Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással
Elhelyezés:
helyi 3-4*-os szállodákban és lodge-okban, kétágyas szobákban
Ellátás:
félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül)

Miért ez az út?

Madagaszkár - lemúrok, makik, baobabfák, kaméleonok, orchideák, vanília, egyedülálló tájak. A nyolcadik kontinensnek is aposztrofált sziget egyik legfőbb vonzereje az itt élő endemikus (a világon csak itt megtalálható) fajok, melyek aránya meghaladja a 80%-ot.

A sziget lakói, a malgasok békés és mosolygós emberek, melyet a közmondásuk is jól jellemez: „Ne várj a boldogságra, hogy mosolyogni tudj; mosolyogj, és boldog leszel!” Ez az életkedv hamar átragad az ide érkezőkre, miközben a látnivalók sokaságán, rizsföldeken, erdőségeken, füves szavannákon és hegyvidékeken haladunk keresztül.

Programunk során fürdésre is lehetőségünk nyílik az Indiai-óceán partján.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 20 fő

Állati látnivalók

Állati látnivalók

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1-2. nap: Budapest – Antananarivo – Ampefy

Elutazás Budapestről menetrend szerint járattal, átszállással Antananarivóba. Késő esti érkezés után transzfer a szállodába, Szállás Antananarivóban. Másnap reggel először a főváros közelében lévő Lemúr Parkba látogatunk, ahol a közvetlen makikkal fotózkodhatunk is. Továbbindulunk Ampefybe, ahol a csodálatos, vulkáni eredetű Itasy-tó, és a három bugyborékoló, buzogó gejzír és a halvány törtfehér ásványi lerakódások együttes látványa felejthetetlen élményt nyújt. Felkeressük az Analavory gejzíreket, melyek különlegessége, hogy földrajzi eredetük szerint artézi kutak, nem vulkanikus gejzírek, vagyis a kiáramló víz nem forró. Szállásunk közvetlenül az Itasy-tó partján helyezkedik el.

3. nap: Ampefy – Antsirabe 

Reggeli után megnézzük a legendákkal felruházott Lily-vízesést, majd folytatjuk utunkat Közép-Madagaszkár felföldi tájain keresztül, teraszos rizsföldek, az egyszerű, vörös téglábólből épült házak között. Láthatjuk, ahogy a helyiek kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével  művelik a földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst. az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe-be, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több ”becenevet” is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse – pousse – ok (riksák) városa. Folytatjuk ismerkedésünket a helyi iparművészettel: ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel, valamint egy miniatűr riksa készítő műhelybe és egy hímzőműhelybe. Megtekintjük a város francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát.

4. nap: Antsirabe – Ambositra – Ranomafana

Reggeli után továbbutazunk dél felé, hogy meglátogassuk Ambositra városát, amely a madagaszkári fafaragás központja, és a művészetükről híres, úgynevezett zafimaniri törzs legfontosabb városa. A törzs fafaragó művészete az UNESCO szellemi kulturális világörökségi listáján szerepel, ez a törzs ugyanis az utolsó őrzője ennek az ősi művészetnek, amely régen az egész szigeten elterjedt volt. Ez a legkiválóbb hely arra, hogy megtekintsük az értékes rózsafából és ébenfából készült kézművesipari termékek gazdag kínálatát, vagy akár vásárolhatunk is. Meglátogatunk egy igazi zafimaniri fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Ma egy másik UNESCO szellemi kulturális világörökséget is láthatunk : a « hiragasy » zenés hagyományt. Ebédre a madagaszkári konyha különlegességeit kóstoljuk, ebéd előtt és alatt pedig megtekinthetjük a több évszázados múlttal rendelkező « hiragasy » előadást. Az előadások nem csak szórakoztatási és élvezeti, hanem népnevelő, oktató, vallási és erkölcsi értékkel is bírnak a malgas társadalom számára.

Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba, amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése “meleg víz”, a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva.

5-6. nap: Ranomafana – Ambalavao 

Reggeli után elindulunk, hogy az eddigieknél még közelebbről felfedezhessük Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződhessünk: joggal hívják a szigetet a “nyolcadik kontinens”- nek. A Ranomafana Nemzeti Park az ország második legnépszerűbb nemzeti parkja, számos őshonos, endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható állat - és növényfajt rejt magában. Dús, buja esőerdője rendkívüli vegetációval rendelkezik: pálmák, orchideák (Madagaszkárt az orchideák hazájának is nevezik: itt található a világon a legtöbb orchidea-faj), bambuszok, páfrányok, stb. Ez az erdő számos lemúrfaj kedvelt tartózkodási helye, így végre találkozhatunk a híres madagaszkári makikkal! Más lemúrfajok mellett (összesen 12 faj él a parkban) itt él például a híres arany bambuszmaki, a vörös maki és a törpe egérmaki is. A park meglátogatása után lehetőségünk van kipróbálni a helyi termálvizet és ellazulni, felfrissülni a testmozgás után szállodánk medencéiben. Másnap továbbindulunk Fianarantsoa-ba, Madagaszkár második legnagyobb városába. Megtekintjük a történelmi óvárost és a dimbes-dombos, hangulatos kis utcácskákat, valamint természetesen a város nyüzsgő piacait is! Felkeressük Pierrot Men, a nemzetközi hírű és nemzetközi díjakat nyert fotóművész fotóműhelyét is. A művész Fianarantsoa-ban lakik, és fényképeiből kiállítótermet rendezett be a városban. Bár Pierrot Men nem csak Madagaszkáron fotózik, de az ország lakosai és természeti szépségei kimeríthetetlen témát és ihletet adnak neki és sokan úgy tartják, ő készíti és készítette a valaha készült legszebb képeket a szigetről – melyek sokszor egy szempillantás alatt berepítenek minket a malgas emberek összetett, rejtélyes világába, számos hagyománnyal és mítosszal átszőtt életébe. Továbbutazunk majd rövid megállót tartunk egy faluban, amely a szizál feldolgozására specializálódott. Délután megérkezünk Ambalavaoba, ahol megtudjuk testközelből is, miről híres Ambalavao városa : meglátogatjuk a papírgyártó műhelyt, ahol előállítják a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak. Szállás Ambalavaoban.

7. nap: Ambalavao – Ranohira

Reggeli után továbbutazunk, megállunk az Anja magánparkban, ahol egy kb. 2 órás sétatúrára indulunk az erdős- sziklás parkban. A túránk alatt sok vidám gyűrűsfarkú maki-csapattal is találkozhatunk. A makik vígan élnek ebben a nagyon jól szervezett, a helyi lakosok kezdeményezésében alapított magánparkban, amelynek bevételei a helyi lakosság megélhetését segítik. Ott kell hagynunk a makikat, hogy a nap végére megérkezzünk Ranohiraba, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. A mai napon, utunkon a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: a teraszos rizsföldek átadják helyüket hatalmas szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd füves-fás szavannák és végül Isalo ezer-formájú homokkő sziklái tűnnek fel, és itt már a tájat a barna, zöld és okkersárga színek uralják. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek/népcsoportok jellemzőibe, ugyanis ma három népcsoport területén haladunk át. (Madagaszkáron összesen 18 népcsoport él, és számos nyelvi dialektus fordul elő.) Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz: az «Isalo ablaka» elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézhetjük meg a naplementét. Varázslatos élményben lesz részünk, ahogyan a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben; gyönyörű fotókat készíthetünk. Szállás Ranohira-ban (2 éj).

8. nap: Ranohira, Isalo Nemzeti Park

Reggelink után egész napos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában: az  Isalo Nemzeti Parkban. A tájat hatalmas homokkő sziklák és kanyonok uralják, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, különleges állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedhetünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A park növényzetének túlnyomó része itt is endemikus: tollas levelű pálmák, elefántlábúak, pandanusok, stb. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás: catta (gyűrűsfarkú) makikat, és sifaka fajokat találunk itt. Frissen, helyben grillezett piknik ebéd.

9. nap: Ranohira – Tulear – Ifaty 

Megreggelizünk, majd elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén, a mahafaly és antanosy törzsek területén járunk. Az út mentén megcsodálhatjuk a hatalmas, gazdagon díszített síremlékeket: e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek… Átutazunk Ilakaka-n, az úgynevezett „Zafírváros”-on. A vadnyugati “aranylázhoz” hasonlóan itt pár év alatt a « földből kinőtt» falukat, városokat láthatunk, messzebb pedig a bányákat.

Továbbhaladva lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai-óceán partjaihoz, Tuléar városába, melyet a helyiek úgy is neveznek: “a Nap városa”, vagy: “a város, mely sosem alszik”. Tulear az ország harmadik legnagyobb kikötővárosa. Látogatást tehetünk a Kagylópiacon is, ahol kagylókból készített dísztárgyak és egyéb, a déli régióra jellemző kézműves termékek gazdag választékát találjuk. Ezután Tulearból már csak egy félórás utazást teszünk, hogy megérkezzünk Ifaty halászfalu gyönyörű tengerpartjára, az Indiai-óceán (Mozambiki-csatorna) mellé. A hangulatos, festői kis halászfalu, kedves, mosolygós lakosai, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorlái, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék mindenkit magukkal ragadnak. Érkezéskor a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés Erdő meglátogatására indulunk, amely a világon teljesen egyedi és endemikus növényzetet és állatfajokat rejt. Az erdőben való túra során megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott “cseles” növényzetet (pl. majomkenyérfák) és “ravasz” lakóit: kaméleonokat, csak itt megtalálható madarakat, valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által napi rendszerességgel használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel.

Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári “mora-mora” (jelentése: lassan-lassan) életstílus, amíg megérdemelt pihenésünket töltjük a tengerparti szállodánkban (3 éj).

10-11. nap: Ifaty

Reggeli után szabadidő. Ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra, hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját, és figyeljük a halászok nyugodt, évszázados rutin szerinti mozgását. De ha aktívabb programot szeretnénk, akkor is bőven válogathatunk a helyben kínált és szervezett tevékenységekből. Íme, néhány tipp: búvárkodhatunk palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál.   Vegyünk részt egy tradicionális “vezo” (az itt élő halász népcsoport) halászaton vagy modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton. Tegyünk egy felejthetetlen quad túrát a homokdűnéken, menjünk el kora reggeli madár lesre, vagy egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot és csodáljuk meg a helyi halászok lenyűgöző és erős izmokat igénylő navigációját, ahogy a vitorla forgatásával változtatják az irányt és a sebességet.

Második esti program: vacsora alatt egy helyi zenekar csatlakozik hozzánk, hogy bemutassák nekünk hagyományos hangszereiket és népi táncaikat. A malgas táncok egyszerűek, csak egy kis ritmusérzék kell hozzá, a helyiek biztosan nagyon fogják értékelni, ha mi is beállunk közéjük.

12. nap:  Ifaty - Tulear – Antananarivo

Reggeli a szállodában, elutazásig szabadidő a tengerparton, majd visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan a Tsaradia belföldi járata repít minket vissza a fővárosba, Antananarivo-ba. Az autóbuszunk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. 

13. nap: Antananarivo – Andasibe

Miután megreggeliztünk, elindulunk kelet felé, hogy tovább folytassuk felfedező utunkat ezen a különleges szigeten. Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük: krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók; de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk,  valamint különleges lepkékkel. Délután megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, két híres park: az Analamazoatra Nemzeti Park és a Mantadia Nemzeti Park mellé. Látogatást teszünk a Vakona Magán Rezervátumban: a legjobb lehetőség, hogy elkészítsük szelfinket az itt élő barátságos lemúrokkal! Szállás Andasibében (2 éj).

14-16. nap: Andasibe – Antananarivo – Budapest

A mai napon reggeli után a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a hely arról híres, hogy az itt található esőerdők a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthonai. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (például a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj. Másnap reggeli után visszaindulunk Antananarivoba. Ellátogathatunk a hatalmas kézműves, tradicionális piacra is, ahol megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit (zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb.) Nappali szobahasználat és vacsora Antananarivóban, majd elbúcsúzunk a varázslatos szigettől. Késő este transzfer a repülőtérre, 16. napon hajnalban elutazás Antananarivo-ból átszállással Budapestre. Érkezés a délutáni órákban.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Atsinanana Esőerdő - Ranomafana Nemzeti Park (természeti)

A zafimaniri törzs fafaragó művészete (szellemi kulturális)

 

 

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Október 29. Budapest - Párizs                  06:20  08:45  AF 1695 / kb. 2ó 25p
Október 29. Párizs - Antananarivo           10:35  23:15  AF 934 / kb. 10ó 40p

November 13. Antananarivo - Párizs       01:25  10:45  AF 935 / kb. 11ó 20p
November 13. Párizs - Budapest              14:40  16:50  AF 1294 / kb. 2ó 10p

Az indulási és érkezési időpontok minden esetben helyi időben értendők.
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.


Utazás AIRFRANCE vagy KLM járattal

A nemzetközi járatokon maximum 23 kg lehet a poggyász súlya,  háromdimenziós mérete maximum 158 cm (szélesség + magasság + mélység). A fedélzetre 1 db 55x35x25 cm kézipoggyász és egy kis női vagy laptop táska (40x30x15 cm) vihető fel, melyek súlya összesen maximum 12 kg lehet.

Forrás/ további információ: AIRFRANCE vagy KLM

 

 

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 

 

Beutazási feltételek

Madagaszkárra való belépéskor az útlevélnek további 6 hónapig kell érvényesnek lennie, és két üres oldalt kell tartalmaznia. A vízum (15 napos tartózkodástól) 35 EUR, mely a helyszínen fizetendő belépéskor.

 

COVID-19 előírások

2022. augusztus 11 –én a madagaszkári kormány minden, a Covid-19 járványhoz kapcsolódó utazási korlátozást feloldott, így a beutazáshoz se oltási igazolás, se PCR teszt nem szükséges.

 

Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Az út idegenvezetője:

Mison Andrea

other_551_37184_1000ut-idegenvezetok-mison-andrea11.jpg

Miért is szeretek utazni? Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen közel 25 éves szakmai tapasztalatom és tanári végzettségem segítségével elérhetővé és érthetővé tudom tenni mások számára is a világ történéseit. Fontosnak tartom megélni és nem csak átélni az utazást: az általam vezetett utakon a szokásos látványosságokon túl garantáltan minden helyi furcsaságot kipróbálunk és megkóstolunk.
Az utazás iránti szeretetemet nagyapámnak köszönhetem, aki meséivel csodás országokba utaztatott minket, gyerekeket… Akkor még híres régésznek készültem. A két tannyelvű gimnázium szintén garancia volt a kötelező külföldi utakra. Az egyetemista-hátizsákos világjáró kalandok alatt döntöttem el: meg kell ismernem minél több kultúrát, ahol térd alatt piszok van. Az újabb és újabb civilizációk felfedezése szenvedélyemmé, majd életem egyik legjobb döntésévé, a hivatásommá vált.

Ismerje meg Madagaszkárt!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.10.29 - 2024.11.13
16 nap / 14 éj
1 790 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel (melyek értéke: kb. 550.000 Ft)
 • 14 éjszakai szállást, helyi
  3-4*-os szállodákban és lodge-okban
 • a félpanziós ellátást
  (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül)
 • a szükséges transzfereket
  és a helyi közlekedést
 • a belépőket a programban szereplő látnivalókhoz
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a vízum díját
  (a helyszínen fizetendő)
  kb. 35 EUR
 • a borravalókat
  kb. 130 EUR/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  360 000 Ft
 • Ebédek és italok költsége
  kb. 5-15 EUR/alkalom
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Összes vélemény

Vélemények az utazásról


Kapcsolódó magazin


Madagaszkár, a nyolcadik kontinens

Az Afrika partjaitól 400-500 km távolságra lévő hatalmas, mintegy 587 000 km²-es szigetet sokan önálló kontinensként emlegetik. És ebben van igazság: a világ negyedik legnagyobb szigete már olyan régen levált a Gondwana földről – sokáig Indiával volt „összenőve” –, hogy felszínén a növény- és állatvilág önállóan fejlődhetett.

Elolvasom ››

Ravenala és „barátai”

Madagaszkárról már szinte mindenki tudja, hogy endemikus (csak ott élő) állat- és növényfajok népesítik be a szigetet. Ám amikor megérkeznek a látogatók, nem biztos, hogy azonnal mindez egyértelművé válik. Mik is ezek valójában? 

Elolvasom ››

A sziget, ahol a makik riszálják úgyis...!

Bár Madagaszkár GDP és egyéb 3-4 betűs adatokban igen szegény, annál gazdagabb viszont természeti látnivalókban, lakói pedig kedves, mosolygós, barátságos emberek.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Uganda

Uganda varázsa - Csimpánzok és hegyi gorillák világa

12 nap / 10 éj
2025.02.06
összesen 1 időpontban
2 250 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Namíbia

Namíbia - Botswana - Zimbabwe körutazás

19 nap / 16 éj
2024.11.28
összesen 1 időpontban
2 555 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Egyiptom

Egyiptom varázsa - rejtélyes piramisok és a Nílus ékkövei

8 nap / 7 éj
2024.10.29
összesen 1 időpontban
885 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Tanzánia

Szafari Tanzániában, zanzibári pihenéssel

12 nap / 11 éj
2024.11.08
összesen 1 időpontban
2 190 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Görögország

Kréta: Körutazás a Minotaurusz földjén

8 nap / 7 éj
2024.06.07
összesen 2 időpontban
530 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!