Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal
Elhelyezés:
4*-os belvárosi szállodában, kétágyas szobában
Ellátás:
reggeli, 3 alkalommal ebéd, 1 alkalommal vacsora és kóstolók

Miért ez az út?

Ezen az utazáson a méltán népszerű hellén konyhát szeretnénk bemutatni, ami nem csak gyrosból és feta sajtos görög salátából áll - bár azt is nagyon szeretjük!

„Kétféle ember van: a görög és a többi, aki görög akar lenni.” - A Bazi nagy görög lagzi c. film alapján, pár napra mi is görögökké válunk, családi tavernákban, ráérősen autentikus ételeket fogyasztunk. Az evés a görögök számára alkalmat teremt arra, hogy az emberekkel étkezés közben beszélgethessenek. Utunk során keresztmetszetet kapunk a helyi konyha változatos finomságaiból, eszünk nyárson sült húsokat, tenger gyümölcseit, illetve sör- és borkóstolón, sőt, egy ételkalauz által vezetett piac túrán is részt veszünk.

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Gasztronómiai élmények

Gasztronómiai élmények

Kulturális látnivalók

Kulturális látnivalók

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1.nap: καλωσόρισμα - üdvözlet! - sörfőzde látogatás

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Görögország fővárosába, Athénba. A város sok mindent képes nyújtani egymás mellett: egy élő történelmi képeskönyvet, finom lakmározásokat, pezsgő éjszakai életet, kellemes időjárást, meleg tengert és homokos strandokat. Séta közben lépten-nyomon egy-egy hangulatos taverna, kafenion vagy cukrászda illatai csalogatják betérésre és falatozásra a gyanútlan turistákat. Érkezést követően transzfer a szállodába. Bejelentkezés után séta az Akropolisz és Plaka negyedbe egy tipikus görög ebédre. Ebéd utáni levezetésként egy kellemes séta Filopappou, Pnyka és Thiseio között.

Az esti órákban nyakunkba vesszük a várost, hogy belekóstoljunk a pezsgő éjszakai életbe. Egy sörtúrán veszünk részt, melynek során 4 különböző görög kézműves sörfőzdébe látogatunk, ahol kóstolunk és kóstolunk, legfőképpen IPA söröket.

Szállás: Trend by Athens Prime 4*

2. nap: Jamasz!

A mai napon egy fontos görög szót meg kell tanulnunk, ez a jamasz, vagyis: egészségünkre! Hiszen a reggelit követően egy borászathoz utazunk, mely látványos, szép környezetben fekszik. A látogatás alkalmával 4 féle görög bort kóstolunk meg, kis snack falatok kíséretében. Görögország esetében az alábbi borok a legismertebbek: a fenyőgyantával készülő retsina, a mazsolával édesített vörös mavrodaphné, illetve a földön fekvő tőkékről szüretelt asszirtiko. Folytatjuk kirándulásunkat az Athéni Riviérán, és egy hagyományos görög barbeque ebédet fogyasztunk el családias környezetben.

A Görögországban használt fűszerek nagyon változatosak, ezek közül sok olyan van, amelyekről már gyakran hallhattunk, mint például az ánizs, a kardamon, a koriander vagy a gyömbér, illetve olyanok is vannak, amelyeknek nem csak a neve különleges. Ilyen például a mahleb, amelyet cseresznyefa magjából őrölnek meg, és kenyerekhez és édességekhez használják, vagy a masztix, amely a mastics fa nedvéből nyert gyanta, ezzel pedig likőröket, kenyeret, fagylaltot és desszerteket ízesítenek. Visszaérkezés a szállodába a délutáni órákban, majd szabadidő.

3. nap: Acropolis és főzőtanfolyam

A mai napon a város kihagyhatatlan és ikonikus látnivalóját, az UNESCO világörökség listáján is szereplő Akropoliszt keressük fel. Ez az épület maga a csoda, és már az is a csoda része, hogy ezen, a földrengések által olyan sokszor meggyötört területen ennyi évezreden keresztül egyáltalán fennmaradt. Ehhez viszont még a mai szemmel is jelentős mérnöki tudásra volt szükség. A szikla tetején magasodó fellegvár munkálatai az i. e. 5. században kezdődtek, de a sziklán található nyomokból a régészek megállapították, hogy ezen a helyen már jóval korábban is állt egy erődítmény. Az épület a későbbiekben is szakrális helyszín maradt, keresztény templomként és török mecsetként is funkcionált. A fellegvár megtekintése után az Akropolisz Múzeumot látogatjuk meg. A kiállításon azok a leletek kerülnek bemutatásra, amelyet az Akropolisznál és környékén találtak meg. A múzeum különlegessége, hogy mivel az alatta lévő földrétegek is páratlan kincseket rejtenek, emiatt egy üvegpadlózat alatt ókor utak és épületek láthatók.

A sok kulturális látnivaló után a hasunkat is kényeztetjük, ugyanis egy görög főzőtanfolyamon veszünk részt. A hús- és halpiacon átsétálva egy tavernához érkezünk, ahol elleshetjük a görög és mediterrán konyha minden titkát, megtanuljuk, hogyan kell elkészíteni egy hagyományos pitét, illetve mindazt, amit a kurzus után el is fogyasztunk. Ebédként élvezzük az elkészült görög saláta, tzatziki, ntolmadakia (töltött szőlőlevél) és soutzoukakia (sült fasírt) ízeit. Az ételek mellé finom borokat fogyasztunk. A délutáni órákban szabadidő.

Vacsoraidőben Pireusz kikötőjébe utazunk, ahol a tenger moraja mellett görög tengeri ételeket fogyasztunk el.

4. nap: Athén – Budapest

Hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.UNESCO világörökségi helyszín:
 • Akropolisz

Fontos információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Budapest – Athén 06:40-09:45
Athén – Budapest 14:00-15:00

A megadott indulási és érkezési időpont helyi idő szerint
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal

Az utazáshoz a repülőjegyet a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, 20 kg-os, 26 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A Wizz Air szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a Wizz Air véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Forrás/ további információ: ITT

 

 
Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Az út idegenvezetője:

Topozidu Mária

other_242_37184_1000ut-idegenvezetok-topozidu-maria.jpg

Miért jelentkezett a bölcsészkarra? - Kérdeztek az egyetemi felvételi beszélgetésen. Gondolkodás nélkül, égi sugallatra érkezett a válasz: “Mert én tanár vagy idegenvezető leszek.” Akkor jöttem rá, hogy én mindig ezt akartam csak megfeledkeztem róla. Sikerült mindkettő.
Az utazások az én életemet is izgalmassá, változatossá teszik, az állandó kihívások, folyamatos fejlődésre késztetnek, minden út, egy új kihívás, egy újabb rácsodálkozás a világra. Az emberi sorsok, a kultúrák, a városok, a tájak rám is nagy hatással vannak. Megérintenek, formálnak, elfogadóvá tesznek.
Igen különleges és komplex feladat az idegenvezetés.
Felkészülni, egy utazásra, idő utazássá varázsolni azt, megmutatni a különlegességeket a helyek karakterét, bemutatni a kultúráját a gyökereit, közel hozni az utazóhoz, mindez engem nagyon lelkesit.
Ez a magasztos feladat állandó figyelmet, odaadást és lankadatlan éberséget kíván, örök mosoly kíséretében. Bevallom néha nehéz mindezt egyensúlyban tartani. Mégis úgy érzem, a helyemen vagyok. Szeretek tanulni és elfogadom a tanítást, kíváncsian hallgatom az új történeteket, és örömmel látom meg a szépségeket, élem át a pillanatokat. Szeretem az életvidámságot, szeretek mesélni, szeretem a finom ételeket, a táncot, a nevetést. Ez az én életélmenyem és ezzel szeretnék hozzájárulni a velem együtt utazok egyéni utazási élményeihez.
Az utazás csodálatos ajándék- hiszen nem az a fontos amit nézünk, hanem az, hogy mit látunk!Ismerje meg Athént!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2023.10.20 - 2023.10.23
4 nap / 3 éj
430 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel,
  kis max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú kézipoggyásszal
  (melynek értéke:
  kb. 100 000 Ft)

  • 3 éjszaka szállást 4*-os szállodában reggelivel
  • 3 alkalommal ebédet,
   1 alkalommal vacsorát,
   a kóstolókat
  • a helyi közlekedést busszal
  • a megadott programokat
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a belépőjegyeket
  kb. 30 EUR
 • a borravalót
  kb. 20 EUR
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

  EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
   55 000 Ft
  • Elsőbbségi beszállás
   (plusz kézipoggyásszal)
   kb.  35 000 Ft / fő
  • Feladható poggyász
   (max. 20 kg)
   kb. 37 000 Ft / db
  • BBP utasbiztosítás
   (EUB Biztosító)
   Nívó: 640 Ft/fő/nap
   Top: 860 Ft/fő/nap
   Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Zagorochoria, a „görög Kaukázus”

Görögország északnyugati csücske a Balkán-félsziget egyik legeldugottabb kistája. 

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Magyarország

BORKULTÚRA - Utazás a grúz borok világába

1 nap / 0 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
 
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Nagy Britannia

Misztikus skót kastélyok és az eredeti whisky nyomában

8 nap / 7 éj
2023.10.11
összesen 1 időpontban
690 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Portugália

Szilveszter Portugáliában

6 nap / 5 éj
2023.12.29
összesen 1 időpontban
560 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Törökország

Gasztro kalandok Isztambulban

4 nap / 3 éj
2023.10.20
összesen 1 időpontban
391 000 Ft/fő
Seychelle-szigetek

Savoy Seychelles Resort & Spa 5*

10 nap / 7 éj
2023.10.14
összesen 1 időpontban
1 130 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!