az egyensúlyát, próbálja ki a barlang frissítő vizébe torkolló csúszdát, repüljön madárként egy kötélpályán, vagy ússzon egy sós vizű folyón.

Bízhat az összes érzékszervében! Rá fog jönni, hogy néha a logikára nagyobb szüksége van, mint a látásra. A teljes sötétség megtapasztalása az Érzés Ösvényén.

 

Xoximilco

A Xoximilco egy mexikói parti, amelyet a gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezhetnek, szellemes házigazdával, mariachival és hagyományos mexikói zenével kísérve. Ezt csakis egy mexikói utazás adhatja meg Önnek!

Egy jó mexikói bulinak jó ritmusa van! Táncoljon és énekeljen a mexikói zene hangjaira: mariachi, banda, marimba, jarana és norteño. Ezen kívül egy tequila és sör bárban élvezheti az ízeket. A program során autentikus mexikói ételeket és desszerteket fogyaszthat.

 

Xenotes túrák

A túra során négyféle cenotéban lehet fürdőzni, és mindegyikben más-más tevékenységet lehet élvezni.

A cenoték valójában víznyelők, illetve természetes, édesvizű medencék, amelyek a világ leghosszabb földalatti folyórendszerének részei. Mindegyik cenotéban különböző élmények várják. Kötélpályán ereszkedés egy cenote mélyére, sziklaugrás egy nagy, nyitott cenoteba, kajakozás és víz alatti felfedező úszás egy félig nyitott cenoteba. A cancuni utazások kihagyhatatlan része a mexikói cenoték felfedezése!

 

Xcaret México Espectacular Show

Cancun és a Maya Riviéra egyik leglátványosabb show műsora. Bármelyik belépőjeggyel ingyenesen megtekinthető. Ahogy leszáll az éj, a Maya Riviéra egyik legmeglepőbb showműsora kezdődik, amelyben több mint 300 művész lép színpadra. A műsor több, mint 500 év történelmén keresztül kalauzolja el a nézőket. Ha egy cancuni utazáson vesz részt, akkor ezt a műsort ne hagyja ki!

Bagolytánc - A pre-hispán labdajáték az előadás egyik leglényegesebb jelenete, az élet és halál rituáléjának bemutatása.

Tűzlabda-játék - Cortés megérkezésének jelenetei, Tenochtitlanba való bevonulása.

Művészeti hódolat - Mexikó legkedveltebb hagyományainak bemutatása.

Emellett a vendégek számos előadást élvezhetnek, mint például: Los Tamborileros (dobosok) Tabascóból, ananász tánc Oaxacából.

A műsor kiegészíthető egy hétfogásos ínyenc vacsorával vagy könnyű harapnivalóval, pezsgő kíséretében, ülőhely foglalással.

Előadás kezdete: 19:00, időtartama: 2 óra

cikk_0_1000ut-mexiko-xcaret-park-flamingo.jpg
A kép forrása: https://www.zoochat.com

 


Feláras szórakozási lehetőségek

A parkbelépő megvásárlása kötelező.

Adrenalina

Élvezze a szórakoztató csónakázást akár 90 km/órás sebességgel, 360 fokos fordulókkal és a Karib-tenger vizében való elmerüléssel. Készüljön fel arra, hogy tetőtől talpig átázik!
Időtartam: 25 perc

 

Gyerekkalandok

Egyedi és biztonságos kaland a kicsiknek. Rájákat etethetnek, majd együtt sznorkelezhetnek velük egy természetes lagúnában.
Időtartam: 35 perc

 

Úszás delfinekkel (Interax)

Interaktív élmény – delfinekkel „kezet” rázhat, megölelheti őket és játszhat velük.
Időtartam: 45 perc

 

Úszás delfinekkel (Primax)

Élvezze, ahogy a delfinek az orrukkal tolják előre a vízben.
Időtartam: 60 perc

 

Delfinlovaglás

Ússzon együtt a delfinekkel és tegyen velük egy kört a Xcaretben.
Időtartam: 45 perc

 

Úszás cápákkal

Lépjen be a dajkacápák világába, etesse meg őket, merüljön el a társaságukban, és figyelje meg, ahogy csendben úszkálnak Ön körül.
Időtartam: 45 perc

 

Paraxute

Emelkedjen akár 100 méter magasságba ejtőernyővel, és fentről szemlélheti a Karib-tenger és a dzsungel szépségét.
Időtartam: 8-12 perc

 

Rájaetetés

Érintse meg a ráják puha uszonyait, etesse meg őket, és merüljön alá, hogy láthassa, hogyan „repülnek” a víz alatt.
Időtartam: 45 perc

 

Stingray Sea Trek

Figyelje meg a rájákat közelről, természetes környezetükben, de ehhez nem kell tudnia úszni! A Sea Trek sisakkal egy víz alatti sétát tehet, miközben csodálatos ráják úszkálnak Ön körül. Közben úgy lélegezhet, mintha a felszínen lenne.
Időtartam: 40 perc

 

Sea Trek

Arról álmodozik, hogy a víz alatti világba merüljön alá, de nem tudsz úszni? A Sea Trek sisakkal a tenger mélyére ereszkedhet, és a tengerfenéken sétálhat. Közben úgy lélegezhet, mintha a felszínen lenne.
Időtartam: 40 perc

cikk_0_1000ut-mexiko-xcaret-park-buvar.jpg
A kép forrása: https://lifeisvacationmexico.com

 

Snuba Reef

A Snuba a búvárkodás és a sznorkelezés kombinációja. Az oxigénpalack a felszínen lebeg, így nagyobb szabadsággal mozoghat a víz alatt, és felfedezheti a Barracuda-zátony titkait anélkül, hogy profi búvár lenne.
Időtartam: 1 óra 15 perc

 

Sznorkel túra

Merüljön el a Xcaret partjaihoz közel található korallzátony életében. Csodálja meg a korallok különböző formáit, a trópusi halakat és az ott élő tengeri állatokat.
Időtartam: 1 óra 30 perc

 

Temazcal

Tisztuljon meg a temazcal ősi rituáléja által, miközben a sámán hangja vezeti Önt ebben a szertartásban.
Időtartam: 60 perc

 

Xpá Xcaret

Kényeztesse magát egy pihentető masszázzsal egy kristályos lagúnában, miközben egy vízesés csobogását hallgatja.
Időtartam:25 perc

 

Xcaret México vacsora

Foglalja le a legjobb helyet az El Gran Tlachco színházteremben, és élvezze a hétfogásos vacsorát a Xcaret México Espectacular műsorának során.
Időtartam: 2 óra

 

Borkóstoló a Xcaret borospincében

5 fogásos kóstoló a Xcaret borospincében: 2 vörösbor, 2 fehérbor és 1 desszertbor

 


Szolgáltatások a parkban

Eszközkölcsönzés: öltözőszekrények, törölközők, kerekesszékek, babakocsik és sznorkel felszerelések bérlelhetők

Üzletek: gyönyörű, kézműves termékek és alapvető szükségleti cikkek vásárolhatók a park területén található üzletekben

Ingyenes Wi-Fi: a Fő téren, a Plusz területeken, a büfééttermekben és a Gran Tlachco Színházban ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésre

ATM: a Fő téren, a park bejáratánál található egy bankautomata

Zuhanyzók és mosdók: számos mellékhelyiség, zuhanyzó és öltöző található a park területén, törölköző bérelhető vagy vásárolható

cikk_0_1000ut-mexiko-xcaret-park-delfin.jpg
A kép forrása: https://cancunpricelesstours.com


Belépőjegyek a parkba

Xcaret Admission belépőjegy

Csak belépőjegy

Élvezze a jellegzetes mexikói táncokat, a prehispán régészeti maradványokat és a Xcaret México Espectacular előadást. Ezek mind-mind a mexikói utak tipikus részei!

Hétfőtől vasárnapig 8:30-tól 22:00 óráig
Gyermekek:25% kedvezmény 5-11 éves korig a felnőtt árból. Gyermekeknek 4 éves kor alatt ingyenes

 

Xcaret Plus Admission belépőjegy

Tartalmazza a svédasztalos ebédet és a Plus létesítmények használatát is

Látogatása során a park öt, változatos specialitásokkal rendelkező éttermének bármelyikében választhat egy büféétkezést. Ezenkívül a Plus terület létesítményeit is használhatja.

Hétfőtől vasárnapig 8:30-tól 22:00 óráig
Gyermekek: 25% kedvezmény 5-11 éves kor között a felnőtt árból. Gyermekeknek 4 éves kor alatt ingyenes

 

Xcaret Total Admission belépőjegy

Tartalmazza a svédasztalos ebédet, a Plus létesítmények használatát és 1 fakultatív szórakozási lehetőséget

A Xcaret Total belépővel egy fakultatív programot is hozzáadhat az élményéhez: Sea Trek vagy Adrenalina.

Hétfőtől vasárnapig 8:30-tól 22:00 óráig
Gyermekek: 25% kedvezmény 5-11 éves kor között a felnőtt árból. Gyermekeknek 4 éves kor alatt ingyenes

 

Xcaret at Night Admission belépőjegy

Csak belépőjegy

Csodálja meg a változatos műsorokat és a pompás Xcaret México Espectacular bemutatót.

Hétfőtől vasárnapig 16:00 és 22:00 óra között
Gyermekek:25% kedvezmény 5-11 éves korig a felnőtt árból. Gyermekeknek 4 éves kor alatt ingyenes

cikk_0_1000ut-mexiko-xcaret-park-papagaj.jpg
A kép forrása: https://www.cancunadventure.net


Hogyan lehet eljutni a parkhoz?

A Xcaret park Playa del Carmenben található, a Chetumal - Puerto Juarez szövetségi autópálya 282. kilométerénél.

Ha Cancun utazáson vesz részt: Tulum felé: 74 km; utazási idő: kb. 1 óra

Ha Playa del Carmen utazáson vesz részt: Tulum felé: 6 km; utazási idő: kb. 15 perc

Ha Tulumban tartózkodik: Playa del Carmen felé: 57 km; utazási idő: kb. 45 perc

Autóbusszal: Cancun buszpályaudvaráról (Uxmal sugárút) vagy Playa del Carmen fő buszpályaudvaráról (5. sugárút) indulnak járatok a parkba.


Bartos Szilvia


Cancuni utazás vagy mexikói utazás során a park látogatása fakultatív programként igényelhető. Irodánknál többféle mexikói utazási ajánlat közül is választhat: üdülések Mexikóban és körutazások Mexikóban

 

Cikkek szűrése

Legújabb cikkek

  • Menni kell! Uganda
  • A baklava diadalmenete
  • Menni kell! Kína - önkéntes
  • Érdekes tények Ománról
  • Menni kell! Kuba - Jégkrém

Legkedveltebb cikkek

  • Zanzibár legjobb strandjai
  • Endrei Judit - A titokzatos Peru 2. rész
  • Endrei Judit - Nagy Péter városa: Szentpétervár 1. rész
  • Aeroflot - Kelet-Európa legnagyobb légitársasága
  • Bosdalafossur - A Feröer-szigetek óceáni vízesése

Ajánlott utazások


Kis létszámú csoport
Norvégia

Az Aurora borealis titkai

5 nap / 4 éj
2025.02.13-2025.02.18
összesen 3 időpontban
710 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Albánia

Albánia legszebb vidékein

8 nap / 7 éj
2024.06.18-2024.06.26
összesen 2 időpontban
470 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Üzbegisztán

A Selyemút nyomán Üzbegisztán

9 nap / 7 éj
2024.08.15-2024.08.24
összesen 5 időpontban
740 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Mianmar (Burma)

Ázsia lelke – A titokzatos Burma

13 nap / 10 éj
-2024.06.08
összesen 0 időpontban
0 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Franciaország

Bordeaux - bor és kultúra

4 nap / 3 éj
-2024.05.30
összesen 0 időpontban
0 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!