Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Vietnám utazási tudnivalók

Egykoron kínai hatás alatt élt, majd francia gyarmatként, később két részre szakadt országként, most ismét egy államként éli mindennapjait. Vietnám, Indokína nem is olyan régen még fejlődő, feltörekvő mára pedig a legfejlettebb országa, jól prosperáló gazdasággal, rengetek látnivalóval, korrekt szolgáltatásokkal, és finom ízekkel várja a vendégeket.

Vietnám rengeteg épített látnivalóval szolgál és várja a látogatóit, és gyönyörű tájakkal, felejthetetlen indokínai harmóniát hozva ezzel létre. Hanoi 66 –os körzete, az óváros, és látnivalói, templomai, az Egylábú pagoda, a régi időkre emlékeztető, Ho Chi Minh Mauzóleum, mind a főváros jellemző épületei. A Halong –öböl, a „száraz Halong – öböl, a Sapa vidéke pedig a táj, a mészkőhegyek világa, a Leszálló sárkány – öble, a teraszos rizsföldek látványa varázsolja el a látogatót. Az ország közepén a múlt városai, a régi császárváros Hue, Tiltott városa, My Son világörökségi emlékei, Hoi an, a"vietnámi Szentendre „ bűvölik el a látogatót. Délen, Ho Chi Minh város, az egykori Saigon és a Mekong – deltavidéke nyújt páratlan élményeket. A vietmámi háború emlékei, nyomai mind a mai napig láthatók, érzékelhetők, de meg kell nézni,hogy az utazó ezzel az időszakkal is tisztában legyen és értse, lássa egy kettészakadt majd újraegyesült ország múltját, jelenét és mindennapjait.

A vietnámi gasztronómia hármas hatást visel magán, északra erősen hatott a kínai konyha, a középső részre a khmer, és bármily furcsa a déli részre a francia konyha is hatással volt. Persze, egy kiváló tavaszi tekercs, vagy pho leves fogyasztása közben legkevésbé sem az eredetre és a gasztronómiai hatásokra figyelünk, inkább az ízeket élvezzük, vagy inkább kóstoljunk hozzá kiváló Hanoi vagy Saigon söröket.

Íme néhány hely, amelyeket érdemes meglátogatni egy vietnámi körutazás során:

1. Hanoi: Vietnam fővárosa, ahol felfedezheted az ország gazdag történelmi és kulturális örökségét. Látogass el a Hanoi óvárosába, a Hoan Kiem-tóhoz, az Egyoszlopú Pagodához és a Hồ Chí Minh Mauszóleumhoz.

2. Halong-öböl: Ez a világörökségi helyszín híres a lenyűgöző mészkőszikláiról és a türkizkék vízről. Tölts el néhány napot egy hajón a Halong-öbölben, fedezd fel a barlangokat és élvezd a lélegzetelállító tájat.

3. Ho Chi Minh-város: Vietnam legnagyobb városa, korábban ismert Saigonként. Látogass el az Egyesítési Palotához, a Notre-Dame Székesegyházhoz, a Cúc Kiemlékhez és a Ben Thanh piachoz.

4. Hué: Egy másik fontos város Vietnamban, amely a császári múltjáról híres. Látogasd meg a Tiltott Liliom Várat, az Erődöt és a Hué-i Császári Sírokat.

5. Hoi An: Ez a bájos város a világörökség része, és híres a gyönyörű régi városrészéről és az éjszakai fényeiről. Sétálj a hangulatos utcákon, nézz körül a piacokon, látogass el a japán hídra és nézd meg a hagyományos ruhakészítést.

6. Mekong-delta: Fedezd fel a Mekong-folyó kanyargós útjait, látogass el a lebegő piacokra, és tapasztald meg a vidéki vietnámi életet.

7. Sapa: Ez egy gyönyörű hegyvidéki terület északnyugaton, amely híres a dombos tájairól és a hagyományos hegyi törzsek kultúrájáról. Túrázz a rizsföldeken, látogass el a hagyományos falvakba, és csodáld meg a lenyűgöző kilátást.

Ezek csak néhány példa a vietnámi körutazás során meglátogatható helyek közül. Fontos, hogy tervezz időt a pihenésre és a helyi kultúra felfedezésére is. Ne felejtsd el megkóstolni a vietnámi konyha ízeit és élvezni az utazás minden pillanatát.

További érdekességeket Vietnámmal kapcsolatban, utazási magazinunkban olvashat.

Tovább olvasom

Vietnam


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Laosz

Laosz - Vietnám - Kambodzsa körutazás

16 nap / 13 éj
2024.03.12
összesen 1 időpontban
1 740 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Vietnam

Vietnám - Kambodzsa körutazás

17 nap / 14 éj
2024.02.18
összesen 1 időpontban
1 500 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Vietnam

Körutazás Vietnámban

13 nap / 10 éj
2024.02.18
összesen 1 időpontban
1 010 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Vietnam

Körutazás Vietnámban üdüléssel

17 nap / 14 éj
2024.02.18
összesen 1 időpontban
1 250 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Vietnam

Szilveszter Vietnámban, pihenéssel Mui Ne tengerpartján

13 nap / 10 éj
2023.12.25
összesen 3 időpontban
1 285 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Vietnam

Csipetnyi Vietnám körutazás üdüléssel

15 nap / 12 éj
2024.01.17
összesen 1 időpontban
1 262 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Laosz

Észak-Vietnám, Laosz, Burma

16 nap / 13 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Vietnam

Vietnám-Kambodzsa - Egyéni körutazás üdüléssel

17 nap / 15 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!