Fejléc menü

Phuket kihagyhatatlan látnivalói és szórakozási lehetőségei
Phuket Thaiföld legnagyobb szigete, és vitathatatlanul a leghíresebb is. A hihetetlen kék víz, a csodálatos, homokos strandok, az ízletes, fűszeres thai konyha, valamint a kiváló sznorkelezési és búvárkodási lehetőségek mind-mind a vonzerő részéhez tartoznak. A világ minden tájáról érkező utazók pihenni és kalandozni jönnek ide.

Cikkünkben felsoroljuk egy Phuket nyaralás számtalan látnivalói és szórakozási lehetőségei közül a legfontosabbakat.
 

Fedezze fel a múltat Phuket városában

Phuket városa a sziget délkeleti partján, egy festői öbölben fekszik. A Patong Beach 1980-as megnyitása óta eltelt évtizedeket követően a számos szállodának, étteremnek, masszázsszalonnak és más turisztikai látványosságnak köszönhetően ma már egy nyüzsgő város.

Az építészet a kínai bevándorlók hatását és a portugál esztétikát tükrözi, és érdekes kontrasztot ad a hagyományos thai stílussal. Sétáljon végig Phuket óvárosának sikátorain, ahol szép állapotban megmaradt üzletházak, kínai-portugál kúriák, templomok és szentélyek találhatók, fedezze fel a színes házak egyvelegét. A Thalang út mindkét oldalán elhelyezkedő régi boltok, színes kávézók, éttermek és régi kúriák – egyszerűen lépten-nyomon meg kell állni és muszáj fényképezni!

A város egyéb látnivalói: Phuket Trickeye Múzeum, amely egy interaktív 3D művészeti galéria; Jui Tui kegyhely, amely egy színes kínai templom; Thai Hua Múzeum, amely a kínai bevándorlók kultúráját mutatja be.

Bennfentes tipp: A városnézést a reggeli, késő délutáni vagy esti órákra időzítse, és kerülje a déli hőséget. Kóstolja meg a thai utcai ételeket és a kézműves fagylaltot az óvárosban.
 

Hajózzon a környező szigetekre

Kísértést érez arra, hogy Phuket utazása alatt végig csak a tengerparton feküdjön, és ugyan ki hibáztatná ezért? De hiba lenne kihagyni, hogy megismerje a Phuket körüli lenyűgöző tengeri tájat. Vegyen részt egy hajótúrán, a szervezett túrák a legjobbak, hiszen ez esetben kaphat átfogó képet a legszebb látnivalókról. Például a kilenc órás Phang Nga-öböl kirándulás magában foglalja a híres "James Bond-sziklák" látogatását, a nyolcórás Phuket-Phi Phi-szigetek túra pedig Koh Phi Phi-re és a híres Maya-öböl strandjára vezet, ahol Leonardo DiCaprio „A part” című filmjét forgatták.
 

Búvárkodjon és sznorkelezzen

A Phuket körüli vizek Thaiföld legjobb búvárkodási és sznorkelezési lehetőségeit kínálják, kiváló feltételekkel. A látási viszonyok jók, a víz hőmérséklete pedig 26-30 Celsius-fok között mozog. A színes korallokon és trópusi halakon kívül tengeri teknősöket, manta rájákat és még cetcápákat is láthat.

Sok utazó azért érkezik Thaiföldre, hogy itt szerezze meg a búvártanúsítványát, mert a tanfolyamok itt olcsóbbak, mint más országokban. Néhány búvárcég túrákat szervez Koh Phi Phi-re, a világ egyik legszebb szigetére és más, a környéken található festői helyszínekre. Egy Phuket üdülés kihagyhatatlan programja a víz alatti világ megismerése!
 

Tekintse meg a Nagy Buddhát

A sziget felett, Kata és Chalong között, a Nakkerd-hegy tetején ül a 45 méter magas Phuket Big Buddha, amely a Chalong-öbölre néz, és Phuket városának szinte minden sarkából látható. A fehér jáde márvánnyal borított szobor 2004-ben épült. A szobor lábától csodálatos, 360 fokos panoráma tárul elénk. Ha lehetséges, tiszta napot válasszon a legjobb kilátás érdekében, és reggel általában kevésbé zsúfolt hely. Viszont ha délután érkezik, akkor lenyűgöző képeket készíthet a naplementéről. Ez egy békés hely, ahol lecsendesítheti a lelkét, imazászlók lobognak a szellőben, és kis harangok csilingelnek a háttérben.

Taxival vagy tuk-tukkal lehet feljutni a dombtetőre, de a szoborhoz körülbelül 94 lépcsőfokon gyalog kell felmenni. A szoborhoz vezető úton egy templom mellett halad el, ahol a szerzetesek áldást adnak.

Bennfentes tipp: Ne felejtse el betakarni a vállát és a térdét, mielőtt belép a templomba, és készítsen egy szelfit a híres macskával, amelyet a szobor mögött található.

cikk_0_1000ut-thaifold-phuket-kihagyhatatlan-_latnivaloi-big-buddha.jpg
Kép forrása: https://www.scmp.com

Romantikázzon a James Bond-szigeten, a párok kedvenc helyén

A Phuketbe látogató párok legromatikusabb helyszíne a James Bond-sziget, amelyet valójában Khao Ping Kan szigetnek hívnak. A sziget a Phang Nga-öbölben, a fő szigettől 25 kilométerre északkeletre található, és az 1974-ben forgatott, Az aranypisztolyos férfi című James Bond filmmel vált híressé. Az összes népszerű Phuket túra érinti ezt a szigetet.

Bennfentes tipp: Fotózkodjon a híres sziklával, a legnépszerűbb póz szerint olyan a hatást kelthet, mintha a sziklát a tenyerén tartaná.

cikk_0_1000ut-thaifold-phuket-kihagyhatatlan-_latnivaloi-james-bond_.jpg
Kép forrása: https://gembiratour.com


Kiránduljon a hangulatos Rawai faluba

Ha szeretné megismerni Phuket autentikusabb oldalát, akkor menjen el ebbe a kis faluba a sziget keleti partján, hogy bepillantást nyerjen a mokenek, vagyis a „tengeri cigányok” életmódjába. A mokenek elkötelezettek a saját hitük és szokásaik mellett, vannak, akik a tenger mellett élnek, mások pedig félnomád életet választottak a szárazföldön. A falu férfiai többnyire halászként dolgoznak, és néha tengeri programokat is vezetnek.

A faluban egy kis halászkikötő és egy kis strand van, amelynek partját kókuszpálmák, mocsári tölgyek és halászhajók tarkítják (a Nai Harn Beach az egyik legjobb a környéken). A parton akár bérelhet egy csónakot is, hogy elhajózzon a környékbeli tengeri szigetekre. A falu a tenger gyümölcsei piacáról szintén ismert, ahol a napi friss fogások megvásárolhatók, vagy az egyik helyi étterem el is fogyaszthatók.
 

Túrázzon a Karon kilátóhoz

A Kata Noi strandtól délre található ez a kilátó, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik Phuket három legszebb strandjára (Kata Noi, Kata Yai és Karon Beach), és amely számos túraútvonal népszerű állomása. A kilátóból tekintsen észak felé, a sziget egyik legikonikusabb látványára, ahol egy kicsi mindenből látható, ami festőivé teszi ezt a helyet: smaragdzöld domboldalak, csillogó kék tenger, fehér homokos strandok, és a közeli Koh Pu-sziget.

A kilátót a Kata Noi Beach előtti leágazó úton érheti el délnyugati irányban, a sziget déli csücske felé. Rengeteg parkolóhelyet kialakítottak, italok és harapnivalók is rendelkezésre áll, valamint egy nagy fedett rész, amely bőséges árnyékot biztosít. A kilátó körülbelül 10 perces autóútra található a Kata strandtól és további 10 percre a Nai Harn strandtól.
 

Látogassa meg Phuket legszebb templomát, Wat Chalongot

A Wat Chalong a legnagyobb, legnépszerűbb és vitathatatlanul a legszebb Phuket 29 temploma közül. A templomot 1837-ben építették, a kínaiak elleni lázadás idején a sérült emberek menedékeként szolgált, és két nagy tiszteletnek örvendő szerzetesnek, Luang Pho Chaemnek és Luang Pho Chuangnak szentelték. A komplexum legmagasabb építménye, egy 60 méter magas, háromszintes épület, amely Buddha csontszilánkját rejti, egész évben turisták ezreit, valamint a helyieket is vonzza. A templom egy építészeti remekmű, csodálatos kertekkel, gyönyörű épületekkel és kifinomult falfestményekkel.

A létesítményben való barangolás közben figyelje meg a különböző pózokban ábrázolt, sok arany Buddhát, és ügyeljen arra, hogy tiszteletteljesen öltözködjön, hiszen a látogatók a templomban nem viselhetnek cipőt, a nőknek pedig be kell takarniuk a vállukat és a térdüket.
 

Keresse fel a Gibbon Rehabilitációs Központot és a Bang Pae-vízesést

A Gibbon Rehabilitációs Központ küldetése a gibbonok megmentése, rehabilitációja és visszahelyezése természetes környezetükbe. A létesítmény egy nagyszerű hely arra, hogy többet megtudjon ezekről az intelligens lényekről, és egyben támogassa a központ fontos munkáját. Az állatok közül sokat csecsemőként raboltak el az anyjuktól, és házi kedvenceknek adtak el. A látogatók érintkezése korlátozott a szabadon engedhető állatokkal, de lehet találkozni véglegesen a központban élő állattal.

Amennyiben együtt érez a gibbonokkal, akkor támogathatja a központ fontos munkáját adományozással vagy egy állat szponzorálásával.

Bennfentes tipp: A központ meglátogatása után sétáljon át a buja trópusi erdőn keresztül a Bang Pae vízeséshez, ahol megmártózhat a vízesés alatti, természetes medencékben.

cikk_0_1000ut-thaifold-phuket-kihagyhatatlan-_latnivaloi-gibbon.jpg
Kép forrása: https://planetofhotels.com


Töltsön el néhány órát a Phuket Trickeye Múzeumban

Ha beltéri helyet keres egy különösen forró vagy egy esős napon, akkor a Phuket Trickeye Múzeum meglátogatása egy nagyszerű lehetőség lesz. A Trickeye egy interaktív 3D művészeti galéria és a világ első AR (kiterjesztett valóság) múzeuma. Az AR technológiát alkalmazva izgalmas fényképek és videók készíthetők.

Merüljön el a különböző kiállítások tematikus zónáiban, mozogjon egy kötélen, érintse meg ET-t, másszon fel a falra Pókemberrel, vagy lépjen be egy híres remekműbe. A látogatók egy fahídon állva egy tűzokádó tengeri sárkánnyal találkozhatnak, bálnacápákkal úszhatnak, miközben egy nagy tartályban rekednek, és jégsziklákon ülve még jegesmedvékkel is fotózkodhatnak. Phuket nyaralás közben a Trickeye Múzeumban töltött nap tökéletes lesz az egész család számára!
 

Élvezze a természetet a Sirinat Nemzeti Parkban

A park egy fontos természetvédelmi létesítmény, amely körülbelül 30 kilométerre található Phuket városától. A 90 négyzetkilométernyi területen elhelyezkedő park egy viszonylag érintetlen, 13 kilométeres, gyönyörű, fehér homokos stranddal is rendelkezik. A nemzeti park célja, hogy fenntartsa a természeti erőforrásokat, mint például a tűlevelű erdőket, a mangrove erdőket, a korallzátonyokat és azokat a természetes partszakaszokat, ahol a tengeri teknősök a tojásaikat rakják le.

A Hat Nai Thon Yai és Hat Nai Thon Noi strandok pihenésre és úszásra alkalmasak. A nemzeti park irodája a Hat Nai Yang strandon található, melynek partvonalát tűlevelű fák tarkítják, és ahol egy nagy, gyönyörű korallzátony sznorkelezéssel felfedezhető.

A látogatóknak éjszakánként lehetőségük nyílik tojást rakó tengeri teknősöket megfigyelni a strandon. Ez az időszak novembertől februárig tart. A helyiek járőröznek a strandokon, és segítenek megvédeni a tojásaikat tojó állatokat.
 

Nézze meg a fél Buddha szobrot a Wat Phra Thong templomban

A Wat Phra Thong templomot a sziget egyik legrégebbi templomának tartják. A templom egy hatalmas, fél Buddha szobrot őriz, amely a templom padlójából emelkedik ki. és amely körül számtalan legenda kering. Az egyik hiedelem szerint az 1785-ös invázió során a burmaiak többször is megpróbálták eltávolítani a szobrot, de minden alkalommal, amikor a földbe ástak, darázsrajok repültek fel, ezért végül fel kellett adniuk a tervüket. A szobor földből kiálló részét a falu lakói később arannyal borították be. Egy látogatás nem csak a különleges szobor miatt érdekes, hanem a templomépületek oromzatain és ablakain gyönyörű faragványok is láthatók.

A templom Thalang kerületben található; 7:00 és 17:00 között tart nyitva.

cikk_0_1000ut-thaifold-phuket-kihagyhatatlan-_latnivaloi-arany-buddha.jpg
Kép forrása: https://www.diamondresortphuket.com


Vásároljon a phuketi piacokon

Thaiföld utazás során kötelező program egy piac felkeresése! Phuketen is számos, hangulatos piacot találnak a turisták.

Az egyik a Sunday Walking Street Market, amely Phuket óvárosi részében helyezkedik el, és ahogy a neve is sugallja, ez egy csak vasárnap nyitva tartó piac (délután 4 és 21 óra között). Élénk, fényekkel teli, mozgalmas és hangos – tökéletes szórakozás lesz, ha a hetet egy gyönyörű, régi épületek és kézműves termékeket árusító standok közötti sétával, és ízletes ételeket falatozva szeretnénk befejezni.

A Sai Kor úton található a fedett Banzaan Fresh Market, amely kitűnő hely egzotikus gyümölcsök felfedezésére, zöldségek vásárlására, vagy akár csak egy pohár frissítő kókuszvíz vagy cukornád megkóstolására.

Ha tipikus thai szuvenírekre, érdekességekre vagy olcsó pólókra vágyik, akkor a Phuket Weekend Night Market a megfelelő választás. A Phuket városa mellett található piac jó úti cél egyedi ételek kipróbálására is (például rántott és sült rovar vagy halpogácsa).

cikk_0_1000ut-thaifold-phuket-kihagyhatatlan-_latnivaloi-piac.jpg
Kép forrása: https://au.hotels.com


Találkozzon nagymacskákkal a Tigriskirályságban

A Tigriskirályság, vagyis a Tiger Kingdom Kathuban található, 15 percnyire Patong Beach területétől. Ha szeretne többet megtudni az indokínai nagymacskákról, és szorosabb kapcsolatba akar lépni velük, akkor ez egy kitűnő lehetőség. Ez nem egy hétköznapi állatkert, ugyanis itt a tigriseket tenyésztési és állatorvosi kutatásokhoz tartják menedékben. Az újszülött kölyköktől kezdve a kis, közepes és nagyméretű tigrisek is a park biztonságát élvezik. Életkornak és testmagasságnak megfelelően az állatok megérinthetők, és fotókat is lehet készíteni velük, ám ehhez előzetesen alaposan kezet kell mosni, és be kell tartani a biztonsági szabályokat.

Bennfentes tipp: A Tigriskirályság meglátogatásának legjobb ideje a kora reggeli órákban van, mivel a tigrisek ilyenkor már éberek és energikusak.
 

Egyen egy kitűnő garnélalevest Koh Panyee szigeten

Koh Panyee egy kis szigetközösség, amely egy hagyományos hajóval körülbelül 20 percnyi utazásra található a Surakul mólótól. Ez egy muszlimok által lakott falu, ahol az épületek gólyalábra épültek, és amely egy óriási mészkőszirt lábánál fekszik. A halászfalut két jávai muszlim család létesítette a 18. század végén, és 360 családból mintegy 1600 ember él állandóan a szigeten. A településen minden megtalálható: iskola, rendőrőrs, piac, egészségügyi központ és mecset. A szűkös élettérben a falu minden szegletét sétaúthálózat köti össze, így könnyen bejárható. Ajándéktárgyakat is vásárolhat, és kétségtelenül az egyik legjobb hely Phuketen, ha meg akarja kóstolni a Tom Yam Goong fűszeres savanyú garnélalevest.

Bennfentes tipp: Vegye figyelembe, hogy ez egy muszlim közösség, ezért a nők ne viseljenek rövid szoknyát vagy rövidnadrágot. Éljen át egy víz alatti kalandot az Aquaria Phuketben

Az Aquaria Phuket Thaiföld legnagyobb tengeri akváriuma és Phuket városának egyik legnépszerűbb kikapcsolódási lehetősége, amely hihetetlen víz alatti élményeket kínál. A létesítmény mintegy 300 fajnak és összesen 25 000 állatnak ad otthont. Az akvárium 9 különálló területet foglal magában a különféle élmények megszerzéséhez. A Dél-Kínai-tenger részleg a legnagyobb, ahol több, mint 3,5 millió liter tengervízben 500 faj 100 000 tengeri élőlénye él. A Mystic Forestben kisebb és gigantikus méretű édesvízi halakat lehet megtekinteni. The River Caves területén egy barlang hangulatát mutatják be, patakokkal és huncut vidrákkal, amelyek mindig belopják magukat a vendégek szívébe. Minden részlegen van étkezési lehetőség, ezek közül a leglátványosabb az Andasi étterem, amely a hatalmas akvárium mellett található, és ahol a háttérben úszkáló halak látványa mellett lehet vacsorázni.

cikk_0_1000ut-thaifold-phuket-kihagyhatatlan-_latnivaloi-koh-panyee.jpg
Kép forrása: https://www.thailandmagazine.com

 

Éljen át egy víz alatti kalandot az Aquaria Phuketben

Az Aquaria Phuket Thaiföld legnagyobb tengeri akváriuma és Phuket városának egyik legnépszerűbb kikapcsolódási lehetősége, amely hihetetlen víz alatti élményeket kínál. A létesítmény mintegy 300 fajnak és összesen 25 000 állatnak ad otthont. Az akvárium 9 különálló területet foglal magában a különféle élmények megszerzéséhez. A Dél-Kínai-tenger részleg a legnagyobb, ahol több, mint 3,5 millió liter tengervízben 500 faj 100 000 tengeri élőlénye él. A Mystic Forestben kisebb és gigantikus méretű édesvízi halakat lehet megtekinteni. The River Caves területén egy barlang hangulatát mutatják be, patakokkal és huncut vidrákkal, amelyek mindig belopják magukat a vendégek szívébe. Minden részlegen van étkezési lehetőség, ezek közül a leglátványosabb az Andasi étterem, amely a hatalmas akvárium mellett található, és ahol a háttérben úszkáló halak látványa mellett lehet vacsorázni.


Bartos Szilvia

 


Ha Thaiföld - Phuket üdülést tervez, akkor nálunk megtalálja a legjobb ajánlatokat, de Thaiföld körutazást is örömmel szervezünk Önnek.

Cikkek szűrése

Legújabb cikkek

  • Menni kell! Uganda
  • A baklava diadalmenete
  • Menni kell! Kína - önkéntes
  • Érdekes tények Ománról
  • Menni kell! Kuba - Jégkrém

Legkedveltebb cikkek

  • Zanzibár legjobb strandjai
  • Endrei Judit - A titokzatos Peru 2. rész
  • Endrei Judit - Nagy Péter városa: Szentpétervár 1. rész
  • Aeroflot - Kelet-Európa legnagyobb légitársasága
  • Bosdalafossur - A Feröer-szigetek óceáni vízesése

Ajánlott utazások


Kis létszámú csoport
Norvégia

Az Aurora borealis titkai

5 nap / 4 éj
2025.02.13-2025.02.18
összesen 3 időpontban
710 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Albánia

Albánia legszebb vidékein

8 nap / 7 éj
2024.06.18-2024.06.26
összesen 2 időpontban
470 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Üzbegisztán

A Selyemút nyomán Üzbegisztán

9 nap / 7 éj
2024.08.15-2024.08.24
összesen 5 időpontban
740 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Mianmar (Burma)

Ázsia lelke – A titokzatos Burma

13 nap / 10 éj
-2024.06.08
összesen 0 időpontban
0 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Franciaország

Bordeaux - bor és kultúra

4 nap / 3 éj
-2024.05.30
összesen 0 időpontban
0 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!