Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással; a helyszínen autóbusszal és vonattal
Elhelyezés:
helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás:
félpanzió (reggeli és vacsora)

Miért ez az út?

1. Mert ez az út akár a „legkülönlegesebb látnivalók” útja nevet is viselhetné, hiszen annyi szépség, élő és élettelen természeti csodát fogunk megnézni, hogy minden napra jut akár több is.

2. Utunk kínai része Szecsuán tartományban halad majd, az igazi szecsuáni konyhára jellemző ízeket itt lehet kipróbálni. Feltétlen kóstolja meg a híres szecsuáni tüzes üstben készült ételeket!

3. Nézze meg a Jokhang templomban lévő zarándokokat, akik az óramutató járásával megegyező irányban köröznek a templom körül.

4. Tibetről mindenki fejében élnek csodálatos képek, amelyeket a valóság túlszárnyal. Nem mindennapi élmény, hogy egyszerre lehetünk a jelenben és a múltban, és amikor lehetőséget kapunk bepillantani a kolostorok lakóinak életébe, a templomok felett magasodó hegyek látványa lélegzetelállító.

 

Garantált indulás

Május 6. indulás garantált!

Kis létszámú csoport

Kislétszámú csoport, max. 20 fő

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest - Chengdu

Elutazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Chengduba.  

2. nap: Chengdu

Érkezés után transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabad program. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Chengduban (2 éj).

3. nap: Chengdu – Leshan hegység – Chengdu

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk a Leshan hegységbe. A három folyó találkozásánál  (Min yiang-Dadu-Quingyi) található óriás Buddha szobrot nézzük meg (Fontos: a szoborhoz lépcsőkön lehet feljutni, elég meredek). A szobor Kína, és a világ legnagyobb Buddha szobra. Annak idején isz. 713-ban kezdték kifaragni, hogy a hajósoknak, vízen járóknak nyújtson védelmet. Megnézzük még a Mahao sírmúzeumot is, majd visszautazunk Chengduba. Vacsora egy helyi étteremben.

4. nap: Chengdu – Lijiang

Reggeli után megnézzük a világhírű Panda Kutató Központot. A pandák itt eredeti élőhelyükhöz hasonló körülmények között élnek, szaporodnak, a központ munkája nagyban hozzájárul a faj fennmaradásához és ismertségéhez. Következő programunk a Wenshu kolostor lesz, majd megnézzük a Kuanzhai hutongot, az épen maradt régi, eredeti hangulatú városrészt. Korai vacsora, majd transzfer a repülőtérre, utazás Lijiangba, mely kb. 2400 magasan fekvő, sokszínű kultúrájáról híres városa Kínának. Szállás Liljiangban (2 éj). 

5. nap:  Lijiang

Reggeli után Lijiang óvárosával ismerkedünk, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Felkeressük a Dongba Kulturális Múzeumot. A kb.300.000 fős Naxi kisebbség régen a tibeti hegyvidékről vándorolt ide, megőrizve színes népviseletét, nyelvét, írását, ennek állít emléket a múzeum is. Ezután az Elefánt hegy lábánál található Fekete Sárkány-tóhoz utazunk. Vacsora egy helyi étteremben.

6. nap: Lijiang - Kunming

Reggeli után indulunk a világ legszebb és legmélyebb kanyonjának megtekintésére az Ugró tigris kanyonba. Majd felkeressük a Jangce folyó első kanyarulatánál lévő Shigu (Kődob) várost is. Ebéd egy helyi étteremben, majd transzfer a vonatállomásra, és a "puskagolyó" expresszel utazunk Kunmingba. Szállás Kunmingban (2 éj).  

7. nap: Kunming

Reggeli után körutazásunk egyik különleges látványosságának felfedezésére indulunk a Kőerdőbe. A Dél-kínai karszt legszebb látványossága a kőerdő, ahol számtalan különleges sziklaformációval, alakzattal, látványos képződménnyel találkozhatunk. Vacsora egy helyi étteremben.

8. nap: Kunming  - Lhásza

Reggel repülünk Lhászába. Érkezés után transzfer a szállodába, a nap további része a pihenésé akklimatizációé. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Lhászában (3 éj).

9. nap: Lhásza

Reggeli után kezdjük ismerkedésünket Lhászával. Első látványosságunk a Drepung, Rizshalom kolostor, a világ régen legnagyobb, kb. 10.000 szerzetesnek otthont adó kolostora. Megnézzük majd a Norbulingka palotát, a dalai lámák egykori nyári rezidenciáját is. A következő megállónk, az évszázadok óta híres zarándokhely a Barkhor bazár közelében lévő Jokhang templom és kolostor. Vacsora egy helyi étteremben.

10 nap: Lhásza

A mai napon Tibet legismertebb épületegyüttesét, a 13 emeletes Potala palotát keressük fel, amely a Vörös hegy tetejére épült. A dalai lámák egykori rezidenciája ma múzeum, és naponta limitált számban fogad látogatókat és zarándokokat. Mai második látnivalónk a „Kegyes Zápor”, más néven Sera kolostor. Itt a boncok, a szerzetesek és tanoncok, vitáit teológiai fejtegetéseit, egyfajta vetélkedését nézhetjük meg. Vacsora egy helyi étteremben.

11. nap: Lhásza – Gyantse – Shigatze

Reggeli után utazunk Gyantsén keresztül Shigatsébe. Útközben megállunk a Yamdrok-tónál, amely egyike a három tibeti szent tónak. Továbbutazva Gyantse a következő megállónk helyszíne, ahol megnézzük a Karola gleccsert és a Palcso kolostort, mely különlegessége a 34 m magas Kumbum sztupa. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Shigatzében (1 éj).

12. nap: Shigatze – Lhásza

Reggel megnézzük a pancsen lámák – a dalai láma utáni legnagyobb méltóság – palotáját a Drolma hegy előtt álló Tashilungpo kolostort. A kolostor Jampa szentélyében található az eljövendő Jampa Buddha 26 méter magas arany képmása. A program végeztével utazunk vissza Lhászába. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Lhászában (1 éj).

13-14. nap: Lhásza – Chengdu – Budapest

Reggeli után szabadidő Lhászában. Utazás repülővel Chengduba, majd éjjel továbbutazás Dohán keresztül Budapestre. Éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre a 14. napon a menetrend szerint.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Leshani óriás Buddha
 • Lijiang óvárosa
 • Potala Palota

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat):

Qatar Airways

Május 6. Budapest-Doha  10:30 16:40 QR 202 
Május 7. Doha-Chengdu   02:20 14:55 QR 860

Május 19. Chengdu-Doha  02:00  04:50 QR 861
Május 19. Doha-Budapest  08:30 13:10 QR 199

--

Május 20. Budapest-Doha  10:20 16:40 QR 202 
Május 21. Doha-Chengdu   02:20 14:55 QR 860

Június 2. Chengdu-Doha  02:00  05:00 QR 861
Június 2. Doha-Budapest  09:10 13:45 QR 199

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.        

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Utazás Qatar Airways  járattal

A Qatar Airways járatokon maximum 25 kg lehet a poggyász súlya (csoportos foglalás esetén). A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel (50 cm x 37 cm x 25 cm méretben). 

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság egyben ülteti be a csoportot a járatokra.

Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges, általában a jegykiállítást követően. Kérjük, hogy ültetési igényüket legyenek szívesek a hátralékfizetésig jelezni. Amennyiben az előre lefoglalt ülőhelyért nem kívánnak fizetni, abban az esetben az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseket (ablak, folyosó, stb.) nem tudjuk garantálni. Kérjük, hogy minden esetben ellenőrizzék a kiadott beszállókártyákat. Irodánknak a check-in megkezdését követően már nincs lehetősége a foglaláson módosítani.

Forrás/ további információ: Qatar Airways

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 

 


Kínai vízum információk
 

Turista vízumhoz szükséges dokumentumok:


- Érvényes és aktuális útlevél. Az útlevél érvényességi idejére vonatkozó követelmény, hogy a vízum lejáratától (legrövidebb vízum 3 hónap) számított hat hónapon belül nem veszítheti el érvényességét. Tehát beadáskor legalább 9 hónapig érvényesnek kell lennie az útlevélnek! További követelmény, hogy az útlevél legalább egy üres oldalt tartalmazzon
- 1 db előzetesen hiánytalanul kitöltött vízumkérdőívet, amely alapján elkészítjük az ONLINE vízumigénylést
- JPEG formátumú telefonnal készített igazolványkép (szemből fotózva, fehér háttérrel, a fej tegye ki a kép 70-80%-át). Szemüveg, arcot eltakaró haj/frufru nem lehet a képen!

Magánvállalkozók esetében turista vízum igényléséhez az alábbi plusz dokumentumok szükségesek:
- Vállalkozói igazolvány vagy cégbejegyzés másolata
- Banki igazolás napi 100 USD összegről
- Utazási biztosítás

Munkanélküli/Tanuló esetében turista vízum igényléséhez az alábbi plusz dokumentumok szükségesek:
- Banki igazolás napi 100 USD összegről
- Utazási biztosítás

Fontos tudni!
Amennyiben kiskorú (18 év alatti) gyermek utazik az egyik szülőjével, úgy a másik szülőtől szükség van egy nyilatkozatra, amiben hozzájárul ahhoz, hogy külföldre engedje gyermekét. A Követség ebben az esetben kéri a szülői anyakönyvi kivonatot, illetve elvált felek esetén a bírósági végzést. Külföldi útlevéllel rendelkezők csak magyarországi lakcímkártya és érvényes tartózkodási engedély birtokában igényelhetnek vízumot.

A kínai vízumigénylés menete:


- Ki kell tölteni a vízumhoz szükséges kérdőívet, kinyomtatni és aláírni, ami alapján el tudunk járni Ön helyett.
Kitöltésnél fontos, hogy minden személyes adatot meg kell adni, ha valamelyik rokon meghalt (házastárs, szülők), akkor is a rá vonatkozó információkat fel kell tüntetni.
Az elmúlt 5 évben meglátogatott országokat mindet fel kell sorolni, ami az útlevélben benne van. Törökország esetében a látogatás pontos dátuma is szükséges.
- A szkennelt útlevél másolattal (fényképes és a mellette lévő, teljes két oldal kihajtva, nem ferdén fotózott, hanem jól olvasható, színes szkennelés szükséges) és szkennelt igazolvány képpel együtt (telefonnal készített, fehér hátterű, nagy felbontású, éles kép is megfelelő, vagy fehér hátterű rendes igazolványkép szükséges!) mielőbb juttassák el részünkre.
- Ez alapján mi kitöltjük az online vízumkérőlapot angolul, majd megkérjük az időpontot a követségre.
- Ujjlenyomatot már nem kell adni, így Önöknek nem kell személyesen megjelenni a Nagykövetségen, viszont a beadás előtt be kell juttatni irodánkba az útleveleket és a kollégák által elküldött, általunk kitöltött online vízumkérőlapot alá kell írni és színesben szkennelve (NEM telefonnal fotózva!) visszaküldeni részünkre. Amennyiben nem tudják megoldani a színes szkennelést, akkor irodánkban nyitvatartási időben alá tudják írni a papírokat (H-P 9:00-18:00).
- A dokumentumok beadását követően a vízum ügyintézési idő normál esetben 10 munkanap, sürgősséggel (feláras!) 3-5 munkanap 
- A vízumbeadás és annak ügyintézési ideje a Nagykövetség által kiadott szabad-időpontok függvényében változhat. Kérem vegyék figyelembe, hogy a megjelölt ügyintézési időt a kérelem beadásától számítjuk! A vízummal kapcsolatban felmerülő esetleges többletköltségek az utast terhelik!


Beutazási feltételek

A beutazás feltétele az érvényes útlevél és kínai vízum.
A Kínai Népköztársaság területére történő belépéshez 2023. augusztus 30-tól kezdődően nincs szükség PCR vagy antigén teszt bemutatására és COVID oltási igazolás sem szükséges, és már az előzetes egészségügyi nyilatkozat (regisztráció) sem kell.

2023. január 8. napjától főszabály szerint, a Kínai Népköztársaság területére karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni. Azonban ha az utazó a Kínába tartó repülő fedélzetén vagy érkezéskor a koronavírus jellegzetes tüneteit produkálja, az érkezési repülőtéren antigén gyorstesztet végezhetnek az érintetten.

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

 


Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

endrei_judit_ajanlasaval_(2).jpg
Kína hatalmas ország, rengeteg látnivalóval. Miért éppen Dél-Kínát választottam úti célul? Mert tudtam, a végén ott lesz Tibet! A világ legnagyobb Buddhája lábánál állva apró törpének éreztük magunkat. Hasonló hatással volt rám a Jangce partján, a Tigris kanyonban lenyűgözve figyelni a vadul hömpölygő folyót. A világ legjelentősebb Panda Központjában gyermeki boldogsággal nézegettük a sűrűben lustán heverésző pandamacikat. A Kőerdő különleges képződményei, természet alkotta hatalmas „szobrai” között sétálni valóban lélegzetelállító.  És végre Tibet! Nem mindennapi élmény, hogy egyszerre lehetsz a jelenben és a múltban, amikor lehetőséget kapunk bepillantani a kolostorok lakóinak életébe. Végül pedig fenn állhattam egy több mint 5000 méteres hegyen, felettem pedig egy hét ezres csúcs. Egyszerűen csodálatos!

Ismerje meg Dél-Kínát és Tibetet!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.05.06 - 2024.05.19
14 nap / 11 éj
1 580 000 Ft
2024.05.20 - 2024.06.02
14 nap / 11 éj
1 580 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet illetékekkel (melynek értéke: kb. 295.000 Ft)
 • 11 éjszakai szállást,
  helyi 3-4*-os szállodákban,
  kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást a program szerint
  (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül)
 • a helyszíni közlekedést külön
  busszal, vonattal, belső repülőjárattal
 • a megadott programokat
 • a szükséges belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a vízumot
  kb. 40 000 Ft
 • a borravalót
  kb. 90 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  175 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Összes vélemény

Vélemények az utazásról


Összes vélemény

Kapcsolódó magazin


Hutongok = Peking lelke

A hutong szó ma már egy életformát is jelent, a régi pekingiek életének tárgyait, szokásrendszerét és kultúráját sűríti magában.

Elolvasom ››

Füstölő (Kínában XIANG)

A füst segít felemelkedni a földi materiális világból egy magasabb, tisztább lelki állapotba, ahol az elme elcsendesedik és megnyugszik.

Elolvasom ››

PEKING - KÍNA - Golden Mask Dinasty Show

Romantikus, látványos mese az Arany Maszk és a Kék Maszk Dinasztia küzdelméről. 

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Jordánia

Jordánia legszebb tájai és műemlékei

8 nap / 7 éj
2024.03.26
összesen 5 időpontban
645 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Indonézia

Indonéziai kalandok

17 nap / 14 éj
2024.04.10
összesen 1 időpontban
1 850 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Omán

Ománi Szultánság Arábia tengeri kapuja és természeti kincsestára

10 nap / 9 éj
2024.10.28
összesen 1 időpontban
1 120 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Üzbegisztán

A Selyemút nyomán Üzbegisztán

9 nap / 7 éj
2024.04.18
összesen 6 időpontban
740 000 Ft/fő
Egyesült Arab Emírségek

Wyndham Dubai Marina 4*

8 nap / 7 éj
2024.03.09
összesen 2 időpontban
675 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!