Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal
Elhelyezés:
minőségi, legalább 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás:
reggeli, 2 alkalommal 1 fogásos pub vacsora, 3 alkalommal vacsora

Miért ez az út?

Elemek és kultúrák metszéspontja.

Az Atlanti-óceán által ostromolt drámai szépségű partvidékek, a brit és ír népek, dinasztiák közötti összecsapások, vagy épp örömteli pillanatok és emlékek termékeny földje. Ulster grófságai, ahol a méregzöld felföldekről és hallal teli folyóvölgyek óriás-barázdáiról szólnak a dalok, a hely ahol minden egyes lélek az Egyesült Királyság vagy épp Írország szülötte – ugyanott. A drumlinok (jégvájta hegyvonulat) és neaghok (tengerszem) szemet gyönyörködtető birodalma – mindig kiszámíthatatlan óceáni időjárással.

Városai (Belfast, Letterkenny, Londonderry) önmagukban is több napnyi látnivalót, sztorit tartogatnak, kocsmáik között megannyi az élő legendák közé emeltetett. Még Észak-Írországtól is északabbra ott van Donegal (Contae Dhún na nGall), a Saighneáin (donegali Aurora borealis) és a Slieve League (600 m magas óceánba szakadó sziklák) vidéke.

Szinte lakatlan, Izland felszínformáit megidéző világ, 1.200 km (!) hosszúságú partszakasszal, madárszigetek sokaságával. Ez a zöld ötven árnyalatának állandóan változó földje. Ez az Egyesült Királyság és kontinensünk talán legenergikusabb, lélekhangokról és lélekharangokról mesélő országa és országrésze.

 

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport: Maximum 26-28 fő az idegenvezetővel és szakvezetővel együtt!

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT és ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Belfast – az RMS Titanic városa

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren. Elrepülés menetrend szerint amszterdami átszállással Belfast-ba, Észak-Írország fővárosába. Délutáni érkezés után utazás belvárosi szállásunkra. 

Menet közben vázlatos ismertető a Lagan folyó partján 1613-ban alapított, ma 680.000 lakosú, egészen különleges sorsú város múltjának néhány kiemelkedő eseményéről. The Plantation of Ulster kora: A skót (Stuart) I. Jakab király „ültetvényezése” – amikor nagyszámú skót presbiteriánus, francia hugenotta és angol telepes költözött a katolikus írek földjeire. III. (Orániai) Vilmos király kora,- majd az Orange Order megalapítása időszakának bemutatása. Végül néhány szemelvény az időkről, amikor Belfast Baltimore és New York legnagyobb cukor és rum ellátójává vált, illetve Földünk legnagyobb hajógyártó központjává nőtt. Pár szó a Harland & Wolf hajógyártó óriáscégről és itt épített óriás hajójáról, az RMS Titanicról.

Bejelentkezés hotelünkbe, majd fakultatív koraesti séta lehetőség: Grand Opera - a City Hall (Városháza) parkja, benne a Titanic emlékművel. Szomjunk fakultatív csillapítása frissen csapolt (észak) ír sörrel. Éj Belfastban.

Tervezett szálláshely: Hilton Belfast City Centre 

2. nap: Ulsteri balladák nyomában

Reggeli majd látogatás az Ulster Múzeumban. Az 1821-ben életre hívott intézmény az ország legfontosabb néprajzi,- régészeti,- és természettudományi múzeuma, 1962 óta Nemzeti Múzeum. Épülete is egyszerre XIX. századi palota – illetve a 70-es években hozzáadott „beton monstrum.” Közös látogatásunk végére kirajzolódik előttünk Ulster (Ulaidh), a mai modern Észak-Írország és az Ír Köztársaság legészakabbi megyéinek föld- és néprajza, múltja – s erre épülő jelene. Séta a Botanikus kertekben, majd a parlament méretű Városházánál. Rövid látogatás a Szent Anna Katedrálisban, az ír-anglikán egyház működésének rövid felvázolásával.

Szabadidő, vásárlási lehetőség a Szent György Market piacán. Látogatás a viktoriánus kor egyik legpatinásabb intézményében a Crown Liquer Saloon-ban, azon belül is a Nicholson Pub-ban. Koraesti 1 fogásos pub (kocsma) vacsora, majd esti szabadidő. Éj Belfastban.

Tervezett szálláshely: Hilton Belfast City Centre 

3. nap: Óriások útján

Kóstoló a Bushmills Irish Whiskey-ben, némi kitekintéssel az 1,3 milliós lakosságú Louisville (Kentucky – US)… Bushmills testvérvárosára és annak bourbon-jaira. Társaságunk rábeszélése a távozásra… majd utunk folytatása a „Game of Thrones” egyik legmesésebb forgatási helyszínére a The Dark Edges fasorhoz. Sétánk után az esztétikai licit „továbbemelése”: Utazás az Atlanti-óceán partjára, a Carrick-a-Rede (írül: Carraig á Ráid) függőhídhoz. Átkelés a 30 m magas, 350 éves hídon az óceánból kiemelkedő vulkáni sziklatű szigetre. (Romantikus esetben enyhe szélviharban… Skócia partjainak látványával.)

Látogatás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Giant’s Causeway természeti csodájánál. A leginkább hexagonális alakzatú, 40.000 db óriás sípból álló, óceánba bukó bazalt orgona a legendák helyszíne: Itt védte meg Fionn mac Cumhaill az ír óriás a szigetet, a Skóciából érkező óriásoktól. Séta, pihenő és némi „visszalassulási lehetőség” a Világ peremén, az Óriások útján.

Az ír-ír határ átlépése a délután, utazás a Letterkenny katedrális-városába. Menet közben rövid szemelvények az 1600-as évek skót-angol betelepítéseiről, illetve modern Ír Köztársaság kialakulásáról. Séta a méltán híres Katedrális körül (ha lehet, belül), majd a patinás óvárosban. Közös vacsora. Éj Letterkenny-ben.

Tervezett szálláshely: Letterkenny at Radisson Blu Hotel  

4. nap: A hegyekkel koronázott Donegal

A 4.860 km2 területű, Észak-Írországtól is északra lévő Donegal az Ír-sziget legvadregényesebb vidéke. Több mint 1.200 km óceáni partvidék, madárszigetekkel, szirtekkel, a partokon szubpoláris hegyekkel. Ez a na Saighneáin, a kelta Északi fény és glaciális formák “izlandias” földje. Első kirándulásunk a Dunree Head óceánpartjára vezet, sétával a Dunree Lighthouse világítótoronynál, majd a napóleoni háborúk idején épült Fort Dunree tengeri erődnél. Séta a Tullagh strand érintetlen, homokos lópatkó fövenyén, majd látogatás a Dough Famine Village skanzenben, az 1840-es években lezajlott „Nagy Krumpli Éhség” szomorú históriájának ismertetésével.

Továbbutazás a Five Finger strand 30 m magas óceánparti dűnéihez. Séta a Wild Atlantic Way ösvényen Írország legészakabbi pontja, a Malin Head szikláihoz. Az 1813-ban felújított világítótorony körbejárása, majd a lélegzetelállító Pólifreann, vagyis a „Pokol lyuka” örvénylő vizeinek fotózása. Késő délutáni visszaindulás Letterkenny-be. Közös vacsora. Éj Letterkenny-ben.

Tervezett szálláshely: Letterkenny at Radisson Blu Hotel  

5. nap: A hegyekkel koronázott Donegal

Reggeli után utazás a Glenveagh Nemzeti Parkba. A park (írül: Páirc Náisiúnta Ghleann Bheatha) a jégvájta vidékek és a brit kastély építészet „bemutató terepe” is egyben. Központja a 6,5 km hosszú Lough Beaghtengerszem, ennek oldalait koronázzák a Derryveagh-hegység zöldellő vonulatai. A tópart éke a skót főúristílusban épült Glenveagh Castle kastély. Látogatás a főúri lakban, majd utána a hozzátartozó kertekben,ligetekben. English tea és tóparti sétalehetőség, pihenéssel.

Továbbutazás a grófságnak is nevet adó Donegal ősi városába. Igaz mesék az itt történtekről, Szent Patrik (IV-V. század) itt töltött napjaitól – az 1601. éviostromig. A XV. században átalakított Caisleán Dhún na nGall, vagyis a Donegali vár, az ősi O’Donnell klán fészkének megtekintése.

Továbbutazás a 601 m-re kiemelkedő Slieve League, Európaegyik legmagasabb óceáni sziklája felső pereméhez. A keltául Sliabh Liag-ként tisztelt partszakasz nevénekjelentése: “A kőoszlopok hegye”, a hely, ahol az égbolt és az óceán kékje egybeolvad. Séta és a „légi felvétel”pillanatok élvezete. Délutáni visszautazás Letterkenny-be. Közös vacsora. Ezt követően fakultatív kocsmázásilehetőség, ír kávézás. Éj Letterkenny-ben.

Tervezett szálláshely: Letterkenny at Radisson Blu Hotel  

6. nap: Londonderry megér pár misét

Reggeli után visszautazás Észak-Írországba, annak is talán legkülönlegesebb városába, a grófsági rangú Londonderry-be. A határ átlépése előtt látogatás a Northern Uí Néill kelták által épített Grianan of Aileach földvár- és kőgyűrű erődnél. Az V. századig visszavezethető kelta – és viking legendák felemlegetése a 244 m magas hegyen épített, 5 m vastag falú, titokzatos óriás kőgyűrűnél.

Londonderry: A Foyle partján álló városban Szent Kolumba építette az első nagyobb kolostort, a VI. században. A mai Katedrálist (ami a néhai rendház helyén áll) 1633-ban adták át, évszázadokon át „élő” szemtanúja volt a megannyi vallási-politikai összecsapásnak. A különleges, teljes egészében fallal körülvett Óvárost (Old Walled City) 1619-ben „nyitotta meg” a londoni The Honorable The Irish Society üzleti társaság. A teljes egészében tervezőasztalon született Renaissance „mintavárosnak” eredetileg csak 4 kapuja volt, helyenként 10 m magas falai tetején lovas kocsikkal is lehetett közlekedni. Központja a Gyémánt-tér, Renaissance épületei közé az 1700-as években került be néhány „új” György stílusú palota. Londonderry királyi kormányzat által tervezett észak-amerikai városok „első darabja”, afféle követendő „sablon”. Közös sétánk során feltárulnak előttünk a különböző korok látványosságai, az alapítástól a „The Troubles” koráig, vagyis az 1970-es, 80-as évek unionista–nacionalista (protestáns – katolikus) ellentéteiig. Délutáni továbbutazás Carrickfergus normann tengeri erődjéig. A Kik voltak az itt járt normannok? kérdés, és a hatalmas erőd körbejárása, kívül és belül. Néhány szó a skót John Paul Jones-ről „az amerikai haditengerészet apjáról”, illetve az Amerika függetlenségi háború (1775-1783) igen rendhagyó tengeri csatájáról – ami itt a partoknál zajlott.(!)

Késő délutáni visszaérkezés Észak-Írország fővárosába. Este közös 1 fogásos kocsma vacsora, majd fakultatív észak-ír sörözési lehetőség. Éj Belfastban.

Tervezett szálláshely: Holiday Inn Belfast City Centre 

7. nap: Titanic Quarter – RMS Carpathia és dr. Lengyel Árpád emlékezete

Reggeli után kései kijelentkezés a hotelből. Séta a helyi Fővám-tér (Custom House Square) épületeinél, majd a Lagan Weir gyalogos hídon. Átutazás a néhai hajógyárak és dokkok, mára kulturális központtá alakítottvárosrészébe, a Titanic Negyedbe (Titanic Quarter). Történetek az időkből, amikor itt a világ legnagyobb hajógyárában készítették a világ legnagyobb hajóját. Néhány szó a Titanic útjáról – valamivel több a Cunard Line vállalat régi magyarországi (Fiume kikötője) működéséről, az RMS Carpathia hajóról (a Titanic túlélőinek megmentője) és dr. Lengyel Árpád hajóorvosról. Séta és szabadidő a Titanic Negyedben, fotózási lehetőséggel a The Great Light világítótoronynál. Megérkezés a belfasti reptérre a délutáni órákban. Elrepülés amszterdami átszállással. Hazaérkezés a Liszt Ferenc reptérre.


A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 


UNESCO világörökségi helyszín: 

 

 • Giant’s Causeway (Óriások útja)

 

Fontos információk:

Várható menetrend (változhat): 

Légitársaság: KLM

KL1364 MÁJUS 25   BUDAPEST-AMSZTERDAM 11:35 -13:40
KL 949 MÁJUS 25   AMSZTERDAM-BELFAST 16:15 -16:50 

KL 950  MÁJUS 31  BELFAST-AMSZTERDAM 17:20-19:55 
KL1371 MÁJUS 31 AMSZTERDAM-BUDAPEST 20:55-22:55

Szeptemberben:

KL1364 SZEPT 24   BUDAPEST-AMSZTERDAM 11:35 -13:40
KL 949 SZEPT 24    AMSZTERDAM-BELFAST 16:15 -16:50 

KL 950  SZEPT 30  BELFAST-AMSZTERDAM 17:20-19:55 
KL1371 SZEPT 30 AMSZTERDAM-BUDAPEST 20:55-22:55

 


Utazás AIRFRANCE vagy KLM járattal

A nemzetközi járatokon maximum 23 kg lehet a poggyász súlya,  háromdimenziós mérete maximum 158 cm (szélesség + magasság + mélység). A fedélzetre 1 db 55x35x25 cm kézipoggyász és egy kis női vagy laptop táska (40x30x15 cm) vihető fel, melyek súlya összesen maximum 12 kg lehet.

Forrás/ további információ: AIRFRANCE vagy KLM

 

 


Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Az út idegenvezetője:

Gőgös Norbert

other_230_37184_1000ut-idegenvezetok-gogos_norbert.jpg

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.


Ismerje meg Észak-Írországot!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.05.25 - 2024.05.31
7 nap / 6 éj
695 000 Ft
2024.09.24 - 2024.09.30
7 nap / 6 éj
770 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel,
  1 db 23 kg feladható és
  1 db kézipoggyásszal
  (melynek értéke kb. 140 000 Ft)
 • 6 éjszaka szállást 3*-os szállodákban
 • a leírás szerinti ellátást
 • a program szerinti belépőjegyeket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%


EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  225 000  - 240 000 Ft 
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Összes vélemény

Vélemények az utazásról


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Ausztria

1000 ART - Rembrandt és kortársai

1 nap / 0 éj
2024.10.19
összesen 3 időpontban
33 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Norvégia

Az Aurora borealis titkai

5 nap / 4 éj
2025.02.13
összesen 3 időpontban
710 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Ausztria

1000 ART - Hundertwasser nyomában

1 nap / 0 éj
2024.08.03
összesen 1 időpontban
33 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Olaszország

Róma - Az örök szerelem

4 nap / 3 éj
2024.09.18
összesen 1 időpontban
340 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Litvánia

A Balti-tenger kincsei

6 nap / 5 éj
2024.06.25
összesen 3 időpontban
480 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!