Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Ha először gondolkodik azon, hogy Nagy-Britanniába utazzon, akkor talán kíváncsi lesz, melyek a fő látnivalók. Íme néhány ok, amiért érdemes idelátogatni.

Nagy-Britannia három országrészből áll: Anglia, Skócia és Wales. Az Egyesült Királyság pedig Nagy-Britannia plusz Észak-Írország. Az elragadóan sokszínű és megdöbbentően szép Nagy-Britannia egyedülálló bájjal rendelkezik, amely szinte mindenkit elvarázsol, aki ellátogat ide.

Az Egyesült Királyság történelmében az a lenyűgöző, hogy messzire nyúlik vissza. Amerikában az 1800-as évek polgárháborújának műtárgyait régi történelemnek tekintik, de az Egyesült Királyságban néhány történelmi helyszín akár 5000 éves múltra tekint vissza! Számos történelmi látnivaló várja a látogatókat, köztük számos kastély, apátság, rom, erődök és még sok más! A  Stonehenge az Egyesült Királyság egyik legrégebbi történelmi helyszíne. Ez egy körben lévő kövek elrendezése, és a történészek véleménye még mindig eltér a céljáról. Egy dologban egyetértenek, hogy nagyon-nagyon régi! Az 5000 éves emlékműnek sokféle célt tartottak az évek során, a legvalószínűbb az, hogy istentiszteleti hely volt, de más elméletek említik csillagvizsgálókat, sőt, Merlin varázsló által létrehozott varázslatos helyet is!

A brit monarchia a világ 5. legrégebbi uralkodó monarchiája. A királyi családdal kapcsolatban számos csodálatos látnivaló található, beleértve a Buckingham-palotát, a londoni Towert, a Sandringham-birtokot, a Windsori kastélyt és a Balmoralt. A Windsori kastély a világ legrégebbi és legnagyobb lakott kastélya, amelyet a 11. század óta használnak.

Az Egyesült Királyság buja zöld tájairól híres, elsősorban azért, mert sok csapadék esik. Van néhány hihetetlenül gyönyörű hely az Egyesült Királyságban, amelyek közül a leghihetetlenebb Skócia és a Lake District. Mindkettőben gyönyörű csúcsok és víztömegek találhatók, amelyeket felfedezhet, és ha Skóciában tartózkodik, akár a hírhedt Loch Ness-i szörnyet is megpillanthatja! Noha a Loch Ness tó a híres szörnyetegéről, Nessie-ről a legismertebb, ám ugyanakkor Nagy-Britannia legnagyobb édesvízi tava. A tó hőmérséklete egész évben 6°C-os, és még a leghidegebb skót teleken sem fagy be. Ha szereti a túrázást, lélegzetelállító sétákat tehet a Lake Districtben, a Peak Districtben és az Egyesült Királyság más helyein.

Wales fővárosa, Cardiff, az „árkádok városa"-ként is ismert, mivel a brit városok közül itt található a legtöbb viktoriánus, Edward-korabeli és modern bevásárlóárkád. Walest gyakran nevezik Európa várfővárosának, ahol négyzetmérföldenként több kastély van, mint bármely másik európai országban. A viszonylag kis területen elhelyezkedő 427 kastély között mindenféle megtalálható, a romoktól és olyan építményektől kezdve, amelyek soha nem készültek el, egészen a jó állapotban megőrzött kastélyokig.

Az Egyesült Királyság ma már számos konyhával büszkélkedhet, például kínai, indiai, thai és olasz éttermekkel. Az Egyesült Királyság legtöbb részén azonban még mindig hagyományos brit ételeket szolgálnak fel. Angliában a leggyakoribb brit ételek közé tartozik a Sunday Roasts, az angol reggeli, a Fish and Chips és a Mince & Dumplings. Angliában is mindennaposak a pudingok. Cornwall híres a pogácsáról, a tésztákról és a fagylaltról. Skóciában érdemes megkóstolni az olyan jellegzetes ételeket, mint a Haggis. Az Egyesült Királyság minden részének megvannak a saját egyedi ételei, és érdemes megkóstolni néhányat az ott tartózkodás alatt.

A britek évente több mint 60 milliárd csésze teát isznak meg, vagyis naponta körülbelül 100 milliót. Míg az ital eredete az időben messze nyúlik, az 1700-as években a brit kultúra egyik alappillére lett, és a 18. század közepére a tea váltotta fel a gint.

A skót whisky megnevezés azon italokra vonatkozik, amelyet Skóciában desztilláltak és legalább három évig tölgyfa hordóban érleltek. A skót whisky alapfogalmai és alaptípusai: a rézüstben kétszer (néha háromszor) lepárolt malátawhisky (vagyis: malt), és a lepárlóoszlopokon készült gabonawhisky (vagyis: grain), amelyekből keverékeket (vagyis: blended whisky) készítenek. Ez utóbbiak a legnépszerűbbek, de a legmagasabb ára a házasítatlan malátawhiskyknek (vagyis: single malt) van.

Az Egyesült Királyság rengeteg látnivalót és csodálatos helyeket kínál a turistáknak. Tekintsék meg útjainkat, melyek között megtalálhatók csoportos és egyéni utazások is egyaránt.

Tovább olvasom

Az országban jelenleg nincs érvényben a beutazást korlátozó COVID intézkedés. Részletesebb információ IDE kattintva található.

A beutazáshoz magyar állampolgároknak érvényes útlevél szükséges. 

Tovább olvasom

Területe: 244-820 km2
Népessége: 65 millió fő
Fővárosa: London
Hivatalos nyelv: angol
Pénznem: font
Államforma: alkotmányos monarchia

Tovább olvasom

Nagy Britannia


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Nagy Britannia

Nagykörút Angliában

8 nap / 7 éj
2024.07.09
összesen 2 időpontban
745 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Írország

Észak-Írország és Donegal

7 nap / 6 éj
2024.05.25
összesen 2 időpontban
695 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Nagy Britannia

Misztikus skót kastélyok és az eredeti whisky nyomában

8 nap / 7 éj
2024.06.26
összesen 5 időpontban
833 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Nagy Britannia

Wales, a Kelta-tenger meseországa

8 nap / 7 éj
2024.09.23
összesen 1 időpontban
765 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Nagy Britannia

Hosszú hétvége Skóciában whisky kóstolóval

5 nap / 4 éj
Jelenleg nincs elérhető időpont.
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Nagy Britannia

Londoni séták

4 nap / 0 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Nagy Britannia

Skócia - Egyéni körutazás autóbérléssel

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 
Utazás egyénileg
Nagy Britannia

Wales - Egyéni körutazás autóbérléssel

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 
Utazás egyénileg
Nagy Britannia

Hétvége Londonban

4 nap / 3 éj
Komplett egyéni utazás szabadon választható dátumban
 
 
Utazás egyénileg
Nagy Britannia

Hétvége Edinburghban

4 nap / 3 éj
Komplett egyéni utazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Kapcsolódó magazin


A skót Single Malt whisky titkai

Ha szeretnénk megismerni Skóciát, érdemes ezt whisky kóstolással összekötni.

Elolvasom ››

II. Erzsébet és Balmoral

Ez volt az a hely, ahol II. Erzsébet pihenni tudott, és ahol inkognitóban hatalmas sétákat tehetett.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!