Részletes program
„Történeteket mesélünk el ételekkel” – állítja Budapest legizgalmasabb indiai étterme, a Bombay. Valóban, a mesteri fogások mögött színek, érzések és történetek húzódnak. A piacon hatalmas vastálban pörkölődő csilié, az ezüsttálcán felszolgált teáé, a fűszerdobozé, mely nélkül indiai nő egy lépést nem tesz, a kasmíri sáfránymezőké – és még folytathatnánk. A mi történetünk a vacsora mellé különleges emberi létformákról szólnak: az ételfutárokról, akik módszerét a Harvard Egyetemen tanulmányozták. A legpompásabb indiai esküvőről, melyért lezárták az egész Budai Várat. A magyar származású festőművésznőről és az örök élet nektárjáról.
Gasztronómiai élmények - röviden a menüsorról
De milyen egy indiai vacsora? Mint minden, ez sem csak az ételekről szól – bár az asztalon szemet gyönyörködtető tálakban érkeznek a mesésen tálalt fogások. A kóstolómenü hét tételből áll, lehetőséget adva arra, hogy a Bombay választékának széles spektrumán kalandozzunk. A fogások kóstoló méretűek, de rendkívül változatosak. A hetedik te magad légy – mondja a vers, de itt egy koktél ékelődik az indiai desszertkülönlegesség és a kóstolósort záró Petit Fours édes falatkák közé.
Menü:
Gyömbérrel és korianderrel ízesített lencsekrém lencseropogóssal, tamarind csatnival
Indiai fűszerezésű krémes paradicsomleves, füstölt csirkeraguval
Pirított kókusz- és szezámszószba mártott, grillezett bárányborda Appam kenyérrel
- NAWABI STYLE CHICKEN KORMA (M, L, G)
Krémes sáfrányos csirke curry kesudióval, Taftan kenyérre
- AWADH CHICKEN BIRYANI (M, L)
Hagyományos csirke biryani új felfogásban, India fűszerei8vel, kesudióval és pirított hagymával
- MILK CHEWAR WITH BAKED YOGHURT (M, L, G)
Indiai desszertkülönlegesség Rabdival, kardamom, pisztácia és krémjoghurt
Digestive koktél
Kóstolózáró falatok
Vegetáriánus menü:
Gyömbérrel és korianderrel ízesített lencsekrém lencseropogóssal, tamarind csatnival
Kókusztejjel sűrített zöldalmás spárgaleves
Fasírt lótuszvirág gyökeréből, kardamommal és csípős mártással
- AMRITSARI CHOLE WITH PALAK PURI (G, L)
Pikáns csicseriborsó curry, spenótos sült kenyér
- AWADHI VEGETABLE BIRYANI (M, L)
Újragondolt tradicionális vegetáriánus biryani paneer sajttal, india fűszereivel, kesudióval és pirított hagymával
- MILK CHEWAR WITH BAKED YOGHURT (M, L, G)
Indiai desszertkülönlegesség Rabdival, kardamom, pisztácia és krémjoghurt
Digestive koktél
Kóstolózáró falatok
Allergének: G=glutén, L=laktóz, M=magvak.
A vacsora tartalmaz egy Römerquelle ásványvizet és a digestive koktélt. A Bombay híres kreatív signature és „ártatlan” koktéljairól is, érdemes kipróbálni!
A vacsora limitált létszámú. Foglaljon időben és legyen részese ennek a különleges élménynek!
Időpont: 2025. február 07., 19.00
Helyszín: Bombay Budapest, 1051 Budapest, Október 6. u. 17.