Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással; a helyszínen helyi közlekedéssel és bérelt busszal
Elhelyezés:
4*-os szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban
Ellátás:
reggeli

Miért ez az út?

New York City - egy különleges város rengeteg mondanivalóval. A Nagy Alma kulturális-művészeti vonatkozásait, különlegességeit fedezzük fel ezen az úton, bennfentes idegenvezetéssel. Nem csak a kötelező látnivalókhoz, múzeumokba és galériákba jutunk el, hanem olyan helyekre is, melyeket leginkább New York lakói vagy a várost igazán jól ismerők látogatnak. Melyek távolabb esnek a turisták megszokott vonulási útvonalától, de legalább annyira érdekesek, sőt! Mesélő városrészek, nagyszerű történetek, gazdag múzeumok, inspiráló helyszínek, rejtett kincsek nyomába eredünk, hogy valódi, minőségi időként éljük meg New York-i napjainkat  – ahogyan utazni igazán érdemes!

Novemberi utunk kiegészül a város ünnepi fényeivel, különleges hangulatra és látnivalókra számítsanak!

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – New York City

Elutazás európai átszállással New York City-be. Éjszaka Manhattanben.

2. nap: New York City: a sokszínűség nyomában

Mi tette ezt a várost azzá, ami? A bevándorlók nyomába eredünk: városrészek és történelmi események kapcsolatát fejtjük fel. A Kínai negyed, Little Italy és a Keresztapa kultikus pontjai, a házak, ahol az első bevándorlócsoportok éltek, Brooklyn zárt haszid közössége, szimbólumok, a város keletkezéstörténete sok manhattani helyszínnel és egy titkos meglepetés-megállóval. Másképp, nem a tömegbe olvadva. Majd a Wall Street és az egykori World Trade Center környéke következik. Este választhat a Broadway és az élőzenés jazzklubok kínálatából.

3. nap: New York City: mindig magasabbra!

A város sziluettjének történetét ismerhetjük meg: építészeti séta a felhőkarcolók nyomán. Hogyan laktak régen és most? Mi a titka a Vasalóháznak? Hogy készült a híres építőmunkások fotója? Hogyan tűnik el a szemünk előtt az a New York City, amit a filmekből ismerünk? Csak itt jellemző, rejtett titkok, finom falatok, piacok, közösségi megoldások és egy minden ízében mai, kortárs múzeum. Építészet- és épülettörténeti barangolás Belső-Manhattanben. (Empire State Building, Rockefeller Center, Chrysler Building, Grand Central, Bryant Park és környéke, One Summit Vanderbilt, High Line, a legnevesebb kortárs építészek munkái, melyek meghatározzák a mai városképet. Fakultatív steakvacsora és séta a Times Square-en.

4. nap: New Yorker

Mit jelent New York-i polgárnak lenni? Mennyibe kerül a város legolcsóbb és legdrágább bérleménye? Art déco és Beaux-Arts minden mennyiségben. Nagyvilági elemek keverednek ezen a napon a latinók, afroamerikaiak, kelet-európaiak sikertörténeteivel. Az Ötödik sugárút mágnásai, műgyűjtők és zárt közösségek, a város legmagasabb és legdrágább lakásai, a luxusingatlan, melyet egy magyar származású építész álma, Sting és Leonard Bernstein otthona. Séta a Central Parkban, majd fakultatív, vezetett látogatás a Museum’s Mile meghatározó múzeumában. Aki szeretné, önállóan, biciklivel is felfedezheti a Central Parkot, vagy részt vehet egy hajótúrán a Szabadság-szoborhoz.

5-6. nap: New York City - Budapest

Délelőtt még néhány értékes, szabad órát eltöltünk a városban, mely valószínűleg ekkorra már a szívünkhöz nőtt - hogy különleges energiáival feltöltődve, inspirációit hazacsempészve megérkezzünk európai átszállással Budapestre.


Intenzív és nagyon sok információval, összefüggésekkel teli utazást ígérünk.

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Air France, KLM, Delta

Budapest – Párizs: 12:50 – 15:15
Párizs – New York City: 18:30 – 20:40

New York City  - Amszterdam: 19:40 – 09:15+
Amszterdam – Budapest: 11:25 – 13:20

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.                                                                               

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.


Utazás AIRFRANCE vagy KLM járattal

A nemzetközi járatokon maximum 23 kg lehet a poggyász súlya,  háromdimenziós mérete maximum 158 cm (szélesség + magasság + mélység). A fedélzetre 1 db 55x35x25 cm kézipoggyász és egy kis női vagy laptop táska (40x30x15 cm) vihető fel, melyek súlya összesen maximum 12 kg lehet.

Forrás/ további információ: AIRFRANCE vagy KLM

 

 


Utazás Delta Airlines járattal

A Delta Airlines  járatain 23 kg-os lehet a feladott poggyász súlya, mérete, három dimenziós mérete pedig nem haladhatja meg a 158 cm-tert . A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel (56 cm x 35 cm x 23 cm méretben).  A fedélzeten a kézipoggyásznak be kell férnie a poggyásztartóba vagy az ülés alá.

 

 


Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 


 

Jelenlegi beutazási feltételek

A biometrikus azonosító tárolására alkalmas (bordó) útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok turista és üzleti célból vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba, maximum 90 napos tartózkodásra, az elektronikus beutazási engedély (ESTA) előzetes kiváltásával, mivel ennek hiánya minden esetben a beléptetés megtagadásához és visszafordításhoz vezet. Ez nemcsak a beutazásra, de a repülőtéri tranzitra is érvényes!

A következő személyek ESTA-val nem jogosultak belépni az Egyesült Államokba, esetükben a tartózkodás céljának megfelelő vízum igénylésére van szükség:

 • a vízummentességi programban részt vevő államok azon polgárai, akik 2011. március 1 után Irakba, Iránba, Jemenbe, Koreai Népi Demokratikus Köztársaságba (Észak-Korea), Líbiába, Szíriába, Szomáliába vagy Szudánba utaztak.
 • 2021. január 12. után Kubában jártak.

Ezen kívül figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, azon ESTA kérelmezők esetében, akik Magyarország államhatárain kívül születtek, az ESTA-rendszer a születési hely alapján automatikusan vízumkérelem benyújtására hívja fel az elektronikus beutazási engedélyt igénylő magyar állampolgárokat.

Az útlevél érvényessége legalább az USA-ban való tartózkodás időtartamára szóljon. Ezzel kapcsolatos bővebb angol nyelvű információt itt lehet találni. Mindazonáltal az esetleges kellemetlenségeket elkerülendő, mindenképpen tanácsos úgy utazni, hogy az útlevél érvényessége legalább egy hónappal meghaladja az USA-ból való kilépés időpontját. Ez megfelel a budapesti USA-nagykövetség ajánlásának is. 


Hazautazás Magyarországra

2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt:  http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!


COVID-19 szabályozás

2023. május 11-én megszűnt a koronavírus járvány miatt 2020. január 31-én bevezetett közegészségügyi vészhelyzet az Egyesült Államokban, ezzel véget ért a nemzetközi beutazásokra vonatkozó, Covid-védőoltás igazolására vonatkozó követelmény is. Így 2023. május 12-től korlátozásmentesen, vakcinaigazolás nélkül is be lehet utazni az USA-ba külföldiként (nem szükséges a „fully vaccinated” státusz megléte és igazolása). 

 

 


Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.
Azok a megvásárlást követően lemondás esetén már nem visszatéríthetők.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.
 

Ismerje meg New Yorkot a karácsonyi időszakban!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.11.26 - 2024.12.01
6 nap / 4 éj
899 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 232.300 Ft)
 • a szállást 4*-os szállodában, kétágyas szobákban
 • a reggelis ellátást
 • a megadott programokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • az ESTA engedély díját
  17 000 Ft
 • a belépőjegyeket
  (helyszínen fizetendő)
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár

 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Hawaii pillanatok - Waikíkí Beach

Waikíkí Beach a hula tánc, a fehér homokos strandok, a pálmaligetek, a luxusüzletek, az égbe nyúló szállodasorok és az amerikai világvárosi hangulatok ötvözete.

Elolvasom ››

Dineega - Alaszkai jávor

A jávorszarvas számos alfaját megkülönbözteti a szakirodalom, s minden, a szarvasok iránt érdeklődő olvasó hallotta, hogy az alaszkai jávor kiemelkedik a többiek közül.

Elolvasom ››

Iditarod - Földünk utolsó Nagy Versenye

Az észak palánkvárosainak lakói a huskyk kezébe (mancsába) helyezték a sorsukat. Ezeknek a szánhúzóknak állít élő emléket az Iditarod.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Amerikai Egyesült Államok

USA Nyugati part

13 nap / 11 éj
2024.10.28
összesen 1 időpontban
1 990 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Mongólia

Mongólia az örökkön kék égbolt nomád birodalma

9 nap / 7 éj
2024.07.24
összesen 1 időpontban
1 335 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Ausztria

1000 ART - Hundertwasser nyomában

1 nap / 0 éj
2024.08.03
összesen 1 időpontban
33 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Németország

Észak-Németország: Hanza-városok a két tenger partján

8 nap / 7 éj
2024.07.31
összesen 1 időpontban
740 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!