Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Salvador Közép-Amerika legkisebb és legsűrűbben lakott országa, valamint az egyetlen ország a régióban, amelynek nincs közvetlen hozzáférése a Karib-tengerhez.

Amilyen kicsiny ország, mégis annyi rengeteg látnivalója van, vulkánok, strandok (nagyszerű szörfözési és búvárkodási lehetőség), fészkelő teknősök, dzsungelek, vízesések és finom ételek.

Az emberek barátságosak, a helyszínek pedig szinte turistamentesek. Kis ország lévén rövidek az utazási idők, így könnyedén ellátogathatunk a hegyekbe, a városokba vagy a csendes-óceáni partvidékre.

Salvador számos romjánál alkalom nyílik arra, hogy minden sarokba és hasadékba bekukkantsunk, és Indiana Jones-i pillanatokat éljünk át, anélkül, hogy kalandunkat elrontaná a hatalmas tömeg.

Joya de Cerén, a helyi „Pompei”, az egykori maja civilizáció egyik települése volt, ma az UNESCO Világörökség része. A település i. sz. 600 körül a Lagura Calderon vulkán kitörése miatt elpusztult, vastag hamuréteg alá került, és 1976-os felfedezéséig lényegében háborítatlan maradt.

Tazumal egykori maja település már egy teljesen más élményt kínál. Az ország egyik legismertebb és legfontosabb romvárosa, legjelentősebb helyreállított épülete egy 23 méter magas piramis. Járja körbe a piramist, és lépkedjen ugyanazokon az ősi utakon, amelyeken egykor a maják jártak.

Az ország legismertebb étele a pupusas, amely Közép-Amerikában sehol máshol nem található meg. Ez valójában egy klasszikus tortilla, sajttal, darált hússal, zöldséggel (főleg sárgarépával és káposztával) és fűszeres szósszal töltve. Az utcai árusoknál úgy lehet a legkönnyebben felfedezni, hogy a hölgyek a készítésekor egyfajta „tapsoló” mozdulatot végeznek, mert miután megtöltötték a tésztát, ráütnek, hogy elsimítsák, mielőtt a főzőlapra tennék. Ezen kívül az ételek klasszikus közép-amerikai ételek: tortilla, rizs, bab, sok tenger gyümölcse a tengerparton, sertés és csirke. Minden nagyon friss és ízletes!

Tovább olvasom

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az országba.

 

Covid információk:

Salvador az összes járvánnyal összefüggő utazási korlátozást eltörölte, az országba az általános idegenrendészeti beutazási feltételek teljesítése esetén szabadon be lehet utazni, a belépésnek nem feltétele negatív teszt, oltási igazolvány vagy egyéb Covid-19-cel kapcsolatos orvosi vagy egyéb hatósági igazolás, és belföldi járványügyi korlátozások sincsenek érvényben. 

További információk ITT láthatók.

Tovább olvasom

Időjárás:

Salvador éghajlata trópusi, száraz és esős évszak különböztethető meg. A hőmérséklet nagyon függ a tengerszint feletti magasságtól és kevéssé az évszaktól. A partvidék egyenletesen forró; a központi fennsík és a hegyvidéki területek jóval mérsékeltebbek. Az esős évszak májustól októberig tart. Csaknem a teljes évi csapadékmennyiség ekkor hullik. Mennyisége a déli lejtőket kivéve elérheti a 2170 mm-t.

Elektromosság:

110-120 V /60 Hz, amerikai típusú csatlakozó

Időeltolódás:

GMT – 7 óra

Tovább olvasom

Salvador


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Panama

Közép-Amerika nagykörút

19 nap / 17 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Panama

Közép-Amerika - Egyéni nagykörutazás

18 nap / 16 éj
Komplett egyéni körutazás, igényre szabott dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Kapcsolódó magazin


Közép-Amerika kincsei

Közép-Amerika apró országainak világa a szétválasztó határok ellenére számos hasonló vonással bír, szépek, egzotikusak, különlegesek, megmutatják évezredes emlékeiket. Pillantsunk bele.  

Elolvasom ››

Közép-Amerika csodája: a quetzal madár

A quetzalt nem hivatalosan a világ "különleges ékszermadarának" is nevezik.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!