1000út Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

Fejléc menü

Fontos információk az úticélról

Van valami tagadhatatlanul művészi abban, ahogy Németország díszlete kibontakozik; északon dűnékkel szegélyezett partjai; az ország belsejének hangulatos erdői, romantikus folyóvölgyei és hatalmas szőlőültetvényei; meg persze az Alpok, amelyet a gleccserek és a természeti erők az évmilliók során a sziklákba véstek.  

A városokban megérint a történelem, ahol a favázas, muskátliktól pompázó házak fölé kastély magasodik és a vöröstéglás épületek a középkorba repítenek vissza. A nagy városok – beleértve Berlint, Münchent és Hamburgot – pezsgő kulturális központok, ahol remekül keveredik a modern világ és a múlt.

Hamar rájövünk, hogy a gasztronómiai kínálat sokkal több, mint kolbász, perec, vagy éppen káposzta  csülökkel habos sör kíséretében. A kliséken túl bőséges, regionális és szezonális kínálat várja az éhes utazót. Tavasszal fehér spárgával, nyáron rókagombával, ősszel vadakkal kényeztethetjük ízlelő bimbóinkat, ráadásul a híres sörök mellett világszínvonalú borokat, legfőképpen rizlinget találhatunk.

Kevés ország gyakorolt akkora hatást a világra, mint Németország, amely a Hanza Szövetséget, a reformációt és igen, Hitlert és a holokausztot, de a nyomdát, az autót, az aszpirint és az MP3-technológiát is átadta nekünk. Itt született Luther Márton, Albert Einstein és Karl Marx, Goethe, Beethoven, a Grimm testvérek és más hírességek, akik nyomot hagytak az emberiség történelmében.

Tartson velünk és ismerjük meg együtt Németország változatos tájait!

Tovább olvasom

Kiemelt Németország ajánlataink


Utazás szűrő:

Rendezés:

Németország

Észak-Németország: Hanza-városok a két tenger partján

8 nap / 7 éj
2023.08.01
összesen 1 időpontban
745 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!