Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel átszálással, menetrend szerinti járattal Budapestről
Elhelyezés:
helyi 3-4*-os szállodák kétágyas fürdőszobás szobáiban
Ellátás:
teljes panzió (reggeli, ebéd és vacsora, italok nélkül)

Miért ez az út?

1. Afrika egyik legrégebbi folyamatos kultúrával rendelkező országa számtalan különlegességgel, mind az épített mind a természeti örökségek terén. Etiópia azon ritka helyek egyike a Földön, ahol a globális világ még nem alakította át teljes mértékben az ősi kultúrát, és ahol az emberek arra törekednek, hogy összhangban éljenek a környezetükkel.

2. Jelenlegi tudásunk alapján itt ringott az emberiség egyik bölcsője. Ennek tiszteletére, a Nemzeti Múzeumban megtekintjük a 3,2 millió éves előember, „Lucy” maradványait.

3. Emellett egy szintén ősi, az etióp keresztények egyik legfontosabb zarándokhelyét, Lalibela sziklába vájt templomait látogatjuk meg. Csónakázás a Kék-Nílus forrásánál, miközben idegenvezetőnk azt a legendát meséli el, miszerint a tónál fekvő kolostorok egyikében őrizték - vagy talán még ma is őrzik - a Frigyládát. 

 

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest  – Addisz-Abeba  

Elutazás Budapestről átszállással, menetrend szerinti repülőjárattal Etiópiába. Késő éjszaka érkezés Etiópia fővárosába, Addisz-Abebába.
Szállás Addisz-Abebában (2 éj).

Tervezett szállás Golden Tulip 4* vagy hasonló 

2. nap: Addisz-Abeba  

Reggeli után városnézés Etiópia fővárosában Addisz-Abebában. Városnézésünk során felkeressük az egyetem épületében, a korábbi uralkodói palotában található Néprajzi Múzeumot, ahol az etiópiai néppel és annak kultúrájával ismerkedhetünk meg. Majd ellátogatunk a Szentháromság Székesegyházba, ahol Haillé Szelasszié császár és feleségének a sírja is található. Ezt követően felkeressük a piacot, amely Afrika egyik legnagyobb szabadtéri piaca. Rövid kitérőt teszünk az Entoto hegyen, majd útközben ebédelünk. 

3. nap: Bahir Dar

Kora reggel transzfer a repülőtérre és elutazás az ország észak-nyugati részére, Bahir Darba. Érkezés után elfoglaljuk szálláshelyünket, majd megnézzük a Kék-Nílus vízesést. Ebédet követően visszautazunk a szállásra, ahová késő délután érkezünk meg. Nap zárásként részt veszünk a Meskel Fesztiválon, amely a Szent kereszt megtalálásának az ünnepe. A fesztivál a nagy máglya meggyújtásával kezdődik, ahol egész éjszaka táncolnak és dalokat énekel a hívők. 

Szállás Bahir Darban (2 éj).

Tervezett szállás Avanti Blue Nile 3* vagy hasonló 

4. nap: Bahir Dar

Reggeli után csónakba szállunk és a Tana-tavon utazva megismerkedünk a szigeteken, félszigeteken található kolostorokkal, egyet közülük fel is keresünk. A tavon 37 sziget található és 30 szigeten keresztény kolostor van, a legendák szerint ezek egyikében őrizték a Frigyládát is. Ebédünket a Tana-tó partján fogyasztjuk el, amely Etiópia legnagyobb tava és a Kék-Nílus forrása. Délután látogatást teszünk a helyi piacon, majd késő délután a Bezawit hegyről megcsodáljuk a naplementét, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Tana-tóra, Bahir Darra és a Kék-Nílusra.

5. nap: Bahir Dar - Gondar 

Reggeli után 4 órás utazás Gondarba, „Juda oroszlánjának”, Bazilidész császárnak a városába. Útközben megállunk Awra Amba faluban. A falu egy „hippi-jellegű” közösség. Elveik szerint a közösségen belül nincs hangos szó, nincs agresszió, hanem csak tanács, útmutatás és egyenjogúság van. Az itt lakók büszkeségei közé tartozik a két könyvtár, a saját építésű szövöde, a környéket is kiszolgáló malom, az általános iskola és az óvoda. A falu közössége egy idősotthont is fenntart. Látogatásunk során megismerkedhetünk a falu mindennapjaival, életével. Késő délután felkeressük Mentewab császárnő számára épített Kuskuam palota romjait.

Szállás Gondarban (3 éj).

Tervezett szállás New Goha Holtel 3* vagy hasonló 

6. nap: Gondar

Reggeli után látogatás az UNESCO Világörökség részét képező, XVII. században épült palotakomplexumban, amelyet 900 méteres fal vesz körbe. A Királyi Körzetből az etióp uralkodók több évszázadon át irányították az országot. Legfontosabb épületei: Bazilidész kastélya, Józsua palotája, Dávid csarnoka, díszterem, Mentewab császárnő kastélya, kancellária, könyvtár és három templom. Az épületegyüttes túlélt számtalan háborút és támadást, ideértve a II. Világháború légitámadásait is. A nap végén felkeressük a Debre Birhan Selassie (Szentháromság Fénye) templomot is.

7. nap: Simien-hegység Nemzeti Park

Reggeli után folytatjuk utunkat a Világörökség részét képező Simien Nemzeti Parkba. A 3 órás utazás közben többször megállunk különböző kilátópontoknál, ismerkedünk a helyi állatvilággal és a csak Etiópiában élő dzseláda páviánokkal. Ebédünket Afrika legmagasabb szálláshelyén fogyasztjuk el. Hazafelé megállunk Falasha falunál, majd késő délután visszaérkezés Gondarba.

8. nap: Lalibela

Reggeli után Lalibelába (kb. 7 óra) utazunk, útközben megállunk ebédelni, illetve az út mentén lévő kilátópontokon pihenőt tartunk. Késő délután érkezünk meg, és szálláshelyünkről már nyugodtan élvezhetjük a naplementét. Vacsora a szálláson. Szállás Lalibelában (3 éj).

Tervezett szállás Mezena Lodge 3* vagy hasonló 

9. nap: Lalibela

Ellátogatunk az UNESCO által védett, 11 monolit és fél monolit templomot magába foglaló, 800 éves sziklába vájt épületkomplexumba. Itt található a világ 5 legnagyobb monolit temploma. Ezek közül a legismertebb a Szent György templom. A templomokat alagutak és járatok kötik össze, gyönyörű díszítések, kőfaragások és ikonok díszítik. Megnézünk egy helyi piacot, majd elfogyasztjuk ebédünket a híres Ben Abeba étteremben, ahonnan pazar kilátás nyílik.
Délután részt veszünk egy kávé ceremónián, illetve megnézzük, hogyan készül a helyi kenyér, az "injera". Vacsora a szálláson.

10. nap: Lalibela

Reggeli után lehetőségünk lesz megnézni a Yemrehana Krestos templomot, amely egy 12. századi etióp ortodox templom, kőből és fából épült, az ősi Axumi építészet hagyományai szerint. A templomhoz vezető úton lehetőségünk lesz az etióp vidéki élet megtekintésére.

11-12. nap: Lalibela – Addisz-Abeba - Budapest

Reggeli után visszautazás repülővel a fővárosba. Érkezés után a Nemzeti Múzeumban teszünk látogatást, ahol megtekintjük a 3,2 millió éves előember, „Lucy” maradványait, amelyet Etiópiában találtak a régészek. Rövid szabadprogram és vásárlási lehetőség után táncelőadással és zenével színesített búcsúvacsora (helyi ételekkel) egy tradicionális etióp étteremben. Ezt követően transzfer a repülőtérre, és hazautazás Budapestre átszállással, menetrend szerinti járattal. Érkezés Budapestre a 12. napon.

 

Amennyiben Axum látogható lesz turisták számára, belekerül a szeptemberi programba. 

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 


UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Gondar
 • Simien Nemzeti Park (természeti)
 • Lalibela sziklatemplomai
 

Fakultatív programok:

Utótartózkodási lehetőség: Omo–völgy

 

Időtartam: 8 nap/7 éjszaka

Utazás: Addisz Abebából  repülővel Arba Minch-be majd a program végeztével vissza valamint Addisz Abebából repülővel vissza Budapestre.

Elhelyezés: lodge-okban, a foglalás visszaigazolás  után minden szálláshoz adunk részletes tájékoztatást, leírást, linket, egyelőre a tervezett szálláshelyeket látják tájékoztatásul.

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Ár: 950.000 Ft/fő (min. 6 fő esetén) 

Egyágyas felár: 125.000 Ft/fő

Az ár tartalmazza: szállást a megadott szálláshelyeken vagy hasónlókban, ellátást (reggeli, ebéd, vacsora), belépőket, közlekedést, transzfereket, helyi idegenvezetőt és magyar csoportkísérőt 

Külön fizetendő: biztosítások (BBP, sztornó),  fényképezés és video jegyek,  borravalók.

Az ár nem tartalmazza: a nemzetközi repülőjegy módosítási díját.


Program:

1. nap: Reggeli után visszautazás repülővel a fővárosba. Repülővel kora délután tovább utazás Arba Minch – be. Érkezés után felkeresünk egy Dorze falut a Guge hegységben. A”Dorzek” magas bambuszból épült „elefánt fejű házaikról” híresek. Amennyiben érkezéskor bármi okból ez a program elmaradna, vagy nem jutna rá idő, a hazautazás napján nézzük meg. Szállás: Haile Resort Arba Minch (1éj)

2.  nap: Reggel csónakba szállunk és kirándulást teszünk a Chamo – tavon, kis szerencsével hatalmas krokodilokat is láthatunk sütkérezni a tópart fövenyén ezen kívül a tó gazdag víziló állományából és madár világából is ízelítőt kaphatunk. Utazás Jinkaba (3 óra). Útközben Jinka felé különböző törzsek területein áthaladva ismerkedhetünk a helyiekkel. (Gamo, Derashe, Stemai) Szállás: ECO Lodge (2 éj)

3.  nap: Kora reggel a Mago Nemzeti parkba utazunk a Mursi (tányérajkú) törzset látogatjuk meg. A nap során felkeressük az Omo-völgy Múzeumot Jinkában, valamint a Demeke heti vásárt is.

4.  nap: Utazás Turmiba (3 óra) a Hamerokhoz.  Útközben megállunk az Ariknál és a dekoratív testfestésükről ismert Bannáknál is. Felkeressük a turmi piacot, valamint egy Hamer falut is. Szállás Paradise Lodge. (2 éj) 

5.  nap: Reggel megnézzük a Turmi/Alduba piacot, majd az Omo folyó völgyében, a folyóparton élő Dassauch törzset. A kornyék érintetlen tájairól az itt élő különféle törzsekről és a gazdag madárvilágáról is híres. Délután ismételten ellátogatunk újabb hammar törzshöz.

6.  nap: Reggel utazás az UNESCO Világörökség részét képező Konso-ba (4 óra).  A Konso - felföldön élő népek a teraszos falvaikról híresek, sétát teszünk a faluban. Opcionális lehetőség, meglátogatjuk a helyi királyt és a rezidenciáját. Szállás: Kanta Lodge (1éj)

7. nap: Reggeli utazunk Arba Minch-be, majd repülőre szállunk, és a fővárosba repülünk. Amennyiben a váltásnapon nem volt lehetőség a Nemzeti Múzeumot felkeresni, akkor a következő programunk lesz. Érkezés után a Nemzeti Múzeumban teszünk látogatást, ahol megtekintjük a 3,2 millió éves előember, „Lucy” maradványait, amelyet Etiópiában találtak a régészek. Rövid szabad program, vásárlási lehetőség után tánc előadással és zenével színesített búcsúvacsora (helyi ételek) egy tradicionális etióp étteremben. A vacsorát követően transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre átszállással, menetrend szerinti járattal. Hazaérkezés a 8. napon.     

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

thumb_turkish_logo.png

Szeptember 25. Budapest Isztambul 14:00  17:10 kb. 2 óra

Szeptember 25. Isztambul Addis Ababa 18:35  23:45  kb. 5 óra 30 perc

Október 6. Addis Ababa Isztambul 01:15  06:35 kb. 5 óra 40 perc

Október 6. Isztambul Budapest 12:15  13:10 kb. 2 óra

Érkezések és indulások helyi idő szerint értendők. Időeltolódás: Magyarországhoz képest +1 óra. 

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

FONTOS! 
- Ülőhelyek felár ellenében foglalhatók. Amennyiben nem szeretnének felárat fizetni, az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.
- Ha valakinek ételallergiája van, vagy vegetáriánus menüt szeretne kérni a repülőn, kérjük, jelezze előre, mert a fedélzeten már nem lesz lehetőség más menüt kérni.


Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

 Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

A körutazás idegenvezetője:

Dr. Mari László

other_269_37184_1000ut-idegenvezetok-mari-laszlo.jpg

Dr. Mari László, geográfus, a Magyar Földrajzi Társaság főtitkára, a Földgömb magazin munkatársa. Diplomáját az ELTE TTK biológia-földrajz szakán szerezte. Utazásainak elsődleges célterülete Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence. Szakterülete a földfelszín formakincsének kutatása távérzékeléses és terepi vizsgálati módszerekkel, valamint a történelmi időkben bekövetkezett felszínborítás változások vizsgálata. Hobbija a munkája és a természetjárás, magashegyi túrázás, barlangászás, valamint a fotózás. Kedvenc városai: a sivatagi környezethez alkalmazkodott ázsiai települések, például Ghadamesz, Jazd.


Ismerje meg Etiópiát!

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2023.09.25 - 2023.10.06
12 nap / 9 éj
1 200 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
  kb. 250.000 Ft)
 • a belföldi repülőjegyet
  és az illetéket
 • 10 éjszakai szállást,
  helyi 3-4 *-os szállodák
  kétágyas szobáiban
 • a teljes panzió ellátást
  (reggeli, ebéd és vacsora, italok nélkül)
 • a program szerinti transzfereket és kirándulásokat légkondicionált gépjárművel
 • a belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhoz
 • a magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről oda-vissza és a helyi idegenvezetést

 

Az ár nem tartalmazza

 • a vízumot
  kb. 40 000 Ft
 • a borravalókat
  80 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
   130 000 Ft
 • Omo-völgy kiegészítő program
   950 000 Ft
   Egyágyas felár
   125 000 Ft 
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)
A körutazás idegenvezetője:

Dr. Mari László

other_269_37184_1000ut-idegenvezetok-mari-laszlo.jpg

Dr. Mari László, geográfus, a Magyar Földrajzi Társaság főtitkára, a Földgömb magazin munkatársa. Diplomáját az ELTE TTK biológia-földrajz szakán szerezte. Utazásainak elsődleges célterülete Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence. Szakterülete a földfelszín formakincsének kutatása távérzékeléses és terepi vizsgálati módszerekkel, valamint a történelmi időkben bekövetkezett felszínborítás változások vizsgálata. Hobbija a munkája és a természetjárás, magashegyi túrázás, barlangászás, valamint a fotózás. Kedvenc városai: a sivatagi környezethez alkalmazkodott ázsiai települések, például Ghadamesz, Jazd.


Ismerje meg Etiópiát!

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Kapcsolódó magazin


Etiópia gyöngyszemei 1. rész

Fantasztikus úti beszámoló egy nagyon kedves törzsutasunktól, etiópiai utazásuk kalandjairól.  

Elolvasom ››

Etiópia gyöngyszemei 2. rész

"A testükön furcsa dudorok, tetoválások vannak: kis lukat fúrnak bele és a bőr alá benyomnak földet, rovarokat, parazitákat, amelyek megpróbálnak kifejlődni, de végül elpusztulnak és az elpusztult lárvák miatt állnak ki a dudorok."

Elolvasom ››

Bikaugratás a hamaroknál Etiópiában

Egy ősidők óta élő tradíció, férfivá avatási ceremónia. Aki ezen átesik, már nem gyerek többé, hanem férfi.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Seychelle-szigetek

Story Seychelles Hotel 5*

10 nap / 7 éj
2023.06.12
összesen 3 időpontban
1 100 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Algéria

Káprázatos hét Algériában

8 nap / 7 éj
2023.09.19
összesen 1 időpontban
745 000 Ft/fő
Seychelle-szigetek

Savoy Seychelles Resort & Spa 5*

10 nap / 7 éj
2023.06.12
összesen 3 időpontban
990 000 Ft/fő
Tanzánia

Melia Zanzibár 5*

9 nap / 8 éj
2023.09.15
összesen 1 időpontban
1 250 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Olaszország

Szicília: Körutazás a napfény szigetén

8 nap / 7 éj
2023.06.19
összesen 2 időpontban
639 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!