Fejléc menü

Cancun legjobb strandjai és utazási tippek
Amikor egy mexikói utazás alkalmával pihen, akkor a legnagyobb kényelemben szeretne lenni. Legyen ez a pihenés akár egy jó könyvvel a tengerparton feküdni, koktélozni, vagy hajnalig bulizni. Ne aggódjon, Cancun strandjai mindezt kínálják! Megtalálja a számítását akkor is, ha csak a tenger morajlását akarja hallani és a nyugágya kényelmét élvezni, vagy ha kifulladásig akar szórakozni.

A Yucatán-félsziget rengeteg érintetlen stranddal rendelkezik. A csendes helyek többségét a turisták kevésbé ismerik, ezért ezek a legjobb utazási célpontok Közép-Amerikában. Cancuntól délre, szinte egészen a belize-i határig, gyönyörű, fehér homokos strandok húzódnak, amelyekre a mexikói utazási ajánlatok a legtöbbször felhívják a figyelmet. Azonban a legjobb strandok Cancun és Tulum között találhatók. A Yucatán keleti partjainál található két sziget, Isla Mujeres és Cozumel, szintén néhány nagyszerű stranddal rendelkezik. Az északi partvidék kevesebb képeslapszerű strandot kínál, és ez a vidék egyelőre még kevésbé fejlett. A nyugati parton szintén hiányoznak a karibi part pálmafái és fehér homokos strandjai.

Az alábbiakban a legszebb strandokat mutatjuk be, amelyeket a mexikói utazási irodák is ajánlanak, illetve néhány hasznos tippet adunk a cancuni utazást keresőknek.

 

 


Utazási tippek

Mitől olyan nagyszerűek a Yucatán-félszigeten található strandok?

A víz karibi kék színű is lehet, de általában gyönyörű zöld vagy mély türkizkék árnyalatú, innen a "Smaragdpart" elnevezés. A homok fehér színű, a minősége kitűnő, és ritkán érződik túl forrónak. Az öböl árapálya nem olyan erős, a víz pedig általában sekély és nyugodt. Mivel a tömegturizmus még nem nagyon érte el a Yucatán rejtett strandjait, így egy forgalmas napon sem igazán túlzsúfoltak. A félsziget strandjai Mexikó legjobb partszakaszai közé tartoznak.

Cancun melyik részén vannak a legjobb strandok?

Ha puha fehér homokra, kristálytiszta kék vízre, árnyas pálmafákra és sok napsütésre vágyakozik, akkor jó hírünk van, mivel Cancun minden strandján megtalálható mindez!
Ha egy mexikói utazás során olyan strandokat keres, ahol sok az ember, rengeteg szórakozási lehetőség adódik és pezsgő éjszakai élet zajlik, akkor a Hotel Zone hosszú keleti széle a jó választás. A mexikói utazási ajánlatok főleg ezekre a partszakaszokra hívják fel a figyelmet. Ezen a területen közvetlenül egymás mellett számos bár, étterem, strandklub, szálloda és üdülőhely található.
Nyugodtabb, lakatlan sziget hangulatú strandokat keres? Ha igen, akkor az északi szélen lévő strandokon találja meg a paradicsomot, olyan helyeken, mint például Playa Tortugas és Playa Langosta. De nem csak az északi részen találhatók csendesebb strandok. A keleti oldalon fekvő Playa Chacmool szintén szuperpihentető strand hírében áll.

Cancun strandjai alkalmasak úszásra?

Cancun legjobb strandjai közül sok kiválóan alkalmas az úszásra - úszóképességtől függően.
A Hotel Zone-félsziget északi szélén a víz nyugodtabb, a strandok pedig sekélyebbek. A kezdő úszók jobban érzik magukat Playa Langosta vagy Playa Tortugas strandjain.
A félsziget északi csücskénél a víz egyre hullámzóbbá válik. A gyengébb úszók vagy kisgyermekes családok számára ez nehézséget jelenthet.
Cancun strandjain a vízi sporteszközök mennyisége megnehezítheti a nyugodt úszást. Playa Maroma rendelkezik a régió legkékebb vizével, és egyébként tökéletes az úszáshoz. Viszont a jet-ski és motorcsónakok népszerűsége miatt a tenger kissé zsúfolt lehet.

Mi az a Riviéra Maya?

A Riviéra Maya elnevezés a Cancuntól délre húzódó tengerparti szakaszra utal. Nincs elfogadott meghatározás arra vonatkozóan, hol ér véget. Egyesek szerint csak Playa del Carmenig tart, mások szerint egészen Punta Allenig. Mindenesetre ezen a partszakaszon végig idilli strandok fekszenek. Egyes strandokon az infrastruktúra még nem eléggé fejlett, de a homok mindenhol fehér, a tenger pedig gyönyörű kék árnyalatban pompázik. Egy mexikói utazás tökéletes kellékei!

Milyen a tenger hőmérséklete?

Mindig ideális! A Karib-tenger, amely Cancunt és Riviéra Maya strandjait öleli körül, viszonylag állandó hőmérsékletű. A víz általában 21° és 30° Celsius fok körüli, az éves átlaghőmérséklete pedig 26° C fok.

El lehet jutni ezekhez a strandokhoz tömegközlekedéssel?

Ezen strandok legtöbbjéhez nehéz tömegközlekedéssel eljutni, ezért érdemes autót bérelni. Kivéve: Playa Chac Mool, a Cancunból érkező buszok közvetlenül a strand mellett állnak meg.

Biztonságosak a cancuni strandok?

Igen, biztonságosak, de mindig tartsa nyitva a szemét! Cancun és Riviéra Maya Mexikó legbiztonságosabb úti céljai közé tartoznak. Ha egy strandklubba megy, akkor a személyzet vigyázni fog a holmijára. Azonban felesleges értéktárgyakat vinnie a strandra. A legjobb tipp, hogy kérje meg a szomszédait, vigyázzanak a holmijaira, amíg úszni megy.

Vannak veszélyes állatok a strandokon?

A Cancun vizeiben élő állatok nem veszélyesek, nyugodtan lehet úszni. Riviéra Maya partjai közelében nincsenek veszélyes állatfajok, nincs cápatámadás, nincsenek medúzarajok és nincsenek tengeri kígyók.

Hol láthatók flamingók a Yucatán-félszigeten?

A leghíresebb helyek, ahol flamingókat lehet látni: Celestun, de Zac-Ha, Laguna Rosada, las Coloradas, Chicxulub és Progreso környéke. A legnagyobb koncentrációt pedig Celestunban látható.

Lehet horgászni a Yucatán partvidékén?

Lehet horgászni Yucatánban. Ha van saját felszerelése, akkor csak menjen ki bármelyik mólóra, és csatlakozzon a helyiekhez, akik szintén horgásznak.

Vannak cenoték a part közelében?

A part mentén van néhány cenote, például El Corchito Progresónál és Elepetén Dzilam de Bravónál, de a legtöbb cenote a szárazföld belsejében található. A cenoték természetes módon kialakult, kútszerű karsztképződményeket. A mészköves felszín beszakadásával keletkeztek, a mélyükben tiszta víz található. A régmúlt időkben természetes vízforrások voltak, manapság a legismertebbeket fürdőzésre használják. Ha van rá lehetősége, akkor fürdőzzön egy cenotéban, mert mexikói utazása feledhetetlen élménye lesz!


Cancun

A mai látogatóknak már nehéz elképzelniük azt, hogy 1970-es évek elején Cancun lakossága mindössze három fő volt. Igen, így van, mindössze három ember élt Cancunban! A kormány a helyet a turizmus növeléséhez ideális célpontként határozta meg, és az elmúlt ötven évben ez a növekedés meg is történt. Cancun ma már legalább annyira város, mint tengerparti üdülőhely, illetve Latin-Amerika egyik legforgalmasabb repülőtere is itt található.

A szállodai övezet strandja valójában egy kis sziget, amely két végén kapcsolódik a szárazföldhöz. Természeti szépségét nem lehet kétségbe vonni. A cancuni tengerpart szinte teljes hosszában, a finom homokos, csodás partszakaszon luxusszállodák fekszenek egymás mellett. A félsziget gerincét egy hosszú autóút, a Paseo Kukulcán képezi. Az út mentén sok diszkó és jó néhány bevásárlóközpont közül lehet választani. Mexikói utazást foglaló vendégek úti célja általában Cancun.

1000 Út tipp:
Hyatt Zilara Cancun 5*
Ha Cancun jó elhelyezkedésű pontján keres szállást, akkor a Hyatt Zilara Cancun (Adults Only) megfelelő lehet, mivel 5 perces autóútra fekszik a Forum By The Sea bevásárlóközponttól, illetve 6 percre a La Isla Mall bevásárlóközponttól. Lazuljon el, és enegedje, hogy a testét és a lelkét is kényeztessék a teljes körű szolgáltatást nyújtó wellnessfürdőben, ahol masszázs, testkezelés és arckezelés is igénybe vehető. Élvezze ki a Hyatt Zilara Cancun kínálta szabadidős létesítményeket és szolgáltatásokat: 2 szabadtéri medence, edzőterem, szauna, ingyenes wifihozzáférés, concierge szolgálat és ajándékbolt/újságosstand.

 

Playa del Carmen

Playa del Carmen egy gyönyörű tengerparttal büszkélkedhet, ahol szintén számtalan bevásárlóközpont, bár, étterem és klub közül lehet választani. Ha egy mexikói utazás alkalmával nappal pihenni, de kora reggelig enni, inni és mulatni szeretne, akkor Playa del Carmen a megfelelő választás!

Csodálatos, hosszú, homokos strandja miatt érkeznek ide a nyaralók. Sok kilométeres partszakaszán a tengervíz nagyon szép azúrkék árnyalatú, a homokföveny pedig finom. Playa del Camermen belvárossal ellentétes vége után már lényegében a szabad természet található, érintetlen partszakasszal. A partok vizei tiszták, de eléggé hullámzók. Csak jó úszóknak ajánlott a mély vízben való fürdőzés.

A vonzó belváros és Playa del Carmen hotelövezetének vége között a legnagyobb távolság csak 30-45 perc gyalogosan. Ráadásul kellemesen, tengerparton sétálva érhető el a belváros. Playa del Carmen kiemelkedő vonzerejét hosszú sétálóutcája, a 5th Avenue jelenti. Rengeteg kávézó, étterem és bár található az út mentén, nagyon hangulatos, és egészen más a légköre, mint Cancun főutcájának.

cikk_0_1000ut-mexiko-cancun-strandok-carmen1.jpg
A kép forrása: https://www.divein.com

 

Playa Tortugas

Cancun belvárosából nyugatra haladva, egy rövid autóútnyi távolságra található Playa Tortugas. Az egyik első strand, amelyik a népszerű Hotel Zone mentén vezető úton található.

A mexikói partvidék ezen nyüzsgő része nagyon népszerű a helyiek körében. Valószínűleg azért, mert komp közlekedik Playa Tortugas és a közeli Isla Mujeres között. Fekvése miatt a tenger áramlása viszonylag gyenge. Ha pihentető fürdőzésre vágyik, anélkül, hogy attól kellene tartania, a nagy hullámok elragadják, akkor ez a megfelelő hely az ön számára. A kristálykék vízben, amely lágyan csapódik a puha fehér homokhoz, rengeteg színes tengeri élőlényt láthat. Ezért Playa Tortuga Cancun egyik legjobb strandja úszók és búvárok számára.

 

Playa Forum

Ez a nyüzsgő partszakasz az egyik legnépszerűbb, és Cancun egyik legjobb strandja a társasági életre vágyóknak. A környéken rengeteg szálloda, bár, klub és étterem található.

Napközben nyugodtan élvezze a napot a szuperpuha homokon. Aztán amint lemegy a nap, bulizzon egész éjjel, mivel az éjszakai élet itt nagyon pezsgő. Akár nappal van, akár éjszaka, ez a strand nagyon forgalmas. Ha csendes, paradicsomi partszakaszt keres, akkor nem itt van a helye.

 

Playa Xcacel

Ha egy különleges mexikói utazási élményt keres, akkor mindenképp Playa Xcacel a jó választás! Főleg, ha az állatvilág különleges példányait, a teknősöket szeretné megfigyelni. Erre viszont akkor lesz lehetősége, ha május és október közé időzíti a látogatását. Ugyanis minden évben ekkor érkeznek a partra ezek a fenséges teremtmények a tengerből. A homok tökéletes puhaságú ahhoz, hogy itt rakják le a tojásaikat. Ez azonban egy rendkívül kényes rituálé a teknősök számára. Ezért Playa Xcacel egy természetvédelmi területen belül helyezkedik el, amely segít megvédeni ezeket a ritka állatokat.

 

Playa Langosta

Playa Langosta az egyik legjobb és egyben az egyik leghosszabb strand a környéken.

Playa Langosta egy népszerű, de mégis csendes partszakasz, amely Cancun északi szélén fekszik. Maga a strand elég hosszú, sekély vízzel. Emiatt ez az egyik legjobb választás kisgyermekes családok számára. A közelben egy játszótér is található, valamint rengeteg családbarát étterem és nyilvános illemhely. Sőt, egy szabadtéri zuhanyzót is kialakítottak, ahol megtisztálkodhat a tengerben való fürdőzés után.

 

Playa Chac Mool

Playa Chac Mool az egyik legjobb strand azok számára, akik kerülik a nyüzsgést.

Csak egy rövid sétára található Playa Forumtól, és a fehér homokos strandok egy eldugott kis gyöngyszeme. Ráadásul könnyű megközelíteni, a Cancunból érkező buszok közvetlenül ennek a napfényben úszó oázisnak a bejáratánál állnak meg. A strand ideális helyszín arra, hogy tábort üssünk, bekrémezzük magunkat, és belemerüljünk egy jó könyvbe. Viszont néha előfordulhat, hogy Playa Forumról a hangosabb, bulizósabb emberek áttévednek erre a partszakaszra.

Az erős hullámok miatt Playa Chac Mool a szörfösök törzshelye. Ha inkább nyugodtabb élményeket keres, akkor csak egy napernyő alól figyelje meg a csodálatos türkizkék hullámokat, ahogy a partra csapódnak.

cikk_0_1000ut-mexiko-cancun-strandok-chacmool.jpg
A kép forrása: https://www.imageprofessionals.com

Playa Maroma

Ha hajlandó egy rövid utazással felkeresni Cancun egyik legjobb strandját, akkor irány Playa Maroma!

Playa Maroma autóval körülbelül 1 óra távolságra fekszik Cancuntól, Playa del Carmen felé. Fantasztikus hely búvárkodásra, a táj a vízszint felett és alatt is gyönyörű, a vízben pedig változatos tengeri élőlények fedezhetők fel.

Az úszóknak ügyelniük kell a vízi járművekre, mivel a parton jet-ski és motorcsónak is bérelhető. Akik a szárazföldön szeretnének maradni, azok közvetlenül a tengerparton találnak néhány éttermet és klubot, ahol enni és inni is lehet, és késő éjszakáig szól a zene.

 

Playa Paraiso

Ha egy olyan tengerpartot képzel el, ahol fehér homokot, pálmafákat, strandkunyhókat, kék hullámokat és egy feledhetetlen naplementét láthat, akkor Playa Paraiso a jó választás!

Nem véletlenül hívják paraisonak, vagyis paradicsomnak, mivel nagyon is megérdemli ezt a címet! Koktélok kókuszdióban, szívószállal és végtelen napozással, búvárkodási lehetőség, függőágyak, nyugágyak, napernyők és néhány strandbár, ha felfrissülésre vágyik - minden, amit csak kívánhat egy mexikói utazás során!

Ha pedig egy kis kultúrát is szeretne ötvözni a strandolással, akkor érdemes a tengerparton fekvő tulumi romokat felkeresnie, mivel ez a fantasztikus látnivaló alig több mint 1,5 kilométerre van a strandtól. Ez a romváros a mexikói utak kihagyhatatlan része – akkor Ön miért hagyná ki?

cikk_0_1000ut-mexiko-cancun-strandok-paraiso.jpg
A kép forrása: https://www.bookaway.com

Playa Akumal

Playa Akumal a természet szerelmeseinek kiváló célpont, különösen a teknősök rajongói számára.

A partszakasz arról híres, hogy a tengerben teknősökkel lehet együtt úszni. Viszont minél korábban érkezzen a strandra, mivel naponta csak 200 embernek engedélyezik ezt a kivételes lehetőséget. Higgye el, a teknősökkel való úszás mexikói utazása feledhetetlen élménye lesz! Ráadásul mivel ezek a csodálatos lények már hozzászoktak az emberekhez, ezért nem ijednek meg, hanem egyszerűen csak elúsznak mellettük.

A teknősökön kívül ez a strand gyönyörű zátonyoknak és lenyűgöző tengeri élővilágnak is otthont ad. Ez az egyik legjobb merülőhely, amelyet a mexikói utazási irodák ajánlanak.

cikk_0_1000ut-mexiko-cancun-strandok-teknos.jpg
A kép forrása: https://thecancunsun.com

Playa Xpu-Ha

A fehér homokkal és türkizkék vízzel büszkélkedő Xpu-Ha az egyik legcsendesebb strand Cancunban. Ez a partszakasz egyike azoknak, amely a helyiek körében népszerű, de még kevés turista látogatja.

Több órát is eltölthet itt, napozással vagy úszással a békés vízben. Ezen kívül különféle vízi sportokat is élvezhet, mivel Xpu-Ha remek hely kajakozáshoz és búvárkodáshoz.

A strand belépődíjas, délelőtt 10 és este 6 óra között van nyitva, és viszonylag gyorsan megtelik. Ezért érkezzen korán, hogy időben biztosíthassa a helyét!

 

Playa Delfines

A Playa Delfinestől, más néven az El Miradortól (a kilátó) lenyűgöző panoráma nyílik a tengerre. A tiszta kék vízre nyíló panorámát kiegészíti a strandon elhelyezett, színes "CANCUN" felirat, amely tökéletes hely fotózkodáshoz.

A strandot majdnem fehér, lágy homok borítja. Rengeteg nádfedeles napernyő szegélyezi a strandot, ha egy kis árnyékra lenne szüksége. Családok számára is ez az egyik legjobb partszakasz Cancunban, mivel a strandon egy kis játszótér is található. Azonban a vízben csak akkor ússzon, amikor úszómesterek is szolgálatban vannak (9-18 óra között), mivel a hullámzás ezen a partszakaszon elég erős lehet.

Ha szünetet szeretne tartani a strandolásban, akkor keresse fel az utca túloldalán található az El Rey maja régészeti lelőhelyet. Mexikói utak ritkán érintik ezt a látnivalót, ezért várhatóan a romváros tömegek nélkül, nyugodtan megtekinthető.

 

Costa Mujeres

Néha összekeverik a közeli Isla Mujeres-szel, de Costa Mujeres valójában egy rejtett gyöngyszem, amely a szárazföldön fekszik. A Cancun szállodai zónától északra fekvő Costa Mujeres egy félsziget, lenyűgöző, érintetlen, fehér homokos strandokkal.

Ezen partok mentén található a Laguna Chacmuchuch, egy sós vizű lagúna, amely tökéletes kitesurfing helyszínként ismert.

Ha egy gyönyörű cancuni strandot szeretne, akkor Isla Blanca egy biztos pont, főleg hétköznap. Hétvégén azonban népszerű a helyiek körében. Ők viszont többnyire a tengerparti klubokban és az éttermekben töltik az idejüket.

Ha erre jár, akkor ne felejtse el megnézni az El Meco maja régészeti lelőhelyet, amely egy egyedi látványosság, és amelyet ritkán látogatnak a turisták.

 

Playa Norte

Playa Norte nem csak Cancun egyik legjobb strandja, hanem a világ egyik legjobbjának is tartják. Áttetsző kék vizével és szikrázóan fehér homokjával nehéz nem beleszeretni ebbe a helybe!

Ez a partszakasz Isla Mujeres szigetén található, de komppal könnyen megközelíthető. A sziget északi oldalán helyezkedik el, és mindössze 10 perc sétára van a komptól. A szigetet a legegyszerűbben golfkocsival lehet bejárni, amelyet a kompkikötő mellett lehet bérelni. A családok Playa Norte-t tiszta, sekély vize, és lassan mélyülő tengerpartja miatt kedvelik, a gyerekek biztonságban játszhatnak a parton, nem kell félniük az áramlástól. A tengerparton nyugágyak és napernyők bérelhetők, de akár egy törülköző is kiteríthető a puha fehér homokon. A tengerparti árusok szuveníreket és ételeket kínálnak, de a számos tengerparti étterem és bár egyikében is lehet étkezni.

Ez a strand különösen szép hely a napfelkelték és a naplementék megfigyeléséhez, amikor az égbolt vibrálóan ragyog a Karib-tenger vize felett.

cikk_0_1000ut-mexiko-cancun-strandok-norte.jpg
A kép forrása: https://vivalatravelista.com


Bartos Szilvia


A legszebb strandok és a legismertebb látnivalók egy helyen! Irodánknál többféle mexikói utazási ajánlat közül is választhat: üdülések Mexikóban és körutazások Mexikóban.

 

Cikkek szűrése

Legújabb cikkek

  • Menni kell! Uganda
  • A baklava diadalmenete
  • Menni kell! Kína - önkéntes
  • Érdekes tények Ománról
  • Menni kell! Kuba - Jégkrém

Legkedveltebb cikkek

  • Zanzibár legjobb strandjai
  • Endrei Judit - A titokzatos Peru 2. rész
  • Endrei Judit - Nagy Péter városa: Szentpétervár 1. rész
  • Aeroflot - Kelet-Európa legnagyobb légitársasága
  • Bosdalafossur - A Feröer-szigetek óceáni vízesése

Ajánlott utazások


Kis létszámú csoport
Norvégia

Az Aurora borealis titkai

5 nap / 4 éj
2025.02.13-2025.02.18
összesen 3 időpontban
710 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Albánia

Albánia legszebb vidékein

8 nap / 7 éj
2024.06.18-2024.06.26
összesen 2 időpontban
470 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Üzbegisztán

A Selyemút nyomán Üzbegisztán

9 nap / 7 éj
2024.05.23-2024.06.01
összesen 6 időpontban
740 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Mianmar (Burma)

Ázsia lelke – A titokzatos Burma

13 nap / 10 éj
-2024.06.03
összesen 0 időpontban
0 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Franciaország

Bordeaux - bor és kultúra

4 nap / 3 éj
-2024.05.25
összesen 0 időpontban
0 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!