Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, az Egyptair járataival, a Níluson hajóval Asszuántól Luxorig
Elhelyezés:
4 éj szállást helyi 4*+ - 5*-os szállodákban, 3 éj szállást 5*-os hajón, kétágyas szobákban
Ellátás:
félpanzió (regg., ebéd vagy vacsora, italok nélk.), a hajón teljes ell. (regg., ebéd és vacsora, italok nélk.)

Miért ez az út?

Egyiptom színe-java 1 hét alatt - a legfontosabb látnivalók Kairótól Luxorig, mindez 5*-os kényelemben.

Körutunk alatt megcsodáljuk a piramisokat, de nem csak Kairóban, hanem Szakkara környékén is, megnézzük az iszlám emlékeket, a hatalmas Asszuán-i gátat, a befejezetlen Obeliszket, felfedezhetjük Abu Simbel hatalmas templomát és a Nílus menti látnivalókat - hajózunk a Níluson, látogatást teszünk Luxor lenyűgöző templomaiban és a Királyok völgyében, a kalandvágyók pedig hőlégballonról is gyönyörködhetnek a napfelkeltében Luxor felett. 

Hogy ez mind beleférjen a programunkba reggelente korán kelünk, de kárpótolnak érte az életre szóló élmények.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 22 fő

Magyar idegenvezetéssel

Helyi egyiptológus idegenvezető és magyar csoportkísérő

Kulturális látnivalók

Kulturális látnivalók

Nyaralással hosszabbítható

Igény esetén felár ellenében Hurghada-i nyaralással hosszabbítható. 

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest  - Kairó

Elutazás Budapestről közvetlen járattal Kairóba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Kairóban (2 éj).

Tervezett szállás: Steigenberger El Tahrir Hotel   vagy hasonló

2. nap: Kairó

Reggeli után városnézésünkkel megalapozzuk a fáraók országának megismerését. Először az ókori Egyiptom máig legimpozánsabb alkotásához, a gízai piramisokhoz látogatunk, melyek közül Hufu (Kheopsz fáraó) piramisa az ókori világ hét csodájának az egyike. Az eredetileg közel 147 méter magas „nagy piramis” 4000 évig a világ legmagasabb épülete volt. A három legnagyobb piramist a régészek becslése szerint i. e. 2600 és 2500 között emelték, építésük pontos körülményeit máig rejtély övezi. A piramisok őrzője, a varázslatos emberfejű, oroszlántestű szfinx is a Világörökség része. Hosszú időn át szinte teljesen betemette a homok, építtetőjének kiléte szintén vita tárgya a tudósok között. A piramismező után a régészeti leletek kincsestárába, az Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeumba látogatunk el, ahova a 22 ókori egyiptomi múmia is átkerült. A hatalmas múzeumban, 490 000 négyzetméteren több mint 50 000 kiállított tárgy várja az érdeklődőket. Ezután egy papirusz manufaktúrában megnézzük, hogyan készítették a papirusz tekercseket, végül egy parfümüzemben fejezzük be napunkat. Ebéd útközben.

3. nap: Kairó

Reggeli után kirándulás Memphiszbe és Dzsószer fáraó lépcsős piramisához Szakkarába. Memphisz hosszú ideig Egyiptom fővárosa, virágzása alatt a világ egyik legnagyobb városa, kulturális és tudományos központja volt. Dzsószer fáraó piramisához több középület is tartozott, amit folyamatosan tártak fel. Tervezője a polihisztor Imhotep volt, akit később az egyiptomiak istenként tiszteltek hatalmas tudása miatt. Délután Kairó iszlám arcával ismerkedünk: Citadella, Mohamed Ali mecset, Khan el Khalili bazár. Ebéd útközben. Este transzfer a repülőtérre, elutazás Asszuánba. Szállás Asszuánban (1 éj).

Tervezett szállás: Tolip Resort Aswan vagy hasonló 

4. nap: Asszuán

Reggeli után városnézés a Nílus első zuhatagánál (katarakta) álló városban. Először a lenyűgöző méretű Asszuáni-gátat nézzük meg, mely egész Egyiptomot ellátja elektromos árammal és öntözővízzel. A gátról csodálatos kilátás nyílik a mögötte elterülő Nasszer-tóra. Ezután a Nílus egyik apró szigetén álló Philai Ízisz-templomot nézzük meg, majd a Befejezetlen Obeliszket. Délután fakultatív hajózás a Níluson, látogatás a Suhail szigeten található núbiai faluba, ahol megismerkedhetünk a helyiek életével.  Ebéd, vacsora és szállás a hajón (3 éj).

Tervezett hajó: Iberotel Crown Emperor vagy hasonló

5. nap: Asszuán - Kom Ombo - Edfu

Reggeli után szabadprogram vagy kora reggel fakultatív kirándulás Abu Simbelbe, II. Ramszesz által építtetett sziklatemplomokhoz, melyet a Nasszer-tó kialakításakor szállítottak mai helyére. A nagyobb templomot II. Ramszesznek szentelték, a kisebbik pedig legkedveltebb és legismertebb feleségének, Nofertarinak állít emléket. Kora délután elhajózás Kom Ombo irányába, majd látogatás Kom Ombo templomába, melyet Szobek, a krokodilfejű isten és Haroérisz tiszteletére emeltek. A kettősség jegyében mindenből kettő található a templomban (két szentély, két bejárat), hogy egyik istent se sértsék meg. A templomban hallhatunk a különleges papi beavatási szertartás, a „krokodilos-teszt” legendájáról is. Tovább hajózás Edfu felé. Ebéd és vacsora a hajón.

6. nap: Edfu - Luxor

Reggeli után látogatás Hórusz, a sólyomisten edfui templomában. Hórusz, az ég ura, Ozirisz és Ízisz fiaként az egyiptomi istenvilág harmadik fontos tagja. Ezt fejezi ki a magasban szárnyaló sólyom alakja is, aminek a szeme mindent lát, szárnya pedig mindent átfog. Az istenség kultusza minden korszakban nagy jelentőséggel bírt, hiszen a fáraókat Hórusz földi megtestesítőjének tartották. Hajózás az esznai zsilip felé, ahol leengedik hajónkat a közel 6 méterrel alacsonyabb vízszintre, mielőtt Luxor felé vesszük az irányt. Közben pihenés, napozás a hajón. Ebéd és vacsora a hajón.

7. nap: Luxor

Kora reggel fakultatív hőlégballonozás Luxor felett. Reggeli után kijelentkezés a hajóról, majd Luxor nyugati partjára indulunk. Felfedezzük a Királyok Völgyét, ahol az egyiptomi Újbirodalom számos nagy uralkodójának temetkezési helyei találhatók. Többek között itt található Tutanhamon (külön belépővel látogatható) és IV. Ramszesz sírja is. Ezután a Hatsepszut fáraónő lépcsős sziklatemplomát nézzük meg, majd ellátogatunk egy alabástrom üzembe, végül pedig a furcsa hangon „éneklő” Memnón-kolosszusok történetét ismerhetjük meg. Délután a varázslatos Karnaki templomegyüttes felfedezésére indulunk, mely több mint 100 hektáron terül el, és közel 30 fáraó uralkodása alatt épült és bővült. A legnagyobb épület az Ámon-Ré tiszteletére emelt templom. A napunk megkoronázásaként a Nílus keleti partján álló Luxori templomegyüttest is meglátogatjuk, mely szintén a thébai háromság, Ámon, Mut és Honszu tiszteletére épült. Vacsora és szállás Luxorban (1 éj).

Tervezett szállás: Sonesta St. George Hotel vagy hasonló

8. nap: Luxor - Kairó - Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre, hazautazás Kairón keresztül Budapestre.

 

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!   

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Kairó óvárosa

Memphiszi nekropolisz (Gízai piramisok, Memphis, Szakkarra)

Núbiai műemlékek (Abu Simbel, philai Ízisz-szentély)

Théba és thébai nekropolisz (Királyok völgye, Luxor, Karnak)

Fakultatív programok:

Fakultatív programok árai (minimum 4 főtől, angol nyelven):

Kairóból:   
Hang és fényjáték a piramisoknál: 26 000 Ft

Asszuánból:
Abu Simbel kirándulás: 62 000 Ft
Núbiai falu látogatás hajóval: 26 000 Ft

Luxorból:
Hőlégballonos repülés: 56 000 Ft

 

A programok ára tartalmazza a transzfert, szükséges belépőket és angol nyelvű idegenvezetést.
Minimum 10 fő esetén a programokra a magyar idegenvezető is elkíséri a csoportot.

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

egyptair-vector-logo.jpg

Március 29. Budapest - Kairó      14:55  19:00   MS 752 / kb. 3 óra 5 perc
Március 31. Kairó - Asszuán        18:45  20:05   MS 086 / kb. 1 óra 15 perc

Április 5.      Luxor - Kairó             07:55  09:05   MS 063 / kb. 1 óra 10 perc
Április 5.      Kairó - Budapest      10:40  14:00   MS 751 / kb. 3 óra 30 perc

___

Október 29. Budapest - Kairó      15:25  20:35   MS 752 / kb. 3 óra 5 perc
Október 31. Kairó - Asszuán        19:45  21:10   MS 086 / kb. 1 óra 25 perc

November 5. Luxor - Kairó             08:00  09:10   MS 063 / kb. 1 óra 10 perc
November 5. Kairó - Budapest      10:40  14:00   MS 751 / kb. 3 óra 30 perc

Az indulási és érkezési időpontok minden esetben helyi időben értendők.
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Utazás Egyptair  járattal

Az Egyptair járatokon maximum 23 kg lehet a poggyász súlya (szélesség + magasság + hosszúság max. 158 cm) turista osztályon. A fedélzetre egy, maximum 8 kg/fő kézipoggyász (55x40x23 cm) vihető fel.

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 Aktuális beutazási információk, vízum

 

Magyar állampolgárok turista célú beutazás esetén a hazautazás napjától legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel (magán, diplomata, szolgálati) léphetnek be Egyiptomba. A legfeljebb egyhónapos tartózkodásra jogosító vízumot Egyiptom nemzetközi repülőterein 25 USD ellenében tudják felvenni. Kizárólag készpénzben fizethető, a jelenlegi információk szerint más pénznemet sem fogadnak el.

 

Covid-19

2022. június 17. napjától Egyiptom megszüntette a beutazási korlátozásokat, tehát oltási igazolás és PCR vagy antigén teszt nélkül lehet beutazni az országba. 

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

 

2024. márciusi csoport idegenvezetője:

Hölvényi Kristóf

other_185_37184_1000ut-idegenvezetok-holvenyi-kristof.jpg

Jelenleg fotóriporterként és idegenvezetőként dolgozom. Arab szakon tanultam és több közel-keleti országban éltem már. 2022 óta dolgozom az 1000 Útnál és eddig főként a Közel-Keletre vittem csoportokat. Szeretem ezt a munkát, mert amellett, hogy én is utazom, sok érdekes emberrel ismerkedhetek meg. Annak is örülök, hogy munkám során közelebb hozhatom az elsőre távolinak és nagyon másnak tűnő országokat és kultúrákat.

Ismerje meg Egyiptomot!

 

 

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.03.29 - 2024.04.05
8 nap / 7 éj
885 000 Ft
2024.10.29 - 2024.11.05
8 nap / 7 éj
885 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet, 23 kg feladott poggyásszal,
  az Egyptair közvetlen járatával; Budapest – Kairó – Budapest útvonalon,
  és a belföldi repülőjegyeket Kairó – Asszuán / Luxor – Kairó útvonalon, 
  turista osztályon (kb. 195 000 Ft)

 • 4 éj szállást helyi 4*+ - 5*-os szállodákban,
  3 éj szállást 5*-os hajón,
  kétágyas szobákban

 • félpanziót a szárazföldön
  (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül)
  a teljes ellátást a hajón
  (reggeli, ebéd és vacsora, italok nélkül)

 • a transzfereket légkondicionált autóbusszal

 • a szükséges belépőket

 • a helyi egyiptológus idegenvezetést

 • a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat
  kb. 70 USD/fő

 • a vízumdíjat
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 25 USD 
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  270 000 Ft
 • Fakultatív programok
  (min. 4 főtől, angol nyelven - 10 főtől magyar nyelven)
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Összes vélemény

Vélemények az utazásról


Kapcsolódó magazin


7 év után újra Egyiptomban

Egyiptomba menni olyan, mint egy időutazás. Mintha örökké létezett volta, és soha nem fog eltűnni.

Elolvasom ››

A gízai piramisok a mai napig őrzik a titkukat

A Földön egyetlen mesterséges építményt sem övez annyi titokzatosság, mint a gízai nagy piramisokat. 

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Egyiptom

Könyves Kairó - kultúra nagykanállal

5 nap / 4 éj
2024.10.04
összesen 2 időpontban
550 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Tanzánia

Szafari Tanzániában, zanzibári pihenéssel

12 nap / 11 éj
2024.11.07
összesen 1 időpontban
2 190 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Marokkó

Marokkó körutazás - Az Atlanti-óceántól a királyi városokig

8 nap / 7 éj
2024.10.28
összesen 1 időpontban
795 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Kenya

Kenyai körutazás - Az állatvándorlás idején

11 nap / 8 éj
2024.08.18
összesen 1 időpontban
1 930 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Nagy Britannia

Misztikus skót kastélyok és az eredeti whisky nyomában

8 nap / 7 éj
2024.06.26
összesen 4 időpontban
833 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!