Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal
Elhelyezés:
4*-os központi helyen fekvő szállodában, panorámás kétágyas elhelyezéssel
Ellátás:
reggeli

Miért ez az út?

A szépség jó ajánlólevél.” portugál szólás

 

„Madeira-szigetek…” Felfedezésük óta mindig is megkülönböztetett szerepet kaptak, játszottak, a vágyódás mesés célpontjai voltak ezek az örökkön zöld szubtrópusi szigetek. (A két nagy, Madeira és Porto Santo, illetve a Desertas számos kisebb szigete.)

A Portugál felfedezések korában itt termesztették a legtöbb cukornádat, majd a Brazília, illetve India felé tartó óceáni flotillák legfontosabb állomásává vált. Fővárosa, a csodaszép Funchal 1508-ban nyerte városi jogait „Szerencsés” I. Mánuel királytól, azóta áramlott ide a Portugál világ minden gazdagsága, fűszere vagy épp növényritkasága. Elsőként vált nemzetközi gyógy-, és nyaralóparadicsommá is. Az 1830-as évektől vonzotta az uralkodókat, arisztokratákat – és mindennemű szerencsésen gazdag pihenni vágyókat. Sokak számára ismert, hogy Habsburg Miksa főherceg (Ferenc József öccse, Mexikó tragikus sorsú császára) és Erzsébet (Sissi) a magyarok királynéja is Madeira szerelmesei voltak. Sőt, a sors úgy akarta, hogy Boldog IV. Károly, az utolsó magyar király is itt búcsúzzon a földi élettől. Madeira botanikus kertjei, UNESCO világörökségi védelem alatt álló köderdői, felhők feletti, valószínűtlenül festői magashegységei,- vagy Porto Santo végtelen aranyhomokos óceáni strandjai – mind fogalommá váltak a nemzetközi turizmus világában. A vitorlázástól – a hegymászásig, a bálnalestől – a katedrális látogatásig, vagy épp a trópusi piac egzotikus gyümölcseinek kóstolásától – a Reid’s Palace Belmond Hotel hibátlanul elegáns tea választékáig… itt minden megtalálható. 

Garantált indulás

Garantált indulás: 2024. Novemberi dátum esetében!

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport maximum 25 fő!

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: A szépséges Madeira – vagy Madeirák

Elutazás Madeirára, közvetlen járattal. A reptéri transzfer során rövid ismertető a szigetek földrajzáról, és igen szerencsés éghajlati viszonyaikról. Pár szó arról, miért és hogyan vált Madeira Európa első szubtrópusi nyaraló paradicsomává. Bejelentkezés fővárosi… és egyben belvárosi hotelünkbe. Szobáink elfoglalása, majd rövid pihenő. Este fakultatív séta lehetőség a magyar szakvezető részvételével az óceáni kikötőhöz. Éj Funchalban (7).

Tervezett szállás: Madeira Panoramico Hotel ****

2. nap: Funchal, a portugál felfedezések kulcsvárosa

Reggeli után rövid utazás Camara do Lobos halászfalvába. Fotószünet Sir Winston Churchill festőállványának pontjáról (innen festette rendszeresen a brit miniszterelnök élete legszebb helyének, Camara doLobos óceánpartjánaktájképeit), majd “aláereszkedés” a faluba. Rövid szabadidő, elsőközvetlen randevúnk az Atlanti-óceán végtelen víztömegével. Poncha kostólás majd visszautazás Funchal egyedülállóan elragadó fekvésű és építészeti múltú belvárosába. Városnézésünket a São Tiago tengeri erődnél kezdjük, ezt követően a Madeira Sztori Központban ismerkedhetünk a hajdan olyannyira gazdag portugál tengeri hatalom igen gazdag múltjával. Látogatás és szabadidő a Mercado-n, a jellegzetes portugál azulejokkal (kékfestésű fehér kerámiaburkolat) borított, patio-s épületben. Kóstoló az egzotikus helyi gyümölcsökből, séta a különleges, mélytengeri kínálatot is felvonultató piacon. A Sé, vagyis a gótikus katedrális megtekintése, majd sétán folytatása a Kormányzói Erődnél, s a Városház-tér környezetében. Tengerész Henrik, majdGoncalves Zarco, majd Kolumbusz Kristóf emlékműveinél rövid szemelvények a Portugál felfedezések koráról, a megannyi felfedezőről, aki átutazóban jártitt, vagy hosszabban tartózkodott Funchal- ban. Látogatás borászatban, madeira kóstolással, vásárlási lehetőséggel. Sétánk folytatása a Yacht Kikötő és a Santa Catarina Park irányába. Kiadós fővárosi szabadidőnket Erzsébet (Sissi) a magyarok királynéja szobránál kezdjük, a Casino épületénél.

3. nap: Monte kertjei és az utolsó magyar király emlékei

Reggeli utazás a Madeira Botanikus Kertbe.Az olasz stílusú kertépítészet és a mesés óceáni panorámák összhatásainak élvezete, sétával. Rövid leutazás az Óvárosba, ahonnan felvonóval jutunk fel Monte-be, a páratlan panorámával rendelkező barokk kegytemplomhoz. Boldog IV.Károly, az utolsó magyar király szobrának és sírjának megtekintése, látogatás a Monte Palota Trópusi Kertben, sétával a megannyi brazil, mozambiki, vagy éppen indiai trópusi növényritkaság között. (Fakultatív látogatási lehetőség a felújítás alatt álló Quinta Jardins do Imperador kertjénél.) Lejutás Funchalba toboggan-on, a régi madeirai “szánkón”. Utazás az Eira da Serrado kilátópontra, a hajdan szétrobbant kráterperemén található, csaknem 800 méter relatív szintkülönbségű kilátópontra. A lenyűgöző vulkáni tájak élvezete, rövid séta lehetőségével a hajmeresztő sziklákon. A hotelbe visszatérés után szabadprogram lehetőség.

4. nap: Porto Santo a “fehér arany” és az aranyhomok szigete

(Figyelem! Fürdőruha és strandfelszerelés hozatala nyomatékosan javasolt!)

Korai reggeli után igen rövid buszozás a kikötőbe. Behajózás a Madeira-szigetek második legnagyobb tagja, Porto Santo felé. Porto Santo, a néhai “fehér-arany”, vagyis cukorsziget természetföldrajzi képe Madeira szöges ellentéte: Az aranyló szaharai homokkal fedett, napfényes sziget 9 km hosszú (!) nyugati része Európa talán legszebb természetes strandja. Partraszállás után rövidkörbe utazás a szigeten, majd látogatás Kolumbusz Kristóf házában, ahol a nagy genovai felfedező (éscukor ültetvényes) az itt partravetett hordalékokból arra következtetett, hogy az óceán túloldalán rejtőzhet India… Óceáni fürdőzés és pihenő. Délutáni visszakompolás a főszigetre, immár bronzbőrrel, szubtrópusi- és óceáni energiákkal feltöltődve.

5. nap: Madeira nyugati tájképei

(Figyelem! Fürdőruha és strandfelszerelés hozatala nyomatékosan javasolt!)

Egész napos autóbuszos kirándulás a sziget nyugati tájaira: Fényképezés és séta a világ második legmagasabb függősziklája, a több mint 900 méteres Cabo Girao üvegteraszán. Továbbutazás Ribeira Brava partvidékén Ponta do Sol-ba, Madeira legnapfényesebb kikötőjébe. Napfürdőnk végeztével átutazás Madalena do Mar banánültetvényeihez, sétával a Banán-ösvényen, majd látogatással egy banánültetvényen. Szédítő szerpentineken kapaszkodás (busszal) 1.400 méteres magasság fölé, ahol a Paul da Serra körzetében szinte Skót-felföldi körülményekkel megáldott terepen autózik a csoport, az ÉNy-i partokig. Porto Moniz drámai szépségű vulkáni medencéinek és hullámtörő szikláinak fényképezése - nagyon magasból.A városka drámai vulkáni sziklák “csücskére” települt, az Atlanti-óceán hullámaisokszor feltartóztathatatlan, dühödt óriásokként ostromolják a partokat… Drámai döntésünk után “leereszkedés” Porto Moniz medencéihez, majd 1-2 órás strandolás a “félig nyílt”, óceánvízzel töltött medencékben. (A biztonságos nyitvatartást a helyi hatóságok határozzák meg. Túlzott hullámzás esetén a medencéket tilos megközelíteni.) Hazaúton rövid látogatás São Vicente városában.

6. nap: Köderdők és hegyóriások világa

(Figyelem! Esőkabát, zárt cipő hozatala javasolt!)

Reggeli utáni indulás a sziget központi hegyeibe. Utazás az éles sziklagerincekre épített, szédítő szerpentineken az 1.818 m (!) magas Picode Aireiro kilátópontjáig. Kb. 2 órás könnyített túra a felhők felett, s csak jól kijelölt útvonalon. Tiszta időben a csúcsok mögött több irányban is előbukkan az óceán végtelen víztömege, csak hogy mindannyian megtapasztalhassuk “az ilyen nincs is…” ámulatot. Továbbutazás a sziget leghidegebb völgyébe a Ribeiro Frio pisztrángos vizeihez. Séta a Balcoes táblaperemhez, az egyedi, a földtörténeti középidőből “itt maradt”, UNESCO világörökségi köderdőben (portugálul Floresta Laurissilva da Madeira). Utunk folytatása, immár lefelé, a Portela kilátóhoz, majd onnan Porto da Cruz városkájába. Erőnktől függően kiadós lépcsőzési lehetőség az óceán és az ég kékje között, vagy pihenő az óceánparti sétányon. Hazautazás Machico városkáján keresztül a fővárosba.

7. nap: Egy felejthetetlen nap a szigeten

A mai napon 3 különböző program között választhatunk, tetszésünk szerint:

1. /  Egész napos pihenés, szabadidő Funchalban, vagy a legközelebbi strandon

vagy

2. / Félnapos kihajózás a Santa Mariával, Kolumbusz Kristóf Amerikát felfedező vezérhajójának pontos másával. Vitorlázás a sziget déli partvonala mentén Camara de Lobos-ig, a már jól ismert halászfaluig, szerencsés esetben delfin és bálna- megfigyeléssel. Ismerkedés a nagy földrajzi felfedezések korának hajózási technikáival, az akkoriban használatos eszközökkel. A partot érés után délutáni szabad program és strandolási lehetőség.

vagy

3. /  Egész napos séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Laurisilva őserdő (köderdő) mélyén. 14 km hosszú sétánkat a Queimadas erdei látogatóközpontból kezdjük. Sétánk során alagutak, levadák mentén haladva ismerhetjük meg a legtöbbször misztikus ködbe burkolódző erdők endemikus fajait. Sétánk egyik legszebb állomása a Caldeirao Verde örökzöldekbe öltöztetett vízesése. (A séta osztályozása könnyű-közepes, kicsiny szintkülönbséggel.) 

8. nap: Hazautazás

Reggeli után kijelentkezés. Csomagjaink elhelyezése a csomagszobában, majd szabadidő. Elbúcsúzási lehetőség az örökzöld szigettől, esetleg Sissi vagy Kolumbusz szobránál, a mindig üde Santa Catarina Parkban. Fakultatív strandolás, netán teázási lehetőség a Reid’s Palace Belmont Hotelben. Délutáni utazás a reptérre. Elrepülés közvetlen járattal Budapestre, hazaérkezéssel éjszaka.

Fakultatív programok:

Félnapos kihajózás a Santa Mariával, Kolumbusz Kristóf Amerikát felfedező vezérhajójának pontos másával. Vitorlázás a sziget déli partvonala mentén Camara de Lobos-ig, a már jól ismert halászfaluig, szerencsés esetben delfin és bálna- megfigyeléssel. Ismerkedés a nagy földrajzi felfedezések korának hajózási technikáival, az akkoriban használatos eszközökkel. A partot érés után délutáni szabad program és strandolási lehetőség.

Ár:  24 000 Ft/fő

 Egész napos séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Laurisilva őserdő (köderdő) mélyén. 14 km hosszú sétánkat a Queimadas erdei látogatóközpontból kezdjük. Sétánk során alagutak, levadák mentén haladva ismerhetjük meg a legtöbbször misztikus ködbe burkolódző erdők endemikus fajait. Sétánk egyik legszebb állomása a Caldeirao Verde örökzöldekbe öltöztetett vízesése. (A séta osztályozása könnyű-közepes, kicsiny szintkülönbséggel.) 

Ár: 26 000 Ft/fő

Fontos információk:

Várható menetrend (változhat): 

Légitársaság: Wizz Air

Budapest - Madeira (Funchal) 14:15 -18:40 W6 2397 / kb. 5ó 10p

Madeira (Funchal) - Budapest 19:20 - 01:10 (+1) W6 2398 / kb. 4ó 45p

A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.

Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal

Tapasztalataink alapján a Wizzair  légitársaság a menetrend meghirdetése után, akár több alkalommal is változtatásokat jelent be. A weboldalunkon igyekszünk a menetrend változásokat követni. Megkérjük, hogy az indulás előtti tájékoztatóban szereplő menetrendet vegyék véglegesnek, amennyiben transzfer vagy egyéb szolgáltatás foglalása okán tájékozódna a járatáról. 

Az utazáshoz a repülőjegyet a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, 20 kg-os, 26 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A Wizz Air szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a Wizz Air véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Forrás/ további információ: ITT

 

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti. Ilyenkor az utast egyágyas szobában tudjuk elhelyezni az egyágyas felár megfizetésével. 
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Az út idegenvezetője:

Gőgös Norbert

other_230_37184_1000ut-idegenvezetok-gogos_norbert.jpg

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

Ismerje meg Madeirát:

 

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.11.02 - 2024.11.09
8 nap / 7 éj
695 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, személyenként 
  1 db kis méretű kézipoggyásszal
  (melynek értéke: kb. 200.000 Ft - változhat)
 •  szállást 4*-os szállodában
 • a reggelis ellátást 
 •  a megadott programokat
 •  a helyszíni közlekedést
 •  a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat
  kb.: 3-4 €/ fő/ nap
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • Az idegenforgalmi adót
  2 € / fő / éjszaka

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  165 000 Ft
 • Fakultatív vacsorák
  98 000 Ft
 • Fakultatív programok
  az alapprogramokon kívül
  24 000 - 26 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Portugália

Közép-Portugália kincsei lisszaboni városnézéssel

5 nap / 4 éj
2024.09.22
összesen 1 időpontban
490 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Portugália

Bortúra Portoban és a Douro-völgyében

6 nap / 5 éj
2024.10.18
összesen 1 időpontban
698 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Franciaország

Mesés Elzász a borút mentén

5 nap / 4 éj
2024.09.04
összesen 1 időpontban
474 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Norvégia

Az Aurora borealis titkai

5 nap / 4 éj
2025.02.13
összesen 3 időpontban
710 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Kenya

Kenyai körutazás - Az állatvándorlás idején

nap / éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!