Fejléc menü

Best of Dubai - 1. rész


 

1. Burdzs Kalifa

Dubaiban található a jelenleg a világ legmagasabb épületének számító Burdzs Kalifa (828 méter magas). A hatalmas toronyban egy hotel, luxuslakások, irodák, étterem és kilátók kerültek kialakításra. Belépődíj ellenében látogatható, a 123. és a 124. emeleten lévő kilátó a Dubaiba látogatók egyik legnépszerűbb attrakciója.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6093_6_40.jpg

2. Dubai Fountain

A Burdzs Kalifa és a Dubai Mall közvetlen közelében található a világ legnagyszerűbben megtervezett koreográfiájú szökőkútja. A fényjáték rendkívül sok látogatót vonz, a látványosság megtekinthető közvetlen közelből, vagy például egy vacsora mellett a Dubai Mall éttermének erre szolgáló részéből is. A szökőkutak fényjátéka talán az esti díszkivilágításban a leglátványosabb, érdemes a tó mellett kialakított sétányon egy padon ülve megcsodálni az előadást.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6092_9_37.jpg

3. Dubai Mall
Dubai legnagyobb bevásárlóközpontja a Dubai Mall, ahol a legnagyobb világmárkák képviseletik magukat. Az 1200 üzleten kívül rengeteg szórakozási lehetőséget kínálnak, ezek közül az egyik legnépszerűbb a Dubai Aquarium & Underwater Zoo.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6091_10_35.jpg

4. Dubai Miracle Garden

A Dubai „Varázs Kertben" több millió tő virágot művészien rendeztek el, amelyeket november közepétől május közepéig lehet megcsodálni. A parkban a gyerekeket mesefigurákat és minivárakat formázó kompozíciók, szabadtéri játszóház, és trambulinpark várja, míg a felnőtteket pihenő lugasok, függőágyak, kávézók és éttermek.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6090_11_32.jpg

5. Global Village

Ez a „Világfalu" Dubai külterületén található, 25 pavilonja 75 országot mutat be. A különböző országok pavilonjai az adott ország stílusában épültek fel. A létesítmény egyben egy élménypark és bevásárlóhely, ahol gyerekek és felnőttek is jól szórakozhatnak. Legfőbb attrakciók: vidámpark, kulturális előadások, cirkusz, nemzetek ételei.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6089_12_31.jpg

6. Dubai Frame

Az óváros és a modern Dubai határán álló Dubai Frame, a világ legmagasabb képkerete, amely egyben egy kilátó, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a városra. Felső részében egy üvegpadlón sétálva láthatjuk a lábunk alatt elterülő Dubai-t, sőt még a külső lift is üveges, ezáltal menet közben is fantasztikus a kilátás.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6096_13_26.jpg

7. Atlantis Aquaventure Waterpark

A "pálmaszigeten", vagyis az Atlantis The Palm szállodaközpont területén található Aquaventure Waterpark 17 hektáron terül el, számos rekorder csúszdával és látványossággal, továbbá egy privát stranddal várja a látogatókat. Többek között az egyik különleges attrakciója, hogy úgy tervezték, soha ne kelljen kimennie a vízből annak, aki ki akarja próbálni az összes vízicsúszdát. A régió és egyben Dubai legjobb és legmodernebb víziparkja, például a Poseidon, és a Neptunus toronyból induló csúszdák magasság és gyorsaság tekintetében a világ legjobbjai közé tartoznak.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6097_14_22.jpg

8. La Mer

Dubai egyik legújabb szabadstrandja, amely biztonságos és sokoldalú tengerparti élményt kínál vízi sportokkal, valamint tengerparti vásárlási- és étkezési lehetőségekkel. Egyrészt gyönyörű homokos strandja van, másrészt egy szabadtéri bevásárlóközpont is rendelkezésre áll, üzletek és éttermek széles választékával. A strand kiváló hely a vízi sportokhoz, mivel egy öbölben található, ezért a víz csendes és nincsenek nagy hullámok. Motoros és nem motorizált sportszerek széles választékát kínálják, még Flyboarding-ozni is lehet, ami egy vízsugárral a magasba repíti a legbátrabbakat.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6098_15_19.jpg

9. Burj Al Arab

A Burj Al Arab, vagyis az „Arabok tornya", Dubai egyik ikonikus látnivalója, amelyet egy mesterséges szigetre építettek, és amely egy dagadó vitorlát formáz. Az épület világ egyetlen hétcsillagos hotelje, lakosztályaiban a világ magas rangú személyiségei és uralkodó családok tagjai vendégeskednek, és bár a lakosztályokat csak a szállóvendégek élvezhetik, de a hotel több része is nyilvános, így éttermei is, az Al Muntaha étterem 200 méter magasan került kialakításra, ahonnan csodás panoráma nyílik az öböl vízére.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6094_5_39.jpg

10. Ski Dubai

A Ski Dubait a Mall of the Emirates területén alakították ki. A 85 méter magas épületben állandó, -4 Celsius fok van. Az alpesi jellegű pályák mentén hangulatos faházak és éttermek találhatók. Itt hozták létre a világ első fedett fekete lejtőjét. A létesítmény különösen a gyermekes családok körében népszerű dubai program, de akik nem tudnak síelni, azok számára is érdekes lehetőségeket kínál: sífutás, snowboardozás, tobogánozás, szánkózás, hegymászás, jégbarlang, hegymászótornyok, kettős nyomvonalú bobpályák, szánkópályák, lökhárítós autók, játszótér.

A látványosság honlapja ITT érhető el.

cikk_6095_16_20.jpg


Bartos Szilvia

Cikkek szűrése

Legújabb cikkek

  • Menni kell! Uganda
  • A baklava diadalmenete
  • Menni kell! Kína - önkéntes
  • Érdekes tények Ománról
  • Menni kell! Kuba - Jégkrém

Legkedveltebb cikkek

  • Zanzibár legjobb strandjai
  • Endrei Judit - A titokzatos Peru 2. rész
  • Endrei Judit - Nagy Péter városa: Szentpétervár 1. rész
  • Aeroflot - Kelet-Európa legnagyobb légitársasága
  • Bosdalafossur - A Feröer-szigetek óceáni vízesése

Ajánlott utazások


Kis létszámú csoport
Norvégia

Az Aurora borealis titkai

5 nap / 4 éj
2025.02.13-2025.02.18
összesen 3 időpontban
710 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Albánia

Albánia legszebb vidékein

8 nap / 7 éj
2024.06.18-2024.06.26
összesen 2 időpontban
470 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Üzbegisztán

A Selyemút nyomán Üzbegisztán

9 nap / 7 éj
2024.08.15-2024.08.24
összesen 5 időpontban
740 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Mianmar (Burma)

Ázsia lelke – A titokzatos Burma

13 nap / 10 éj
-2024.06.08
összesen 0 időpontban
0 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Franciaország

Bordeaux - bor és kultúra

4 nap / 3 éj
-2024.05.30
összesen 0 időpontban
0 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!