Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. A helyszíneken különbusszal
Elhelyezés:
helyi 3 és 4* szállodában, kétágyas szobában
Ellátás:
félpanzió

Miért ez az út?

Törökország legtávolabbi és legismeretlenebb vidéke Északkelet-Anatólia. A Karadeniz-hegység felhőkben fürdőző mérsékelt-övi esőerdőitől és Rize lágy, szubtrópusi teaültetvényeitől, a Kis-Kaukázus-, és a Kelet-Anatólia-fennsík jégcsiszolta hegyóriásainak lábaiig egészen egyedülálló természeti változatosság fogadja itt a látogatót.

Az írott idők kezdete óta ismert kulturális központok (Trabzon, Erzurum, Kars) vagy az UNESCO világörökségi Ani romvárosa – könyvtárnyi régészeti és építészeti szakirodalom forrásai. A Selyemút; Urartu, vagy a Trapezunti Császárság emlékei, az ókori Róma- és a Perzsa Birodalom, majd később az Oszmánok és a perzsa dinasztiák világméretű küzdelmeinek helyszínei. Bibliai tájakat jár itt a tekintet és a bakancs: itt ered az Eufrátesz, s itt mentette meg - Isten parancsára - fajunkat és a Föld állatvilágát Noé.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Trabzon, a Selyemút kikötője

Repülés Budapestről isztambuli átszállással Trabzon-ba. Megérkezés után látogatás a Hagia Sophia Mecsetbe. Séta az Olimpiyat Parktól (Alendar Mecset), a Balik Pazari halüzlettől a bazár negyeden át a Kahramanmaras utcára, majd onnan a Meydan Parkba, Musztafa Kemal Atatürk szobrához. Szabadidő az Iszkenderpasa Mecset térségében, fakultatív teázási lehetőséggel a Kalepark-ban, a Ganita Tea Kertben, a Fekete-tenger panorámájával. Közös vacsora a hotelben. 

Éj Trabzonban. 

2. nap: A legendás Sumela Kolostor; az Uzungöl zöldje

Reggeli indulással utazás az Altindere-völgy Nemzeti Park magashegységi erdőségeibe. Megtekintjük a Karadağ-hegy sziklafalába vésve épített kolostorát, Sumelát, aminek egyedülálló kincse a Lukács evangélista által festett, kétezer esztendős oltárkép (feljutás 20 személyes kisbuszokkal, lefelé séta, hegyi úton, 4 km hosszan). Visszatérés a tengerpartra, majd utazás Merkez és Sürmene kikötővárosain át. Kora délutáni megérkezés az Uzungöl (Hosszú-tó) partjára. Átszállás 20 fős kisbuszainkra, majd feljutás a  Panorama Motel Restaurant Caféhoz, illetve lefele jövet a Kar Hotel Uzungöl panorámás hotelhez. Bejelentkezés a szállodánkba, vacsora. Vacsora után fakultatív séta az „anatóliai Gyilkos-tó” partján a Seyir terasi kilátóhoz.

Éj az Üzüngöl tónál.

3. nap: Rize teaültetvényei

Reggeli után vezetés Rize hegyeihez, Kis-Ázsia legesősebb szubtrópusi vidékére. Feljutás az 1.100 m magasságban épült Kibledagi mecset kilátó-platójára. Látogatás a Fellegvárban, a tenger és az alattunk elterülő város panorámáival. Rize tea (Rize çayı) kóstolási lehetőség a Rize tea központban (Cay Carsisi), majd szabadprogram Rize állandóan forgalmas és pezsgő belvárosában. Vezetés a Firtina-völgyben. Koraesti érkezés Ayder hegyvidéki városkájába.

Éj Ayderben. 

4. nap: A Kaçkar Dağları égi legelői

Reggeli után utazás 20 személyes buszokkal a Kaçkar Dağları-hegység Nemzeti Park felhők feletti legelőire. A Fekete-tengerre néző, 3.937 m magasságig tornyosuló hegyvonulat egészen különleges világ. A magasság emelkedésével a szubtrópusi esőerdőket a fenyvesek, majd a havasi legelők, végül a felhők váltják, 3.000 m felett pedig a jég vájta, csipkézetten éles gerincek járhatatlan övezete következik. A hagyományos hegyvidéki pásztorkultúra jeleneteinek megtapasztalása az „anatóliai esztenáknál”, majd továbbutazás 2.300 m fölé, a Pökut-plató égi legelőire. Megérkezés után pihenő, illetve teázási lehetőség, majd átsétálás (vagy átbuszozás) a Sal-platóra. Koraesti visszaérkezés szállodánkba.

Éj Ayderben.

5. nap:  Kaçkar Dağları-hegység Nemzeti Park völgyei mélyén

Reggeli után utazás 20 személyes buszainkkal a Palovit Şelalesi-vízeséshez. Séta a „zsákvölgyben”, úttesten, burjánzóan zöld kanyonkörnyezetben. Utazás a Kaçkar Dağı hómezőiről alázúduló, 68 km hosszan robajló Firtina folyó majd mindig párában takarózó szurdokában. Rövid séták a Taş Köprü, illetve a Şenyuva Köprüsü hidakon át, illetve a hidak környezetében. Látogatás az 1.130 m magasságban épített Zilkale hegyi erődromjában. Visszaúton megérkezés a Bulut Selalesi-vízesés völgyének bejáratához, majd 2 órás séta. Késő délutáni visszautazás Ayderbe.

Éj Ayderben.

6. nap: Grúz határok mentén; Kars erődvárosa

Reggeli indulás után rövid pihenő Kiyizik strandján, ahol elbúcsúzunk a Fekete-tengertől, majd utunk folytatása Batumi irányába. Utazás a grúz határvidéken Artvin városának érintésével, majd a Karagöl-Sahara Nemzeti Park alpesi vidékein át. Aláereszkedés a Kura völgyébe, Ardahan városánál. Séta a középkori városfalak mellett, majd a Kura hídján át. Utunk folytatása délre, a platóvidék sztyeppéin. A városba érkezés után bejelentkezés a hotelbe. Fakultatív koraesti séta a ma is rendkívül impozáns erőd lábaihoz.  

Éj Kars városában. 

7. nap: Ázsiai birodalmak ütközőpontja; Ani UNESCO világörökségi romvárosa

Reggeli után utazás keletre, a török-örmény határra, a Kis-Kaukázus platóvidékén át, Ani UNESCO világörökségi romterületére. 4 órás séta az egyedi hangulatú romoknál. Délutáni visszautazás Kars városába, látogatással az erődben, sétával a vár alatti oszmán hídnál. A városi múzeum (Kars Müzesi) közös megtekintése, majd terepjárás az Arap Baba Tabyasi erődben, illetve az egyik orosz erődből kialakított Sajt Múzeumban. 

Éj Kars városában.

8. nap: Iráni nyelvek és kultúrák határvidékén

Reggeli után utazás az Ararát Nemzeti Park északi előterébe. Jó látási viszonyok esetén a Nagy- és a Kis-Ararát szabályos hegyóriásainak fotózása az északi oldalról. Késő délutáni utazás Ağrı tartomány korábbi fővárosa, Doğubayazıt irányába. Rövid földrajzi kitekintő a karnyújtásnyira lévő Nahicsevánra (Azerbajdzsán exklávé). Doğubayazıtba érkezés után látogatás egy szőnyegcsomózó manufaktúra üzletében.

Éj Doğubayazıtban. 

9. nap: Doğubayazıt valószínűtlen tájain; az Ararát és Noé bárkája 

Reggeli indulással utazás a különleges Biblia tájakon, az Ararát, Nyugat-Ázsia legmagasabb hegyének megtekintésével. A Teremtés könyve és az Özönvíz történetének felelevenítése a Durupınar sitesi hegyoldalon, Noé bárkájának lehetséges maradványainál. Látogatás 2 hagyományos faluban, majd felkapaszkodás az Ishakpasa Palotába és séta az ősi erődhöz (Doğubayazıt Kalesi). Hosszú utazásunk megkezdése Erzurum irányába. Útvonal: Eleşkirt - Sariköy  - Horasan – Köprüköy – Nene Hatun – Maksut Efendi. Késő esti megérkezés szállodánkba.

Éj Erzurumban. 

10. nap: Erzurum megér jó-néhány imát… Vámbéry és Molla Szádik Erzuruma

Reggeli után látogatás a 3.271 m magas Palandöken-hegyen, az ország leghosszabb sípályáinál (feljutás felvonóval, az elérhető legnagyobb magasságig). A Nene Hatun Történelmi Emlékpark, majd a legszebb szeldzsuk középületek (Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medrese, Erzurum Ulu Dzsámi nagymecset) meglátogatása. Közös séta a város közepén álló „asszír-perzsa-római-bizánci…” ősrégi várban, majd a 900 éves Üç Kümbetler sírkertben. 2 órás szabadidő, vásárlási lehetőség az Oszmán Bazárban.

Éj Erzurumban.

11. nap:  Hazautazás

Korai reggeli után utazás Erzurum nemzetközi repterére. Isztambuli átszállással érkezés Budapestre.


 

UNESCO Világörökségi helyszín:

Ani romvárosa

Fontos információk:

Ruházat

Zárt túracipő, esőkabát, 1 öltözet melegebb ruha – ugyanakkor naptej, napszemüveg, fürdőruha és fényvédő kalap hozatala is hangsúlyozottan ajánlott.

Tervezett menetrend:

Budapest - Isztambul Indulás: 09:05, Érkezés: 12:15  TK1036 / Kb. 2ó 10p

Isztambul - Trabzon   Indulás: 13:40, Érkezés: 15:25 TK2840 / Kb. 1ó 45p

 

Erzurum - Isztambul  Indulás: 08:35, Érkezés: 10:45 TK2705 / Kb.2ó 10p

Isztambul - Budapest Indulás: 12:10, Érkezés: 13:10  TK1035 / Kb. 2ó 00p

 

Utazás Turkish Airlines  járattal

Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (törökországi járatok esetén), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel.
Interkontinentális vonalakon 30 kg súlyhatár az általánosan megengedett.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság ülteti be a csoportot a járatokra.
Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges. 

Forrás és további információ: https://www.turkishairlines.com/

 

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti. Ilyenkor az utast egyágyas szobában tudjuk elhelyezni az egyágyas felár megfizetésével. 
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Az út idegenvezetője

 

 

Ismerje meg Törökországot!

 

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.09.05 - 2024.09.15
11 nap / 10 éj
845 000 Ft

Körutazásunk új időpontjai és árai még előkészítés alatt állnak.
Amennyiben érdekli az elkészült program, akkor kérjük, kattintson az Értesítés kérés gombra.
Miután elkészült az ajánlat, kollégáink értesítik Önt.

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel 
  (melynek értéke:
  kb. 180 000 Ft)
 • a szállást színvonalas szállodákban, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást
 • a megadott programokat
 • a belépőket
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat
  5 €/ fő/ nap
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  210 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Összes vélemény

Vélemények az utazásról


Kapcsolódó magazin


Öt téli ital, amit nem szabad kihagyni Isztambulban

A helyiek szerint, ha együtt kávézunk valakivel, akkor nem csak a kávé aromáját élvezzük, hanem barátságot is kötünk.

Elolvasom ››

Ani, Kelet-Törökország elfeledett szellemvárosa

Ani ma szellemjárta, hatalmas kiterjedésű rommező, a Világörökség része.

Elolvasom ››

Safranbolu - Az anatóliai „időutazások” UNESCO világörökségi városa

Safranbolu az iparosítás és modernizáció előtti Oszmán Birodalom élettel teli “skanzenje”.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Törökország

Szilveszter Isztambulban

5 nap / 4 éj
2024.12.29
összesen 1 időpontban
670 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Törökország

Gasztrokalandok Isztambulban

4 nap / 3 éj
2024.10.24
összesen 1 időpontban
470 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Norvégia

Az Aurora borealis titkai

5 nap / 4 éj
2025.02.13
összesen 3 időpontban
710 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Spanyolország

Nagy körutazás Andalúziában

10 nap / 9 éj
2024.10.14
összesen 1 időpontban
897 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Grúzia

Grúzia és Örményország körutazás

11 nap / 9 éj
2024.08.13
összesen 2 időpontban
745 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!