Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
menetrend szerinti repülőjárattal
Elhelyezés:
Helyi minősítés szerinti 4*-os , minőségi szállodában
Ellátás:
félpanzió

Miért ez az út?

Byzantion – Nova Roma – Konstantinápoly vagy Isztambul. Más neveken, de alapítása óta egy és ugyanaz az időtlen város. Sokak szerint bolygónk stratégiailag legfontosabb helyszíne. Az egyetlen két kontinensen fekvő metropolisz, amely mára több mint 15 millió ember otthona.

Az egyetlen óriás-város, ahol minden sarkon, minden utcán más évezred, vagy évszázad UNESCO világörökségeiben gyönyörködhetünk. A páratlan méretű és szépségű bazilikák, városfalak, mecsetek, paloták, fürdők valamint parkok felfedezése közben is marad idő azonban a kavargó bazárok zsongásának megtapasztalására, vagy épp a ráérős, esti vízipipás beszélgetésekre.

Áprilisban a mesés Kelet kapuja eggyel több csodával várja szerencsés vendégeit, ez a tulipánvirágzás. Kevesen tudják, de a tulipán (Lâle törökül) innen indult „világhódító útjára”.

Garantált indulás

Garantált indulás

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

UNESCO világörökségi helyszínek

A program világörökségi helyszínt érint

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: A Hippodrome-tól az Orient Express pályaudvaráig

Megérkezés Isztambulba. Transzfer a Szultanahmet-térre. Sétánk legfontosabb állomásai: Delphoi Kígyó-oszlop – III. Tutmózisz fáraó és Nagy Theodosius császár obeliszkje – II. Vilmos császár díszkútja. A Szultán Ahmet (Kék) Mecset megtekintése kívülről, majd látogatás a Hagia Szophia Bazilikában. I. Justinianus császár katedrálisa a maga idejében a világ egyik legimpozánsabb építménye volt.  Közös látogatás III. Ahmet szultán díszkútjánál, az oszmán „Tulipán éra”egyik legszebb műemlékénél. Séta a Topkapi Szeráj külső udvarában, illetve a Gülhane Parkban, a tulipán fesztivál egyik legfontosabb helyszínén. Később török kávézási és teázási lehetőség az Orient Express isztambuli végállomásánál. Program végén érkezés hotelünkbe. Éj Isztambulban  (4 éj).

Tervezett Szálláshely: Hotel Venera**** vagy hasonló.

2. nap: Nagy Szulejmántól – Gróf Széchenyi Ödön pasa koráig

Reggeli után ismerkedés az  Aranyszarv-öböl és környékével. Közös séta Nagy Szolimán Mecsetéhez. Szulejmán idején „Sztambul” a világ leggazdagabb városa volt, a „Magas Porta” parancsa Afganisztántól-Bécsig, Egertől-Szudánig érvényesült. Látogatás Mimar Sinan türbéjénél, majd a csodálatos izniki kerámiákkal díszített Rüsztem Pasa Mecsetnél.  A Tulipán kor óta nagyon sok magyar utazó, szerző élt hosszabb ideig Isztambulban, akik igen jelentős örökséget hagytak hátra.Ezt követően szabadidő az Egyiptomi Bazárban (Fűszer Bazár) és a Galata-hídon. Elindulunk a védelem alatt álló Fedett Bazárba (A Nagy Bazár). A Hódító Mehmed parancsára épített, majd Nagy Szolimán által felújított bazárbirodalom egyedülálló csoda: 18 db kapujának valamelyikén belépve sok kis utcát találunk, ahol rengeteg üzlet kínálja portékáit. Vásárlási lehetőség, majd később vízipipa kóstoló lehetőség. Közös vacsora. 

3. nap: A mesés Kelet kapujának művészi remekművei

Reggeli után látogatás a Török-és Iszlám Művészetek Múzeumába. Időzés a Kék Mecsetnél, majd a déli órákban ebédszünetet tartunk. Közös séta a Topkapi Szerájba, a szultánok mesésen pazar palotájába. A Kincstárak, Iszlám relikviák, Uralkodói öltözetek megtekintése. Kitekintés a szultáni kertekbe. Fakultatív hajókázási lehetőség a Boszporusz híd, az ázsiai oldal és a leány torony látképével.

4. nap: Konstantinápoly legendás falai; a Boszporusz tulipánjai

Reggeli után utazás Konstantinápoly legendás falaihoz. Megálló Valens császár viaduktjánál. Látogatás a Piroska császárné által építtetett Pantokrátor Kolostornál (ma Zeyrek Mecset). Utazás a Boszporusz mentén az Emirgan Parkba (törökül Emirgan Korusu), a Nemzetközi Tulipánfesztivál legfontosabb helyszínére. Ideális esetben séta a milliónyi tulipán között. Látogatás a Rumeli Erődben (törökül Rumeli Hisari). Várhatóan késő délutáni / esti visszaérkezés a szállodába. Este vízipipa kóstolási lehetőség, efendi módra.

5. nap: Kizil Elma hívó szava…

Reggeli és kijelentkezés után a város további felfedezése egyénileg vagy még egy utolsó ajándék/szuvenír beszerzési lehetőség a Nagy Bazárban.A megbeszélt időpontban találkozó és közös elindulás a menetrend szerint közlekedő járatunkra. Érkezés Budapestre.

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Isztambul történelmi negyedei

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

A programunk különlegessége a tulipánok virágzása, mely általában egész áprilisban tart. Irodánk igyekszik a programot a lehető leglátványosabb időszakra szervezni, azonban a virágzás ideje az időjárás függvényében változhat.  

 

Fakultatív programok:

Fakultatív Boszporusz hajózás

Fontos információk:

Várható menetrend (változhat)

Budapest - Isztambul 09:05 - 12:15  / Kb. 2ó 10p

Isztambul - Budapest 18:35 - 19:30  / Kb. 1ó 55p

 

Utazás Turkish Airlines  járattal

Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (törökországi járatok esetén), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel.
Interkontinentális vonalakon 30 kg súlyhatár az általánosan megengedett.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság ülteti be a csoportot a járatokra.
Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges. 

Forrás és további információ: https://www.turkishairlines.com/

 

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

A program idegenvezetője:

Németh Sára

other_557_37184_1000ut.idegenvezetok-nemeth-sara.jpg

Gyermekkora óta szenvedélye az utazás. Amint nagykorú lett, útnak is indult és közel 30 éve utazik és idegenvezet, felváltva. Innen a nyitottsága, rugalmassága és a humora, amellyel áthidalja a felmerülő nehézségeket. Franciaországban, majd Tunéziában eltöltött hosszabb idő után közel 20 éve Törökországban telepedett le. Azóta Törökországban és Észak-Cipruson idegenvezet. Magyar-török kettős állampolgár, 4 nyelven rendelkezik török idegenvezetői engedéllyel az ország teljes területére, ahol szakmáját szenvedélyesen végzi. Törökország minden szegletét bejárta és élményeit, tapasztalatait, folyton megújuló tudását és Törökország-szeretetét szívesen adja át az odalátogatóknak.

Ismerje meg Isztambult!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.04.12 - 2024.04.16
5 nap / 4 éj
445 000 Ft

Körutazásunk új időpontjai és árai még előkészítés alatt állnak.
Amennyiben érdekli az elkészült program, akkor kérjük, kattintson az Értesítés kérés gombra.
Miután elkészült az ajánlat, kollégáink értesítik Önt.

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel
  (melynek értéke:
  kb. 110.000 Ft)
 • a szállást 4*-os belvárosi szállodában
 • a félpanziós ellátást
 • a belépőket
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat
  kb.: 15 €/ fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  120 000 Ft
 • Fakultatív Boszporusz hajós program
  20.000,- Ft/fő
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Öt téli ital, amit nem szabad kihagyni Isztambulban

A helyiek szerint, ha együtt kávézunk valakivel, akkor nem csak a kávé aromáját élvezzük, hanem barátságot is kötünk.

Elolvasom ››

Ani, Kelet-Törökország elfeledett szellemvárosa

Ani ma szellemjárta, hatalmas kiterjedésű rommező, a Világörökség része.

Elolvasom ››

Safranbolu - Az anatóliai „időutazások” UNESCO világörökségi városa

Safranbolu az iparosítás és modernizáció előtti Oszmán Birodalom élettel teli “skanzenje”.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Törökország

Gasztrokalandok Isztambulban

4 nap / 3 éj
2024.05.17
összesen 3 időpontban
470 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Törökország

Törökország felfedezőút a smaragdzöld fekete-tengeri partvidéken

11 nap / 10 éj
2024.09.05
összesen 1 időpontban
845 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Grúzia

A Kaukázus gyöngyszemei: Azerbajdzsán, Grúzia, Örményország

13 nap / 12 éj
2024.05.11
összesen 4 időpontban
965 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Nagy Britannia

Nagykörút Angliában

8 nap / 7 éj
2024.07.09
összesen 2 időpontban
745 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Törökország

Anatólia örök városai és a Fekete-tenger

5 nap / 4 éj
2024.08.17
összesen 1 időpontban
425 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!