Részletes program
Az Il Poggio di Gavi borászat borkóstolója mellé séfünk, Lipták Tamás a legfinomabb, eredeti olasz alapanyagokból készíti el a menüsort. A vacsora alatt bemutatásra kerülnek, az Il Poggio di Gavi borászat legkiválóbb tételei, amelyet maguk a borászok, Francesca Poggio és családja fognak prezentálni. Az est folyamán a hangulatról egy olasz DJ, Sergio Antonio gondoskodik.
Program
18:30 Érkezés
19:00 Habzó bor és előételek felszolgálása
19:30 Büfévacsora, borkóstoló, borok bemutatása
20:30 A borászat és a felszolgált tételeik bemutatása
21:00 Kötetlen beszélgetés a borászokkal
Ételkínálat
Olasz hideg antipasti válogatás
Burratina-focaccia-száritott paradicsom-mortadella
Tésztaételek
Paccheri Cacio Pepe Guanciale-val, lóbabbal és DOP Caciocavallo sajttal
Fusili all’Amatriciana
Penne Pesto Genovese
Spaghetti alla Carbonara
Négysajtos házi készítésű ravioli
Strozzapreti Bolognese
Desszert
Pisztáciamorzsás tiramisu
Torta Caprese
Segreto crema di limone, Lipták Tamás Executive séftől
Italkínálat
Vino Bianco Frizzante Ancestrale L’ECO
Ősi eljárással készült habzó bor 100% Cortese szőlőfajtából
Spumante Metodo Classico Brut L’Ape
Klasszikus eljárással készült habzó bor 100% Cortese szőlőfajtából
Nuvole Sul Poggio – száraz fehér bor 100%-ban Gavi szőlőfajtából
Luna Sul Poggio – száraz fehér bor 100%-ban Gavi szőlőfajtából
Etichetta Nera – száraz fehér bor 100%-ban Gavi szőlőfajtából
Az ételképek illusztrációk!
Az est folyamán a zenét az olasz DJ, Sergio Antonio biztosítja.
Cím: Posner Bistro & Bar (Up Hotel Budapest), 1067 Budapest, Csengery utca 31.
Az étterem az Up Hotel Budapest épületében található, és a szálloda főbejáratán keresztül közelíthető meg, a Hunyadi tér irányából.