Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással
Elhelyezés:
helyi 4* szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás:
félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)

Miért ez az út?

Rövid körutazásunk ízelítő egy titokzatos ország legfontosabb és legismertebb látnivalóiból. Ha már régóta vágyódik Indiába, de csak rövid időre tud elszakadni a mindennapoktól, ez a legjobb választás. Felfedezzük a nyűzsgő főváros, Delhi régi és új arcát, Jaipur palotáit, majd a Világ 7 új csodájának egyikét, Agra varázslatos ékkövét, a szerelem emlékművét is megnézzük.

Az Arany Háromszög meseszerű látnivalóinak felfedezése örök emlék marad. Nem elég egy fotót csodálni az apró lyukakkal tagolt, jaipuri Szelek palotájáról, egy dokumentumfilmet meg­nézni a hegy tetején álló Amber erődről, vagy egy festményen gyönyörködni a kelő nap fényében pompázó, hófehér Taj Mahal látványában, hanem mindezt látni kell! 

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport

Audio guide

Audio guide-ot biztosítunk 15 főtől

Kulturális látnivalók

Kulturális látnivalók

Garantált társítás

Garantált társítás

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – Delhi

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Delhibe. 

2. nap: Delhi

Reggel a fővárosba való érkezés után transzfer a szállodába, ahol letesszük a böröndöket, majd rögtön megkezdjük ismerkedésünket India vallásaival, kultúrájával és Delhi műemlékeivel. Először a szikh vallásúak legnagyobb Delhiben található templomát, a Bangla Sahib gurudwarat látogatjuk meg, ahol lehetőségünk lesz a szikh vallásúak adományaiból finanszírozott közösségi konyhába betekinteni vagy akár kicsit besegíteni. Szállás Delhiben (2 éj).

3. nap: Delhi

Második Delhiben töltött napunk során a város legrégebbi részébe, Ó-Delhibe látogatunk el, ahol bejárjuk India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. Ezt követően biciklis riksákkal teszünk egy kört a mecset körüli bazár negyedben, így igazán át tudjuk élni a hihetetlen indiai hangulatot. Látni fogjuk a Világörökség részeként nyilvántartott Vörös erődöt (kívülről), majd megnézzük a Rajghat-ot, Mahatma Gandhi, a nemzet atyja emlékhelyét. Ellátogatunk a Humayun síremlékhez, mely a Mogul Birodalom egyik legpompásabb építménye Delhiben, a mogul temetkezési szokások legjobb példája. Buszos városnézésünk során láthatjuk kívülről a Parlament épületét, a város jelképének számító India kaput és amennyire lehet, megközelítjük a monumentális elnöki palotát is. Napunkat a Világörökség részét képező Qutub komplexummal zárjuk, ahol a világ legnagyobb minaretje és a csodával határos módon épségben megmaradt kb. 1600 éves Delhi vasoszlop is látható.

4. nap: Delhi – Jaipur (255 km / kb. 6-7 óra)

Reggeli után Jaipur felé indulunk, Rajasthan állam fővárosába. Érkezés után bejelentkezés a szállodába, majd szabadidő. Szállás Jaipurban (2 éj).

5. nap: Jaipur – Amber-erőd

Egész napunkat Jaipur, „a rózsaszín város” felfedezésével töltjük. Először a Jaipur melletti Amber erődbe látogatunk el, ahova dzsippekkel fogunk feljutni. Az erődnél még a mai napig láthatók bérelhető elefántok, de az állatvádők nyomására egyre kevesebben támogatják ezt az utazási formát. Az erőd Jaipur megalapítása előtt az egyik rádzsput dinasztia fővárosaként szolgált. A belső kert, az apró tükrökkel díszített fogadópalota és háremhölgyek palotája ámulatba ejti a látogatót. Az erőd megtekintése után megállunk fotószünetre Jaipur egyik leghíresebb látnivalójánál, az apró lyukakkal tagolt Szelek Palotájánál, majd a Jal Mahal vízipalotánál, az indoszaracén stílusban épült, árkádokkal, pavilonokkal tagolt Albert Hall művészeti múzeumnál. Felkeressük Jaipurban a Város palotát és Múzeumot, amely Jaipur város megalapítása óta az uralkodó maharaja rezdenciája. Itt betekintést nyerünk a jaipuri maharaják életébe, öltözékébe és megnézhetjük a világ legnagyobb ezüstedényeit. Az egyik legérdekesebb látnivaló a Jantar Mantar csillagvizsgáló, amellyel óriási műszereinek köszönhetően annak idején hihetetlen pontosságú számításokat tudtak végezni. A programból nem maradhat ki a bazárlátogatás, ahol a helyi kis üzletek forgatagában lehet gyakorolni az alkudozást. A program végeztével visszamegyünk a szállodába.

6. nap: Jaipur – Abhaneri – Bharatpur (176 km / kb. 4 óra)

Reggeli után először Abhaneribe utazunk, amit a fényesség városának is neveznek. Egyik legfőbb látnivalója a csodálatos Chand Baori lépcsős kút, amely az egyik legrégebbi és legmélyebb ilyen jellegű építmény egész Indiában. Közvetlen mellette állnak a 8. században épült ősrégi hindu Harshat Mata templom romjai. Ezután folytatjuk utunkat Bharatpurba. Érkezés után rövid pihenő, egy palotastílusban épült szálloda szökőkutakkal és belső udvarokkal tagolt nyugalmát élvezhetjük. Majd felfedezzük a bharatpuri madár rezervátumot és nemzeti parkot, hiszen ebben az időben a legaktívabbak a madarak. Az UNESCO Világörökség részét képező, Indiában a legtöbbféle madárfajjal büszkélkedő vízi paradicsomban, a vízi és költöző madarakon túl szambár szarvasokat és antilopokat is láthatunk. Szállás Bharatpurban (1 éj)

7. nap: Bharatpur – Fatehpur Sikri - Agra (58 km / kb. 1,5 óra)

Reggeli után Fatehpur Sikri felé indulunk. Az Agrától 40 km-re található, a nagy mogul uralkodó, Akbar császár által épített és mindössze 15 éven keresztül használt fővárost elszórtan épült vörös homokkő épületegyüttesek tagolják. A hozzákapcsolódó óriási mecset Szálim Csiszti szúfi szent gyöngyház baldachinos síremlékével ma is kívánságok helyszíne. A „Szellemváros” megtekintése után folytatjuk utunkat Agrába. Délután meglátogatjuk a masszív vörös falakkal körbevett Vörös erődöt, amely egykor a Mogul Birodalom fővárosa volt. Szállás Agrában (1 éj)

8. nap: Agra – Delhi (204 km / kb. 4,5 óra)

Korán reggel a 17. században Sah Jahan mogul uralkodó által felesége, Mumtaz Mahal részére épült, a „szerelem műemlékeként is ismert" mauzóleumot, a Taj Mahal-t nézzük meg. A templomot közel 22 évig, több mint 20.000 munkás építette, hófehér márványból. A mesterien díszített szentély csodálatos látványt nyújt napfelkeltekor. Programunk után visszamegyünk a szállodába, reggeli, majd Delhibe utazunk.  Érkezés után szabadidő, pihenés a szállodában. Éjfél körül transzfer a repülőtérre. 

9. nap: Delhi - Budapest 

A hajnali órákban elutazás Budapestre, átszállással. Érkezés kora délután a menetrend szerint.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Delhi – Vörös Erőd
 • Delhi – Qutub Minaret
 • Agra – Taj Mahal
 • Agra – Vörös Erőd
 • Fatehpur Sikri
 • Jaipur – Jantar Mantar
 • Rádzsasztáni erődök – Amber Erőd

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat):

emirates_.png

november 6. Budapest-Dubai       15:10  23:20  EK 112 
november 7. Dubai-Delhi               04:20  08:55  EK 510

november 14.   Delhi-Dubai           04:10   06:35  EK 513 
november 14.   Dubai-Budapest   10:35   13:35  EK 111

Az indulási és érkezési időpontok minden esetben helyi időben értendők.
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Utazás Emirates járattal

Az Emirates járatokon turista osztályon maximum 30 kg lehet a poggyász súlya. A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel, személyenként.

Akinek van Emirates (Skywards) törzskártyája, kérjük, legkésőbb 2 héttel az indulást megelőző időpontig ezt jelezze felénk, mert a törzsszámot rögzíteni tudjuk a foglalásban. Akinek nincs és szeretné a mérföldeket gyűjteni (a mérföldgyűjtés számos előnnyel jár), a következő oldalon tud tájékozódni, illetve regisztrálni. 
https://www.emirates.com/hu/hungarian/skywards/registration/ 

Forrás és további információ: https://www.emirates.com/hu/hungarian/

FONTOS! 
- Csoportos repülőjegy foglalásnál egyben ültetjük be a csoportot a járatokra.
- Kérjük, hogy ültetési igényüket legyenek szívesek hátralékfizetésig jelezni. Nagyobb lábteres (vészkijárat) ülőhely foglalása csak felár ellenében lehetséges. 
- Kérjük, hogy minden esetben ellenőrizzék a kiadott beszállókártyákat, mert azon csak ott, a pultnál tudnak módosítani, irodánknak a check-in megkezdését követően már nincs lehetősége belenyúlni a foglalásba.
- Amennyiben valaki ételallergia miatt speciális étkezést szeretne a repülőjáratokra igényelni (vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes vagy diabetikus - más lehetőség nem kérhető, illetve nem kombinálható, csak egy fajta választható), az legkésőbb 2 héttel az indulás előttig legyen szíves írásban elküldeni a travel@1000ut.hu email címre.

Beutazási feltételek:

A belépéstől számítva az utasoknak legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. Indiai beutazáshoz vízum szükséges. Az elektronikus vízumot irodánk intézi, a kinyomtatott vízumot az utasanyagban vehetik át a repülőtéren az idegenvezetőtől.

Tájékoztatjuk az Indiába utazókat, hogy az Indiában érvényben lévő jogszabályok szerint - Vezetéknélküli Távközlési tv. 1993. - a műholdas készülékek (pl. iridium) birtoklása törvénybe ütközik, és három évig terjedő szabadságvesztéssel vagy ezer rúpiáig terjedő pénzbüntetéssel, vagy mindkettővel büntetendő. Az utazótól az eszközt a repülőterén elkobozzák, majd a későbbiekben bírósági tárgyalás során döntenek a büntetés mértékéről, a műholdas készüléket nem szolgáltatják vissza. További információ az alábbi oldalon olvasható. 

Eltérően az EU-s szabályozástól, Indiába nem engedik fel a repülőjáratokra az e-cigarettákat. India 2019. szeptemberétől tiltotta be az e-cigaretták használatát. Ennek fényében a belépés során ezen készülékeket elkobozhatják az utazóktól.

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik! 


Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

A körutazás idegenvezetője:

Terdik Zoltán

other_875_37184_1000ut-idegenvezetok-terdik-zoltan1.png

Valamikor a 90-es évek végén kölcsönpénzből elmentem Norvégiába. A busz egyik utasa idegenvezetői képesítéssel rendelkezett. Folytassam? Néhány hónap múlva már én is a tanulók padját koptattam, majd elfelejtkeztem az egészről. Szerencsére 10 évvel később ténylegesen belefogtam a csoportok kísérésébe. Az öreg kontinensünkön kívül érzem igazán, hogy nem a rántotthús a legfontosabb dolog. Reggelente, a napi csoportos indulás előtt, gyakran „titkos” utakon járok, futok, felfedezek, este pedig plusz programokat igyekszem összehozni. Ha pozitív élményt tudok nyújtani, már megérte felkelni. Hiszem, hogy a Föld egy kerek egész, ahol mindenki rábukkanhat valami értékesre. Ebben próbálok segíteni.


Ismerje meg Indiát!

">

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.11.06 - 2024.11.14
9 nap / 6 éj
755 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke kb. 295.000 Ft)
 • 6 éjszaka szállást helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
 • a program szerinti transzfereket, kirándulásokat légkondicionált busszal, bizonyos programoknál dzsipekkel
 • belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • e-vízum díja ügyintézéssel 
  kb. 25 000 Ft 
 • borravalók
  kb. 90 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  195 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Boldog holit!

India talán legnagyobb, legismertebb ünnepe, amelyet a vallási, felekezeti vagy épp kasztbeli hovatartozás nélkül mindenki megünnepel, és ami még különlegesebb: együtt ünnepel!

Elolvasom ››

Befejezték a Taj Mahal tisztítását!

Ami szép, az kissé fáradtan, fényét vesztve, megkopott hamvasággal is szép, és így van ez a Taj Mahallal is. Erről szól ez kis írás, hogy miként, mennyi idő alatt és mennyi munkával ragyog, és tündöklik eredeti szépeségében a Taj Mahal. 

Elolvasom ››

Kőrösi Csoma Sándor 16 hónapja a zanglai királyi várban

Az egykori zanglai királyi palota 3x3 méteres szobájában valóságos remeteként élt Kőrösi Csoma Sándor.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
India

Indus-völgyi kolostoroktól, Kőrösi Csoma Sándor szobájáig

14 nap / 12 éj
2024.07.08
összesen 1 időpontban
1 195 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
India

Szikkim és Bhután, a Himalája királyságai

15 nap / 13 éj
2024.09.03
összesen 1 időpontban
1 690 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Vietnam

Körutazás Vietnámban üdüléssel

17 nap / 14 éj
2024.11.21
összesen 1 időpontban
1 295 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
India

Tigris és nagyvad szafari

15 nap / 13 éj
2024.11.17
összesen 1 időpontban
1 495 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Norvégia

Norvég fjordok tájak és trollok

8 nap / 7 éj
2024.07.02
összesen 3 időpontban
675 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!