Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

„Az ország legnagyobb természeti erőforrása a vendégszeretete" – szokták mondani.

A Yucatán-félsziget keleti oldalán Mexikótól délre fekvő ország őslakosai a mayák, akik több ezer éves emlékeket hagytak maguk után, ennek szép példája Altun Ha vagy Lamanai maya romváros. Bár többször próbálkoztak vele, de Belize-t nem sikerült bevenni a spanyoloknak, hiszen a már a 16. századtól jelenlévő britek segítségével mindig sikeresen ellenálltak. Utoljára 1798. szeptember 10-én tettek kísérletet a spanyolok a brit telepesek kiűzésére, majd végleg felhagytak fele. A hősies küzdelemre minden évben ezen a napon megemlékeznek.

Ennek a történelmi múltnak köszönhető, hogy Belize a Brit Nemzetközösség része lett és ezzel az egyetlen angol nyelvű ország Közép-Amerikában. Az egykor Brit Honduras nevet viselő ország a teljes függetlenségét csak 1981-ben érte el. Az azóta eltelt négy évtizedben sikeres próbálkozásokat tett a nemzeti identitás megteremtésére.

Szinte hihetetlen, hogy a 23 000 km2 területen fekvő, alig több, mint 400 ezer fős lakosságú ország mennyiféle etnikumból tevődik össze. Együtt él a kreol, mesztic, maya, garifuna, kínai, mennonita etnikum csak a nagyobbakat említve. Igazi kulturális egyveleg, amely az étkezésben, életstílusban, minden téren megmutatkozik.

Az esőerdők gazdag növény és állatvilága, a partjai mentén elszórtan fekvő 450 kis sziget mellett a világ második legnagyobb korallzátonya gazdag víz alatti világgal csábítja a merülőket.

Tovább olvasom

Belize az összes járvánnyal összefüggő utazási korlátozást eltörölte, az országba az általános idegenrendészeti beutazási feltételek teljesítése esetén szabadon be lehet utazni, a belépésnek nem feltétele negatív teszt, oltási igazolvány vagy egyéb Covid-19-cel összefüggő orvosi vagy egyéb hatósági igazolás.

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be. A határon kérhetik a megfelelő visszaútra szóló repülőjegy, vagy a továbbutazásra szolgáló hajójegy felmutatását.

Tovább olvasom

Belize


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Panama

Közép-Amerika nagykörút

19 nap / 17 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Panama

Közép-Amerika - Egyéni nagykörutazás

18 nap / 16 éj
Komplett egyéni körutazás, igényre szabott dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!