Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Botswana utazási ajánlatok


Meglepő, hogy a világ legnagyobb gyémánttermelő országában mindössze 2 millióan laknak majdnem hat magyarországnyi területen. A gyémánt mellett az ország a szafariturizmus nagyhírű specialistája, melyhez minden adottsága meg is van.

A Chobe Nemzeti Park Afrika egyik legnagyobb vadállatlelőhelye, a botswanai szafarik központja. Itt vonul Afrika legnagyobb elefántcsordája, antilopok, ragadozók és nem kevesebb, mint 440 madárfaj élőhelye. Az oroszlán üvölt, a leopárd áldozata után vágtat, a hiéna életéért harcolva menekül. Közvetlen közelről tapasztalni az természet törvényeit leírhatatlan. Az igazi afrikai hangulatot, az állatok közelségét, a természet hangját pedig a természetben eltöltött néhány nap alatt, egy botswanai utazás alkalmával lehet igazán megtapasztalni.

Egy botswana utazás fenomenális vadmegfigyelést kínál egész évben! Az enyhe éghajlatnak és az olyan területek vadvilágának köszönhetően, mint az Okavangó-delta, a Moremi Vadrezervátum és a Chobe Nemzeti Park, az utazás az év bármely szakában kiváló szafariélményt nyújt. A Big 5 (elefánt, bivaly, orrszarvú, oroszlán és leopárd) minden első alkalommal idelátogató számára a botswanai szafarik listájának élén áll. Az olyan ritka és szokatlan vadon élő állatok, mint a vadkutya, a barna hiéna és a coboly, szintén nagyon különleges látványt nyújtanak.

Tekintse meg bolygónk legnagyobb elefántcsordáit egy botswanai utazás során. A gyakran "az óriások földje”-ként emlegetett Chobe Nemzeti Park a Big Five szafarik célpontja. A park leginkább az elefántok hatalmas koncentrációjáról híres. Ugyanis a park ad otthont a világ legnagyobb elefántpopulációjának. A jelenlegi becslések szerint a populáció meghaladja a 120 000 létszámot. Mivel az elefántok szeretik a vizet, így nem meglepő, hogy a Chobe-folyót gyakran látogatják a nagy csordák, amelyek frissítő italra és a hűs vízben való megmártózásra vágynak. Ez minden fotós álma! Hiszen itt lehetőség nyílik arra, hogy az elefántokat fürdés közben, a víz alá merülve vagy a kicsinyeiket egyszerűen csak játszva lefotózhassák. Chobe-t a legjobban egy szafari jármű kényelméből vagy egy izgalmas csónakos szafarin fedezhetjük fel. A Chobe Safari Lodge saját privát vízlelőhelyekkel rendelkezik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik ezekre a fenséges teremtményekre.

Ha egy valamiről hallottunk Botswanával kapcsolatban, akkor az az Okavango-delta! Az Okavango folyó vize minden évben elárasztja a síkságot, és mocsarak, lagúnák és szigetek bonyolult ökoszisztémáját hozza létre. Az Okavango folyó deltája ugyanis nem a tengerbe ömlik. Hanem a szárazföldön szétterülve, a szavannát öntözi a száraz Kalahári-sivatag közepén. Ez egész Afrika egyik legkülönlegesebb látnivalója. Helikopterről nézve olyan, mint egy szigetekkel teli vízi paradicsom, holtágak szövevényével. Ez az érintetlen természeti paradicsom 15 000 négyzetkilométeren terül el. Egy botswanai szafari során a szárazföldről, a vízről és a levegőből is felfedezhetjük. Ha azt szeretné érezni, hogy távol van a civilizációtól, és csak érintetlen szépség veszi körül, akkor ennél jobb utazást nem is találhat! Ez a hatalmas folyódelta nemcsak lenyűgöző kilátást kínál, hanem lehetőséget ad arra is, hogy közelről láthassa Botswana élénk vadvilágát.

Nincs is annál jobb, mint megérkezni egy úti célhoz, és úgy érezni, hogy ott igazán szívesen látják. A botswanaiak tárt karokkal fogadják az utasókat. Sőt, készen állnak arra, hogy szakértő szemmel mutassák meg hihetetlen országukat. A lodge-ok személyzetétől a helyi lakosokig olyan emberekkel találkozhat és beszélgethet, akik megértik és értékelik hazájukat.

Ha ételekről van szó, akkor Botswana helyi finomságait és ételeit kötelezően meg kell kóstolni. A helyi ételek közé tartozik a kecskehúspörkölt és a vetkoek (töltött sült tészta). A népszerű seswaa egy hagyományos húsétel, amely aprított marhahúsból készül. Ez utóbbit az afrikai kontinens egyik legjobb ételének tartják. Nincs is jobb módja annak, hogy csillapítsa étvágyát ezzel egy hosszú szafari túra után.

A botswanai naplementékben van valami olyan varázslatos, amit nem lehet megmagyarázni. Akárhol is van az országban, egy dolog mindig állandó marad. A nyers szépség, amelyet egyszerűen első kézből kell megtapasztalni. A varázslatos „arany órában” az égbolt mintha lángba borulna. Ekkor az égbolt élénk narancssárga, vörös, rózsaszín és sárga színekben pompázik. Ezt a látványt pedig a legjobb egy szafari lodge biztonságos kényelméből, egy itallal a kezünkben élvezni.

Tovább olvasom

Az útlevélnek a belépéskor további hat hónapig kell érvényesnek lennie, és két üres oldalt kérnek az útlevélben. 

Magyar állampolgár 90 napig vízummentesen tartózkodhat az ország területén.

Tovább olvasom

Valuta:

Az amerikai dollár (USD) vagy az euró (EUR) kivitele ajánlott. A pénzváltók és bankok kizárólag 2006. után kiadott, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el.

Namíbiában a namíbiai dollár (NAD, kb. 25 Ft), Botswanában a pula (BWP, kb. 30 Ft), Zimbabwéban az amerikai dollár (USD) a hivatalos fizetőeszköz.

Ajánlott költőpénz:

500-700 USD + fakultatív programok árai.

Szállások:

Szállásaink hangulatos, színvonalas hotelekben és a nemzeti parkok terletén lévő szafari lodge-okban lesznek, 2 ágyas szobákban.

Étkezés és ivóvíz:

Az utazás részvételi költsége minden nap tartalmazza a reggelit. További étkezésekre a szállások éttermeiben lesz lehetőség.

Közlekedés:

Utazásunk során egy kényelmes utastérrel rendelkező expedíciós járművet használunk közúti közlekedésre és a szafarik során. Az állatlesek során sétahajókkal és motorcsónakokat is használunk.

Biztosítás:

Felhívjuk a figyelmet, hogy az utazáson kizárólag poggyász- és balesetbiztosítással lehet részt venni.

Oltások:

Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz. A utazás előtt konzultáljon a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel, illetve a háziorvosával.

Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület.

Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174.

Ajánlott gyógyszerek:

Fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli. Gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó.

Időjárás:

A hőmérséklet napközben 25-35 °C között várható, az Okavango-deltában azonban nem ritka a 40 °C sem. A hőmérséklet hajnalra sem csökken le jelentősen. Jelentős csapadékra nem kell számítanunk, záporok a Chobe Nemzeti Park és a Victoria Falls Nemzeti Park területén fordulhatnak elő.

Időeltolódás:

+1 óra

Kommunikáció:

Mindhárom országban beszélnek angolul.

Mobiltelefon:

A magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, ám a hálózat 1800 MHz-en működik.

Elektromos áram:

A csatlakozó aljzatokról itt talász információt: http://kropla.com/electric2.htm

Közbiztonság:

Utazásunkat helyi partnercég bevonásával szervezzük. Az utazás útvonala és a programok helyszínei a nagyvárosoktól távol esnek.

Tovább olvasom

Botswana


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Namíbia

Namíbia - Botswana - Zimbabwe körutazás

19 nap / 16 éj
2024.11.28
összesen 1 időpontban
2 555 000 Ft/fő

Vélemények útjainkról


Kapcsolódó magazin


Endrei Judit - Afrikai mesék 1. rész

Több, mint huszonnégy órája vagyunk már úton és még mindig legalább kétezer km van előttünk. De hová is tartok, a világ melyik tájára?

Elolvasom ››

Endrei Judit - Afrikai mesék 2. rész

Fenséges? Félelmetes? Lenyűgöző? Magával ragadó? Melyik jelzőt használjam? Hiszen bármelyik illik a látványra.

Elolvasom ››

Endrei Judit - Afrikai mesék 3. rész

Gyerekkorom óta szeretem böngészni, elsősorban a földrajzi térképeket. Akkor még álmomban sem gondoltam, hogy életem során a világ ilyen sok országába eljutok. 

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!