Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással; a helyszínen autóbusszal és vonattal
Elhelyezés:
helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás:
félpanzió (reggeli és vacsora)

Miért ez az út?

1. Mert ez az út akár a „legkülönlegesebb látnivalók” útja nevet is viselhetné, hiszen annyi szépség, élő és élettelen természeti csodát fogunk megnézni, hogy minden napra jut akár több is.

2. Utunk kínai része Szecsuán tartományban halad majd, az igazi szecsuáni konyhára jellemző ízeket itt lehet kipróbálni. Feltétlen kóstolja meg a híres szecsuáni tüzes üstben készült ételeket!

3. Nézze meg a Jokhang templomban lévő zarándokokat, akik az óramutató járásával megegyező irányban köröznek a templom körül.

4. Tibetről mindenki fejében élnek csodálatos képek, amelyeket a valóság túlszárnyal. Nem mindennapi élmény, hogy egyszerre lehetünk a jelenben és a múltban, és amikor lehetőséget kapunk bepillantani a kolostorok lakóinak életébe, a templomok felett magasodó hegyek látványa lélegzetelállító.

 

 

 

Garantált indulás

Minden időpont garantált indulás!

Kis létszámú csoport

Kislétszámú csoport, max. 20 fő

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest - Chengdu

Elutazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Chengduba.  

2. nap: Chengdu

Érkezés után transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabad program. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Chengduban (2 éj).

3. nap: Chengdu – Leshan hegység – Chengdu

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk a Leshan hegységbe. A három folyó találkozásánál  (Min yiang-Dadu-Quingyi) található óriás Buddha szobrot nézzük meg (Fontos: a szoborhoz lépcsőkön lehet feljutni, elég meredek). A szobor Kína, és a világ legnagyobb Buddha szobra. Annak idején isz. 713-ban kezdték kifaragni, hogy a hajósoknak, vízen járóknak nyújtson védelmet. Megnézzük még a Mahao sírmúzeumot is, majd visszautazunk Chengduba. Vacsora egy helyi étteremben.

4. nap: Chengdu – Lijiang

Reggeli után megnézzük a világhírű Panda Kutató Központot. A pandák itt eredeti élőhelyükhöz hasonló körülmények között élnek, szaporodnak, a központ munkája nagyban hozzájárul a faj fennmaradásához és ismertségéhez. Következő programunk a Wenshu kolostor lesz, majd megnézzük a Kuanzhai hutongot, az épen maradt régi, eredeti hangulatú városrészt. Korai vacsora, majd transzfer a repülőtérre, utazás Lijiangba, mely kb. 2400 magasan fekvő, sokszínű kultúrájáról híres városa Kínának. Szállás Liljiangban (2 éj). 

5. nap:  Lijiang

Reggeli után Lijiang óvárosával ismerkedünk, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Felkeressük a Dongba Kulturális Múzeumot. A kb.300.000 fős Naxi kisebbség régen a tibeti hegyvidékről vándorolt ide, megőrizve színes népviseletét, nyelvét, írását, ennek állít emléket a múzeum is. Ezután az Elefánt hegy lábánál található Fekete Sárkány-tóhoz utazunk. Vacsora egy helyi étteremben.

6. nap: Lijiang - Kunming

Reggeli után indulunk a világ legszebb és legmélyebb kanyonjának megtekintésére az Ugró tigris kanyonba. Majd felkeressük a Jangce folyó első kanyarulatánál lévő Shigu (Kődob) várost is. Ebéd egy helyi étteremben, majd transzfer a vonatállomásra, és a "puskagolyó" expresszel utazunk Kunmingba. Szállás Kunmingban (2 éj).  

7. nap: Kunming

Reggeli után körutazásunk egyik különleges látványosságának felfedezésére indulunk a Kőerdőbe. A Dél-kínai karszt legszebb látványossága a kőerdő, ahol számtalan különleges sziklaformációval, alakzattal, látványos képződménnyel találkozhatunk. Vacsora egy helyi étteremben.

8. nap: Kunming  - Lhásza

Reggel repülünk Lhászába. Érkezés után transzfer a szállodába, a nap további része a pihenésé akklimatizációé. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Lhászában (3 éj).

9. nap: Lhásza

Reggeli után kezdjük ismerkedésünket Lhászával. Első látványosságunk a Drepung, Rizshalom kolostor, a világ régen legnagyobb, kb. 10.000 szerzetesnek otthont adó kolostora. Megnézzük majd a Norbulingka palotát, a dalai lámák egykori nyári rezidenciáját is. A következő megállónk, az évszázadok óta híres zarándokhely a Barkhor bazár közelében lévő Jokhang templom és kolostor. Vacsora egy helyi étteremben.

10 nap: Lhásza

A mai napon Tibet legismertebb épületegyüttesét, a 13 emeletes Potala palotát keressük fel, amely a Vörös hegy tetejére épült. A dalai lámák egykori rezidenciája ma múzeum, és naponta limitált számban fogad látogatókat és zarándokokat. Mai második látnivalónk a „Kegyes Zápor”, más néven Sera kolostor. Itt a boncok, a szerzetesek és tanoncok, vitáit teológiai fejtegetéseit, egyfajta vetélkedését nézhetjük meg. Vacsora egy helyi étteremben.

11. nap: Lhásza – Gyantse – Shigatze

Reggeli után utazunk Gyantsén keresztül Shigatsébe. Útközben megállunk a Yamdrok-tónál, amely egyike a három tibeti szent tónak. Továbbutazva Gyantse a következő megállónk helyszíne, ahol megnézzük a Karola gleccsert és a Palcso kolostort, mely különlegessége a 34 m magas Kumbum sztupa. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Shigatzében (1 éj).

12. nap: Shigatze – Lhásza

Reggel megnézzük a pancsen lámák – a dalai láma utáni legnagyobb méltóság – palotáját a Drolma hegy előtt álló Tashilungpo kolostort. A kolostor Jampa szentélyében található az eljövendő Jampa Buddha 26 méter magas arany képmása. A program végeztével utazunk vissza Lhászába. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Lhászában (1 éj).

13-14. nap: Lhásza – Chengdu – Budapest

Reggeli után szabadidő Lhászában. Utazás repülővel Chengduba, majd éjjel továbbutazás Dohán keresztül Budapestre. Éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre a 14. napon a menetrend szerint.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Leshani óriás Buddha
 • Lijiang óvárosa
 • Potala Palota

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat):

Qatar Airways

Május 6. Budapest-Doha  10:30 16:40 QR 202 
Május 7. Doha-Chengdu   02:20 14:55 QR 860

Május 19. Chengdu-Doha  02:00  04:50 QR 861
Május 19. Doha-Budapest  08:30 13:10 QR 199

--

Május 20. Budapest-Doha  10:20 16:40 QR 202 
Május 21. Doha-Chengdu   02:20 14:55 QR 860

Június 2. Chengdu-Doha  02:00  05:00 QR 861
Június 2. Doha-Budapest  09:10 13:45 QR 199

--

Szeptember 9. Budapest-Doha   10:20 16:40 QR 202 
Szeptember 10. Doha-Chengdu   02:20 14:55 QR 860

Szeptember 22. Chengdu-Doha   02:00  05:00 QR 861
Szeptember 22. Doha-Budapest  09:10 13:45 QR 199

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.        

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Utazás Qatar Airways  járattal

A Qatar Airways járatokon maximum 25 kg lehet a poggyász súlya (csoportos foglalás esetén). A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel (50 cm x 37 cm x 25 cm méretben). 

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság egyben ülteti be a csoportot a járatokra.

Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges, általában a jegykiállítást követően. Kérjük, hogy ültetési igényüket legyenek szívesek a hátralékfizetésig jelezni. Amennyiben az előre lefoglalt ülőhelyért nem kívánnak fizetni, abban az esetben az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseket (ablak, folyosó, stb.) nem tudjuk garantálni. Kérjük, hogy minden esetben ellenőrizzék a kiadott beszállókártyákat. Irodánknak a check-in megkezdését követően már nincs lehetősége a foglaláson módosítani.

Forrás/ további információ: Qatar Airways

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 

 

 

Kínai vízum információk 

A Kínai Népköztársaság legfrissebb közleménye szerint 6 európai ország, köztük Magyarország állampolgárai is – akik magyar útlevéllel rendelkeznek – üzleti, turista, család- vagy barát látogatási céllal maximum 15 napos tartózkodás esetén 2025 év végéig vízumigénylés nélkül utazhatnak Kínába, és a tibeti beutazási engedélyhez sem szükséges előzetes vízum.

Az általunk szervezett fenti körutazásra így vízum nem szükséges.

Fontos: a körutazás 75 éves korig ajánlott, 75 év felettieknél helyi partnerirodánk tájékoztatása és a legfrissebb tapasztalatok szerint előfordulhat, hogy elutasítják a tibeti beutazási engedélyt, erre sajnos ráhatásunk nincs.

 

Beutazási feltételek

A beutazás feltétele az érvényes útlevél.
A Kínai Népköztársaság területére történő belépéshez 2023. augusztus 30-tól kezdődően nincs szükség PCR vagy antigén teszt bemutatására és COVID oltási igazolás sem szükséges, és már az előzetes egészségügyi nyilatkozat (regisztráció) sem kell.

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

 


Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

endrei_judit_ajanlasaval_(2).jpg
Kína hatalmas ország, rengeteg látnivalóval. Miért éppen Dél-Kínát választottam úti célul? Mert tudtam, a végén ott lesz Tibet! A világ legnagyobb Buddhája lábánál állva apró törpének éreztük magunkat. Hasonló hatással volt rám a Jangce partján, a Tigris kanyonban lenyűgözve figyelni a vadul hömpölygő folyót. A világ legjelentősebb Panda Központjában gyermeki boldogsággal nézegettük a sűrűben lustán heverésző pandamacikat. A Kőerdő különleges képződményei, természet alkotta hatalmas „szobrai” között sétálni valóban lélegzetelállító.  És végre Tibet! Nem mindennapi élmény, hogy egyszerre lehetsz a jelenben és a múltban, amikor lehetőséget kapunk bepillantani a kolostorok lakóinak életébe. Végül pedig fenn állhattam egy több mint 5000 méteres hegyen, felettem pedig egy hét ezres csúcs. Egyszerűen csodálatos!

 

A körutazás idegenvezetője 2024. május 6.

Peller János

other_248_37184_1000ut-idegenvezetok-peller-janos.jpg

Már gyerekkoromban is a történelem és a földrajz voltak a kedvenc tantárgyaim. Mindig is utazni szerettem volna, idegen tájakat, kultúrákat megismerni.
33 év idegenvezetői munkám során négy földrész több, mint 90 országában vezettem csoportokat. Mindig öröm számomra, ha ismereteimet átadhatom vendégeimnek.

 

A körutazás idegenvezetője 2024. május 20 és szeptember 9.

Kalocsai Sándor

other_737_37184_1000ut-idegenvezetok-kalocsai-sandor.jpg

Kínai szakos hallgatóként jártam először Kínában, a képzések során nem csupán a nyelvet volt alkalmam elsajátítani, hanem elutaztam az ország egy-egy híres, vagy csak a helyiek számára ismert nevezetességéhez. Az utazás korábban sem volt idegen számomra, húszas éveim elején, matrózként Európa számos városában jártam, Kína azonban elemi erővel hatott rám. Kimeríthetetlen sokszínűségében mindig új élményt nyújt az utazónak. Idegenvezetőként nap mint nap alkalmam nyílik bemutatni hazánkat az ide utazó kínaiak számára, örömömre szolgálna elkalauzolni Önt is azokba a kínai régiókba, ahol jómagam is jártam, s szívesen visszatérek.

 

 

Ismerje meg Dél-Kínát és Tibetet!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.05.06 - 2024.05.19
14 nap / 11 éj
1 580 000 Ft
2024.05.20 - 2024.06.02
14 nap / 11 éj
1 580 000 Ft
2024.09.09 - 2024.09.22
14 nap / 11 éj
1 580 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet illetékekkel (melynek értéke: kb. 295.000 Ft)
 • 11 éjszakai szállást,
  helyi 3-4*-os szállodákban,
  kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást a program szerint
  (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül)
 • a helyszíni közlekedést külön
  busszal, vonattal, belső repülőjárattal
 • a megadott programokat
 • a szükséges belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalót
  kb. 90 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  175 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Összes vélemény

Vélemények az utazásról


Kapcsolódó magazin


Hutongok = Peking lelke

A hutong szó ma már egy életformát is jelent, a régi pekingiek életének tárgyait, szokásrendszerét és kultúráját sűríti magában.

Elolvasom ››

Füstölő (Kínában XIANG)

A füst segít felemelkedni a földi materiális világból egy magasabb, tisztább lelki állapotba, ahol az elme elcsendesedik és megnyugszik.

Elolvasom ››

PEKING - KÍNA - Golden Mask Dinasty Show

Romantikus, látványos mese az Arany Maszk és a Kék Maszk Dinasztia küzdelméről. 

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Kazahsztán

Kazahsztán a végtelen sztyeppék országa

10 nap / 8 éj
2024.08.16
összesen 1 időpontban
970 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Jordánia

Jordánia legszebb tájai és műemlékei

9 nap / 8 éj
2024.09.02
összesen 4 időpontban
650 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Malajzia

A Maláj-félsziget csodái Szingapúrtól Bangkokig

14 nap / 11 éj
2024.11.09
összesen 1 időpontban
1 475 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Jordánia

Szilveszter Jordániában - a csillagok alatt

8 nap / 7 éj
2024.12.28
összesen 1 időpontban
745 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Oroszország

Észak Velencéje, Szentpétervár

7 nap / 6 éj
2024.06.15
összesen 1 időpontban
495 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!