Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Mexikó utazási információk

Mexikó Latin Amerika legjelentősebb állama több, min 6 ezer éves gazdag történelemmel rendelkezik, ahol a Tolték, Azték és Maya indián törzsek mítoszai és rituáléi fantasztikus módon egybeolvadtak a kereszténységgel. A kiváló időjárás lehetővé teszi egész évben, hogy a Csendes-óceán homokos partjain: a közismert üdülőhelyen Acapulcóban, vagy a Karib tenger fehér homokú partjain a Yukatán-félszigeten Cancún vagy a Riviera Maya üdülőközpontban töltődjünk fel. Biztosan beleszeret majd a kiváló koktélok valamelyikébe, a Coronita sörbe vagy a helyi konyha specialitásaiba.

Ez a varázslatos ország ideális üdülőhely nem csupán azok számára, akik a napozást és a lustálkodást választják a gyönyörű tengerparti részeken, hanem azok számára is, akik aktív pihenésre vágynak. Az ország bővelkedik mind történelmi, mind kulturális és természeti látnivalókban. Utasaink a nyaralás során megcsodálhatják az egyedülálló maja műemlékeket, melyek régi civilizációk hagyatékai és csak Mexikóban lelhetők fel, a lenyűgöző templomokat és katedrálisokat, együtt úszhatnak a teknősökkel és rájákkal, valamint gasztronómiai kalandokon vehetnek részt. A Mexikóba utazás legkényelmesebb módja a KLM vagy az Air France járataival lehetséges.

Dávid Lívia, a mexikói utazások szakértőjének ajánlása: 

Mexikói utazást keresők egy igazi pezsgő, nyüzsgő, buja, zöld, és szikrázó országot képzeljenek maguk elé. Szerencsésnek érzem magam, hiszen az elmúlt egy évben kétszer is volt alkalmam odautazni. Kifejezetten azoknak az utasainknak ajánlom, akik nem csak pihenni szeretnének egész nap egy homokos tengerparton - persze ennek sincs semmi akadálya - hanem kicsit bebarangolni a környezetüket. 

Egy Mexikó körutazás során felfedezhetik a maja piramisok ősi titkait, dzsungeltúra részesei lehetnek, szebbnél szebb cenotékat látogathatnak meg az út során, melyekből rengeteget találunk Cancun és Tulum környekén. Csodálatos szigettúrákon vehetnek részt, ahol vízi és repülő állatok sokaságával találkozhatnak. Számos hatalmas szórakoztató és kulturális park várja az ideutazókat a természet ölelésében, összhangban az élővilággal.

Az az igazság, hogy képtelen vagyok elfogulatlanul írni erről a csodahelyről, próbálják ki Mexikót, higgyék el, megéri! Egyedül utazók, családok, idősebbek, fiatal baráti társaságok, párosan utazók is meglelik Mexikóban a számukra megfelelő programot.

Mexikói nyaralást az elmúlt időszakban számos utasunknak segítettem megszervezni. Nem mindig könnyű eligazodni a sok szálloda között, ezért helyszíni tapasztalatainkra alapozva segítünk kiválasztani a legjobb szállást, amelyek között számos all-inclusive hotel is megtalálható. Minden olyan hasznos tudnivalóért fordulhat hozzám, amely segíthet a Yucatan-feszigetre tervezett utazásuk során.

Utazási tanácsok miatt pedig keressenek bátran, hiszen a fent felsorolt tevékenységeket magam is átéltem és a Yucatán-félszigeten számos népszerű üdülővárosát is volt szerencsém meglátogatni, igy többek közt: Cancun, Isla Mujeres, Tulum, Playa del Carmen de a mexikói kalandokat keresőknek akár Valladolidról is szívesen mesélek!

 

Dávid Lívia,
az Ön utazási tanácsadója és segítője, Mexikói utazások szakértője.
travel@1000ut.hu, +36 1 301 4991


Egy nagy értékű álomutazás megszervezését ne bízza a véletlenre, az interneten látható ajánlatok csalókák lehetnek, és nem mindig tükrözik a valóságot. Sajnos a paradicsomi környezetben lévő szállodák között is vannak régebben épült hotelek, melyek a saját weboldalukon még eredeti képüket mutatják.

Bízza nyaralását szakemberre, térjen be hozzánk egy csésze kávéra és közben igényeinek megfelelően, legyen szó családi nyaralásról, romantikus nászútról, esküvői ceremóniáról vagy baráti kikapcsolódásról, mi kötelezettségmentesen elkészítjük a legmegfelelőbb ajánlatot Önöknek.

Miért érdemes az 1000 Út Utazási Irodánál foglalni?

  • A legtöbb szállodát személyesen ismerjük
  • Rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
  • Ajánlatainkat személyre szabjuk
  • Legkedvezőbb árgarancia
  • Kedvező menetrend és repülőjegyárak
Tovább olvasom

Mexikó beutazási feltételek:

Az országban jelenleg nincs érvényben a beutazást korlátozó COVID intézkedés. Részletesebb információ IDE kattintva található.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a mexikói beutazási szabályok bármikor változhatnak!

Magyar és európai uniós állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Mexikóba turistaként.

A turistaként való tartózkodás feltételei: érvényes útlevél a tartózkodás teljes idejére, maximum 180 napig tartó tartózkodás 1 éven belül, oda-vissza repülőjegy.

A beutazáskor a határon úgynevezett migrációs kártyát (FMM-t) kell kitölteni, amit az országba lépéskor lepecsételnek. Kilépéskor ezt a kártyát fel kell mutatni. Elvesztése büntetéssel jár (kb. 6000 HUF-nak megfelelő összeg) és a kiutazáskor ismételt kitöltése kötelező.

Utazás előtt kitöltendő az alábbi formanyomtatvány: https://afac.hostingerapp.com/

Az utasaink legtöbbször az alábbi légitársaságokkal utaznak:

- budapesti indulással Condor és/vagy Lufthansa Airlines, átszállással Frankfurtban

- budapesti indulással KLM, amszterdami átszállással.

- budapesti indulással Air France, párizsi átszállással.

Tovább olvasom

Mexikó utazási információk

Területe:

1 972 550 km2
főváros: Mexikóváros
államforma: szövetségi köztársaság
lakosság: 120 286 655 fő (2014)
időzóna: UTC-8 – UTC-6
pénznem: peso
nyelv: spanyol
népcsoportok: 60%-a mesztic (félvér: fehér és indián keveréke), indián 30% (nahua, maja, zapoték stb.), fehér (spanyol, európai) 9%, fekete 1%.
vallás: Az uralkodó vallás a római katolikus (a lakosság mintegy 82-83%-a kötődik ehhez a valláshoz), 9% pedig protestáns. A kisebb vallási csoportok közül a jelentősebbek: a presbiteriánus, Jehova tanúi, a hetednapi adventisták, a mormonok, az evangélikusok, a metodisták, a baptisták és anglikán, de jóval kisebb létszámban minden egyéb világvallás is képviselteti magát. A Santa Muerte (magyarul: Miasszonyunk a Szent halál) egy népi szent, akit Mexikó szerte tisztelnek.

Mexikó éghajlata:

Mexikó éghajlatát a terület földrajzi elhelyezkedése határozza meg. A két óceán partján és azok közelében - leszámítva a Csendes-óceán északnyugati partvidékét, amely félsivatagos terület - trópusi az éghajlat, száraz (október-május) és esős évszakkal (május-október). A karibi partvidéken nagyjából az esős évszakkal esik egybe a hurrikánszezon. Az ország belsejében lévő hegyvidéken és fennsíkon mérsékelt az éghajlat, amely Mexikóvárostól északnyugat felé haladva fokozatosan sztyeppés, félsivatagos területté alakul át az ottani klimatikus viszonyok következtében. Chihuahua, Coahuila, Durango és Zacatecas államok tengertől távoli, hegyvidéki vagy sivatagi tájain a fagy sem, sőt a fagypontalatti -10, -15 fok sem ritka a téli hónapokban.

Mexikó közlekedése:

a fővárosban a helyi közlekedés autóbusszal, metróval és taxival történik. A buszt gyakorlatilag bárhol le lehet inteni, és a sofőrtől ugyanígy szinte bárhol kérhető, hogy álljon meg. Az autóbusz útvonalát a szélvédő mögé elhelyezett tábla mutatja, mely az útvonal által érintett fontosabb megállóhelyek, metróállomások nevét tartalmazza. Jegy, bérlet nincs, a viteldíjat a sofőrnek kell fizetni. A taxik közül, amelyiknek nincs taxiórája ajánlatos beszálláskor megalkudni a sofőrrel a viteldíjat illetően. Mexikóváros metróhálózata jó és olcsó. A kilenc vonal és a hozzájuk kapcsolódó két metró-vasút (Linea A és B), illetve a felszíni metró (tren ligero) gyakorlatilag behálózzák az egész várost. Egyes vonalakon, a csúcsforgalom idején (a reggeli és a késő délutáni órák) a férfiak, illetve a nők és a gyerekek külön vagonokban utaznak.

Tovább olvasom

Mexikó


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Peru

Indián kultúrák nyomában, Peru és Mexikó

17 nap / 15 éj
2023.10.23
összesen 1 időpontban
2 415 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Panama

Közép-Amerika nagykörút

19 nap / 17 éj
2023.11.20
összesen 1 időpontban
2 320 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Mexikó

Szilveszteri Mexikó kiskörút tengerparti pihenéssel

9 nap / 7 éj
2023.12.27
összesen 1 időpontban
1 250 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Mexikó

Misztikus Mexikó - Azték és maja piramisok

17 nap / 15 éj
2024.01.22
összesen 1 időpontban
1 655 000 Ft/fő
Mexikó

Egy csipetnyi Mexikó

11 nap / 9 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Mexikó

Mexikó - Egyéni körutazás

16 nap / 14 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 
Utazás egyénileg
Panama

Közép-Amerika - Egyéni nagykörutazás

18 nap / 16 éj
Komplett egyéni körutazás, igényre szabott dátumban
 
 

Mexikó


Fix időpontban induló ajánlataink

Garantált indulás!
Mexikó

Ocean Maya Royale by H10 4*+ Adults Only

11 nap / 9 éj
2023.11.24
összesen 5 időpontban
810 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Mexikó

Wyndham Alltra Cancun 4*

11 nap / 9 éj
2023.11.24
összesen 5 időpontban
1 100 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Mexikó

Royalton CHIC Cancun 5* Adults only

11 nap / 9 éj
2023.11.24
összesen 5 időpontban
1 125 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Mexikó

Hyatt Ziva Cancun 5*

11 nap / 9 éj
2023.11.24
összesen 5 időpontban
1 650 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Mexikó

Xcaret Hotel 5*+

11 nap / 9 éj
2023.11.24
összesen 5 időpontban
1 950 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Mexikó

Haven Riviera Cancun 5*

11 nap / 9 éj
2023.11.24
összesen 5 időpontban
1 150 000 Ft/fő

Mexikó


Tetszőleges időpontban induló ajánlataink

Mexikó

Mexi-combo 4*+ és 5*

9 nap / 7 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Mexikó

Grand Park Royal Cancun 5*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mexikó

Hyatt Zilara Cancun 5*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mexikó

Hyatt Ziva Cancun 5*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mexikó

Ocean Maya Royale Adults Only 5*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mexikó

Royalton CHIC Cancun 5* Adults Only

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mexikó

Secrets The Vine Cancun 5* Adults Only

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mexikó

The Reef 28 5* Adults Only

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mexikó

TRS Coral Hotel 5* Adults Only

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mexikó

Wyndham Alltra Cancun 4*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mexikó

Hotel Xcaret Arte 5* Adults Only

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Mexikó

Hotel Xcaret Mexico 5*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Kapcsolódó magazin


Halottak napja - Mexikó legszínesebb ünnepe

Számunkra nehezen felfogható, de a mexikóiak jelmezekbe öltözve, arcukat koponyának festve nevetik ki a halált.

Elolvasom ››

Egy mexikói nyaralás képeslapjai

Azon utazó, aki megveti a lábát Cancun tengerpartján, az egyben a maja civilizáció nyomában is jár.

Elolvasom ››

Viva Mexikó! - 1. rész

Nulla spanyolnyelv-tudással, helyi tömegközlekedéssel háromezer kilométer a Yucatántól Mexikóvárosig.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!