Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással
Elhelyezés:
minőségi, 3*** csillagos szállodákban
Ellátás:
reggelis ellátás

Miért ez az út?

A Snowdown erdő borította lankáitól és sokszor májusban is hófödte szikláitól a Pembrokeshire végtelen tengerparti szikláiig vezet utazásunk. Vadregényes tengerpartjainak hossza több mint 2.700 km, csendes folyói festőien szép hegységek és legelők között kanyarognak. 

Sehol nincs több és óriásibb középkori erőd mint itt – amik ma “Edward király, angol király” UNESCO világörökségi kastélyai, és sehol nem óceánibb az éghajlat, vagy zöldebb a fű, mint ebben az országban.

Jogosak-e a középkori megjegyzések, hogy az itteni népek a táj szépsége miatt énekelhettek olyan sokat és olyan szívesen? Igaz lehet-e a gyanú, hogy az itteni városkák, halászfalvak kiskocsmáinak hangulatát az írek is csak irigykedve figyelik a túlpartról? Csak néhány a kérdésekből, amikre közösen kereshetjük a választ - itt, kontinensünk nyugati határvidékén.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport: Maximum 25 fő!

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Kulturális látnivalók

Várak, kastélyok,erődök

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest - Észak-Wales (Gogledd Cymru) tengerpartján

Repülés Budapestről frankfurti átszállással Manchester-be. Érkezés után folytatjuk utunkat a Clwyd őrgrófság tengerpartján, a Creuddyn-félszigeten épült Llandudno üdülővárosába. Menet közben áttekintés Észak-Wales tengerparti természetvédelmi övezeteiről, illetve a szemünk előtt elterülő Ír-tenger víztömegeiről, éghajlat módosító hatásairól. Llandudno, a „Walesi vizes helyek Királynője” 1861 óta az ország legnagyobb resort üdülője. Kavicsos tengerpartjai, meglepően kellemes klímája már a XIX. században is sok jómódú nyaralót csábítottak ide. Tengerparti szállodasora, sétányai és óriási sétáló mólói leginkább talán Nizza tengerpartjára emlékeztetnek. A szállodába jelentkezés után séta a sétányon, illetve a közeli éttermek és a tengerpart felfedezése. Éj Llanduno-ban.

Tervezett szálláshely: Llandudno Bay Hotel

Szeptemberi csoport esetében a szállás Conwy-ban lesz várhatóan a Caer Rhun Hall-ban.

2. nap: UNESCO világörökségi erődök és építészeti remekek

Reggeli utazás Llangollen városába. Rövid séta a Dee hídján, a 200 éves vasútállomás és a néhai lovas uszályok megtekintésével. Utunk folytatása az UNESCO világörökségi Pontcysyllte Aqueduct vízvezetékhez. Továbbutazás az I. Edward angol király által építtetett Caernarfon óriási erődjéhez, majd következő állomásunk a még inkább csodálatos Conwy lovagkori erődje és városa. Késő délutáni visszaérkezés a hotelünkbe. Éj Llanduno-ban.

3. nap: A Great Orme és Anglesey-szigetének természeti szépségei

Reggeli után utazás a Great Orme félszigetéhez. Séta a viktoriánus mólón, majd a Happy Valley Botanikus Kert feletti sziklákig. Továbbutazás Wales legnagyobb szigetére, Anglesey-re. Átkelés a Menai-szoroson, majd látogatás a 3.000 lakosú Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch városkájában. Továbbutazás a South Stack világítótorony óceáni szikláihoz, séta a meseszép óceáni panorámák élvezetével. Visszaúton a Beumaris Castle erődöt is megtekintjük kívülről. Késő délutáni megérkezés szállásunkra, szabadidő Llandudno-ban. Éj Llanduno-ban.

4. nap: Snowdonia Nemzeti Park; Portmeirion bűbája

Reggeli utazás Portmeirion-ba, az ország „itáliai” nyaralóvároskájába. Utunk folytatása a Snowdonia vagy Eryri Nemzeti Parkba. Legmagasabb csúcsa az 1.087 m magas Snowdon és a mellette tornyosuló Crib Goch, illetve Y Llivedd, Nagy-Britannia leghavasabb, legesősebb csúcsai. A meseszép vidék egyszerre fogadja a legkeményebb hegyi sportok kedvelőit, illetve azokat, akik vonattal juthatnak fel az ország tetejére. Utazás a Snowdonon közlekedő kisvasúttal Wales tetejére, a Summit station állomásra, majd rövid séta. Kora esti megérkezés szállásunkra, a Ruthin Kastélyba.

Éj a Ruthin kastélyban

5. nap: Barmouth tengerpartján; Aberystwyth – Közép-Wales fővárosa

Reggeli után rövid séta a kastélyban és a kis óvárosban. Indulás délre, Barmouth festői kikötővárosába. Az alig 3.000 lakosú város a múltban hajóépítőiről, illetve hajóskapitányairól volt híres. Mára festői fekvésének köszönhetően, nyaralóvárossá alakult, rendkívül hosszú homokos parttal, óriási mólóval, bájos, középkorias városmaggal – méregzöld hegyek panorámájával. Továbbutazás Közép-Wales nem hivatalos „fővárosába” és egyetemi központjába, Aberystwyth-be. A Cardigan Bay-öböl mentén húzódó óváros erődjének romjai, egyetemének régi szárnya, a Walesi Nemzeti Könyvtár épülete kivételesen értékes épületek. Közös városnézés a legfontosabb látnivalóknál, menet közben a Crown c. film helyszíneinek beazonosítási lehetősége. Késő délutáni kiutazás szállásadó udvarházunkba. Éj Aberystwyth-ben.

Tervezett szálláshely: Plas Nanteos Mansion

6. nap: St. Davis és Pembrokeshire Nemzeti Park óceánpartjai

Reggeli után utazás a Wales Partvidék Útvonalon az Egyesült Királyság legkisebb városába, St. Davids-be. Látogatás a Katedrálisban, az ókelta keresztnél, majd a középkori város ódon utcácskáin. Pembrokeshire az “óceán megyéje”. Egyetlen pontja sincs 16 km-nél távolabb az óceántól, teljes területét körbeöleli a Pembrokeshire Nemzeti Park festői óceánpartja. Kiadós séta a White Sand Beach parjain. Késő délutáni érkezés Milford Haven néhai bálnavadász és halász kikötőjébe.

Tervezett szálláshely: Tŷ Milford Waterfront

7. nap: Utazás Cardiffba

Délelőtti megérkezés a walesiek kedvenc, legszeretettebb városába, Tenby-be. Séta a meseszép városban, és a homokos óceánparton. Késő délelőtti indulás Cardiff irányába. A walesi főváros rendkívül gazdag a látnivalókbanhelyi kísérőnk irányításával végigjárjuk, a Belváros- és a Dokkok épületcsodáit is.  Hogy csak néhányat említsünk az igen számosból: Welsh Nemzeti Múzeum – Cardiff Castle erőd – Városháza – Királyi Bíróság – Cathay’s Park – Egyetemi negyed - Pierhead Building (Parlament, vagyis Senedd Cymru) – Wales Millennium Building. Rövid szabadidőnket a nagyszerűen felújított kikötői negyedben töltjük. Éj Cardiff-ban.

Tervezett szálláshely: The Coal Exchange Hotel

8. nap: Szabadnap Cardiff belvárosaiban

Késői kijelentkezés hotelünkből. 1 órás séta a Britannia Parkban, illetve a Cardiff-öböl kilátópontnál, majd beutazás a belváros szívébe, a High Street, illetve a Queen Street üzleteihez. Kiadós szabadidő, sörözési és vásárlási lehetőséggel. Elindulás Birmingham nemzetközi repterére kora délután, utazás Budapestre.

 A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO világörökségek: 
 • Várak és városfalak (Castles and Town Walls of King Edward in Gwynedd)
 • Észak-Wales cserépipar

Fontos információk:

Várható menetrend (változhat): 

Légitársaság: Lufthansa 

Áprilisban induló csoport:

LH1337 ÁPRILIS 30. BUDAPEST - FRANKFURT  11:10 -  12:55 
LH 968  ÁPRILIS 30 FRANKFURT- MANCHESTER 16:40  - 17:20 
LH 957  MÁJUS 7   BIRMINGHAM -  FRANKFURT 18:00 -  20:30 
LH1342  MÁJUS 7  FRANKFURT -  BUDAPEST       22:10 - 23:40

Szeptemberben induló csoport:

LH1337 SZEPTEMBER 23 BUDAPEST -  FRANKFURT  11:10 -  12:55
LH 968 SZEPTEMBER 23 FRANKFURT- MANCHESTER 16:40  - 17:20 
LH2511 SZEPTEMBER 30 BIRMINGHAM - MÜNCHEN 17:40  - 20:30
LH1682 SZEPTEMBER 30  MÜNCHEN -  BUDAPEST 22:20 - 23:35

 

Utazás Lufthansa csoport (Lufthansa/Austrian/Swiss International Airlines) járattal

Utasaink a repülőjáraton ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg-os poggyászt (három dimenzós méret 158 cm), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 55x40x23 cm nagyságú) adhatnak fel. 
Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság egyben ülteti be a csoportot a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál is jelezni.

Forrás és további információ:
Lufthansa
Austrian Airlines

Swiss International Airlines

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti. Ilyenkor az utast egyágyas szobában tudjuk elhelyezni az egyágyas felár megfizetésével. 
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

 Az út idegenvezetője (Áprilisban)

Gőgös Norbert

other_230_37184_1000ut-idegenvezetok-gogos_norbert.jpg

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

 

Ismerje meg Wales-t! 

">

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.04.30 - 2024.05.07
8 nap / 7 éj
765 000 Ft
2024.09.23 - 2024.09.30
8 nap / 7 éj
765 000 Ft

Körutazásunk új időpontjai és árai még előkészítés alatt állnak.
Amennyiben érdekli az elkészült program, akkor kérjük, kattintson az Értesítés kérés gombra.
Miután elkészült az ajánlat, kollégáink értesítik Önt.

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, 1 db 23 kg feladható poggyásszal,
  1 db kézipoggyásszal
  (melynek értéke kb. 139 000 Ft)
 • 7 éjszaka szállást 3*-os szállodákban
 • a reggelis ellátást
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • program szerinti közlekedést

Az ár nem tartalmazza

 • a belépőjegyeket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 108 GBP/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  265 000 Ft 
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Összes vélemény

Vélemények az utazásról


Kapcsolódó magazin


A skót Single Malt whisky titkai

Ha szeretnénk megismerni Skóciát, érdemes ezt whisky kóstolással összekötni.

Elolvasom ››

II. Erzsébet és Balmoral

Ez volt az a hely, ahol II. Erzsébet pihenni tudott, és ahol inkognitóban hatalmas sétákat tehetett.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Nagy Britannia

Nagykörút Angliában

8 nap / 7 éj
2024.09.03
összesen 1 időpontban
752 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Nagy Britannia

Misztikus skót kastélyok és az eredeti whisky nyomában

8 nap / 7 éj
2024.07.17
összesen 3 időpontban
832 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Törökország

Mezopotámia páratlan kincsei

8 nap / 7 éj
2024.10.28
összesen 1 időpontban
965 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Franciaország

Mesés Elzász a borút mentén

5 nap / 4 éj
2024.09.04
összesen 1 időpontban
474 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Grúzia

A Kaukázus gyöngyszemei: Azerbajdzsán, Grúzia, Örményország

13 nap / 12 éj
2024.07.27
összesen 4 időpontban
965 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!