Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
Budapest-Bécs útvonalon autóbusszal, Bécsből repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással
Elhelyezés:
helyi 3-4*-os szállodákban és lodge-okban, kétágyas szobákban
Ellátás:
félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)

Miért ez az út?

1. Madagaszkár - lemúrok, makik, baobabfák, kaméleonok, orchideák, vanília, egyedülálló tájak. A nyolcadik kontinensnek is aposztrofált sziget egyik legfőbb vonzereje az itt élő endemikus (a világon csak itt megtalálható) fajok, melyek aránya meghaladja a 80%-ot.

2. A sziget lakói, a malgasok békés és mosolygós emberek, melyet a közmondásuk is jól jellemez: „Ne várj a boldogságra, hogy mosolyogni tudj; mosolyogj, és boldog leszel!” Ez az életkedv hamar átragad az ide érkezőkre, miközben a látnivalók sokaságán, rizsföldeken, erdőségeken, füves szavannákon és hegyvidékeken haladunk keresztül.

3. Programunk végén pihenés az Indiai-óceán partján.

Garantált indulás

Garantált indulás

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 20 fő

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Állati látnivalók

Állati látnivalók

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – Bécs – Antananarivo

Elutazás Budapestről autóbusszal a kora délutáni órákban Bécsbe. A menetrend szerint repülés Antananarivóba, átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Antananarivo

Délután érkezünk Antananarivoba, Madagaszkár fővárosába. A repülőtéren már vár minket helyi vezetőnk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba.

Tervezett szállás: Boutique Hotel Sakamanga vagy hasonló

3. nap: Antananarivo – Andasibe (135 km / kb. 5-6 óra)

Miután megreggeliztünk, meglátogatjuk a Rova-t, a Királynői Palotát, amely Antananarivo egyik legmagasabb dombján épült, és a főváros emblematikus helye, a város szinte minden pontjáról látható. A madagaszkáriak számára szent hely, itt találhatóak a királyok és királynők egykori lakhelyei, valamint a királysírok is. A palota az 1996-os tűzvészt követően 16 évig zárva volt, 2023 júniusában nyílt újra, és egy fantasztikus történelmi múzeum is megnyitotta kapuit az épületen belül, amelyet szintén meglátogatunk. A palota mellett található kilátóhelyről csodálatos panoráma nyílik a fővárosra. Eztuán elindulunk kelet felé, hogy tovább folytassuk felfedező utunkat ezen a különleges szigeten. Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük: krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók; de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk,  valamint különleges lepkékkel. Délután megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, két híres park: az Analamazoatra Nemzeti Park és a Mantadia Nemzeti Park mellé. Meglátogatjuk a Vakona Lodge Magán Rezervátumáta legjobb lehetőség, hogy elkészítsük szelfinket az itt élő barátságos lemúrokkal!

Tervezett szállás: Vakona Forest Lodge vagy hasonló

4. nap: Andasibe – Antananarivo (135 km / kb. 5-6 óra)

A mai napon reggeli után a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a hely arról híres, hogy az itt található esőerdők a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthonai. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (például a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj. A park meglátogatása után visszaindulunk Antananarivoba. Ha időnk engedi, szuvenír-vásárlás a fővárosban: szupermarketben, illetve ellátogathatunk a hatalmas kézműves, tradicionális piacra is, ahol megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit (zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb.)

Tervezett szállás:  Hotel Les 3 Metis vagy hasonló

5. nap: Antananarivo – Ambatolampy – Antsirabe (170 km / kb. 6 óra)

Miután megreggelizünk a szállodában, elhagyjuk a fővárost, elindulunk délnek és megkezdjük utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Az utunk Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át: megjelennek a szépen művelt teraszos rizsföldek, az egyszerű, vörös téglábólből épült házak, kedves, közvetlen lakosok. Mindenfelé láthatjuk a helyieket kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével  szorgalmasan és fáradságosan művelni a földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst, melyből egy malgas akár napi háromszor - minden főétkezéskor - is képes enni! Magunkba szívjuk ezt az érintetlen környezetet, a friss levegőt, az egyszerűségükben olyan megejtő kis falvakat, mindent, ami nagyon távol áll mai rohanó világunktól. Az út mellett ananász-ültetvényeket láthatunk, megállunk és meglátogatunk közelről is egyet, a helyi piacon pedig egy kis ananász-kóstolóban is részünk lesz.

Továbbutazunk, majd rövid fotószünetet tartunk egy gyönyörű kis vízesés mellett (amely egy vízerőművet is táplál), valamint megtekintünk egy kézműves piacot, amely szizálból és vesszőből font termékekre specializálódott. Útközben megállunk Ambatolampy faluban, hogy meglátogassunk egy autentikus, tradicionális öntödét és műhelyt, ahol alumíniumedényeket öntenek. Ez lesz az első találkozásunk a helyi kézművességgel, a madagaszkári iparművészettel, amely méltán híres, csakis kézzel készített, ízléses, időigényes és minőségi. Európában ma már aligha találkozhatunk ilyen “kezdetleges”, de nagyon emberközeli és emberközpontú műhelyekkel; a Madagaszkáron tett utazásunk során garantáltan az lesz a benyomásunk, mintha nem csak térben, hanem időben is utaznánk... Ezután továbbindulunk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe-be, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több ”becenevet” is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse – pousse – ok (riksák) városa. Megtekintjük a város francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát.

Tervezett szállás: Hotel Plumeria vagy hasonló

6. nap: Antsirabe – Ambositra – Ranomafana (250 km / kb. 7-8 óra)

Reggeli után folytatjuk ismerkedésünket a helyi iparművészettel: ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel, valamint egy miniatűr riksa készítő műhelybe és egy hímzőműhelybe. Ez után tivábbutazunk dél felé, hogy meglátogassuk Ambositra városát, amely a madagaszkári fafaragás központja, és a művészetükről híres, úgynevezett zafimaniri törzs legfontosabb városa. A törzs fafaragó művészete az UNESCO szellemi kulturális világörökségi listáján szerepel, ez a törzs ugyanis az utolsó őrzője ennek az ősi művészetnek, amely régen az egész szigeten elterjedt volt. Ez a legkiválóbb hely arra, hogy megtekintsük az értékes rózsafából és ébenfából készült kézművesipari termékek gazdag kínálatát, vagy akár vásárolhatunk is. Meglátogatunk egy igazi zafimaniri fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba, amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése “meleg víz”, a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva.

Tervezett szállás: Setam Lodge vagy hasonló

7. nap: Ranomafana – Ambalavao (114 km / kb. 5 óra)

Reggeli után elindulunk szállodánkból, hogy az eddigieknél még közelebbről felfedezhessük Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződhessünk: joggal hívják a szigetet a “nyolcadik kontinens”- nek. A Ranomafana Nemzeti Park az ország második legnépszerűbb nemzeti parkja, számos őshonos, endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható állat - és növényfajt rejt magában. Dús, buja esőerdője rendkívüli vegetációval rendelkezik: pálmák, orchideák (Madagaszkárt az orchideák hazájának is nevezik: itt található a világon a legtöbb orchidea-faj), bambuszok, páfrányok, stb. Ez az erdő számos lemúrfaj kedvelt tartózkodási helye, így végre találkozhatunk a híres madagaszkári makikkal! Más lemúrfajok mellett (összesen 12 faj él a parkban) itt él például a híres arany bambuszmaki, a vörös maki és a törpe egérmaki is. A park meglátogatása után továbbindulunk Fianarantsoa-ba, Madagaszkár második legnagyobb városába. Megtekintjük a történelmi óvárost és a dimbes-dombos, hangulatos kis utcácskákat, valamint természetesen a város nyüzsgő piacait is! Felkeressük Pierrot Men, a nemzetközi hírű és nemzetközi díjakat nyert fotóművész fotóműhelyét is. A művész Fianarantsoa-ban lakik, és fényképeiből kiállítótermet rendezett be a városban. Bár Pierrot Men nem csak Madagaszkáron fotózik, de az ország lakosai és természeti szépségei kimeríthetetlen témát és ihletet adnak neki és sokan úgy tartják, ő készíti és készítette a valaha készült legszebb képeket a szigetről – melyek sokszor egy szempillantás alatt berepítenek minket a malgas emberek összetett, rejtélyes világába, számos hagyománnyal és mítosszal átszőtt életébe. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ambalavaoba, itt fogjuk az éjszakánkat tölteni.

Tervezett szállás: Betsileo Country Lodge vagy hasonló 

8. nap: Ambalavao – Ranohira (241 km / kb. 5 óra)

Reggeli után megtudjuk testközelből is, miről híres Ambalavao városa: meglátogatunk ugyanis egy papírgyártó műhelyt, ahol előállítják a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből. Ezután továbbutazunk, megállunk az Anja magánparkban, ahol egy kb. 2 órás sétatúrára indulunk az erdős- sziklás parkban. A túránk alatt sok vidám gyűrűsfarkú maki-csapattal is találkozhatunk! A makik vígan élnek ebben a nagyon jól szervezett, a helyi lakosok kezdeményezésében alapított magánparkban, amelynek bevételei a helyi lakosság megélhetését segítik. Ott kell hagynunk a makikat, hogy a nap végére megérkezzünk Ranohiraba, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. A mai napon, utunkon a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: a teraszos rizsföldek átadják helyüket hatalmas szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd füves-fás szavannák és végül Isalo ezer-formájú homokkő sziklái tűnnek fel, és itt már a tájat a barna, zöld és okkersárga színek uralják. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek/népcsoportok jellemzőibe, ugyanis ma három népcsoport területén haladunk át. (Madagaszkáron összesen 18 népcsoport él, és számos nyelvi dialektus fordul elő.) Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz: az «Isalo ablaka» elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézhetjük meg a naplementét. Varázslatos élményben lesz részünk, ahogyan a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben; gyönyörű fotókat készíthetünk. Szállás Ranohira-ban (2 éj).

Tervezett szállás: Jardin du Roy vagy hasonló

9. nap: Ranohira, Isalo Nemzeti Park

Reggelink után egész napos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában: az  Isalo Nemzeti Parkban. A tájat hatalmas homokkő sziklák és kanyonok uralják, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, különleges állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedhetünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A park növényzetének túlnyomó része itt is endemikus: tollas levelű pálmák, elefántlábúak, pandanusok, stb. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás: catta (gyűrűsfarkú) makikat, és sifaka fajokat találunk itt.

10. nap: Ranohira – Tulear – Ifaty (315 km / kb. 6 óra)

Megreggelizünk, majd elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén, a mahafaly és antanosy törzsek területén járunk. Az út mentén megcsodálhatjuk a hatalmas, gazdagon díszített síremlékeket: e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek… Rövid megállót tartunk Ilakaka-ban, a „Zafírvárosban”. Helyi vezetőnkkel megtekintjük a falut és a bányákat, megismerkedünk a helyi viszonyokkal, a zafír és a feldolgozás jellemzőivel. Ezt követően megállunk egy helyi iskolában (École des Saphirs) is, ahol a zafír bányászok gyermekeit oktatják, itt az iskolában a magunkkal hozott adományokat is átadhatjuk. Továbbhaladva lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai-óceán partjaihoz, Tuléar városába, melyet a helyiek úgy is neveznek: “a Nap városa”, vagy: “a város, mely sosem alszik”. Tulear az ország harmadik legnagyobb kikötővárosa. Látogatást teszünk a Kagylópiacon is, ahol kagylókból készített dísztárgyak és egyéb, a déli régióra jellemző kézműves termékek gazdag választékát találjuk. Ezután Tulearból már csak egy félórás utazást teszünk, hogy megérkezzünk Ifaty halászfalu gyönyörű tengerpartjára, az Indiai-óceán (Mozambiki-csatorna) mellé. A hangulatos, festői kis halászfalu, kedves, mosolygós lakosai, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorlái, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék mindenkit magukkal ragadnak. Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári “mora-mora” (jelentése: lassan-lassan) életstílus, amíg megérdemelt pihenésünket töltjük a tengerparti szállodánkban (3 éj).

Szállás: Hotel Les Dunes d’Ifaty vagy hasonló

11. nap: Ifaty

Reggeli után a mai napon különleges közlekedési eszközzel, zebuszekérrel (kb. 4 fő/szekér) meglátogatjuk a híres és szigorúan védett „Ifaty Tüskés erdőt”, ahol megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott “cseles” növényzetet valamint évszázados, hatalmas, baobab fákat láthatunk. Ha szerencsénk van kaméleonokat, csak itt megtalálható madarakat, makikat is fényképezhetünk, valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által használt gyógynövényekkel. Délután szabadidő. Ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra, hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját, és figyeljük a halászok nyugodt, évszázados rutin szerinti mozgását. De ha aktívabb programot szeretnénk, akkor is bőven válogathatunk a helyben kínált és szervezett tevékenységekből. Íme, néhány tipp: búvárkodhatunk palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál.   Vegyünk részt egy tradicionális “vezo” (az itt élő halász népcsoport) halászaton vagy modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton. Tegyünk egy felejthetetlen quad túrát a homokdűnéken, menjünk el kora reggeli madár lesre, vagy egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot és csodáljuk meg a helyi halászok lenyűgöző és erős izmokat igénylő navigációját, ahogy a vitorla forgatásával változtatják az irányt és a sebességet.

12. nap: Ifaty

Szabad program a tengerparton. Esti program: vacsora alatt egy helyi zenekar csatlakozik hozzánk, hogy bemutassák nekünk hagyományos hangszereiket és népi táncaikat. A malgas táncok egyszerűek, csak egy kis ritmusérzék kell hozzá, a helyiek biztosan nagyon fogják értékelni, ha mi is beállunk közéjük.

13. nap:  Ifaty - Tulear – Antananarivo

Reggeli a szállodában, elutazásig szabadidő a tengerparton, majd visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan a Tsaradia belföldi járata repít minket vissza a fővárosba, Antananarivo-ba. Az autóbuszunk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. 

Tervezett szállás:  Hotel Les 3 Metis vagy hasonló

14. nap: Antananarivo – Bécs

Reggeli után elbúcsúzunk a varázslatos szigettől, transzfer a repülőtérre, majd elutazás Antananarivo-ból átszállással Bécsbe. Éjszaka a repülőn.

15. nap: Bécs-Budapest

Hajnali érkezés után autóbusz transzfer Budapestre. Érkezés a forgalom függvényében dél körül.

 

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Atsinanana Esőerdő - Ranomafana Nemzeti Park (természeti)

A zafimaniri törzs fafaragó művészete (szellemi kulturális)

 

 

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

November 14. Bécs - Addis Ababa                  22:30  06:50  ET 731 / kb. 6ó 20p
November 15. Addis Ababa - Antananarivo   08:50  13:40  ET 853 / kb. 4ó 50p

November 27. Antananarivo - Addis Ababa   14:50  19:30  ET 852 / kb. 4ó 40p
November 28. Addis Ababa - Bécs                   01:35  05:55  ET 724 / kb. 6ó 15p

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.   

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.


Utazás Ethiopian Airlines járatával

Az Ethiopian Airlines  járatain a feladott poggyász súlya: max. 23 kg. Három dimenziós mérete pedig max. 158 cm.
A fedélzetre 1 db, max. 7 kg-os kézipoggyász vihető fel (max. 55 cm x 40 cm x 23 cm méretben).  A fedélzeten a kézipoggyásznak be kell férnie a poggyásztartóba vagy az ülés alá.


Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 

 


Beutazási feltételek

Madagaszkárba való belépéskor az útlevélnek további 6 hónapig kell érvényesnek lennie, és két üres oldalt kell tartalmaznia. Maximum 15 napos tartózkodás esetén nincs vízumkötelezettség, de 10 EUR díj fizetendő belépéskor a határátlépés formalitásainak költségeire.

 

COVID-19 előírások

 

 

2022. augusztus 11 –én a madagaszkári kormány minden, a Covid-19 járványhoz kapcsolódó utazási korlátozást feloldott, így a beutazáshoz se oltási igazolás, se PCR teszt nem szükséges.

 

Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Az út idegenvezetője:

Somogyi Orsolya

other_323_37184_1000ut-idegenvezetok-somogyi-orsolya.jpg

Orsinál jobban kevés magyar ember ismeri Madagaszkárt. A turizmusszakon szerzett diploma után itthon és Franciaországban dolgozott különböző turisztikai területeken, mígnem Madagaszkárra vitte az útja, ahol szállodaigazgatóként dolgozott. 3 évig élt Madagaszkáron, amely második hazájává vált, főleg, hogy most már családi viszonyai is odakötik. Keresztül-kasul bejárta az országot, és bár már újra Magyarországon él, itthonról továbbra is a madagaszkári turizmusban dolgozik és gyakran kísér ki csoportokat Madagaszkárra.
A vele való utazás során nem csak az útikönyvekben szereplő "száraz" információkat, hanem egy igazi "bennfentes" betekintést kapunk az ország mindennapjaiba, a helyi lakosok életébe, az utunk során megtekintett látnivalók érdekességeibe, vagy akár a babonákba és mítoszokba, melyek a mai napig meghatározzák a madagaszkári emberek életét.

Ismerje meg Madagaszkárt!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2023.11.14 - 2023.11.28
15 nap / 12 éj
1 495 000 Ft

Körutazásunk új időpontjai és árai még előkészítés alatt állnak.
Amennyiben érdekli az elkészült program, akkor kérjük, kattintson az Értesítés kérés gombra.
Miután elkészült az ajánlat, kollégáink értesítik Önt.

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel (melyek értéke: kb. 530.000 Ft)
 • 12 éjszakai szállást, helyi
  3-4*-os szállodákban és lodge-okban
 • a félpanziós ellátást
  (reggeli és vacsora, italok nélkül)
 • a szükséges transzfereket
  és a helyi közlekedést
 • a belépőket a programban szereplő látnivalókhoz
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a határátlépés díját
  (a helyszínen fizetendő)
  kb. 10 EUR
 • a borravalókat
  kb. 110 EUR/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  299 000 Ft
 • Ebédek és italok költsége
  kb. 5-15 EUR/alkalom
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények útjainkról


Kapcsolódó magazin


Madagaszkár, a nyolcadik kontinens

Az Afrika partjaitól 400-500 km távolságra lévő hatalmas, mintegy 587 000 km²-es szigetet sokan önálló kontinensként emlegetik. És ebben van igazság: a világ negyedik legnagyobb szigete már olyan régen levált a Gondwana földről – sokáig Indiával volt „összenőve” –, hogy felszínén a növény- és állatvilág önállóan fejlődhetett.

Elolvasom ››

Ravenala és „barátai”

Madagaszkárról már szinte mindenki tudja, hogy endemikus (csak ott élő) állat- és növényfajok népesítik be a szigetet. Ám amikor megérkeznek a látogatók, nem biztos, hogy azonnal mindez egyértelművé válik. Mik is ezek valójában? 

Elolvasom ››

A sziget, ahol a makik riszálják úgyis...!

Bár Madagaszkár GDP és egyéb 3-4 betűs adatokban igen szegény, annál gazdagabb viszont természeti látnivalókban, lakói pedig kedves, mosolygós, barátságos emberek.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Ghána

Ghána - Sao Tomé és Príncipe

14 nap / 12 éj
2024.02.13
összesen 1 időpontban
1 650 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Etiópia

Körutazás Etiópiában - Abesszínia, Afrika Kánaánja

12 nap / 10 éj
2024.03.09
összesen 1 időpontban
1 280 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Dél-Afrikai Köztársaság

Dél-Afrikai körutazás, Fokföldi borral megkoronázva

11 nap / 8 éj
2024.04.11
összesen 1 időpontban
1 360 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Uganda

Uganda varázsa - Csimpánzok és hegyi gorillák világa

11 nap / 9 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
 
Garantált indulás!
Indonézia

Grand Mirage Resort & Thalasso 5*

15 nap / 13 éj
2023.12.27
összesen 5 időpontban
1 250 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!