Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással
Elhelyezés:
helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás:
svédasztalos reggeli, 1 alkalommal ebéd (italok nélkül)

Miért ez az út?

Utazzon télből a nyárba – Rióban felejthetetlen, egyedülálló tűzijátékkal köszöntheti az Új Évet a híres Copacabana tengerpartján.

Meglátogatjuk a csodálatos Iguazu-vízesést is, Argentína és Brazília határán - mely inkább összeköti a két országot, mint elválasztja. A hatalmas víztömeg káprázatos zuhatagokon át száguld a mélységbe - melyet mind a brazil, mind az argentin oldalról érdemes megnézni. Decemberben igazán átérezhető a természet ereje, a magas vízhozamnak köszönhetően. A vízeséseket igazi trópusi őserdő veszi körül, ahol a helyi élővilággal is megismerkedhetünk.

Rióban a Cukorsüveg-hegy, a Krisztus szobor, a szamba show és a csodálatos, hosszú, homokos tengerpart varázsolja el az utazót – amit legalább egyszer mindenképpen látni kell.

 

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 15 fő!

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap (dec. 26.): Budapest – Rio de Janeiro

Indulás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, európai átszállással Rio de Janeiróba. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Rio de Janeiróban (1 éj).

Tervezett szállás: Windsor Leme 4* vagy hasonló 

2. nap (dec. 27.): Iguazu-vízesés (brazil oldal)

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan az Iguazu-vízeséshez repülünk. A Világörökség helyszíneinek listáján is szereplő Iguazu Nemzeti Park ad otthont a világ legnagyobb kiterjedésű vízesésének, melynek 80%-a az argentin oldalon, 20%-a pedig a brazil oldalon található. A Világ 7 Természeti Csodájának címét elnyerő Iguazu 275 különböző, helyenként 90 m magas vízesésből tevődik össze. A legtöbb zuhatagot felfedezőikről, illetve az argentin szabadságharc hőseiről nevezték el. Példának okáért található itt: Két nővér-, San Martin-, Victoria-, illetve Alvar Núnez Cabeza de Vaca- nevű zuhatag is. Ez utóbbi Alvar Núnez Cabeza de Vaca spanyol felfedezőről lett elnevezve, aki arról is nevezetes, hogy ő látta meg első európaiként 1541-ben a vízesést, és Santa Maria vízesésnek nevezte el. Később az itt élő őslakos guarani indiánok által használt név vált hivatalossá: az Iguazú (Iguaçu), amelynek jelentése nagy víz. Érkezés után a vízesés brazil oldalát látogatjuk meg, ahol a hatalmas vízesés teljes valójában elénk tárul, igazi méreteit ezen az oldalon mutatja meg számunkra. A túra után transzfer a szállodába. Este fakultatív program: igazi brazil vacsora és Rafain show. Szállás Iguazu-ban (2 éj).

Tervezett szállás: Viale Tower 3* vagy hasonló

3. nap (dec. 28.): Iguazu-vízesés (argentin oldal)

Egész napunkat a nemzeti park területén töltjük. Körbejárjuk a 1.200 m hosszú sétány kilátópontjait, ezen az oldalon egészen közel mehetünk a zuhatagokhoz. Sétánkat a legmagasabb zuhatagnál, az Unionnál fejezzük be, ahol a víz a látványos Ördögtorok-szakadékba zuhan (spanyolul Gargante del Diabolo, portugálul Garganta do Diabo). A szakadék U-alakú, 150 méter széles és 700 méter hosszú. Az Ördögtorok-szakadékot a folyó egy geológiai törésvonal mentén vájta ki az évmilliók során. 135 millió évvel ezelőtt a területet vastag lávaréteg fedte, amely miután kihűlt, bazalttá alakult át. A vízesések ott alakultak ki, ahol keletről, Brazília felől az Iguazú folyó beletorkollik az Argentína felől érkező Paraná folyóba. Nem csak a vízesés a különleges, hanem a környező dzsungel is, ugyanis itt nagy területen maradt meg az atlanti esőerdő, amely ugyanolyan sűrű és változatos élővilággal rendelkezik, mint az amazóniai esőerdő. Majmok, érdekes madarak, gyíkok, különleges pillangók és még számtalan állatfaj színesíti a vízesés környezetét. Ezután fakultatív szafari programon vehetünk részt: terepjáróra szállva megismerkedhetünk a nemzeti park növény- és állatvilágával, majd motorcsónakkal közelíthetjük meg a vízesést. A program során garantáltan senki nem marad szárazon! Ebéd egy helyi étteremben. Ha az időjárás engedi, fakultatív helikopteres túrára is lesz lehetőség a vízesés felett (mindkét fakultatív program időjárásfüggő, emiatt jelentkezés és fizetés a helyszínen). 

4. nap (dec. 29.): Iguazu – Rio de Janeiro

Délelőtt szabadidő vagy fakultatív program: látogatás az Itaipu vízerőműhez, mely a modern világ egyik csodája, jelenleg a világ legnagyobb vízerőműve a 2016-ban felállított rekordjával (103 098 366 MWh). Ezután a Madár Parkba indulunk, ahol az őserdőben egy hangulatos ösvényen sétálva 150 trópusi madárfajjal találkozhatunk. Dél-Amerikában ez az egyetlen olyan park, ahol a hatalmas madárreptetőkben közelről is megszemlélhetjük a különleges madarakat. Ezen kívül csodálatos pillangókat, kolibriket, kígyókat és kajmánokat is láthatunk. Délután repülőre szállunk, és visszautazunk Rio de Janeiróba. Szállás Rio de Janeiróban (4 éj).

Tervezett szállás: Windsor Leme 4* vagy hasonló 

5. nap (dec. 30.): Rio de Janeiro

Reggeli után egész napos városnézés Rio de Janeiróban, Brazília legszebb fekvésű városában. Buszunkkal elhaladunk a 2014-es foci VB-re teljesen felújított Maracana stadion mellett, majd a világ minden tájáról (Magyarországról is) származó kerámiacsempékkel kirakott, Rio bohém negyedének tartott Santa Teresába vezető lépcsősor megtekintése után továbbhaladunk a belváros felé. Útba ejtjük a Sambodromot, a karnevál idején felvonuló szambaiskolák parádéjára épített szambastadiont, majd megnézzük a Metropolitan katedrálist, amely egy 106 méter átmérőjű és 96 méter magas, henger alakú üveg és beton konstrukciójú, modern templom. Útközben több helyen is megállunk fotózni a belvárosban. Ezután ismerkedés a szambaiskolák világával, majd folytatjuk utunkat a Cukorsüveg-hegy felé, mely Rio Urca nevű negyedében fekszik, ami mindössze 16 utcából és 6 térből áll, ám mégis Rio talán legsármosabb része. A 20. század elején számtalan art deco ház és a régi kaszinó is itt épült. Az Urca-hegy érintésével, csupa üveg felvonókkal jutunk fel a Cukorsüveg-hegyre, ahonnan szép idő esetén csodálatos naplementében gyönyörködhetünk. 

6. nap (dec. 31.): Rio de Janeiro

Reggeli után szabad program Rio de Janeiróban. Délelőtti fakultatív program ajánlatunk: Tijuca őserdei dzsip túra. A Tijuca az őserdő egy megmaradt darabkája Rio szívében a Corcovado lábánál. A 8000 hektáros Tijuca Nemzeti Park a legnagyobb városi erdő a világon, amely otthont ad 30 vízesésnek, több száz fának és legalább 100 különböző állatfajnak, melyet utasaink dzsipekkel fedezhetnek fel. 
Szilveszter esti ünneplés a tengerparton. A szilveszter egy különleges esemény a Copacabanán, a második legfontosabb ünnep a karnevál után. A város szinte „megbénul”, nem járnak az autók, mindenhol emberek ünnepelnek. A csodás napot a varázslatos éjféli tűzijáték zárja, majd hajnalig tartó utcabál, programok, élőzene és számtalan tengerparti étterem és bár várja a szórakozni vágyókat.

7. nap (jan. 1.): Rio de Janeiro

Reggeli után szabadidő a tengerparton, a híres Copacabana Beachen.  

8-9. nap (jan. 2-3.): Rio de Janeiro – Budapest

Reggeli után fogaskerekűvel megyünk fel a 710 m magas Corcovado hegyre, ahol a város jelképe, a Megváltó Krisztus szobra áll. A part mentén végigbuszozva a kikötőhöz megyünk, majd a Szépművészeti Múzeum teraszáról megcsodálhatjuk a „Jövő Múzeumának” futurisztikus épületét. Séta a színes falfestményekkel díszített Olimpikonok sétányán, majd elbúcsúzunk a várostól, transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállással. Érkezés Budapestre a 9. napon.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!


UNESCO világörökségi helyszínek
 • Rio de Janeiro
 • Iguazu Nemzeti Park

Fakultatív programok:

Rafain show vacsorával (Iguazu): 25 000 Ft (kb. 4,5 órás program, transzferrel együtt)

Gazdag svédasztalos brazil és nemzetközi ételekből álló vacsora, tipikus brazil steak és más frissen sült húsokkal. Vacsora után pedig egy fergetes show részesei lehetünk, ahol kilenc latin-amerikai ország különböző hagyományőrző táncaiból - köztük a legismertebb brazil táncokból (capoeira, szamba) - láthatunk válogatást, vérpezsdítő zenével és látványelemekkel színesítve.

Transzfer a szállodából kb. 19:00-19:15 között, vacsora (italok nélkül), a show 20:30-kor kezdődik. Visszaérkezés a szállodába éjfél körül.

 

Madárpark és Itaipu vízerőmű látogatás (Iguazu): 20 000 Ft (kb. 3 órás program, transzferrel együtt)

Az utolsó Iguazu-vízesésnél töltött délelőtt során látogatás az Itaipu vízerőműhez, mely a modern világ egyik csodája, jelenleg a világ legnagyobb vízerőműve a 2016-ban felállított rekordjával (103 098 366 MWh). Ezután a Madár Parkba indulunk, ahol az őserdőben egy hangulatos ösvényen sétálva 150 trópusi madárfajjal találkozhatunk. Dél-Amerikában ez az egyetlen olyan park, ahol a hatalmas madárreptetőkben közelről is megszemlélhetjük a különleges madarakat. Ezen kívül csodálatos pillangókat, kolibriket, kígyókat és kajmánokat is láthatunk.

 

Tijuca dzsip túra (Rio de Janeiro): 32 000 Ft (kb. 3 órás program,  transzferrel együtt)

A Tijuca az őserdő egy megmaradt darabkája Rio szívében a Corcovado lábánál. A 8000 hektáros Tijuca Nemzeti Park a legnagyobb városi erdő a világon, amely otthont ad 30 vízesésnek, több száz fának és legalább 100 különböző állatfajnak, melyet utasaink dzsipekkel fedezhetnek fel. 

 

Helyszínen fizetendő Iguazu vízesésnél:

Helikopteres repülés Iguassu vízesés felett (kb. 10 perc)  kb. 185 USD

Gran Aventura/Macuco safari (dzsiptúra és motorcsónak túra a vízesés alá)  kb. 115 USD
 
A helyszínen fizetendő fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, változhatnak! Mindkét program időjárásfüggő!

 

Minimum létszám mindegyik fakultatív programnál 10 fő.

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat):

klm_logo.jpg

December 26. Budapest-Amszterdam            06:30  08:45 KL 1362 
December 26. Amszterdam-Rio de Janeiro    10:40  18:40 KL 705 

Január 2.        Rio de Janeiro-Amszterdam     20:50  12:15 (másnap) KL 706  
Január 3.        Amszterdam-Budapest             14:20  16:15 KL 1367 

Az indulási és érkezési időpontok minden esetben helyi időben értendők.
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

FONTOS!
- Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság egyben ülteti be a csoportot a járatokra.
- Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges, általában a jegykiállítást követően. Kérjük, hogy ültetési igényüket legyenek szívesek a hátralékfizetésig jelezni. Amennyiben az előre lefoglalt ülőhelyért nem kívánnak fizetni, abban az esetben az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseket (ablak, folyosó, stb.) nem tudjuk garantálni. Kérjük, hogy minden esetben ellenőrizzék a kiadott beszállókártyákat, mert azon csak ott, a pultnál tudnak módosítani, irodánknak a check-in megkezdését követően már nincs lehetősége belenyúlni a foglalásba.
- Amennyiben valaki ételallergia miatt speciális étkezést szeretne a repülőjáratokra igényelni (vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes vagy diabetikus - más lehetőség nem kérhető, illetve nem kombinálható, csak egy fajta választható), az legkésőbb 2 héttel az indulás előttig legyen szíves írásban elküldeni a travel@1000ut.hu email címre.

Utazás AIRFRANCE vagy KLM járattal

A nemzetközi járatokon maximum 23 kg lehet a poggyász súlya,  háromdimenziós mérete maximum 158 cm (szélesség + magasság + mélység). A fedélzetre 1 db 55x35x25 cm kézipoggyász és egy kis női vagy laptop táska (40x30x15 cm) vihető fel, melyek súlya összesen maximum 12 kg lehet.

Forrás/ további információ: AIRFRANCE vagy KLM

 

 


Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 


Jelenlegi beutazási feltételek

Az Európai Uniós előírásoknak megfelelően kiállított magyar magánútlevelek turista célból legfeljebb kilencven napos, vízummentes tartózkodásra jogosítanak a körutazás során érintett országokban. Az útlevélnek a hazautazástól számítva minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik! 

 

Fizetési határidők 

Bizonyos egzotikus körútjainknál az alábbi, szigorúbb fizetési határidők érvényesek, melyek az utazási szerződésen is feltüntetésre kerülnek:

 • Az indulást megelőző, 90 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 90 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A fenti körutazás esetében több belső repülőjegy és szolgáltatás is jóval előre fizetendő, így azok a megvásárlást követően lemondás esetén már nem visszatéríthetők.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

 

Az út idegenvezetője:

Homolya Orsolya

other_530_37184_1000ut-idegenvezetok-homolya-orsolya.jpg

Szilveszterezzen Brazíliában!

 

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.12.26 - 2025.01.03
9 nap / 7 éj
1 975 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel (melyek értéke: kb. 890.000 Ft)
 • 5 éj szállást Rio de Janeiróban helyi 4*-os, tengerparthoz közeli szállodában, kétágyas szobákban
 • 2 éj szállást az Iguazu-vízesésnél helyi 3*-os szállodában, kétágyas szobákban
 • a reggelis ellátást
 • 1 alkalommal ebédet (italok nélkül)
 • a helyszíni közlekedést légkondicionált autóbusszal
 • a megadott programokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalót
  kb. 90 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

   

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  450 000 Ft
 • További étkezések, italok
 • Fakultatív programok
 • Szilveszteri gálavacsora (egyénileg)
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Favelák Rioban

Rio de Janeiro félt, ám mégis vonzó érdekssége, látványossága a favela.

Elolvasom ››

Kihagyhatatlan látnivaló Rio de Janeiroban - Escadaria de Selarón

Jorge Selarón 1990-től a rozoga állapotaban lévő lépcsősor folyamatos renoválásával hozott létre valami egyedit, újszerűt az itteni lakóközösség számára, amihez vitathatatlanul ihletet az ismert barcelonai Güell-park Gaudi kerámiáiból is merített.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Mexikó

Egy csipetnyi Mexikó

11 nap / 9 éj
2024.10.20
összesen 1 időpontban
1 435 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Argentína

Dél-Amerika nagykörút

24 nap / 22 éj
2024.10.06
összesen 1 időpontban
3 190 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Panama

Közép-Amerika nagykörút

19 nap / 17 éj
2024.11.25
összesen 1 időpontban
2 590 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Peru

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

15 nap / 13 éj
2024.09.30
összesen 3 időpontban
1 720 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Oroszország

Az orosz cárok fővárosai (Szentpétervár - Moszkva)

9 nap / 8 éj
2024.07.03
összesen 1 időpontban
635 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!