Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti Turkish Airlines járattal
Elhelyezés:
4*-os központi helyen lévő szállodában, kétágyas szobákban (sétatávolságra a látványosságoktól)
Ellátás:
félpanzió (reggeli és vacsora italok nélkül). Az étkezések során, helyi étterembe is ellátogatunk

Miért ez az út?

Európa és Ázsia találkozásánál áll a dicsőséges Isztambul, vagy Konstantinápoly, ha úgy jobban tetszik. Egykor az oszmán és a bizánci birodalom fővárosa volt, ezért a város tekintélyes történelme számos olyan műemléket hagyott ránk, amelyet ma is nagy becsben tartunk. Ráadásul a múlt és a jelen együtt él, egy felhőkarcoló egy bizánci templom mellett vagy egy színes bazár egy bevásárlóközpont árnyékában jól megfér. A Boszporusz, ez a keskeny tengerszoros kettévágja a várost, a kék vízen hajózva a látogatók kupolák, tornyok és modern tornyok sziluettjeit láthatják.

Fedezze fel a nyüzsgő utcákat és bazárbódékat, amelyek évszázadok óta jellemzik a várost. Felfedezőútja során kóstolja meg a város jellegzetesen török finomságait. Amikor pedig lemegy a nap, Isztambul leveti konzervatív álarcát, hogy felfedje virágzó éjszakai életét. A civilizációk és kontinensek metszéspontjában évszázadok óta álló Isztambul gyors tempójával, ősi történelmével és mai, modern kultúrájával lepi meg a látogatókat.

Isztambulról az előre alkotott képünk megdőlhet a város kapcsán. A hely, ahol a kelet, nyugat is egyben.

A központi helyen fekvő szálláshelyünk a történelmi negyedek szomszédságában (pár lépésnyire a nagy bazártól és sétatávolságra a kék mecsettől), megfelelő kényelemmel felszerelve a fontos látnivalók megtekintése után kiváló helyszín, hogy fáradalmainkat kipihenjük.

Válasszon minket, ha egy olyan utazáson szeretne részt venni, ahol igényes, magyar nyelvű idegenvezetés mellett jól megszervezett programokon ismerkedne a török kultúrával. Kirándulásunk alkalmas arra, hogy megismerje a várost és megkapja első benyomásait. A fix programok mellett egyéni szabadidő is  része a napoknak. Jöjjön el az útra, kiszakadva a hétköznapok megszokottságából és gyűjtse élményeit velünk. Indulhatunk?

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport: Maximum 25 fő!

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: A Hippodrome-tól az Orient Express pályaudvaráig

Elutazás Budapestről közvetlen, menetrend szerinti járattal Isztambulba. Érkezés után az UNESCO világörökség részéhez tartozó Szultanahmet térre utazunk. Közös séta a fontosabb látványosságokhoz. A Szultán Ahmet mecset (kék mecset) megtekintése. A 6 minaret, a csempe, a kék szín dominanciája, a finoman faragott Mihrab márvány együttesen teszik híressé a kék mecsetet a világon. Majd látogatás a Hagia Szophia katedrálisban. Az i.sz. 325-ben épült katedrális a maga idejében a világ egyik legimpozánsabb építménye volt. Az egykori ortodox templom, amely manapság is a város szimbóluma, az évszázadok során sok átalakításon ment keresztül. A templom különlegessége a többszörös kupolamegoldás, ami első pillantásra feltűnik, amint belépünk. Később török kávézási vagy teázási lehetőség az Orient Express isztambuli végállomásánál. A program végén transzfer a hotelünkbe. Szállás Isztambulban (4 éj).

Szálláshely: Radisson Hotel President Old Town Istanbul**** 

2. nap: Aranyszarv-öböl és a bazárok világa

Reggeli után ismerkedés az Aranyszarv-öböllel és környékével. Közös séta a Szulejmán-mecsethez. Szulejmán idején „Sztambul” a világ leggazdagabb városa volt. Isztambul második legnagyobb mecsetének négy minaretjének tíz erkélye azt jelképezi, hogy Nagy Szulejmán a tizedik oszmán-török uralkodó volt. A mecset méretei tekintélyt parancsolók, minaretjei 74 méter magasak, belső területe pedig 3500 m2. A mecset belső falait nem fedik csempék, de virágdíszes falfestményeinek nagyon szép színhatást kölcsönöz a színes ablakokon beszűrődő fény. A mecset befejezése után itt helyezték örök nyugalomra Szulejmánt feleségével együtt. Látogatás Mimar Sinan türbéjénél. Sinan korának legnagyobb építésze volt, aki építészeti lehetőségeinek határait feszegette, és legtöbbször sikeresen túl is lépte őket. Szabadidő az Egyiptomi Bazárban (Fűszer Bazár), Isztambul egyik legrégebbi bazárjában, amely a 17. században épült egy mecset-komplexum részeként. Eredetileg csak gyógyszereket és fűszereket árultak az épületben, mára a választék jelentősen bővült, de az üzletekben még mindig főleg élelmiszer vagy élelmiszerrel kapcsolatos cikkek kaphatók. Szabadidő a Galata-hídnál. Ezután elindulunk az UNESCO örökségi védelem alatt álló Fedett Bazárba (A Nagy Bazár). A Hódító Mehmed parancsára épített, majd Nagy Szolimán által felújított bazárbirodalom egyedülálló csoda: 18 db kapujának valamelyikén belépve sok kis utcát találunk, ahol számtalan üzlet kínálja portékáit. Vásárlási lehetőség és később vízipipa kóstoló lehetőség. Közös vacsora. 

3. nap: A mesés Kelet kapuja

Reggeli után látogatás a Török- és Iszlám Művészetek Múzeumában, amely a világ legnagyobb szőnyeggyűjteményének ad otthont (40.000 darab). Ezen kívül, kézzel írt Koránok és rendeletek, illetve az oszmán szultánok monogramjai is megtalálhatók a múzeum gyűjteményében. Déli órákban ebédszünetet tartunk. Közös séta a Topkapi Szerájba, a szultánok pazar palotájába. A palota az Aranyszarv-öböl és a Márvány-tenger között található, a Szeráj Csúcson. A létesítmény több kisebb épületből áll, és négy udvar veszi körül. A palota évszázadokon át az Oszmán Birodalom legfőbb urainak otthona volt, összesen huszonöt szultán lakott benne. A kincstárak, iszlám relikviák, uralkodói öltözetek megtekintése. Séta a Topkapi Szeráj külső udvarában. Fakultatív hajózás a Boszporusz hídnál, az ázsiai oldal és a Leány tornya sziget látképével.

4. nap: Konstantinápoly legendás falai

Reggeli után utazás Konstantinápoly néhai falaihoz. Valens császár viaduktjának megtekintése útközben. Látogatás a Pantokrátor kolostornál, amely Szent Piroska, bizánci császárné, magyar királylány kezdeményesére épült. A Hagia Szophia mellett a második legnagyobb bizánci épület a mai Isztambulban. Bár az épület ma már mecset, egykori keresztény templom jellege még jól látható. Később, várhatóan délutáni visszaérkezés a szállodába. A program végeztével egyéni szabadidő a városban vagy pihenés.

5. nap: Még egy kis Isztambul…

Reggeli és a szállodából való kijelentkezés után a város további felfedezése egyénileg vagy még egy utolsó ajándékbeszerzési lehetőség a Nagy Bazárban. Transzfer a repülőtérre, hazautazás közvetlen menetrend szerinti járattal Budapestre.


UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Isztambul történelmi negyedei

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Fakultatív programok:

Fakultatív Boszporusz hajózás 

(legalább 10 fő jelentkezése esetén indul)

A fakultatív program során privát hajót bérelve töltünk el egy kellemes órát a Boszporuszon.

A program ára: 20.000 Ft/ fő
Fontos információk:

Várható menetrend (változhat)

TK 1036 Budapest - Isztambul 09:05 - 12:15  / Kb. 2ó 10p

TK 1037 Isztambul - Budapest 18:35 - 19:30  / Kb. 1ó 55p

 

Utazás Turkish Airlines  járattal

Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (törökországi járatok esetén), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel.
Interkontinentális vonalakon 30 kg súlyhatár az általánosan megengedett.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság ülteti be a csoportot a járatokra.
Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges. 

Forrás és további információ: https://www.turkishairlines.com/

 

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Ismerje meg Isztambult!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.10.03 - 2024.10.07
5 nap / 4 éj
485 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a Turkish Airlines repülőjegyet,
  illetékkel (melynek értéke:
  kb. 110.000 Ft)
 • a szállást 4*-os központi helyen lévő
  megfelelő minőségű szállodában
  sétatávolságra a látványosságtól
 • a félpanziós ellátást
  (reggeli és vacsora italok nélkül)
  Az étkezések  során,
  helyi étterembe is ellátogatunk
 • a teljes alapprogramot
 • a  szükséges belépőjegyeket
 • a helyszíni közlekedést
  a programokhoz
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat
  kb.: 20 €/ fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  80.000,- Ft
 • Fakultatív Boszporusz hajós program
  (Privát, bérelt hajóval)
  20.000,- Ft/fő
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Öt téli ital, amit nem szabad kihagyni Isztambulban

A helyiek szerint, ha együtt kávézunk valakivel, akkor nem csak a kávé aromáját élvezzük, hanem barátságot is kötünk.

Elolvasom ››

Ani, Kelet-Törökország elfeledett szellemvárosa

Ani ma szellemjárta, hatalmas kiterjedésű rommező, a Világörökség része.

Elolvasom ››

Safranbolu - Az anatóliai „időutazások” UNESCO világörökségi városa

Safranbolu az iparosítás és modernizáció előtti Oszmán Birodalom élettel teli “skanzenje”.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Törökország

Anatólia örök városai és a Fekete-tenger

5 nap / 4 éj
2024.08.17
összesen 1 időpontban
425 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Törökország

Kappadókia, Kis-Ázsia tündérvilága

8 nap / 7 éj
2024.09.11
összesen 2 időpontban
555 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Spanyolország

Baszkföld - az ízek fellegvára

5 nap / 4 éj
2024.09.24
összesen 1 időpontban
740 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Norvégia

Norvég fjordok tájak és trollok

8 nap / 7 éj
2024.07.02
összesen 3 időpontban
675 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Oroszország

Az orosz cárok fővárosai (Szentpétervár - Moszkva)

9 nap / 8 éj
2024.07.03
összesen 1 időpontban
635 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!