Fejléc menü

Best of Dubai - 3. rész


 

21. Kite Beach
A 14 km hosszan elnyúló Kite Beach Dubai egyik legjobb szabadstrandjai közé tartozik. Az Umm Suqeim strand egy része, az északi végéhez esik közel. Széles, sekélyen mélyülő part, ahol kajakot és SUP-ot is lehet bérelni. Mivel elég jó a széljárás, ezért a kiteszörfösök és a sárkányrepülők körében népszerű. A partrész közkedvelt az ínyencek körében is, mivel napközben és este remek street food ételeket kínáló büfékocsik gyülekeznek a tengerpart mentén, de ezen kívül kis éttermek és kávézók is sorakoznak egymás után. Ráadásul mesés kilátás nyílik Dubai egyik legikonikusabb épületére, a vitorlát formázó Burj Al Arabra.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6192_kite_beach_cover_13_10.jpgKép forrása: www.bayut.com

22. At the Top Sky kilátó
Az At the Top Sky (vagyis magyarul: az égben, a csúcson) kilátó jól példázza, hogy Dubaiban mindenben az ég felé, és a csúcsra törekednek! A világ legmagasabban lévő kilátója a világ legmagasabb épületének számító Burdzs Kalifa tetején található, 555 méterrel a talajszint felett. Elképesztő, 10 méter/másodperc sebességgel haladva a lifttel, körülbelül 1 percbe telik, amíg feljut a kilátóba, ahonnan lélegzetelállító a kilátás nyílik Dubaira. A lenyűgöző, padlótól a mennyezetig érő ablakok és a kültéri terasz tovább fokozzák a túra élményét.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6194_sky_views_dubai_3_1024x768.jpgKép forrása: www.timeoutdubai.com

23. Pier 7
A Dubai Marina szívében található Pier 7 egy jellegzetes, körkörös épület, amelyben 7 különféle konyhát kínáló, fantasztikus fine dining étterem található. Akár brit kocsmára vágyik, akár perui különlegességeket keres, a Pier 7 éttermeiben ízletes ételeket talál a világ különböző tájairól. Minden emelet egy új kalandot kínál a kulináris művészetekben, az étkezők pedig választhatnak, hogy zárt térben étkezzenek, vagy egyedülálló, szabadtéri étkezési élményt éljenek át a dubai kikötőre és az Arab-öbölre nyíló lenyűgöző kilátással.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6189_e9e3ede2_dc89_4157_a8e5_7e875021338e.jpgKép forrása: www.dubaireview.ae

24. Dubai Festival City Mall
A Dubai Festival City Mall Dubai egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontja, több mint 400 luxus nemzetközi és helyi márkákat árusító üzlettel, 90 helyi és nemzetközi ételeket kínáló étteremmel és kávézóval. A bevásárlóközpont számos éttermében szabadtéri ülőhelyek is találhatók, így miközben a látogatók finom ételeket fogyasztanak, csodálatos kilátásuk nyílik a Dubai Creekre. A bevásárlóközpont népszerű az esti órákban zajló fényjátéka és az Imagine nevű táncoló szökőkútja miatt, illetve a déli öblében található a világ legnagyobb óriáskereke, az Ain Dubai.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6187_dubai_festival_city7_1536x863.jpgKép forrása: www.dubaict.com

25. Bur Dubai Abra kikötő
A jellegzetes kinézetű és formájú abra egy hagyományos, kis kompszerű csónak. Az abra szó jelentése: „átkelni". Ezek a csónakok a Dubai Creek két partja között szállítják az utasokat. A nap folyamán néhány percenként közlekednek négy állomás között a Dubai Creek mentén. Az első útvonal a Deira Old Souk Abra állomástól (a Fűszerpiac közelében) a Bur Dubai Abra állomásig (a Textilpiactól nyugatra) megy. A második, sokkal forgalmasabb útvonal az Al Sabkha Abra állomástól (a Baniyas tértől délnyugatra) folyamatosan jár a Dubai Old Souk Abra állomásig. A menetdíj nagyon olcsó, az utazás csak pár perc, ám mégis nagy élményt nyújt.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6184_ezgif.com_gif_maker3.jpgKép forrása: www.visitdubai.com

26. The Green Planet
A The Green Planet (a zöld bolygó) egy oázis Dubai sivatagában, egy biokupola alatti dzsungel és állatkert, amely 5500 négyzetméteren kb. 3000 növénynek és állatnak ad otthont. Denevérek repkednek a levegőben, állatok sétálgatnak, piranhák úsznak a víz alatt és lomha lajhárok lógnak a fákon – egy igazi kaland kicsiknek és felnőtteknek egyaránt! A Green Planet egyik leglátványosabb eleme a világ legnagyobb, ember alkotta fája. A kupola alatti vízesés párával tölti meg a levegőt, és fenntartja a trópusi légkört. A 9 és 16 év közötti gyerekek egy napra akár állatkerti gondozók is lehetnek, etethetik és gondozhatják az állatokat.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6195_ezgif.com_gif_maker4.jpg Kép forrása: www.nationalgeographic.com

27. Dubai Parks and Resorts
Három tematikus vidámparkjával és egy vízividámparkjával a Dubai Parks and Resorts izgalmas élmények végtelen sorát kínálja. A Motiongate Dubaiban, a Bollywood Parks Dubaiban, a Legoland Dubaiban és a Legoland Water Parkban több, mint 100 bel- és kültéri túrát és látnivalót fedezhetnek fel a látogatók. A vidámparkokat a Riverland Dubai köti össze, ahol további szórakozási és étkezési lehetőségek találhatók különböző nemzetek konyháival és csodálatos kilátással. Családok és párok számára is ideális időtöltés.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6188_dubai_parks_1_1_1.jpgKép forrása: www.cumming-group.com

28. City Walk
Dubai egyik legizgalmasabb városi negyede, a 13.000 négyzetméteren elterülő City Walk. A Burj Khalifa metrómegállótól kb. 15 perc sétányira fekszik, európai stílusú, gyalogos sugárutak, elegáns, designer üzletek, szabadtéri éttermek és kávézók, illetve gyönyörűen kialakított, vízi attrakciókkal tarkított, kültéri terek jellemzik. Dubaira jellemző módon, a City Walk az étkezés, a vásárlás és a szórakozás dinamikus kombinációja. Területén található a The Green Planet biokupola is. Még azok számára is megér egy sétát, akik csak nézelődni szeretnének.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6190_endpoint_dubai_city_walk_wayfinding.jpgKép forrása: www.weareendpoint.com

29. Ibn Battuta Mall
Ibn Battuta Mall Dubai a világ egyik legnagyobb tematikus bevásárlóközpontja. A híres, berber származású muszlim tudós és felfedező, Ibn Battuta után elnevezett bevásárlóközpontot 6 különböző területre osztották, amelyek az általa felfedezett országok kultúráját és építészetét utánozzák. Noha a bevásárlóközpontban nincs hiány látnivalókból, minden területen az adott országra jellemző látványosság található. A perzsa udvar egy csodálatos, kézzel festett kupolával rendelkezik, piramisok vannak az egyiptomi udvarban, egy oroszlános szökőkút áll az andalúziai udvarban, Tunézia udvarán stukkó homlokzatokat alakítottak ki, a kínai udvarban kalózok és elsüllyedt hajók láthatók, míg az indiai udvarban minden óra elmúlását sárkányokkal ünneplik.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6191_img_6652_copy.jpgKép forrása: www. hellosihui.com

30. Dubai Múzeum (Al Fahidi erőd)
Dubai legrégebbi, ma is álló építménye, az Al-Fahidi erőd. Az 1700-as évekből fennmaradt építmény korábban erődként funkcionált, ma már viszont egy apró, de annál érdekesebb múzeumot alakítottak ki benne. A Dubai Múzeum különböző kiállítási tárgyakkal mutatja be a város múltját és a terület régi lakóinak életét. Szinte mindent megtudható itt arról, hogy miként éltek errefelé a halászok és a kereskedők. Vannak itt régi dhow-k (helyi halászhajók) másolatai, egykori házak és öltözetek, amelyek által megtudható, miként és hogyan éltek itt az emberek. A fegyverek és hangszerek kedvelői sem fognak unatkozni, mert ezekből is szép gyűjteménye van a múzeumnak.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6186_dubaimuseum_fevredream_5b5652c146e0fb003704f7b2.jpgKép forrása: www.tripsavvy.com

Bartos Szilvia

Cikkek szűrése

Legújabb cikkek

  • Menni kell! Uganda
  • A baklava diadalmenete
  • Menni kell! Kína - önkéntes
  • Érdekes tények Ománról
  • Menni kell! Kuba - Jégkrém

Legkedveltebb cikkek

  • Zanzibár legjobb strandjai
  • Endrei Judit - A titokzatos Peru 2. rész
  • Endrei Judit - Nagy Péter városa: Szentpétervár 1. rész
  • Aeroflot - Kelet-Európa legnagyobb légitársasága
  • Bosdalafossur - A Feröer-szigetek óceáni vízesése

Ajánlott utazások


Kis létszámú csoport
Norvégia

Az Aurora borealis titkai

5 nap / 4 éj
2025.02.13-2025.02.18
összesen 3 időpontban
710 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Albánia

Albánia legszebb vidékein

8 nap / 7 éj
2024.06.18-2024.06.26
összesen 2 időpontban
470 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Üzbegisztán

A Selyemút nyomán Üzbegisztán

9 nap / 7 éj
2024.08.15-2024.08.24
összesen 5 időpontban
740 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Mianmar (Burma)

Ázsia lelke – A titokzatos Burma

13 nap / 10 éj
-2024.06.08
összesen 0 időpontban
0 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Franciaország

Bordeaux - bor és kultúra

4 nap / 3 éj
-2024.05.30
összesen 0 időpontban
0 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!